Kulturrejser i Japan

Historie og kultur i Solens rige - Japan

Der er fuld fart på den teknologiske udvikling i det moderne Japan, hvilket japanerne har fået til at harmonere med deres stolte, gamle traditioner. Der bliver værnet om og sat en dyd i at passe på den Japanske identitet gennem den helt særlige kultur.

Opdag skønheden i hverdagen

De fleste forbinder Japan med ninjaer, sushi, tætpakkede højhastighedstog, blomstrende kirsebærtræer, karaoke og reklameoplyste storbyer. Disse ting er selvfølgelige med til at give Japan sin identitet, men på vores rejser til Japan vil du opdage, at landet også er så meget mere end det.

Japan er et meget smukt land, hvor skønheden vægtes højt. Det kommer til udtryk overalt i deres kultur og ses både i arkitekturen, haverne og maden. Hvis du vil opleve, hvordan denne stræben efter perfektion og skønhed i visse tilfælde har udviklet selv banale hverdagsaktiviteter til noget nærmest religiøst, anbefaler vi, at du prøver en traditionel te-ceremoni.

Japan er teknologiens land, hvilket ikke er til at overse. Når du er blevet mættet i din jagt efter gode elektronik-tilbud i storbyernes farverige reklamejungle, er det derfor oplagt at besøge en af Japans smukke haver for at slappe af og finde din indre ro. Landets mange slotte og templer, hvor den smukke arkitektur er næsten hypnotiserende, er bestemt også et besøg værd. For ikke at glemme den flotte natur og de betagende landskaber, der findes uden for storbyerne. Overvej også at overvære en kamp i sumobrydning, som er Japans nationalsport, hvilket man først rigtig forstår fascinationen af, når man har set det live.

3 gode grunde til at opleve Japan

  • Du får indblik i en helt anden verden, hvor både kulturen og traditionerne er langt fra Danmark.
  • Naturskønne oplevelser med både vulkaner, sneklædte bjergtoppe, bambusskove og idylliske kirsebærtræer.
  • Du får oplevelsen af et yderst høfligt og ikke-højlydt folkefærd, der tilmed værner meget om deres privatliv.

 

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

5 oplevelser i Japan, du ikke må være foruden

Tokyo

Denne japanske hovedstad er en af verdens mest befolkede storbyer med omkring 14 millioner indbyggere, og er en yderst spændende by, der byder på endeløse og kontrastrige oplevelser. Byen er overraskende ren og har tilmed et imponerende transportsystem, der sikrer, at du hurtigt kan komme rundt i byen. Glæd dig til en storby, der aldrig sover med alt lige fra neonlys, betagende shoppingcentre og elektronikbutikker til smukke og historiske templer, naturparker og det berømte fiskemarked.  

Hiroshima

Hiroshima ligger på den sydlige del af Japans hovedø, Honshu, og er mest kendt for atombombningen d. 6. august 1945 under 2. Verdenskrig, der medførte enorm ødelæggelse og tragedie. I dag er den dog en både smuk og grøn by med over 1 million indbyggere, der bestemt skal opleves, og som gør et stort indtryk. Oplev bl.a. den UNESCO fredede "A-Bomb-Dome", Peace Memorial Museum eller Itsukushima helligdommen, der også er fredet af UNESCO. 

Kyoto

Kyoto var Japans gamle hovedstad fra 794-1868 og refereres ofte til som Japans kulturelle hjerte. Byen emmer af det, vi tænker på som klassisk japansk; zen-haver, templer, te-ceremonier og geishaer. Byen rummer tilmed flere velbevarede templer og bygninger i Shinto-stil, og du kan finde hele 17 templer og bygninger, der alle er på UNESCO's verdensarvsliste. Nyd det traditionelle og smukke Japan i denne gamle kejserby, og gå heller ikke glip af at opleve den såkaldte 'Bamboo forrest' i byen, hvor du kan gå imellem meterhøje bambus.  

Cherry blossom festival

Gå ikke glip af japanernes største begivenhed på året, når de smukke og idylliske kirsebærtræer blomstrer i foråret. Disse lyserøde blomster pynter enhver storby og park i Japan i denne årstid, og både japanere og turister flokkes under de smukke trækroner for bl.a. at holde picnic. Kirsebærtræerne er nærmest blevet signatur for Japan, og du bør derfor opleve landet på denne smukke årstid.  

Fuji-bjerget

Dette smukke og ikoniske bjerg, også bedre kendt som Fuji-san på japansk, er med sine 3.776 meter både Japans højeste bjerg, men også Japans største aktive vulkan. Bjerget ligger udenfor Tokyo i en af Japans smukkeste naturparker, Hakone og på en klar og skyfri dag kan du se bjerget fra byen af. Det er siden gamle tider blevet betragtet som helligt, og det siges, at alle japanere skal opleve solopgangen fra toppen af bjerget mindst én gang i deres liv. Det blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 2013, hvilket giver dig endnu mere grund til at både se og opleve dette storslåede bjerg.  

Tokyo Kirsebærtræ i Japan Fuji-bjerget

 

3 traditionelle retter i Japan

Sushi

Glæd dig til at smage noget af verdens lækreste sushi her i denne lækre rets ophavsland. Sushi er Japans nationalret, og er en ret med udskåret fisk eller skaldyr og marinerede ris. Den mest udbredte slags sushi i Japan er nigiri-sushi, som stammer fra Tokyo og består af rå fisk med den stærke peberrod wasabi, som presses sammen med ris og grøntsager og rulles ind i nori-tang - oftest serveret med soya sauce til. Der er mange forskellige slags sushi restauranter i Japan, og alene i Tokyo findes der over 5.000 - så der er god mulighed for at smage på denne japanske nationalret. 

Ramen

En anden lækker japansk specialitet er 'Ramen', der er en smagfuld nuddelret, der normalvis består af en suppe med nudler, kød, grøntsager og kogte soyamarinerede æg. Grøntsagerne kan eksempelvis være bønnespirer, svampe og løg. Denne specialitet er Japans svar på en af Vietnams klassiske nuddelretter, og der er rig mulighed for at sætte tænderne i denne lækre ret, da det kan købes på næsten ethvert gadehjørne i Japan.

Gyoza

Disse små indbydende dejpakker findes enten med krabbe, svinekød, oksekød, kylling eller grøntsager, hvorefter de dyppes i soya eller chilisauce. Japanerne spiser oftest disse herligheder som snack til f.eks. 'Ramen', men de kan også spises som hovedmåltid. Gør dig selv en tjeneste og glæd dig til at smage på de sprøde og saftige gyozaer. 

Sushi Ramen Gyoza

Alternativer

Hvis en kulturrundrejse i Japan ikke er den rette rejse for dig, og du ønsker at udforske en anden kultur, tilbyder vi mange andre spændende kulturrundrejser i verden. Se eksempelvis nærmere på vores rejser til Sri Lanka eller Vietnam