Kulturrejser i Vietnam

Kulturrige rejser i Vietnam

Når du tager på rundrejse i Vietnam med Ruby Rejser, får du de bedste muligheder for at stifte dybere bekendtskab med den vietnamesiske kultur og opleve landets smukke natur.

Eventyrlige Vietnam byder på kultur, natur og gastronomi for alle pengene

En rundrejse i Vietnam er også en rundrejse i sanseindtryk. Uanset om du foretrækker at opleve smage, lyde, dufte eller visuelle indtryk, får du fuld valuta for pengene, når du tager en rundrejse i Vietnam. Fra bjergene i det nordlige Vietnam til landets største by Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) i syd kommer du hele paletten rundt.

Din synssans bliver begejstret over alle de fantastiske naturperler, som Vietnam byder på. Lige fra Ha Long Bays smaragdgrønne vande og omkring 1600 klippeøer af kalksten til smukke paradisagtige strande ved kysterne. Hertil kommer lyde og dufte, som spreder sig både fra det pulserende liv i storbyer som Hanoi og Ho Chi Minh City, men også fra naturens og templernes Vietnam. I alt byder Vietnam på 7 steder, der optræder på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan også give dine smagsløg en gedigen oplevelse, når du bevæger dig rundt i Vietnam. Landet er kendt for sit fantastiske køkken, og i byernes gader finder du et herligt udvalg af gadekøkkener, der bl.a. serverer nationalretten Pho, en nudelsuppe med kødstrimler af enten okse eller kylling og friskhakket vietnamesisk basilikum. Hvis du har brug for noget til farten, bør du prøve en Banh Mi, som er en sandwich typisk bestående af en baguette fyldt med lækre grøntsager, svinekød og paté.

Med Ruby Rejser kommer du rundt i landet, og kan både vandre i Nordvietnams bjerge opleve den gamle kejserlige hovedstad Hué i den centrale del af landet og se nærmere på Ho Chi Minh City, hvorfra amerikanerne flygtede i helikoptere fra byens tage i Vietnam-krigens sidste dage. Du kan eksempelvis besøge Cu Chi-tunnellerne, og få et indblik i, hvordan Viet Cong-hæren levede og førte krig for det kommunistiske Nordvietnam mod Sydvietnam og amerikanerne.

Du kan se nærmere på vores udvalg af ture, og læse meget mere om Vietnam som rejseland længere nede.

5 gode grunde til at rejse til Vietnam

 • Du kan nyde livet på en af kystens mange paradisstrande.
 • Du kan komme på en udfordrende og anderledes vandreferie i bjergene.
 • Du kan opleve historien om en af de blodigste konflikter mellem USA og kommunisterne under Den Kolde Krig.
 • Du kan få en eminent kulinarisk oplevelse i det vietnamesiske gadekøkken.
 • Du kommer til at rejse hele landet igennem fra nord til syd, der byder på oplevelser for enhver smag.
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

5 interessante byer i Vietnam

 1. Hanoi: Som hovedstad i Nordvietnam under Vietnam-krigen var det oplagt, at den fortsatte med at være det samlede Vietnams hovedstad efter Viet Cong-hæren havde slået amerikanerne og den sydvietnamesiske hær. Det er en livlig by, hvor gaderne vrimler med scootere, og det er ikke usædvanligt at se hele familier transportere sig på én scooter. I byen finder du også landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum og det kejserlige Citadel, som optræder på UNESCOs verdensarvsliste.
 2. Hué: Byen var centrum for Nguyen-dynastiet, som varede fra 1802-1945. Da kejserriget var på sit største, havde det kontrol over hele det nuværende Vietnam samt store dele af nabolandene Laos og Cambodia. I 1883 blev kejserdømmet et protektorat under fransk styre, og i 1887 blev det officielt en del af den franske koloni Fransk Indokina. Byen ligger nærmest præcist midt i landet målt fra nord til syd, og monumentkomplekset er en del af UNESCOs verdensarvsliste.
 3. Hoi An: Fra det 15. til det 19. århundrede var Hoi An en vigtig handelsby med udgangspunkt i byens havn. Resterne af havnebyen findes stadig, og kombineret med indflydelse fra senere invasioner er det en ganske særlig oplevelse at gå rundt i dette UNESCO verdensarvs-sted. Her kan du også tage en dukkert fra de hvide sandstrande, beundre de utallige lanterner, der oplyser byen, eller du kan tage en gåtur langs floden og se den japanske bro.
 4. Ho Chi Minh City: Her besøger du Vietnams største by og den gamle sydvietnamesiske hovedstad. Dengang hed byen Saigon, og det navn bruges i dag om byens gamle centrum. Byen bærer tydeligt præg af den franske kolonitid med bygninger som Operahuset, Notre Dame-katedralen og Folkekomiteens Hus. Du kan også komme helt tæt på Vietnam-krigen med et besøg på Krigsmuseet og måske endda en tur ud til Cu Chi-tunnellerne, som var en del af det tunnelsystem, Viet Cong brugte til at bevæge sig rundt i landet og uden om amerikanerne under krigen.
 5. Sapa: Tæt på den kinesiske grænse finder du bjergbyen Sapa. Her finder du fantastiske vandreture i bjergene, der blandt andre tæller Vietnams højeste punkt Fan Si Pan i 3.143 meters højde. Vandreturen hertil er dog en udfordrende tur. Bjergregionen omkring Sapa er også samlingssted for flere forskellige etniske grupper, som her lever tæt sammen.
Ha Long-Bugten Kvinde på marked i Vietnam Bjerge i Vietnam

