Bestil

Mallorcas skjulte skatte

Mallorca på kryds og tværs | Kulturrejse med dansk rejseleder

Øen rimer på sol og sommer, men gemmer også på skjulte skatte, gode fortællinger og skønne afkroge. Fra Tramuntana-bjergene i nord til sydkystens smukke cala’er ligger oplevelserne og venter på dig.

In stock
Travel Code
KUL-ES-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Siden 50’erne har Mallorca været et af danskernes foretrukne rejsemål. Det var på netop Mallorca, charterturismen for alvor tog fart, og den dag i dag bliver øen i Middelhavet stadig besøgt af tusindvis af solhungrende gæster. På denne rundrejse, som både inkluderer oplevelser i Tramuntana-bjergene og livsnyderi på kysten, drejer vi til højre, når andre drejer til venstre og bevæger os væk fra masseturismen. Vi kommer helt ud i krogene, hvor du for alvor oplever det ægte Mallorca. Men selvom vi går egne veje, bliver du ikke snydt for et møde med Mallorcas største seværdigheder, eller for at stifte bekendtskab med mallorcinsk vindyrkning, som i disse år er i fremdrift. Rejs med og oplev skønne Mallorca på en hel ny måde.   

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst og Sóller:
Efter ankomst i Palma lufthavn kører vi til Puerto de Sóller, som ligger ved foden af Tramuntana-bjergene. Byen er sammen med hovedbyen Sóller bl.a. kendt for sine mange velduftende appelsinplantager. Her indkvarteres vi i fire nætter på et af byens bedste hoteller beliggende ud til Middelhavet.

Dag 2. Sóller og Valdemossa - heldagstur:
Om formiddagen stifter vi nærmere bekendtskab med Sóller, som vi når med den historiske sporvogn mellem Sóller og Puerto de Sóller. I Sóller er der, i modsætning til kystbyerne, en følelse af autenticitet. Selvom flere turister har fået øjnene op for den vidunderlige bjergby, så ser man i lige så høj grad lokale, som drøfter verdenssituationen over en kop kaffe og et spil skak, som horder af turister. Vi spadserer en tur i byen og ser bl.a. den hyggelige plads Constitución, hvor veterantoget til Palma jævnligt passerer forbi, samt kirken San Bartolomeo designet af Gaudi-eleven Joan Rubió.

Om eftermiddagen kører vi til landsbyen Valdemossa. Selve turen til ”puebloen” er utrolig smuk og går ad snoede veje gennem bjergdale med mandel- og oliventræer. I Vademossa spadserer vi en tur i de brostensbelagte gader. Byens største seværdighed er klosteret La Real Cartuja, hvor komponisten Chopin og hans kæreste, den franske forfatterinde George Sand, tilbragte en vinter i håb om, at Mallorcas milde klima ville forbedre Chopins skrantende helbrede. Der bliver også tid til egne eventyr i de krogede og blomsterprydede gader samt til at nyde udsigten over bjergene.  

Udflugten kan også blive afviklet i modsatte rækkefølge med besøg i Valldemossa efterfulgt af besøg i Sóller.

Dag 3. Ferrocarril de Sóller til Palma – heldagstur:
I dag skal vi med veterantoget Ferrocarril de Sóller til Mallorcas hovedstad, Palma – en fantastisk tur på smalspor gennem spektakulære landskaber på tværs af Mallorca. Toget, som daterer helt tilbage til 1912, blev i begyndelsen benyttet til transport af bl.a. appelsiner fra Sóller til Palma, hvorfra de blev videreeksporteret til resten af Europa. I dag benyttes toget kun til persontransport. Fremme i Palma tager vi på byvandring. Vi oplever bl.a. Le Seu katedralen, som er en af Spaniens smukkeste katedraler og samtidig Mallorcas absolut største kulturarv. Kirkens indre er blevet ombygget af Gaudí, som bl.a. tilføjede en moderne baldakin over altret. I 2007 blev en dekoration af Capilla del Santísimo også tilføjet, hvilket har skabt både glæde og vrede blandt katedralens brugere. Kunstneren bag hedder Miquel Barceló og bliver omtalt som ”Spaniens nye Picasso”. Der vil være god tid til at nyde katedralen, inden vi ser de arabiske bade, som er eneste levn fra den arabiske by. Inden vi returnerer med bus, vil der være tid på egen hånd i den skønne by.

Dag 4. Pilgrimstur til Lluc-klostret - halvdagstur:
Dagens udflugt kan gennemføres som både vandretur og bustur – valget er dit. Vi kører med bus til landsbyen Caimari, nær foden af Tramuntana-bjergene. Byen er kendt for sin olivenproduktion, og her finder man en af de få olivenmøller på øen. Vi begynder vores tur op gennem landsbyen og kommer snart ind på vandreruten GR 222, der også er en del af en gammel pilgrimsrute, Cami Vell de Caimari, der fører op mod det sagnomspundne Lluc-kloster. På vejen op gennem skoven kan vi kaste et blik ud over terrasser med oliven, og længere fremme får vi de flotteste udsigter over landskabet, der breder sig ud langt nede under os. Vel ankommet til Lluc-klostret tager vi os tid til at stifte bekendtskab med den hellige Sorte Madonna og til at se klostret og kirken – og nyde en kop kaffe i klostergården, inden bussen kører os retur til hotellet. Vandreturen tager ca. 2,5 timer og alle med almindelig kondition kan deltage. Ønsker man ikke at vandre til Lluc, kan man køre med bussen til klosteret. Man må i så fald beregne lidt ventetid ved Lluc.  

