Kulturrejser i Sri Lanka

Smukke kulturoplevelser i verdensklasse

I Sri Lanka venter der dig magiske rejseoplevelser fuld af farver, enestående natur og masser af UNESCO-verdensarv. Tag også med på opdagelse i den tropiske jungle og nyd de dejlige strande.

Nationalparker, UNESCO-verdensarv og skønne strande

Velkommen til Sri Lanka - et mekka for farver, naturoplevelser og kultur. Sydøst for Indien ligger denne smukke ø, der har det hele; smukke strande, rå natur, frodig jungle, farverig kultur og spændende religion. Sri Lanka har noget for enhver, og du er garanteret at komme hjem med fantastiske minder. 

Rejs med rundt til de historiske seværdigheder i ”Den kulturelle trekant”, og glæd dig også til at opleve det enestående dyreliv, som inkluderer både elefanter og hvaler. Oplev de hundredevis af teplantager i Sri Lankas kølige højland på en fantastisk togrejse op gennem de disede bjerge, der med garanti vil betage dig. 

Tag med Ruby Rejser på en fantastisk kulturrundrejse til dette smukke land, der har masser af UNESCO-verdensarv og glæd dig til at få Asiens uspolerede perle helt ind under huden.     

3 gode grunde til at rejse til Sri Lanka

  • Du er sikret en eventyrlig rejse, hvor du får indblik i en inspirerende og anderledes kultur med et ikke mindst hjerteligt folkefærd.
  • Smuk og eksotisk natur med farverige nuancer. Glæd dig til at opleve Sri Lankas mange teplantager, gyldne sandstrande, frodig jungle og rå klippeformationer.  
  • Oplev op til flere af Sri Lankas historiske monumenter, templer og seværdigheder, der alle er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

5 destinationer du skal opleve på din rejse i Sri Lanka

Kandy

Gå ikke glip af at besøge denne fantastiske by, også bedre kendt som Sri Lankas spirituelle centrum. Kandy byder på kultur, farver og traditioner, og det er ikke uden grund, at byen er på UNESCO's verdensarvsliste. Kandy ligger i det centrale Sri Lanka i en dal omkranset af små bjerge med smukke teplantager, hvilket giver byen en smuk harmoni og ro. Der er mulighed for at besøge et te-museum i byen, hvor du kan høre historien om teproduktionen, og gå ikke glip af at opleve at blive transporteret rundt i byen i en af de lokale, charmerende tuk-tuk'ker. 

Løveklippen Sigiriya

Denne unikke og 200 meter høje kæmpeklippe, Sigiriya, der på engelsk hedder "Lions Rock", er et must at se, når du rejser rundt i Sri Lanka. Denne smukke klippe er på UNESCO's verdensarvsliste, og det er ikke uden grund. Sigiriya er yderst imponerende, ikke mindst på grund af størrelsen, men også på grund af historien bag. For godt 1500 år siden byggede kong Kasyapa et kongeligt palads på toppen af løveklippen for at føle sig urørlig og hævet i sin regeringsperiode, og ruinerne af det er stadig at se den dag i dag. Med de 1.200 trin op til toppen er du sikret en hård vandretur, men omkring halvvejs oppe kan du gøre stop på det såkaldte "Lion Gate" plateau med et par velbevarede, kæmpestore løvefødder. På toppen venter dig en smuk udsigt, du sent vil glemme. 

Nuwara Eliya

Når du rejser til Sri Lanka, bør du bestemt give Nuwara Eliya et besøg. Bynavnet "Nuwara Eliya" betyder lysets by og ligger midt i Sri Lankas højland med idylliske og frodige temarker, så langt øjet rækker. Området bliver betragtet som det mest betydningsfulde for teproduktionen i Sri Lanka, og du mærker tydeligt, hvordan klimaet er mere køligt end i resten af Sri Lanka. Byen har tilmed navnet "Little England" på grund af dens karakteristiske engelske landsbystil, da de britiske teproducenter tilplantede området og grundlagde den berømte Ceylon te i byen. 

Huletemplet i Dambulla

I denne gamle kongeby findes nogle af Sri Lankas mest berømte og bedst bevarede huletempler. Dambulla Huletempel er på UNESCO's verdensarvsliste og er et af de mest imponerende af Sri Lankas templer. Der er 5 seperate huler i denne 160 meter høje klippe, der indeholder ikke mindre end 153 buddha statuer, 3 statuer af Sri Lankas konger og 4 statuer af konger og gudinder. På din vej op til huletemplerne møder du sjove og legende aber for til sidst at nå toppen med en fantastiske udsigt, hvor du kan være heldig at se Løveklippen i horisonten. 

Minneriya Nationalpark

Tag på opdagelse i denne frodige nationalpark, der er hjem for et usædvanligt rigt dyreliv. Her har du mulighed for bl.a. at se massevise af elefanter, ca. 160 forskellige fuglearter, krokodiller, sjakaler og vildsvin. Du kan opleve parken på en spændende jeepsafari, hvor du vil få det bedste udsyn til nationalparkens smukke landskab. Gå ikke glip af, når flere hundrede elefanter i Minneriya én gang omåret samles til et festmåltid af frisk græs. En begivenhed, der måske er en af de største naturoplevelser i Asien. 

Udsigt til løveklippen Indenfor i huletemplet i Dambulla Elefanter nusser hinanden

5 sjove fakta om Sri Lanka

  1. "Pearl of the Indian Ocean" og "Teardrop of India". Sri Lanka har fået disse 2 skønne tilnavne grundet landets utrolig flotte naturlandskab, kostbare smykkesten og dens ekstraordinære biodiversitet. Derudover ligger Sri Lanka sydøst for Indiens kyst og danner en nærmest dråbeformet figur til Indien. 
  2. Sri Lanka er særdeles kendt for deres te og er i dag verdens 4. største producent af te. Der har været te på Sri Lanka, lige siden skotten James Taylor plantede sin første tebusk i 1867. Han udviklede senere hen teindustrien sammen med Thomas Lipton, som du sikkert kender fra Lipton te. 
  3. En af Buddhas hjørnetænder er bevaret i "Dalada Maligawa", Tandens Tempel i Kandy, i et smukt smykkeskrin. Det siges, at tanden blev smuglet til Sri Lanka gemt i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede. 
  4. Udover Sri Lankas store teproduktion, er landet også kendt for deres kanel. Kanelen stammer fra Sri Lanka, og landet er da også verdens største producent af dette eksotiske kryderi. 
  5. Sri Lanka har en af Asiens højeste læsefærdighedsrater med hele 92%. Uddannelse er vigtig for Sri Lanka, og det er tilmed en fundamental ret i deres forfatning. 

Alternativer

Hvis du, på trods af Sri Lankas berigende og spændende kultur, søger et alternativ, kan vi tilbyde en af vores andre kulturrundrejser til Vietnam eller Japan. Vi har også en bred vifte af aktive ferier, hvor du bl.a. kan vælge imellem vandreferier til f.eks. Spanien, cykelferier til f.eks. Østrig, eller du kan prøve en af vores spændende ekspeditionsrejser til Norges kyst.