Vietnams 7 UNESCO verdensarvs-steder

 1. Det kejserlige citadel i Hanoi: Citadellet blev bygget i 1000-tallet på resterne af et kinesisk fort fra 600-tallet. Her kan du lære meget mere om livet i dalen ved Den Røde Flod, samt den politiske udvikling i området, som igennem 1300 år var centreret om citadellet.
 2. Ha Long-bugten: Når du besøger dette fantastiske naturområde med sine flotte grønne vande og mere end 1600 klippeøer, kan du ikke undgå at blive betaget. Navnet "Ha Long" betyder "nedstigende drage" og stammer fra folkefortællinger om, at guderne sendte en familie af drager ned for at beskytte landet. Ha Long-bugten skulle være der, hvor moder-dragen landede. Her finder du små fiskersamfund, som lever af bugtens mange herligheder.
 3. Den gamle bydel i Hoi An: Med sin placering lige ud til havet var Hoi An i flere århundreder en vigtig havne- og handelsby i Vietnam. I dag vil du opleve et virvar af forskellig indflydelse på byens udseende. Her blander indflydelsen fra den oprindelige befolkning sig med input fra fremmede invasioner som kineserne, japanerne og franskmændene. Du bør ikke snyde dig selv for at tage en gåtur langs floden, og opleve den utrolige blanding af byggestile.
 4. Monumentkomplekset i Hué: Hué var det kulturelle, religiøse og politiske centrum under Nguyen-dynastiet. Monumentkomplekset blev bygget med forbillede i Den Forbudte By i Kina, og her kan du gå på opdagelse i både royale bygninger og pagoder som Thien Mu-templet. Både byen og monumenterne ligger langs Parfume-flodens bredder. Floden har fået sit navn, fordi den om efteråret fyldes med blomster fra frugtplantager, som driver gennem vandet og giver en helt særlig duft i området.
 5. My Son-templerne: Når du rejser rundt i Vietnam, vil du opleve, at befolkningen i overvejende grad er buddhistisk, men her finder du en gammel helligdom dedikeret til den hinduistiske gud Shiva. Templerne menes at være bygget på et tidspunkt mellem det 4. og 14. århundrede, men størstedelen blev ødelagt under Vietnam-krigen.
 6. Phong Nha-Ke Bang nationalpark: I parken finder du det ældste karst-landskab i Asien. Karst-landskaber er et sted, hvor undergrundens kalksten kommer op til jordoverfladen og bliver omformet af bl.a. rindende vand. Karst-bjergene i Phong Nha-Ke Bang menes at være mere end 400 millioner år gamle.
 7. Trang An-landskaberne: Trang An kaldes ofte for en landudgave af Ha Long-bugten. Her møder du ligeledes karst-landskaber, som har været med til at danne en række underjordiske huler, som du kan sejle igennem på floder. I området har forskere fundet bevis på menneskelig aktivitet, som daterer sig 30.000 år tilbage.

Spørgsmål til vores rejser i Vietnam?

Hvis du har spørgsmål til vores Vietnam-rejser, skal du endelig ikke tøve med at ringe til os på 86 15 35 99. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din rejse, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Du kan også tage med os på kulturrejser til bl.a. Japan og Kina.

Vi giver dig også mulighed for at opdage din indre opdagelsesrejsende med ekspeditionsture til fx Nordamerika, Grønland og Antarktis.