Dag 5. Sineu, vinsmagning og Cala d’Or:
Vi tager afsked med Sóller og kører gennem sletteland og forbi appelsinlunde og vinmarker ind i landet. Vi når frem til Sineu, også kaldet ”Mallorcas hjerte”, hvor der hver onsdag, siden år 1306, har været marked. Sineu har i høj grad bevaret sin naturlige indarvede charme og er et mekka af traditionel mallorcinsk kultur, arkitektur og historie. På en byrundtur ser vi bl.a. det minimerkloster, som i dag er omdannet til rådhus, Sankt Marcus-løven og naturligvis den altoverskyggende Santa Maria sognekirke der med sit 7 etager høje klokketårn er synlig fra hele byen. Næste stop er på en charmerende vingård, hvor vi skal smage på nogle dejlige vine. Tidligere var vinproduktion på Mallorca kun tiltænkt lokalbefolkningens eget forbrug, men i takt med at kvaliteten af vinen er højnet, har resten af verden fået øjnene op for de glimrende vine. Vi når frem til Cala d’Or på sydkysten, hvor vi indkvarteres i 3 nætter.

Dag 6. Fridag:
Dagen er til fri afbenyttelse. Nyd en dag på stranden, ved poolen eller spadser en tur i charmerende Cala d’Or – mulighederne er mange.

Dag 7. Artà og Cap de Formentor - halvdagstur:
Vi kører til Mallorcas nordøstlige hjørne, hvor vi besøger den lille og meget autentiske landsby, Artá. Grundet Artás beliggenhed et stykke inde i landet kommer her ikke mange turister, så bybilledet er hovedsageligt præget af lokal kolorit, og byen virker generelt meget uberørt af turisme. Vi spadserer en tur rundt i de smukke gader, ser mange flotte stenhuse og oplever de lokale mallorcineres hverdag.

Herefter fortsætter vi til halvøen Formator og udsigtspunktet Es Colomer, som er Mallorca nordligste punkt. Det er her Tramuntana-bjergene slutter og også her, hvor man siger, at vindene fra Afrika, Alperne og Middelhavet mødes. De som har lyst kan vandre de ca. 2 km til den yderste spids, hvor det ikoniske hvide fyrtårn ligger, hvorfra der er udsigt til det meste af det nordøstlige Mallorca (selve tårnet er under ombygning). Via en sti når vi frem til udsigtsterrassen beliggende hele 232 meter over havets overflade, hvor vi giver os tid til at nyde de fantastiske panoramaer og måske en ensaimada (mallorcinsk kage).

Dag 8. Afrejse:
Det er tid til at tage afsked med Mallorca. Vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Indkvartering

down v arrow

Hotel Eden
Skønt hotel beliggende ved strandpromenaden i charmerende Puerto de Sóller. Fra hotellets poolområde er der en flot udsigt stranden og Middelhavet, og går du op på den møblerede tagterrasse, bliver udsigten kun endnu bedre. Værelserne er flotte og lyse og indrettet med bl.a. tv, køleskab, safeboks, aircondition (ca. 15/6-15/9 alt efter udetemperatur), hårtørrer, gratis wi-fi samt balkon. I hotellets restaurant serveres der morgenmads- og aftensmadsbuffet fra et åbent køkken med både internationale og lokale retter på menuen. Når vejret tillader det, er baren på tagterrassen åben – perfekt, hvis du vil nyde en drink og en god udsigt om aftenen.

Bluesea Club Marthas Hotel
Dejligt hotel beliggende få minutters gang fra strand, butikker og restauranter i hyggelige Cala d’Or på den sydøstlige kyst. Hotellet råder bl.a. over udendørs pools, indendørs opvarmet pool, motionsrum og en hyggelig bar. Værelserne er pæne og udstyret med bl.a. køleskab, safeboks, aircondition og gratis wi-fi. I hotellets restaurant serveres der morgenmads- og aftensmadsbuffet med både internationale og lokale retter på menuen.

Vejr og klima

down v arrow

Transport

down v arrow

Forventede flytider Billund

Billund → Mallorca                    Kl. 16.00 - 19.00

Mallorca → Billund                    Kl. 19.45 - 22.45

 

Forventede flytider København

København → Mallorca            Kl. 08.15 – 11.20

Mallorca → København            Kl. 12.10 - 15.15

 

Forventede flytider Aalborg

Aalborg → Mallorca                   Kl. 07.00 - 10.10

Mallorca → Aalborg                   Kl. 11.10 - 14.30

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Mallorcas skjulte skatte
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Fly Danmark – Mallorca t/r
 • Bustransport jf. rejsebeskrivelse
 • Togtur med Ferrocarril de Sóller
 • Sporvognstur mellem Puerto de Sóller og Sóller
 • Vinsmagning ved Sineu
 • 4 x overnatninger i Sóller inkl. morgenmad og aftensmad
 • 3 x overnatning i Cala D’or inkl. morgenmad og aftensmad
 • Dansk rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 18 personer og max. 38 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden