INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Marokko – mellem himmel og verdenshave

1001 nats eventyr i Nordafrikas smukkeste land

Det gamle kongerige Marokko siges at besidde Mellemøstens tiltrækning, Europas karisma og Afrikas lidenskab. Udforsk en vifte af kongelige byer, velduftende medinaer og snedækkede bjerge.

In stock
Travel Code
KUL-MA-001

Det kan du glæde dig til

I toppen af det afrikanske kontinent, kun et langt stenkast fra Europa, ligger Marokko klemt inde mellem de to verdenshave, Atlanterhavet og Middelhavet. Kun Gibraltarstrædets 14 km brede farvand adskiller Marokko fra Spanien, men på trods af dem beskedne afstand, så er det nordafrikanske land, som en hel anden verden. Der hviler en nærmest magisk aura over Marokko og dets ældgamle byer, hvor medina’erne og de gamle souk’er ligger uforandrede hen, og hvor live går sin vante gang, som det har gjort i evigheder. Mod nord skærer Atlasbjergene sig gennem land og ørken. Her, hvor der er dejlig højt til himlen og plads til at puste ud, har berberne levet i generationer. Når man færdes rundt i de uforstyrrede bjergbyer, får man let følelsen af, at her har tiden ikke blot stået stille i årtier, men snare i århundrede. På denne rundrejse giver vi dig det bedste af Marokko krydret med smukke kongebyer, billedskøn natur, fantastiske fortællinger og oplevelser i Atlasbjergene.  

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogam

Dag 1: Ankomst i Marrakesh
Efter ankomst i Marrakesh lufthavn kører vi til vores hotel i Marrakesh, hvor vi indkvarteres og får et let måltid.
Måltider: Let aftensmåltid.

Dag 2: Casablanca
”Jeg tror, dette er begyndelsen på et smukt venskab”. Sådan lyder en af filmhistoriens mest kendte udgangsreplikker fra filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergmann. Den berømte film skildrer tiden under 2. verdenskrig i Marokko, og selvom filmen faktisk er optaget i et studie i Paris, så har filmen udødeliggjort Casablanca. På en byrundtur ser vi bl.a. de mange hvidkalkede artdeco- bygninger, som ligger side om side med moderne højhuse, den hvide katedral og naturligvis den ikoniske Ricks café, kendt fra filmen. Casablancas ubetingede største seværdighed er dog Hassan II-moskéen, som er den største moské i Afrika. Vi besøger moskéen med den 201 meter høj minaret, hvor der i toppen ses en laserstråle, som peger mod mekka. Vi får også en rundvisning i selve moskéen, som er lige så storslået indvendig som udvendig.  Her kan du også opleve den kæmpestore bedehal med plads til 25.000 mennesker, som er én af de få bedehaller, der kan besøges af ikke-muslimer. Vi fortsætter til Rabat, hvor vi overnatter.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 3: Rabat – Volubilis – Fez
Marokkos mangfoldige hovedstad, Rabat er på dagens program. Her blandes Europa med Afrika og den arabiske verden i en by, der rummer både andalusiske haver, franske kolonistil-huse, kasba, medina og et eventyrligt kongeslot. På en byrundtur ser du bl.a. Mohamad V’s mausoleum med det hvide marmorinteriør og pyramideformede tag dækket med grønne tegl samt Hassan-tårnet, en minaret fra 1100-tallet. Mineraten troner majestætisk og alene i landskabet – den tilhørende moské blev nemlig aldrig færdigbygget. Vi fortsætter til Volubilis, en ruinby beliggende i utrolig smukke omgivelser. Byen blev grundlagt i tiden omkring Kristi fødsel, og den var i sin tid hovedstad i en af de romerske provinser i Nordafrika. Vi ser blandt andet den velbevarede domstolsbygning, det kapitolinske tempel og triumfbuen. Vi overnatter i Fez.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 4: Fez
Hele dagen er reserveret til at opleve Marokkos spirituelle hovedstad, Fez. Fez er dog i lige så høj grad kendt som Marokkos mekka for kunsthåndværk, og byens tekstilhåndværkere, træskærere og keramikere er anerkendte verdenen rundt og ses ofte arbejder efter ældgamle traditionelle metoder. Vi går først en tur i den enorme middelalder-medina, hvor tusindvis af gader slanger sig ind mellem hinanden. Du fornemmer straks, hvordan luften fyldes med lyde fra messende gadesælgere, der sælger alt fra farvestrålende beklædningsgenstande til simpelt udskåret trælegetøj, alt imens næseborene bombarderes med dufte af orientalske krydderier, kaffe og marokkanske specialiteter. Måske vi også ser et fuldtlastet pakæsel, som tålmodigt trasker gennem de krogede gader, inden vi når ind midt i medinaen, hvor vi finder en plads fyldt med store kar, der indeholder farve til farvning af tekstiler. Vi fortsætter byrundturen og ser bl.a. Karaouiyine-moskeen, der er hjemsted for verdens ældste universitet, den flot dekorerede Nejjarine-mosaikfontæne, samt den berømte koranskole Bou Inania. Den gamle uddannelsesinstitution har fungeret som både moské og uddannelsesinstitution og har været afgørende for at give Fez status som intellektuelt centrum. Overnatning i Fez.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 5: Fez - Meknes - Midelt
Vi tager afsked med Fez og sætter kursen mod den gamle kongeby, Meknes, som i folkemunde kaldes for Marokkos Versailles. Den brutale Sultan Moulay forsøgte at konkurrere med den franske Solkonge Ludvig d. 14. i pomp og pragt, hvilket bl.a. ses på byporten Bab Mansour, som er udsmykket med romerske søjler fra Volubilis. Den gamle bydel i Meknes blev i 1996 ganske fortjent optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Under en byvandring ser vi blandt andet byporten, samt staldene som husede Sultan Moulay mere end 12.000 heste. Om eftermiddagen skal vi opleve en enorm kontrast mellem nyt og gammelt midt i Atlasbjergene. Fra Meknes kører vi gennem et meget varieret terræn til Ifrane, et bjergresort byget af franskmændene i 1929 under det franske protektorat af Marokko. I modsætning til Marokkos øvrige byer er Ifrane forholdsvis moderne og husene med spidse tage kunne lige så godt have ligget i Alsace. Vi holder en lille pause her inden vi fortsætter til den lille og autentiske købstad Midelt, som ligger omringet af frugtplantager og med bjergene i baggrunden. Overnatning i Midelt.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 6: Midelt – Bin El Ouidane
Via Béni Mallal, en by beliggende ved foden af Atlasbjergene, når vi frem til den lille bjergby, Bin El Quidane. Undervejs gør vi holdt i denne lille by Kasba Tadla. Byen er meget autentisk og giver et godt billede af livet rundt om i bjergene. Turen fortsætter og vi kan løbende nyde udsigten over den enorme dæmning og Bin El Ouidane søen. Dæmningen er hele 133 meter på det højeste sted og spænder over 285 meter. Vi indkvarteres i Bin El Quidane på et flot hotel med udsigt over søen.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 7: Atlasbjergene – Marrakesh
Dagen byder på en pragtfuld tur gennem Atlasbjergene forbi smukke landskaber, landsbyer og øde sletter. Vi når frem til Marrakesh, som er en rigtig eventyrby med sin rød ringmur, spændende basar og pulserende torveplads. Marrakesh virker på én gang både kaotisk og afslappet. De lokales samtaler er ofte højlydte og minder snare om diskussionrt end venskabelig snak, men alligevel ser man smil og man fornemmer, at her har ingen voldsomt travlt. På en byrundtur ser vi det jødiske kvarter Mellah og Bahia-paladset, som er et godt eksempel på spansk-mauriske arkitektur. Vi får også på opdagelse i souk’en, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord inden vi ender på Djemaa El Fna-pladsen, som er Marrakeshes absolutte midtpunkt. Her flokkes handlende, kunstnere, digtere, slangetæmmere, trubadurer og andre godtfolk, og når mørkedet falder på, popper et hav af madvogne og spartanske restauranter op. Så kan man for alvor få smagt på Marokko. Overnatning i Marrakesh.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Dag 8: Marrakesh  
Dagen er til fri afbenyttelse i Marrakesh. Gense byens seværdigheder, slip shopping-genet løs i souk’en eller indfang stemningen på Djemaa El-Fna – mulighederne er mange. Du har dit hotelværelse til rådighed frem til midt på eftermiddagen, hvorefter en middag på en god restaurant kan anbefales. Sidst på aftenen flyver vi retur til Danmark.
Måltider: Morgenmad

Dag 9: Hjemrejse
Efter en dejlig uge sætter vi kurs mod lufthavnen. Ankomst i Danmark om morgenen.   

Indkvartering

Vi bor på gode 3- & 4-stjernede hoteller, hvor alle værelser bl.a. har bad og toilet. Den generelle hotelstandard i Marokko må forventes en anelse lavere end i f.eks. Spanien på den anden side af strædet. Vi bor på nedenstående hoteller eller tilsvarende:

Dag By Hotel
1 Marrakesh Ayoub Hotel
2 Rabat Rihab Hotel
3 - 4 Fez Volubilies Hotel
5 Midelt Palais Timnay Hotel
6 Bin El Quidane Widiane Hotel
7 Marrakesh Ayoub Hotel

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 2023, uge 37 og 39:

København → Marrakesh   Kl. 20.25 - 23.55

Marrakesh → København   Kl. 00.40 - 05.50

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 37: Startdato 12.09.2023 varighed 8 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 39: Startdato 26.09.2023 varighed 8 nætter

Fra 11.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly Danmark – Marrakesh t/r
 • Bustransport jf. rejsebeskrivelse
 • 7 overnatning i Marokko
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 7 x aftensmad
 • Sen check ud, dag 8
 • Entré til alle nævnte besøg
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider, hvor påkrævet

Ikke inkluderet:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.


Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 18 personer og max. 38 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden