Bestil

Costa Blanca - Sydspanien langtidsferie

Aktiv og afslappende langtidsferie i Sydspanien

Tag en pause fra vinterens kulde og nyd tre lune uger i Sydspanien. Under opholdet oplever vi seværdigheder og udfolder i naturen, samtidig med der også bliver tid til at nyde sol, siesta og sangria.

In stock
Travel Code
LANG-ES-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Costa Blanca, Spaniens hvide kyst, hvis navn er inspireret af områdets mange gyldne strande, skal i tre uger være vores hjem. På denne fantastiske langtidsrejse får vi god tid til afslapning og livsnyderi, men får også pulsen lidt op når vi udforsker kystens mange seværdigheder og tager på eventyr i den bjergrige natur. Under opholdet kan du bl.a. se frem til at besøge Guadalest – en eventyrlig smuk middelalderby beliggende gemt væk i bjergene. Vi besøger også kulturbyen Valencia, hvor man ikke må snyde sig selv for at smage paellaen, som har sin oprindelse her, inden vi udforsker Calpe med det mauriske kvarter og lyserøde flamingoer. Der vil også være mulighed for at deltage i vandreture, cykelture og benytte hotels sportsfaciliteter. På hotellet bor også vores danske rejseleder og vært, som under opholdet vil arrangere sociale og kulturelle indslag.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Udrejse
Efter vi er landet i Alicante, kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Det sydspanske eventyr kan begynde. Kold anretning ved ankomst til hotel.

Dag 2-20: Udflugter

Guadalest og Algar – halvdagsudflugt (lang)
Via ad en snoet bjergvej når vi frem til den smukke middelalderby Guadalest. Byen ligger nærmest faretruende på en klippetop med udsigt over en frodig dal og ved siden af et smaragdgrønt reservoir. Vi spadserer en tur rundt i byen, og ser bl.a. borgen Castillo de San José med det hvide klokketårn samt rådhuset, hvorunder man finder byens fængsel. Der vil være tid på egen hånd. De som har lyst kan deltage i en smuk vandretur rundt om reservoiret. Turen, som foregår på gode stier/veje, er ca.  9,5 km og forventes at tage ca. 2,5 timer. På vej tilbage til Albir holder vi en lille pause ved Algar vandfaldene, som er en række små og store vandfald omkring byen Callosa d’en Sarria.

Calpe – halvdagsudflugt
Hyggelige Calpe ligger i ly af den ikoniske klippe Peñón de Ifach. Byen har i årtier været et af kystens mest populære byer, hvilket hovedsageligt skyldes de hele 14 strande. I Calpe er der også 5 havne, hvor fiskekuttere dagen lang tøffer ind og ud med dagens fangst. På havnen ved Peñón er der hver eftermiddag fiskeauktion, som tiltrækker både lokale og turister. I den gamle bydel ligger kunstgallerier, cafeer og tapasbarer side om side, og her er det oplagt at nyde en god frokost. Vi tilbringer nogle skønne timer i Calpe, og ser også den lille sø, hvor der ofte færdes lyserøde flamingoer, inden vi vender retur til hotellet.

Valencia – heldagsudflugt
Kulturbyen Valencia er en pragtfuld storby, hvor masseturismen endnu ikke har gjort sit indtog. Vi tilbringer en dag i byen, hvor vi bl.a. besøger Mercado Central, som et af Spaniens smukkeste fødevaremarkeder. Her finder man alt fra frisk fisk og lækkert bagværk til eksotiske frugter og velduftende krydderier. Byens største attraktion er Ciudad de las Artes y las Ciencias, Kunstarternes og Videnskabernes by. Det er de spanske toparkitekter Calatrava og Candela, der har tegnet de futuristiske bygninger, som bl.a. omfatter et koncerthus udformet som en trojansk hjelm. Når man er i Valencia, må man ikke snyde sig selv for en klassisk paella. Den berømte spise stammer fra netop Valencia, og man siger i Spanien, at den bedste paella fortsat fås her.     

Altea – halvdagstur til fods
Vi spadserer langs strandpromenaden til Albirs naboby Altea. Byen er utrolig malerisk med brostensbelagte gader, kridhvide huse og solbeskinnede pladser, hvor de lokale drøfter verdenssituationen over et glas sangria. Vi spadserer en tur rundt i byen og ser bl.a. kirken La Mare de Déu del Consol, inden der vil være tid på egen hånd til at nyde en god frokost. Vi returnerer af samme vej, som vi kom og kan nyde endnu en skøn vandretur med Middelhavet som følgesvend. Ønsker man ikke at gå de ca. 4,5 km til Altea kan man også tage lokalbussen.

Camino del Faro – halvdagsudflugt til fods
Vi tager på en let vandretur på Camino del Faro ud til fyrtårnet i naturpark Serra Gelada. Serre Gelada som kan oversættes som “Det frosne eller iskolde bjerg“, har fået sit navn fra det køligere mikroklima og visuelle virkning fra kalkstenene som skinner i måneskin. Undervejs kommer vi forbi flere udsigtsposter, hvor smuk grøn vegetation ligger med det blå Middelhav som baggrund. Turen, som foregår af en god sti, er ca. 10 km inkl. afstanden fra hotellet til start/slutpunktet.

Lørdagsmarked i Alfaz del Pi
I byen Alfaz del Pi er der hver lørdag traditionelt gademarked, hvor du rigtig kan få afprøvet dit handelstalent. På markedet kan man købe tøj, antik, smykker, fødevarer og meget andet. Markedet, som er ca. 3 km. fra vores hotel, besøges på egen hånd.

Aktiviteter under dit ophold
Under hele dit ophold er vores danske vært og rejseleder til stede og han eller hun er bosat på hotellet. Hver uge vil der blive tilbudt arrangementer, udflugter, vandreture og cykelture (cykler kan lejes nær hotellet) udover de inkluderede udflugter. Vi benytter lokalbusser, tog og indlejede busser til udflugter, vandreture og cykelture.

Dag 21: Hjemrejse
Det er tid til at sige ”hasta luego” til Sydspanein og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Indkvartering

down v arrow

Vi har valgt den hyggelige strandby Albir, som vores base på denne langtidsferie, hvor vi skal bo på Albir Garden Resort . Albir er, i modsætning til nabobyen Benidorm, autentisk og mindre overrendt af turister. Det betyder bl.a. at man har god plads på den dejlige, brede middelhavssandstrand, som i øvrigt er klassificeret med miljøanmærkningen Blå Flag. Du finder også et pænt udvalg af butikker, restauranter og cafeer i Albir. Har man trang til et mere omfattende natteliv, så kan Benidorm nås på en kun ca. 10 minutters taxatur eller med lokalbussen. Fra Albir er der mange vandre- og cykelruter af forskellige længder og sværhedsgrader. Her er også en dejlig strandpromenade samt Paseo de las Estrellas, der er Albirs svar på Hollywoods Walk of Fame med stjerner på gaden. Endelig kan nabobyen Altea let nås via en herlig spadseretur langs kysten.

Transport

down v arrow

Forventede flytider 2023, uge 43

København → Alicante           20.35 – 23.55

Alicante → København           07.00 – 10.15

Vejr og klima

down v arrow

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

Uge 43: Startdato 23.10.2023 varighed 21 nætter

Fra 11.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Fly København - Alicante t/r
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 21 overnatninger i 2-værelses lejlighed
  • 20 x morgenmad
  • 1 x morgenmadspakke (hjemrejsedag)
  • 20 x aftensmad
  • 1 x kold anrening (ankomstdag)
  • 3 spændende udflugter ekskl. evt. entréer
  • 2 smukke vandreture
  • Dansk rejseleder/vært

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden