Loading...

Kulturrejser i Marokko

Tag på dit eget 1001-nats eventyr

Tag med på et vaskeægte arabisk eventyr, du sent vil glemme. Her venter dig fantastiske oplevelser i den uendelige Sahara-ørken, de golde Atlasbjerge og i kongebyen, Marrakech, med sine farverige markeder, vidunderlige dufte for ikke at nævne den spændende historie og kultur.

Berberkultur, ørkenoaser, travle markedspladser og vandring i verdensklasse

Marokko er enhver eventyrers drømmedestination. Det nordvestafrikanske land grænser op mod Vestsahara, Algeriet og Atlanterhavet og er et mekka af farver, dufte og oplevelser. Som på et flyvende tæppe vil du mærke magien, når du bevæger dig mellem farverige markeder, smagfulde krydderier, arabisk kultur og afrikanske rødder. Du vil opleve fire gamle kongebyers unikke historie, landets storslåede landskaber og ikke mindst et spændende og smagfuldt køkken.

En rejse til Marokko kræver et ophold i den eventyrlige og travle basarby, Marrakech, der ligger for foden af Atlasbjergene. Her finder du landets største traditionelle marked – et såkaldt souk, og byens store torv Djemaa el Fna siges at være det travleste i hele Afrika. Hovedstaden Rabat er også et must-see sammen med den gamle sultanhovedstad Meknès og det middelalderlige Fès. Snyd heller ikke dig selv for at besøge de himmelstræbende Atlasbjerge eller oaserne og sandklitterne i Sahara.

3 gode grunde til at opleve Marokko

 • Du får et unikt indblik i en helt anden verden, hvor historie og kultur er i centrum.
 • Storslåede naturoplevelser lige fra golde bjerge, uendelig rødglødende ørken til frodig og brusende vandfald.
 • Mad- og smagsoplevelser i verdensklasse med masser af farver og lækre råvarer. 
Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Vandreferie på egen hånd, med lokal guide i Marokko

En perfekt kombination af den marokkanske berberkultur og gode vandringer i de smukke Atlasbjerge. Turen byder på 4 dages vandring og 2 fridage til at opleve Marrakech.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 3.998,- DKK
Oplev den farverige marokkanske kultur

10 dages rundrejse til alle Marokkos højdepunkter med dansk rejseleder

 • Ingen dato sat
 • 9 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørg

5 oplevelser du ikke må være foruden, når du rejser til Marokko

Saharaørkenen

Saharaørkenen er verdens største ørken på ca. 8,5 mio. km2 og strækker sig tværs over Nordafrika. I denne uendelige sandørken venter der storslåede naturoplevelser, du ikke må være foruden. Guld, salt og slaver er blevet handlet midt i denne ørken mellem det indre Afrika og Marokko i generationer og havde sin storhedstid fra ca. 1300. Kamelen, også kendt som ørkenens skib, var rygrad og transportdyr for disse mange handler, og den er vidt udbredt i ørkenen den dag i dag. Gå ikke glip af naturoplevelser for livet og glæd dig til at opleve de enorme, røde sandklitter på kamelryg og de charmerede oasebyer, hvor du får oplevelsen af at overnatte i klassiske berbertelte, der er indrettet med rigtige senge.

Marrakech

Marrakech er uden tvivl et besøg værd, når du rejser til Marokko. Byen er efterhånden blevet et rigtig populært rejsemål, og det er i sandhed også en farverig, spændende og charmerende by, der har noget for enhver. Gå på opdagelse i Marrakechs kringlede, små gader og få fornøjelsen af at "prutte om priserne" med de lokale på lædertasker, marokkopuder, krydderier, keramik og smykker. Den berømte plads "Djemaa El Fna" er bestemt også et besøg værd, hvor du får underholdning a la 1001 nats eventyr med spåkoner, slangetæmmere, mavedansere, gøglere, musikanter og talrige madboder. 

Atlasbjergene

Lige udenfor storbylivet i Marrakech venter de smukke Atlasbjerge, der strækker sig ca. 2000 km fra Marokko til Tunesien. Her venter dig farverige og storslåede vandreoplevelser, du sent vil glemme. Blandt de mest kendte bjerge er Anti Atlas, Mellem Atlas og Høje Atlas. Store områder er dækket af sne i mange måneder og befolkningen er primært berbere, der hyrder deres dyr og dyrker landbrug, som de har gjort det i mange generationer.     

Ouzoud vandfaldet

Midt i Atlasbjergene gemmer der sig et stort og smukt vandfald, Ouzoud. Vandfaldet er Marokkos højeste og falder i flere niveauer, der gør, at du er sikret spektakulære udsigter. Ouzoud betyder på berberisk oliven, sandsynligvis navngivet efter oliventræerne i nærheden. Her kan du også få fornøjelsen af at se legesyge berberaber, der svinger sig gennem oliventræerne og leder efter føde. Området byder på behagelige gåture og rolige stier forbi bassiner i dette smukke skovområde. 

Ait-Ben-Haddou landsbyen

Denne gamle befæstede by, også kendt som en "ksar", er at finde mellem Sahara og Marrakech. Landsbyen er lavet af adskillige små fæstninger på ca. 10 meter i højden og er et pragteksempel på sydmarrokansk arkitektur. Når du besøger denne fantastiske landsby, vil du føle dig som sendt tilbage i tiden, hvor livets tempo var langsommere og mere fredsommeligt. Det er nemt at forstå, at byen også har været på UNESCO's verdensarvsliste siden 1987. Måske har du set området før? Byen er nemlig en særdeles populær filmlocation, hvor flere kendte film er blevet indspillet, heriblandt oscarvinderen "Gladiator" og James Bond-filmen "The Living Daylights".   

Den pulserende plads i Medinaen i Marrakech Udsigt til frodige og brusende ouzoud vandfald Den gamle landsby i solnedgangen

3 traditionelle spiser i Marokko

Det marokkanske køkken er især karakteristeret ved farverige krydderier, masser af smag og lækre råvarer og grøntsager. På grund af landets placering og historie, har det marokkanske køkken et spændende mix af både franske, berberiske, andulisiske og arabiske aner. Når du besøger Marokko, er det et must at prøve deres lækre, traditionelle retter, som du med garanti vil elske. 

Tagine

Denne lækre ret må næsten siges at være Marokkos nationalret. Tagine er en særlig nordafrikansk tradition inden for madlavning og er egentlig navnet på et lerfad med kegleformet låg, som bruges til at lave adskillige simreretter i. Idéen er, at al saften og den gode smag fra råvarene bliver bevaret. En typisk tagine indeholder enten kød eller fisk, forskellige grøntsager, urter og krydderier - serveret med brød. En lækker ret, du skal glæde dig til at sætte tænderne i. 

Couscous

Marokkanerne ved om nogen, hvordan man tilbereder denne lækre og traditionelle, berberiske spise. Couscous er en af de lidt mere ekstraordinære retter, idet den er forbundet med at være meget tidskrævende, da de små hvedegryn skal rulles ved håndkræft, hvorefter de bliver dampet og æltet med smør. Af den grund bliver couscous oftest lavet om fredagen eller i forbindelse med ramadanens afslutning eller andre særlige højtider. Couscous bliver normalvis serveret sammen med kød og grøntsager. 

Pastilla

Pastilla er en herlig blanding af det salte og det søde køkken og er en form for tærte med f.eks. mandler, fjerkræ eller fisk, toppet med et fint drys flormelis. Denne fantastiske og velsmagende ret er unik for Marokko og bliver typisk severet som forret til særlige middage.  

Marrokansk nationalret, tagine i sort gryde Couscous med grøntsager i skål Marrokansk ret, pastilla med flormelis

Alternativer

Marokko byder på særdeles spændende kultur og storslåede naturoplevelser, som du ikke må gå glip af. Men hvis du ønsker et alternativ, kan vi anbefale dig en af vores andre kulturrejser til bl.a. Sri Lanka eller Vietnam eller en af vores vandreferier til bl.a. Tyskland eller Kroatien.