Bestil

Vilde naturoplevelser på Færøerne

Oplev udkanten af det danske kongerige

Ved første øjekast mødes du af prominente klipper, som rejser sig dramatisk op af havet. Glæd dig til at opleve de vilde naturscenerier med rå og uspoleret natur, som venter dig på Færøerne.

 
In stock
Travel Code
REJ-FO-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Vi besøger de fascinerende øer i Nordatlanten, der er præget af smuk natur. De høje klippevægge på vestkysten og et yderst kuperet terræn gør Færøerne til en oplevelse ud over det sædvanlige. Denne rejse er en unik chance for at opleve en ”gren” af dansk kultur, som til daglig ligger de fleste fjernt.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Ankomst til Færøerne

Efter check-in i lufthavnen tager vi den korte flyvetur på 2 timer til Færøerne. Når vi ankommer, bliver vi kørt til Hotel Føroyar, der ligger flot placeret ved fjeldvejen ovenfor Thorshavn.


Dag 2 – Kirkjubøur, Thorshavn, Nordens Hus

Vi starter dagen med at køre ud mod Kirkjubøur, som er Færøernes vigtigste, historiske sted. Vi ser den smukke kongsgård, middelaldersognekirken og ruinen af Magnuskatedralen. Herefter tager vi til Thorshavn, hvor vi ser byens gamle bydel, Tinganes og landets parlament, Lagtinget. Der bliver tid til at finde noget frokost, inden vi om eftermiddagen besøger Nordens Hus, som er et nordisk kulturhus og Færøernes største kulturcenter.


Dag 3 – Saksun, Tjørnuvik og Gjogv med frokost

Dagen starter med at vi kører mod byen Saksun, der ligger på øen Streymoys nordvestlige del. Den maleriske landsby, Saksun, ligger smukt omgivet af stejle bjerge ved foden af fjorden. Næste stop er i bygen Tjørnuvik, hvor vi går en tur i byen og ser de to fritstående klipper Risen og Kellingin. Vi kører efterfølgende til Gjogv på nordsiden af øen Eyturoy. Her kører vi over broen "Brúgvin um Streymin", som er den eneste bro over sundet mellem øerne Sterymoy og Eysturoy. Vi passerer desuden Eiði, krydser bjergene til Gjógv samt det højeste bjerg på Færøerne, Slættaratindur (882 m). I Gjogv spiser vi frokost og nyder byen med de maleriske huse, i de flotte omgivelser og landingspladsen, der ligger beskyttet i en slugt.

Dag 4 – Sejltur ved Vestmanna og tid i Thorshavn

I dag skal vi ud på en skøn sejltur. Vi kører langs fjeldvejen til bygden Vestmanna, hvor bådturen starter. Vi sejler ud til de kendte fuglefjelde og grotter- og hvis vejret tillader det, sejler vi igennem smalle sund og ind i dybe grotter.

Dag 5 – Uldproduktion Navia, Gøta, frokost, Klaksvik, Gásadalur -Bø og hjemrejse

Vi siger farvel til vores hotel, og begiver os ud på en spændende sidste dag på Færøerne. På denne udflugtsdag skal vi til øen Eyturoy, og turen derover er en oplevelse i sig selv. Vi skal nemlig igennem Færøernes nyeste tunnel, som overgår alle de andre. Tunnelen er verdens første tunnel med en rundkørsel under havet og har halveret køretiden mellem de to største byer Thorshavn og Klaksvik. Når vi kommer til overfladen igen, går turen mod uldvirksomheden i Navia i Toftir. Efter besøget kører vi til byen Gøta, hvor vi ser statuen af vikingen Tróndur, som var den mægtigste vikingehøvding på Færøerne og museet Blásastova. Her får vi en enestående mulighed for at se, hvordan et tidligere færøsk landsbysamfund fungerede med bondehuse, fiskerhuse og meget mere. Om eftermiddagen besøger vi Klaksvik, Færøernes fiskerby, hvor vi ser Christianskirken, der er Færøernes største. I løbet af dagen er der indlagt en frokost på en hyggelig restaurant. Herefter går turen mod øen Vagár, hvor lufthavnen ligger. På vej dertil gør vi holdt i de to små bygder Gásadalur og Bø. Herfra er der en fantastisk udsigt over mod øen Mykines og et imponerende vandfald. Til slut bliver kørt til lufthavnen og flyver hjem til Billund. Du vender hjem igen med rygsækken fuld af unikke oplevelser, du sent vil glemme.

Værd at vide

down v arrow

Indkvartering:

Hotel Føroyar er et fornemt 4-stjernet hotel i Torshavn. Hotellet er hyggeligt indrettet, og det er en del af HORESTA-hotelkæden. Det betyder en del i forhold til kvaliteten af hotellet. Værelserne på hotellet er store og flotte, de er indrettet moderne og har god plads.

Vejret:

Vejret er meget omskifteligt, så du skal være forberedt på både regn, blæst og sol.

Da vi på turen kommer til at opholde os en del udenfor, er det en god idé at medbringe praktisk tøj. En god, varm trøje, en vandtæt jakke, gode sko og sokker er et must. Du kan også supplere med en lækker, færøsk, hjemmestrikket sweater.

Det er også altid godt at have en lille taske eller rygsæk med, der kan holde det mest nødvendige, som penge, kamera og telefon, når vi er ude på udflugt.

Fun facts:

 • Der bor flere får end mennesker på Færøerne

 • Der er kun tre lyskryds på færøerne, og alle ligger i Thorshavn

 • Øerne består af 18 større og mindre øer, og de forbindes af tunneller og færger

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 05.09.22 - 09.09.22:

Billund → Vágar   Kl. 19.40 - 20.40

Vágar → Billund   Kl. 21.10 - 00.00
 

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vilde naturoplevelser på Færøerne
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly t/r til Færøerne fra Billund Lufthavn
 • 23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
 • Transferbus t/r til hotellet
 • 4 overnatninger på Hotel Føroyar med halvpension
 • Frokostsandwich ved ankomst
 • Byvandring i Thorshavn
 • 2 x Frokost på dag 3 og dag 5
 • Entréer i Kirkjubøur, Blásastova, Christianskirken og Saksun
 • Rundvisning på uldproduktionen Navia i Toftir
 • Sejltur ved Vestmanna
 • Besøg i Tjønuvik, Gásadalur, Bø og Nordens Hus
 • Dansk rejseleder på hele rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Entréer og måltider der ikke er nævnt i programmet

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden