Bestil

Sicilien langtidsferie

Italien | ”La dolce Vita” på Middelhavets smukkeste ø

På denne spændende langtidsferie får du god tid til at nyde Siciliens mange herligheder. Du kan også få pulsen op når vi oplever Siciliens seværdigheder, og når vi tager på eventyr i den gudesmukke natur.

In stock
Travel Code
LANG-IT-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Middelhavets største og smukkeste ø, Sicilien er det perfekte rejsemål for både den eventyrlystne og for livsnyderen. Her er natur og kultur i verdensklasse samt majestætiske bjerge og aktive vulkaner, som er perfekte til eventyr og oplevelser i det fri. I de hyggelige byer går den syditalienske hverdag sin gang alt imens de lokale diskuterer verdenssituationen over en cappuccino – det er hér man for alvor får indblik i den sicilianske folkesjæl. Endelig er Sicilien velsignet med et misundelsesværdigt klima med masser af solskin og meget lidt nedbør, som blandt andet giver perfekte forhold for oliven-, frugt- og vinproduktion.       

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Udrejse
Efter vi er landet på Sicilien, kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Det sicilianske eventyr kan begynde:

Dag 2-20: Udflugter

Taormina og Castelmola - heldagstur
Vi lærer Taormina at kende på en byrundtur til fods. Vores tur rundt i Taormina fører os bl.a. forbi den smukke plads Piazza IX Aprile, domkirken Piazza Duomo og den flotte park Giardino Trevelyan. Har man set den populære HBO-serie, White Lotus vil man muligvis kunne genkende den charmerende Corso Umberto, Taorminas stemningsfulde shopping-gade, som emmer af siciliansk sjæl og charme.  Gennem små gader når vi frem til Teatro Greco - Taorminas ubetingede største seværdighed. Det antikke græsk-romerske amfiteater ligger med en enestående udsigt udover havet og Etna, og her kan man, når man sidder på de ældgamle stentrin, nemt drømme sig tilbage til en tid, hvor gladiatorkampe og gamle græske skuespildsdramaer udspillede sig her. Vi begiver os ud på en smuk spadseretur, som bl.a. fører os langs bugten, hvorfra vi kan nyde udsigten til det Joniske hav. Vi når frem til den charmerende landsbyen Castelmola, som anses som en af Italiens smukkeste landsbyer. Byen er en labyrint af smalle gyder, trappegader og solbeskinnede piazza’er. Vi giver os god tid til at nyde byen, og de som har lyst kan besøge den spøjse Bar Turrisi, hvor familien Turrisi byder på Vino di Mandorla – en velsmagende mandelvin, som kun fremstilles i Castelmola.  

Etna – halvdagstur (lang)

Med en ligelig del af fascination og ærefrygt betragter man den enorme vulkan Etna, som troner på Siciliens østkyst. Vulkanen, som er verdens største, og som jævnligt går i udbrud, er målet for vores udflugt. Vi kører op til Rifugio Sapienza beliggende i en højde af 1900 m.o.h. Herfra kan man vælge at tage svævebanen og specialbus (ca. EUR 31,00) op på vulkanen eller man kan vandre op af vulkanen. Jo længere man kommer op af vulkanen desto stærkere bliver svovllugten og rundt omkring kan man se dampskyer der pibler op fra Etnas indre gennem huller i jorde. Vi tilbringer noget tid mellem de gigantiske kratere og i de månelignende landskaber inden vi returnerer til vores hotel.

Savoca og Forza d’Agró – I The Godfathers fodspor - heldagstur

Man kan næsten ikke tale om Sicilien uden at nævne The Godfather filmene. Den legendariske filmtrilogi skilte en mafiafamilies gøren gennem flere generationer. I dag skal vi besøge nogle, af de mest legendariske steder fra filmene. Første stop er i den lille by Savoca ved foden af Sant Peloritiani. Det var i denne by at Al Pacino, Marlon Brando, Robert De Niro og alle de andre filmstjerner optog mange af scenerne til The Godfather, og det er også her vi finder den berømte bar Vitelli, som er en af de mest benyttede kulisser i filmene.  Vi fortsætter til middelalderbyen Forza d’Agró, hvor vi bl.a. ser Annunziata-kirken, hvor hovedrolleindehaveren Michael Corleone bliver gift. Vi spadserer en tur rundt i den smukke by og der vil være tid til at nyde udsigtspanoramaerne inden vi vender tilbage til vores hotel.

Aktiviteter under dit ophold

Under hele dit ophold er vores danske vært og rejseleder til stede og han eller hun er bosat på hotellet. Hver uge vil der blive tilbudt arrangementer, udflugter, vandreture og cykelture (cykler kan lejes nær hotellet) udover de inkluderede udflugter. Vi benytter lokalbusser, tog og indlejede busser til udflugter, vandreturer og cykelturer.

Dag 21: Hjemrejse

Det er tid til at sige ”arrivederci” til Sicilien og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Indkvartering

down v arrow

Vi har valgt den autentiske kystby Letojanni på Siciliens østkyst kun få minutter fra Taormina, som vores base for denne langtidsferie. Her skal vi bo på et af de to terrassehoteller Hotel Antares & Hotel Olimpo – Le Terazze  som er forbundet af en kabelbane. Letojanni var engang en lille fiskerlandsby, men i 80’erne fik mange udlændinge og italienere fra fastlandet øje på denne lille perle. Flotte sommerpalæer og ferieboliger blev bygget i bjergene omkring Letojanni og i selve byen. På trods af den accelererende popularitet har Letojanni formået at bevare sin autenticitet. Langs promenaden er der mange gode restauranter, bl.a. ”Da Nino”, der er anerkendt som en af områdets bedste fiskerestaurant. Er humøret til en shoppingtur, så tager det kun ca. 10 minutter med lokalbussen at nå Corso Umberto i Taormina, hvor butikker ligger som perler på en snor. Stranden i Letojanni er hele to en halv kilometer lang, så er du til en frisk tur i Middelhavet er her også rig mulighed for det.

Vejr og Klima

down v arrow

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider Billund

Billund → Frankfurt → Catania                  Kl. 10.55 - 16.10

Catania→ Frankfurt → Billund                   Kl. 13.00 - 18.10

Forventede flytider København

København → Catania                                Kl. 17.00 - 20.05

Catania→ Zürich → København                Kl. 12.55 - 19.10

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Sicilien langtidsferie
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Fly Danmark – Catania-Sicilien t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 overnatninger på hotel med balkon/terrasse
 • 21 x morgenmad
 • 21 x aftensmad
 • 3 spændende udflugter ekskl. evt. entréer
 • Dansk rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Da WiFi på Sicilien kan forekomme lidt ustabilt anbefaler vi du får udlandsdata inkluderet i dit mobil/tablet-abonnement, hvis du streamer meget.

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 20 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden