INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Elefanter og verdensarv i Sri Lanka

Kulturel rundrejse i Sri Lanka

Tag med på 14 dages eventyrlig rundrejse og oplev alle Sri Lankas højdepunkter; fra Løveklippen i Sigiriya og sagnomspundne byer til nationalparker med elefanter og hundredevis af teplantager.

In stock
Travel Code
KU-008
Det kan du glæde dig til

På denne eventyrlige rundrejse oplever du alle Sri Lankas største højdepunkter fra imponerende tusindårige helligdomme til fantastiske nationalparker med enestående dyreliv. Sri Lanka er også et overflødighedshorn af farver: grøn tropisk jungle, kridhvide og lyslilla lotusblomster, knaldgule mangoer, gyldne sandstrande, smukke sarier i alle regnbuens farver. Og så er der masser af UNESCO verdensarv.

Oplevelserne begynder i den ”kulturelle trekant” med Løveklippen i Sigiriya og grottetemplerne i Dambulla, og med ruinbyen Polonnaruwa som et muligt tilvalg. Alle tre steder er UNESCO verdensarv. Derefter kører du mod syd til endnu et UNESCO verdensarvssted, Tandens Tempel, der ligger i den sagnomspundne by Kandy. Fra Kandy kører du med tog op gennem de disede bjerge med hundredvis af teplantager til byen Nuwara Eliya, der også kendes som lille England. Fra det kølige højland fortsætter turen til nationalparkerne Lunugamvehera og Udawalawa med elefanterne og det øvrige mangfoldige dyreliv. Her venter en fantastisk overnatning i luksussafaritelt, der er et højdepunkt på rejsen. Turen rundes af med nogle dage ved stranden og et besøg i havnebyen Galle og fortet, der er UNESCO verdensarv. Du har desuden mulighed for at tage på en forrygende hvalsafari! 

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Nætter

Transport til næste destination

01 – 02

København

Natfly

-

Natfly til Colombo

02 – 03

Negombo

Goldi Sands Hotel

1

Bil/minibus til Sigiriya

03 – 06

Sigiriya

Camellia Resort & Spa

3

Bil/minibus til Kandy

06 – 08

Kandy

Queens Hotel

2

Bil/minibus og tog til Nawaraeliya

08 – 09

NuwaraEliya

Windsor Hotel

1

Bil/minibus til Udawalawa

09 – 10

Udawalawa

Athgira River Camp

1

Bil/minibus til Ahangama

10 – 13

Ahangama

Insight Resort

3

Bil/minibus til Colombo

13 – 14

København

 

-

Fly

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Sri Lanka
Afrejse fra valgte lufthavn Sri Lankas hovedstad Colombo. Der er flyskifte undervejs.

Der er inkluderet forplejning om bord på flyet.

 

Dag 2: Ankomst i Sri Lanka. Tilkøbsudflugt: sejltur på Den Hollandske Kanal

Du lander i lufthavnen i Colombo og går gennem immigration og told. I ankomstområdet venter guiden på dig, og du bliver kørt til hotellet, der ligger i Negombo, bade- og strandområdet lige nord for Colombo. Normal tjek ind er kl. 14.00, og du kan ikke regne med at få værelset før, selv om du ankommer før kl. 14.00.

Hvis dit ankomsttidspunkt tillader det, kan du i aften vælge tilkøbsudflugten på Den Hollandske Kanal.

 

Tilkøbsudflugt

Sejltur på Den Hollandske Kanal

Den Hollandske Kanal var en forsyningsrute for den hollandske koloniadministration, de gamle kirker og fiskerlandsbyerne. Den godt 14 km lange kanal løber gennem byen og bliver stadig brugt, og forbinder havet med indsøen ved Negombo. Formålet med kanalen var oprindeligt, at den skulle være nemt at transportere krydderier og andre varer fra landsbyerne omkring indsøen frem til koloniherrernes handelsskibe. Kanalen bruges aktivt i dag også, men er også en turistattraktion, hvor du får muligheden for at opleve byens smukke gamle bygninger og den frodige bevoksning fra en anden vinkel.

Turen varer et par timer, og du bliver hentet fra og bragt til hotellet. 

 

Dag 3: Fra Negombo til Sigiriya, besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawala

I dag begynder oplevelser af det farverige Sri Lanka for alvor. Du begynder med en tur i de tidlige morgentimer til det berømte fiskemarked i Lellama. Her kan du se de lokale lande fisk direkte på stranden, fiskenet bliver tømt og bliver bødet, så de er klar til i morgen igen. Lange stykker sækkelærred ligger spredt ud på sandet, og fisk ligger tæt for at blive tørret af solens stråler – og kvinder står med rumpen lige vejret og vender fiskene, så de bliver tørret på begge sider. Under halvtag et andet sted bliver frisk fisk bortauktioneret, andre steder tinger husmoren om prisen. Du bliver kørt tilbage til hotellet, og du får serveret en lækker morgenmad inden tjek ud.

Derefter går turen til Pinnawala, hvor du skal besøge et elefantbørnehjem. Eller rettere et rehabiliteringscenter for elefanter. Inden briternes kolonialisering af Sri Lanka i 1815 levede der anslået 30.000 til 40.000 elefanter på øen. Op igennem 1800-tallet blev der skudt uhyggeligt mange elefanter, og i 1960’erne var bestanden tæt på at uddø. Efter fredningstiltag og indførelsen af nationalparker er der omkring 6000 elefanter på øen. Elefanthjemmet huser cirka 60 elefanter, hvoraf nogle er blevet forladt mens andre er fundet forældreløse. De bliver passet, fodret og trænet af autoriserede dyreværnsfolk, og målet er at kunne sætte elefanterne ud i det fri igen. Krybskytteri forekommer stadig, fordi elefanter og mennesker kommer i konflikt om føde, og fordi angreb fra elefanter også koster op mod 50 menneskeliv hvert år. Du ankommer ved fodringstid, og efter fodringen går elefantungerne til det daglige bad i den nærliggende flod. Du ser elefanterne tage deres daglige bad, og du vil se og opleve, hvor meget elefanterne faktisk nyder vandet – det kan næsten virke som om de leger.

Hen på eftermiddagen ankommer du til Sigiriya, der ligger i hjertet af den kulturelle trekant, der anses for at være vuggen for Theravada-buddhismen og Sri Lankas rige singhalesiske kultur. Her skal du opholde dig de kommende dage, mens du udforsker denne arkæologiske og historiske højborg i Sri Lanka, hvor du kan opleve op til 4 af de steder, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det er ruinbyen Polonnaruwa, Løveklippen i Sigiriya, Dambulla grottetemplet og den hellige by Kandy.

Du bor de kommende 3 nætter i Sigiriya.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 4: Løveklippen i Sigiriya

Du bliver hentet på hotellet og kørt til et af Sri Lankas absolutte højdepunkter, det imponerende klippefort i Sigiriya, der hedder Løveklippen. Løveklippen rejser sig med næsten lodrette vægge og en næsten flad top knap 200 meter op over det flade landskab omkring. For godt 1500 år siden byggede kong Kashyapa en befæstet by på 70 ha med voldgrav, befæstningsvold og så det geniale palads på toppen af den uindtagelige Løveklippe, der for foden stadig prydes af et par kæmpestore løvefødder. I dag kan man stadig se dele af vandhaveanlægget, der lå mellem befæstningsvolden og klippen. Vandhaven med kunstige vandløb og små springvand var en fantastisk ingeniørbedrift udelukkende baseret på naturens egne kræfter. Dele af den oprindelige adgang til paladset på toppen af Løveklippen eksisterer stadig, og turen til toppen går langs klippekanten på udhuggede stier og mere end 1000 trappetrin. Du passerer bl.a. de meget smukke og ekstremt velbevarede freskoer af De Himmelske Jomfruer, der med rette har opnået verdensberømmelse. Fra toppen af klippen er der en fantastisk udsigt over landskabet, og det står klart, at i tidligere tider ville fjender kun have nærmet sig uopdaget i ly af mørket.

Efter dette besøg begynder en hyggelig cykeltur rundt i landskabet omkring Løveklippen. Turen slutter først på eftermiddagen, efter du har fået en dejlig frokost, der serveres på lokal srilankansk vis: på et bananblad. I løbet af cykelturen oplever du befolkning og det lokale liv i landsbyerne.

