Kulturrejser i Kina

Rundrejser til de største kinesiske kulturskatte

Kom med på en af vores kulturrejser til Kina, som tager dig på en rundrejse gennem det kinesiske riges historie og kultur, og oplev kontrasten mellem forgangsland og historie og kultur.

Et traditionelt land med moderne fremtidsudsigter

En rundrejse i Kina er den eneste måde, hvorpå du virkelig kan opleve kontrasternes land og få en bedre forståelse af kineserne som folkefærd. 

Kina var i mange år et lukket land, men siden landet begyndte at åbne sig op for omverdenen tilbage i 70’erne, er det blevet til et fascinerende og elsket rejsemål. Det er kontrasternes land, hvor tusinder af års traditioner lever videre i skøn forening med nutidens storbycharme og modernitet. De fleste har nok også set klip af kinesere i alle aldre, nogle i løstsiddende tøj og andre i jakkesæt på vej på arbejde, udføre de yndefulde Tai Chi-bevægelser i parker og på pladser med skyskrabere i baggrunden.

Kinas enorme geografiske størrelse giver plads til utallige, smukke naturoplevelser. Af nogle få kan nævnes Regnbuebjergene i Zhangye National Geopark; Wulingyan-området med sine over 3000 store sandstenspiller, hvoraf nogle er mere end 200 meter høje; eller Huashan-bjerget, som er et af 5 hellige bjerge i Kina.

Som verdens fjerdestørste land er det umuligt at se hele Kina på én rejse. Men med en af vores rundrejser til Kina er du godt på vej. 

3 gode grunde til at opleve Kina

  • Mulighed for at opleve op til flere af Kinas vidundere, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.
  • Du får indblik i en spændende og fascinerende kulturhistorie, hvor gamle traditioner stadig er bevaret den dag i dag. 
  • Udover smukke og storslåede naturoplevelser, får du også indblikket i Kinas travle og moderne storbysliv.
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

3 oplevelser du ikke må være foruden, når du rejser rundt i Kina

Terrakottahæren

Gå ikke glip af at opleve dette fantastiske og sjældne syn. Terrakottahæren er et arkæologisk fund på ca. 15.000 lermodeller af soldater og heste i militæruniform og i fuld menneskestørrelse. Fundet blev gjort ca. 1-2 km. øst for Kinas første kejser, Qin Shi Huangs gravsted og har eksisteret siden 210 f.Kr. Alle soldater i hæren er unikke og repræsenterer forskellige militære rangtrin. Det siges, at det kun er et udsnit af hæren, der er blevet gravet ud, og at der derfor gemmer sig meget mere.  

Den kinesiske mur

Den kinesiske mur er uden tvivl en af de oplevelser, du ikke må gå glip af, når du rejser rundt i Kina. Denne lange mur består af flere individuelle mure og befæstninger, der blev bygget under forskellige dynastier for at beskytte mod fjender fra nord. Det er verdens længste mur på ca. 21.000 km, og den slanger sig gennem landskabet i det nordlige Kina. Muren anses for at være et af verdens mest imponerende arkitektoniske bedrifter og blev tilmed optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 1987. 

Den Forbudte By

Den Forbudte By i Kina er en by i byen i Beijing og fungerer i dag som et af verdens største museer. I dette kæmpestore og gamle kejserkompleks fra 1400-tallet med 10 meter høje røde mure, boede der i alt 24 kejsere fra Ming og Qing dynastierne omgivet af tjenestefolk. Navnet kommer tilmed af, at almindelige folk ikke havde adgang til Kejserpaladset. Siden 1987 har Den Forbudte By været på UNESCO's verdensarvslite og er i dag en af Kinas største attraktioner. Glæd dig til at gå på opdagelse i det store og pragtfulde kejserpalads og få den kinesiske kultur og historie helt ind under huden.

Menneskestore figurer i krigeriske uniformer Folk der går på den storslåede kinesiske mur Den forbudte by

 

5 sjove fakta om Kina

  1. For ca. 2.200 år siden blev spillet, der senere blev til fodbold, opfundet i Kina. Verdens første fodbold var lavet ud af læder og fyldt med fjer og hår, og sporten blev dengang kaldt for "spark bolden". 
  2. I Kina er det ulovligt ikke at besøge sine forældre regelmæssigt, hvis de er over 60 år gamle.
  3. Omkring hver 5. person i verden er kineser. Kina har verdens højeste befolkningstal på ca. 1,4 milliarder, men det estimeres, at Indien vil overtage Kinas plads om få år. 
  4. I Kina er det normal opførsel både at spytte, gabe og bøvse, imens du spiser. 
  5. Det kinesiske nytår bliver fejret i hele 15 dage og er en af Kinas vigtigste helligdage. Hvert nytår bliver tilmed repræsenteret af et af 12 dyr, hvor Kina i år (2020) er gået ind i rottens år.

Alternativer

Selvom Kina byder på talrige af smukke oplevelser og kultur, du sjældent finder andre steder, kan det være, at du ønsker et alternativ. Her kan vi anbefale dig en af vores andre kulturrejser til bl.a. Sri Lanka og Vietnam.