Du overnatter i Sigiriya.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 5: På egen hånd i Sigiriya. Tilkøbsudflugt til Polonnaruwa  Minneriya Nationalpark

Dagen er til fri disposition i Sigiriya. Hvis du har mod på at udforske området lidt på egen hånd, kan du  leje en cykel og cykle ud til Dakinigiriya Vihara, som også kaldes Kaludiya Pokuna. Der hviler en magisk stemning over dette sjældent besøgte tempelkompleks, med stupa, monolitiske søjler omkring en bedesal, grotter, klippeinskriptioner og en lille vandgrav og et væld af smukke træer. Efter al sandsynlighed er der kun dig og så måske nogle aber her.

Du kan også vælge at deltage på en eller begge tilkøbsudflugter.

I aften er der inkluderet en bbq fiske-middag, hvor hotellet tilbeder fisk, der er bragt hertil fra fiskemarkedet, som du besøgte i Negombo.

Du overnatter i Sigiriya.

Morgenmad og bbq middag er inkluderet i dag.

 

Tilkøbsudflugt

UNESCO verdensarv i ruinbyen Polonnaruwa og jeepsafari i Minneriya Nationalpark

Polonnaruwa er en af de 5 antikke byer i Sri Lanka, og er på UNESCOs verdensarvliste. Byen blev i det 10. århundrede gjort til hovedstad af de sydindiske Chola-konger, efter de havde mistet Anuradhapura. Byen blev generobret i det 11. århundrede af den singhalesiske konge Vijayabahu og blomstrede indtil det 13. århundrede, hvor den endnu engang faldt i hænderne på de sydindiske konger. 

Fra det 11. til det 13. århundrede blomstrede udviklingen i byen. Der var stor handel og et blomstrende landbrug, der blev hjulpet godt på vej af et veludviklet og sofistikeret vandingssystem. Polonnaruwa ligger nemlig ved bredden af et af de 3 vandreservoirer, der tilsammen danner en umådelig stor sø, Parakrama Samudray eller Parakramas Hav, som er opkaldt efter Sri Lankas mest respekterede konge. Vandreservoiret og søen er den vigtigste del af vandingssystemet og smalle kanaler forbinder søen med Polonnaruwa og landbrugsområderne. Vandingssystemet er stadig i brug.

Rigdommene blev omsat til rigt dekorerede templer, enorme stupaer, rigt inskriperede stentavler, udhuggede buddhaer og hinduistiske guder og andre figurer. De arkæologiske skatte er særdeles velbevarede, og som gæst i området føler man tydeligt historiens vingesus. Polonnaruwa har nogle af de største stupaer i hele Asien, der ligger spredt mellem de gamle ruiner af den engang så mægtige by.

Derefter gælder det Minneriya Nationalpark, der har et rigt dyreliv og er et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve vilde elefanter. Der er elefanter her året rundt, men i tørtiden fra maj til september vandrer elefanter langvejs fra hertil få at nyde godt at det grønne græs og og vandet i parkens store sø, Minneriya tank, som faktisk er et reservoir skabt for mange hundrede år siden. Denne migration kaldes for ”The Elephant Gathering” og i den periode kan du opleve flere hundrede elefanter samlet her. Udover elefanter kan du opleve krokodiller, aber, hjorte og en masse forskellige fugle. Der lever også læbebjørne og leoparder her; de er dog meget svære at spotte. Lokalguiden er vant til at lede efter dyrene, og udpeger dem for dig og forklarer om deres levevis.

Turen tager i alt mellem 6 og 7 timer.

 

Dag 6: Fra Sigiriya via Dambulla Grottetempel til Kandy, Tandens Tempel og danseshow

En oplevelsesrig venter. I dag bliver du kørt fra Sigiriya til Kandy, der er der er en perle af en by i det centrale højland ved en sø og omgivet af bakker og jungle.

Undervejs gør du stop ved Dambulla Grottetempel, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og et af de mest imponerende af Sri Lankas templer. Grottetemplet er over 2000 m² med rigt dekorerede vægge, og det huser 150 gyldne statuer. Den største statue er hugget ud i klippen og måler 14 meter. Der er fem separate huler; den største hule kan dateres til mellem 100 og 200 år f.v.t. og den er så smuk, at det tager pusten fra enhver. Vægmalerierne følger klippens form så tæt, at mange tror, den er beklædt med et bemalet klæde. En tur op på toppen giver dig en fantastisk udsigt over den grønne jungle omkring og du kan i det horisonten se Sigiriya-klippen.  

Næste besøg gælder en krydderihave. Der dyrkes mange krydderier og aromatiske træer og buske i Sri Lanka, og i en krydderihave bliver du præsenteret for alt fra nelliker og vanilje til kaneltræets bark. Du hører om anvendelsen af krydderierne, de aromatiske oliers og den pulveriserede bark.

Turen fortsætter til Kandy, hvor du ankommer midt på eftermiddagen. Du tjekker ind på hotellet og efter et kort hvil fortsætter oplevelserne i selve Kandy, der var gennem ca. 300 år hovedstad i Kandy kongeriget fra omkring år 1500. Skiftende konger forsvarede gennem deres kongedømme mod portugisiske og hollandske angribere, men i 1815 slog briterne kongen og indlemmede Kandy i Ceylon og Det Britiske Imperium. Byen har dog formået at bibeholde sin position som center for singhalesisk kultur og spirituelt pilgrimssted for buddhister. Mange af myterne, traditionerne og folkloren holdes stadig nidkært i live af regionens venlige folkefærd. 

Sidst på eftermiddagen skal du opleve et af Sri Lankas helligste steder, Tandens Tempel, som er opkaldt efter et relikvie, nemlig en af Buddhas tænder. Myten fortæller, at tanden blev smuglet til Sri Lanka i det 4. århundrede i en prinsesses hår og bragt til Anuradhapura. Af frygt for indiske plyndringstogter bragte de singhalesiske konger tanden til Kandy for at få den opbevaret i sikkerhed. Tanden Tempel er et stort tempelkompleks, og der bor mange munke her. Det er et smukt og meget rigt udsmykket tempel, og ved indgangen i det centrale tempel, ser du bl.a. en række imponerende elefantstødtænder. Hver aften udføres højtidelige og farverige ceremonier til ære for relikviet, og buddhister fra ind- og udland kommer her på pilgrimstur for at bede til Buddha foran skrinet med relikviet.  Man skal være klædt tækkeligt på, og hvis bukser eller nederdel er for kort, er du nødt til at tage en sarong omkring dig, ellers kommer du ikke ind. Ligeledes skal du efterlade dine sko uden for templet, og du kan enten gå i bare fødder eller i et par sandaler, der bliver stillet til rådighed.

Dagen rundes af med et danseshow, hvor du oplever de særlige danse, der historisk og kulturelt hører til i Kandy området. Blandt andet vil du opleve mændenes dans for nygifte par, som er en meget smuk opvisning med dragter i hvidt og rødt og påhæftede bjælder i sølv og ledsaget af trommer i forskellige udformninger.

Du bor de kommende 2 nætter i Kandy.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 7: Sightseeing i Kandy

I formiddag er der sightseeing i Kandy, der er både Sri Lankas næststørste by og hovedbyen i det centrale højland. Byen er ret unik på grund af bakkerne, søen og det kølige klima. Byen ligger i 500 meters højde og søen i midten af byen udgør et roligt fikspunkt for husene, der er bygget op ad bakkeskråningerne omkring søen. Bymidten ligger tæt på søen og har adskillige restauranter, butikker og hoteller. Byen er et dejligt sted at gå tur, og ganske nem at finde rundt i eftersom gaderne ligger vinkelret på hinanden med små butikker og skyggefulde steder med udskænkning, markeder og den travle dagligdag helt tæt på. På sightseeingturen besøger du bl.a. basaren og ædelstensmuseet. I Sri Lankas højland findes der et væld af hel- og halvædelsten som fx rubiner, ametyst, månesten og safirer. På museet kan du se et udvalg af smukke ædelsten, der er fundet i højlandet.

Derefter gælder det den botaniske have, Peradeniya Royal Botanical Gardens. Haven blev bygget af den singhalesiske kong Wickramabahu III i det 14. århundrede som en lysthave og blev senere udvidet af briterne. Rolige og omhyggeligt anlagte plæner, pavilloner og drivhuse kombineres med en ekstraordinær variation af tropiske planter. På en slentretur gennem parken med den mange haverum oplever du en fantastisk ro og du ser, at parken er et yndet udflugtsmål for både turister og lokale, der afslappet sidder i skyggen og nyder de grønne omgivelser. Frokosten serveres i den botaniske have.

Efter sightseeingturen er resten af dagen til fri disposition.

Du overnatter i Kandy.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 8: Fra Kandy til Nuwara Eliya. Togtur i højlandet, teplantage og tefabrik 

En togtur gennem det srilankanske højland er et højdepunkt på enhver rejse til Sri Lanka. En af de smukkeste strækninger er fra Kandys togstation Peradeniya til Nanu Oya, der ligger kort før Nuwara Eliya. Togturen går op gennem det ubeskriveligt smukke bjerglandskab forbi små og store vandfald, der styrter ned ad klipperne, gennem de omhyggeligt passede teplantager, og med udsigter, der strækker sig langt ud horisonten som et grønt tæppe, og storslåede tågeskove, der er hjemsted for en særegen bjergflora og faunaime. Undervejs vinker mange børn og teplukkere til toget. 

Togturen tager ca. 3½ time og toget er meget enkelt og gammeldags, men den manglende komfort opvejes absolut af landskabet omkring. 
Vel ankommet til Sri Lankas højest beliggende togstation, Nanu Oya, bliver du mødt og kørt det sidste stykke vej til Nuwara Eliya, der ligger i hjertet af Sri Lankas teproduktion. Undervejs besøger du en teplantage og en tefabrik. I plantagerne bliver teen stadig plukket med hånd og typisk af kvinder, der bærer kurvene med te i stropper, der hviler på hovedet. Kvinderne er klædt i farvestrålende hverdagssarier og viser dig smilende, hvordan de plukker bladene til en af verdens mest yndede drikke. Inde på tefabrikken ser og hører du om processen, hvor de grønne blade fermenterer og bliver tørret inden eksporten til alverdens lande.

Nuwara Eliya blev grundlagt af briterne, da de anlagde teplantagerne og grundlagde den berømte Ceylon te. Byen er anlagt i typisk engelske stil med huse i bindingsværk og rosenhaver omkring. Byen ligger i over 1800 meters højde og er omgivet af bjerge og er med en gennemsnitstemperatur på ca. 20 grader perfekt til teproduktion. I dag er byen et eftertragtet feriested og en stor del af de gamle engelske kolonibygninger er omhyggeligt bevaret.

Du bor en nat i Nuwara Eliya.

Morgenmad er inkluderet i dag.


 
Dag 9: Fra Nuwara Eliya til Udawalawa. Jeepsafari i Lunugamvehera Nationalpark   

Fra højlandet og Nuwara Eliya fortsætter du gennem billedskønne landskaber mod lavlandet sydpå i retning mod Udawalawa.

Tæt på Udawalawa ligger Lunugamvehera Nationalpark, og her skal du på jeepsafari. Nationalparken blev oprettet som nationalpark i 1995 for at skabe forbindelse mellem Udawalawe Nationalpark og Yala Nationalpark. Årsagen til oprettelsen var, at mange dyr – især elefanterne – bevægede sig gennem området mellem de to parker, og det derfor gav god mening også at beskytte denne vigtige korridor. Nationalparken rummer også en sø på over 3000 ha og parken er derfor også et vigtigt vådområde og hjemsted for mange fuglearter. Ud over elefanter og de mange fugle kan du opleve den vilde vandbøfler, asiatiske fiskekat, læbebjørn, vildsvin og hjortevildt.

Efter en spændende jeepsafari i denne ikke særligt besøgte park med det rige dyreliv, venter i aften en helt særlig overnatning, nemlig teltcampen Athgira River Camp, hvor du skal overnatte i rustikt luksustelt men i rigtige senge med myggenet over, og med eget bad og toilet og egen veranda, hvor du kan nyde en drink efter dagens safarioplevelser. Over hvert telt er der bygget et kølende stråtag. Teltlejren ligger tæt på floden og Udawalawa Nationalpark, så du kan opleve at hjortevildt, fugle og elefanter kommer helt tæt på din veranda.

Du overnatter en nat i teltlejren i Udawalawa.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 10: Fra Udawalawa til Ahangama. Jeepsafari i Udawalawa Nationalpark.

Det er tidligt ud af fjerene og afsted på jeepsafari i Udawalawa Nationalpark. De bedste safarioplevelser får man i de tidlige morgentimer, når dyrene trænger til at æde og drikke efter nattens hvil. Det er også man kan være heldig at en leopard eller et af de andre kattedyr. Den ca. 300 km² store nationalpark har et forbløffende dyreliv, og flokkene af vilde elefanter er mere talrige her end noget andet sted på Sri Lanka. Er du heldig, kan du fange et glimt af aber, leopard, plettet rådyr eller krokodiller. Dette er en ægte safarioplevelse og du vil elske spændingen, når du støder på en flok vilde elefanter – det kan ikke sammenlignes med en zoo eller dyrepark. 

Undervejs er der indlagt stop i programmet, hvor morgenmaden serveres som en picnic morgenmad.

I forbindelse med Udawalawa Nationalpark ligger The Udawalawa Elephant Transfer Home. Det er et elefanthjem, der blev etableret i 1995 og drives af den srilankanske regerings naturbevaringskontor. Hjemmet giver husly til ca. 30 forældreløse eller forladte babyelefanter, der plejes til de er stærke nok til at klare sig selv i naturen. Besøget finder sted cirka midt på dagen, hvor det er tid til at fodre elefanterne, og vi kan følge med i fodringen fra en observationsplatform ca. 10 meter væk.

Efter dette besøg bliver kursen sat mod kysten ved Ahangama, hvor du skal bo på et hotel direkte på stranden.

Du bor de kommende 3 nætter i Ahangama.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 11: På egen hånd ved stranden. Tilkøbsudflugt: hvalsafari

Dagen er til fri disposition. Slap af ved swimmingpoolen eller på stranden, gå en tur på det lokale marked, eller tag på snorkel- eller dykkertur til det nærliggende koralrev med de mange farvestrålende fisk. Eller forkæl dig selv med en gang massage og et spa-besøg.

Du kan også deltage på en tilkøbsudflugt, som er en hvalsafari.

Du overnatter i Ahangama.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Tilkøbsudflugt

Hvalsafari

På Sri Lanka har du i perioden november til april en enestående mulighed for at opleve havets kæmper, blåhvaler, der måler op til 30 meter og vejer op mod 200 tons. Det er et spektakulært syn, når de kommer op til overfladen og blåser 10 til 12 meter op i luften.
De bedste steder for at iagttage hvalerne er netop på en bådtur i de tidlige morgentimer fra sydkysten til Weligama bugten, der for få år siden blev anerkendt som en af de vigtige migrationsruter for blåhvaler. Derfor har Sri Lanka de seneste år udviklet sig til at være ét af de bedste steder i verden til at opleve blåhvaler og kaskelothvaler. Der er naturligvis ingen garanti for at se hvalerne, men chancerne er gode og bedst fra tidligt om morgenen. Hvis heldet også er med, dukker der også delfiner op i nærheden af båden. 

 

Dag 12: Udflugt til Galle

Formiddagen er til fri disposition.

I eftermiddag bliver du kørt til togstationen, og derfra kører du med toget til Galle. Guiden venter på dig ved togstationen i Galle og skal nu vise dig rundt i Galle, der består af en ny og en gammel bydel. Den gamle bydel består især af det smukke gamle fort, hvor byen inden for murene har fået lov at udvikle sig over årene, og ikke henligger som en ruin. Voldene er vedligeholdt og byen har foruden fortet tidlige buddhistklostre samt flere velbevarede seværdigheder fra de tre kolonimagters tid. Heriblandt kan tælles det gamle posthus, en mere end 350 år gammel hollandsk kirke samt charmerende kolonibygninger. Fortet i Galle blev i 1988 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Du får en rundvisning i gader og gyder og langs voldene og afslutter dagen med at se solnedgangen fra voldene. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor der serveres afslutningsmiddag.  

Du overnatter i Ahangama.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet i dag.

 

Dag 13: Hjemrejse

Din eventyrlige rundrejse til Sri Lankas højdepunkter lakker mod enden. Dagen er til fri disposition indtil transfer fra hotellet. Turen til lufthavnen tager ca. 3½ time. 

Flyrejse til den valgte lufthavn i Danmark er med flyskifte undervejs.

Forplejning er inkluderet på flyrejsen.

 

Dag 14: Ankomst til Danmark 

Med kufferten fuld af minder fra en begivenhedsrig rejse til Sri Lanka lander du i valgte lufthavn i Danmark. 
Der er inkluderet forplejning ombord på flyet.

Priser for tilkøbsudflugter
Dag 2: Sejltur på Den Hollandske Kanal Pris per person  160 kr.

Dag 5: UNESCO verdensarv i ruinbyen Polonnaruwa
            og jeepsafari i Minneriya Nationalpark

Pris per person  496 kr.
Dag 11: Hvalsafari (november til april) Pris per person  275 kr.
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Elefanter og verdensarv i Sri Lanka
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Colombo t/r
 • 10 overnatninger på gode turistklassehoteller
 • 1 overnatning i luksus safaritelt
 • Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Togtur fra Ahangama til Kandy
 • 2 x jeepsafari
 • Alle transporter, udflugter og entréudgifter i henhold til program.
 • Morgenmad alle dage, 2 x frokost og 2 x aftensmad.
 • Lokale engelsktalende guider
 • Alle skatter og afgifter

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum til Sri Lanka

 

Afrejse fra

 • København
 • Billund           + 500 kr.
 • Aalborg          + 500 kr.

 

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.
Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

 

Visum til Sri Lanka

Som dansk statsborger får du udstedt turistvisum på 30 dage ved indrejse i Sri Lanka. Betingelserne er at: 1) du forudgående har foretaget en ETA-registrering, 2) dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, 3) du har en returflybillet og 4) at du har penge nok med dig. 

Når du har fået ETA, er det gyldigt for indrejse i Sri Lanka i 6 måneder.

 

Hoteller og øvrig indkvartering

På denne rejse bor du gode 3-stjernede hoteller, der er valgt i samarbejde med vores agent. Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

 

Goldi Sands Hotel

Negombo

Det dejlige turistklassehotel Goldi Sands Hotel ligger direkte ud til stranden i Negombo, ca. et kvarters kørsel fra lufthavnen. Hotellet ligger omgivet af bygninger fra den hollandske kolonitid. Hotellet har 71 værelser med aircondition, tv, minibar samt kaffe- og tefaciliteter. Desuden har værelserne balkon med smuk udsigt over Det Indiske Ocean.

Hotellet har swimmingpool, bar og restaurant, der serverer traditionelle srilankanske retter samt friske fiske- og skaldyrsretter. Der arrangeres regelmæssige temaaftener og grillaftener på stranden. Der er gratis wifi på hotellet.

Mod betaling tilbydes massage og skønhedsbehandlinger i hotellets Ayurveda Spa og på stranden er der windsurfing og vandskiløb.

 

Paradise Beach Hotel

Negombo

Det hyggelige turistklassehotel Paradise Beach Hotel ligger direkte ud til Negombo-strandens gyldne sand. Hotellet ligger ca. 15 minutters kørsel fra lufthavnen, og ca. 5 minutter fra det livlige Negombo marked.

Hotellet har 66 værelser med aircondition, køleskab, tv og kaffe- og tefaciliteter. På badeværelset er der toiletartikler og hårtørrer. Der er gratis wifi.

Hotellet har liggestole på stranden, swimmingpool, bar og 2 restauranter med både asiatiske og vestlige retter.

 

Camillia Resort & Spa

Sigiriya

Det rigtig gode turistklassehotel Camillia Resort & Spa ligger i en stor have med træer og grønne plæner i udkanten af Sigiriya, ca. et kvarters kørsel fra den berømte Løveklippe. Der er ca. en halv times kørsel til Minneriya Nationalpark. Hotellet er et bungalowhotel og har swimmingpool, ayurveda center, spa, restaurant med srilankanske, indiske, kinesiske og europæiske retter, og der er cykeludlejning mod særskilt betaling. Der er gratis wifi.

Der er 60 værelser, der er indrettet i hvidt og gråt farvetema tilsat en enkelt farveklat. Værelsernes møbler er i mørke træsorter. Der er balkon og tv med satellitkanaler. Badeværelset har enten badekar eller bruser, og der er hårtørrer og gratis toiletartikler. Der er en gratis flaske vand pr. dag.

 

Queen’s Hotel

Kandy

Det skønne turistklasse Queen’s Hotel er indrettet i en historisk bygning i hjertet af Kandy, helt tæt på søen og i meget kort afstand fra Tandens Tempel. Omkring hotellet er der mange butikker og restauranter.

Hotellet er en kolonitidsbygning og hotellets stil er tilsvarende. Hotellet har en have med swimmingpool, og der er restauranter og bar på hotellet. Der er gratis wifi i fællesområderne.

Hotellet har 80 værelser, der er er indrettet i kolonistil med møbler af mørkt træ og smukke mørke trægulve. Værelserne er udstyret med minibar, kaffe- og tefaciliteter, tv samt gratis toiletartikler.

 

Windsor Hotel

Nuwara Eliya

Turistklassehotellet Windsor Hotel er et dejligt familieejet hotel i hjertet af Nuwara Eliya. Hotellet åbnede i 1987 og har 49 værelser. Familien har sat et meget personligt præg på indretning og udsmykning; fx er en del malerier og træskærerarbejder udført af lokale kunstnere. Værelserne har store vinduer, så lyset rigtig kan komme ind. Der er smukke mørke trægulve, og fine lokalt fremstillede møbler, hvoraf nogle er antikke.

Hotellet har restaurant, en lille ugenert have, et spil-rum, tv-stue samt gratis wifi i loungen og i restauranten.

 

Oakray Summerhill

Nuwaraeliya

Det hyggelige turistklasse hotel OakRay Sumerhill Breeze ligger i bakkerne i nærheden af  Nuwara Eliya. Hotellet har en smuk have med udsigt over landskabet, og i nærheden er der teplantager.

Hotellet har 24 hyggeligt indrettede værelser, der har aircondition, tv med satellitkanaler, minibar, hårtørrer og te- og kaffefaciliteter. Værelserne er enkelt indrettet i lyse og gyldne farver og med møbler i mørke lokale træsorter.

Hotellet har restaurant og bar.

 

Athgira River Camp

Udawalawa

Teltcampen Athgira River Camp er turistklasse hvad stjerner angår, men luksus hvad oplevelse angår. Teltlejren ligger tæt på Rakwana floden og Udawalawa Nationalpark, så du kan opleve at hjortevildt, fugle og elefanter kommer helt tæt på.

Teltcampen har 15 rustikke luksustelte med rigtige senge med myggenet over, og hvert telt har eget bad og toilet. Foran hvert telt er der en veranda, hvor du kan nyde en drink efter dagens safarioplevelser og se dyrene komme helt tæt på. Over hvert telt er der bygget et kølende stråtag.

Teltcampen har 2 swimmingpools, restaurant og mulighed for at spise under åben himmel. Der er gratis wifi i fællesområderne.

 

Insight Resort

Ahangama

Det dejlige turistklasse hotel Insight Resort Ahangama ligger direkte på stranden i Ahangama, der er kendt for de gode surfbølger. Hotellet har swimmingpool, restaurant, bar, spa og wellness center og gratis wifi i fællesområder.

Hotellet har også et spil-rum med bordtennis, dart, skak, backgammon og andre spil. Desuden hjælper hotellet med at arrangere yogatimer,  windsurfing og andre vandsportsaktiviteter.

Der er 53 værelser er indrettet i lyse og gyldne til okker farver og har store vinduer, der lader lyset strømme ind i. Der er aircondition, tv, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter, hårtørrer og gratis toiletartikler. Endvidere er der dagligt en flaske gratis vand.

hotellet

 

Kabalana Hotel

Ahangama

Det 4-stjernede Kabalana Hotel ligger direkte på stranden i Ahangama, knap 15 km fra Galle. Hotellet har en fin have med terrasse, siddeområder og swimmingpool. Der er restaurant, bar, fitnessrum og spa med behandlinger mod særskilt betaling.

Hotellet har 45 værelser, der lige som hotellet i øvrigt er udsmykket i egyptisk tema. Værelserne har siddeområde, tv med satellitkanaler, aircondition, køleskab og gratis wifi. Hårtørrer kan lånes i receptionen.

Hotellet har endvidere cykeludlejning.

 

Vejret

Sri Lanka har tropisk klima med 2 sæsoner: tørtid og regntid. Tørtiden og regntiden falder forskelligt på øen. Regntiden er bestemt af monsunerne.

Syd og vest Sri Lanka: Fra maj til august blæser Yala monsunen og bringer regn med sig til den sydvestlige del af øen. Tørtiden falder fra december til marts.

Øst og nord Sri Lanka: Fra oktober til januar blæser Maha monsunen og det regner i den nordlige og østlige del af øen. Den tørre sæson er fra maj til september.

Temperaturen er uafhængig af tørtid og regntid. Ved kysten ligger temperaturen mellem 25 til 35 grader året rundt. I højlandet og i bjergene ligger temperaturen noget lavere, ca. 15 til 20 grader,

Der kan opstå heftige regnskyl med året rundt, uafhængigt af monsunerne. Typisk er vejret rigtig skønt bagefter – luften er renset og helt klar.

I højlandet kan du have brug for en lun trøje året rundt, og det samme kan du på safariture, hvis de foregår i åben jeep.

Gå til toppen af siden