INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Baghjulet - Korsika fra nord til syd

Oplevelsesrig motionscykling på Korsika

Lukket gruppe - Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø.

In stock
Travel Code
COL-043-1

Det kan du glæde dig til

På denne cykelferie til Korsika kan du opleve Middelhavets absolut smukkeste ø, som rummer en fantastisk natur, hyggelige bjergbyer, dejlige sandstrande, velsmagende middelhavsmad og meget mere. 

Korsika er en eventyrlig ø, hvor du altid opdager nye steder. Vi har i mere end 30 år lavet rejser til Kosika, og vi har en bred vifte af erfaring med det lille middelhavsparadis. Det måske mest specielle ved Korsika er dog netop, at vi for hvert besøg opdager nye steder – Strande vi aldrig før havde hørt om, kløfter vi aldrig før havde nået, byer vi aldrig før havde oplevet, og floder vi ikke troede fandtes. Har du tidligere kørt turen "Korsika Syd til Nord", vil du derfor på denne rejse fra nord til syd få en ny og spændende oplevelse. Tag med på en vaskeægte favoritcykelferie til Korsika.

Chefguide: Thomas Liebmann

Dagsprogram

Lørdag. Ankomst og 1. etape
Efter afgang fra Kastrup lørdag morgen ankommer du til Bastia sidst på formiddagen. Oplevelsen starter allerede ved indflyvningen til Bastia, hvor de flotte grønne bjergskråninger giver en forsmag på, hvad der venter. Ved ankomsten vil du møde din cykel, og efter en hurtig omklædning i lufthavnen er du allerede afsted på tur. Ugens første etape starter altså direkte fra lufthavnen med en spændende 10 km opstigning til Col di S.Stefanos 368 højdemeter. Her vil I typisk blive inddelt i 2-3 hold efter niveau, for derefter at begive jer afsted ad en lille og meget spændende bjergvej igennem adskillige småbyer. I fortsætter videre igennem den imponerende ”Desert des Agriates”, inden I når frem til det blå Middelhav og første hotel, i den smukke lille by Algajola. Første tur byder på ca. 100 km og 1600 højdemeter.

Søndag. 2. etape
Søndagens etape starter ud på en utrolig smuk rundtur i baglandet af Balagneområdet. Her møder I små bjergbyer, frodige vinmarker og store svævende rovfugle på jeres vej op ad en krævende og smuk opstigning til Bocca di a Battaglia i 1095 meters højde. Dagens ca. 100 km og små 2000 højdemeter slutter af med et smut forbi den smukke havneby L'lle Rousse, der helt klart er et besøg værd.

Mandag. 3. etape
Dagens etape starter ud med en tur op over Col de Salvi i 509 meters højde. Her er der en helt fantastisk udsigt ned over Golfe de Calvi og den smukke havneby Calvi, hvor du bl.a. finder Columbus’ barndomshjem. Turen går videre ind i landet, hvor der er mulighed for at fylde drikkedunken fra den berømte kilde ”Zillia”. Herefter er det tid til et cafébesøg i byen Calenzana, som tidligere var en meget vigtig handelsby og samlingssted for Mafien fra Marseilles. Byen er også startpunkt for den meget berømte vandrerute GR 20. Undervejs i dag passeres flere toppe og utrolige udsigter langs Middelhavet, inden I ankommer til kystbyen Porto, der er så smukt placeret i landskabet, at det ikke er til at beskrive – det skal opleves. Dagen i dag byder på 105 km og ca. 2100 højdemeter.

Tirsdag. 4. etape
I dag er der flere muligheder, da I starter og slutter samme sted (i Porto). Du kan vælge den længere tur på ca. 100 km og 2100 højdemeter, der indebærer en utrolig oplevelse op over Col de Sevi i 1272 meters højde og en meget smuk tur langs med Middelhavet og de smukkeste klippeformationer, der er en del af 3. etape fra Touren i 2013. Du kan også vælge en kortere tur på ca. 55 km og 1100 højdemeter til stranden, hvor du også får oplevet de fantastiske klippeformationer på vej til bjergbyen Piana.

Onsdag. 5. etape
På onsdagens etape bevæger I jer til midten af Korsika igennem en helt utroligt skiftende natur med dybe slugter, høje bjerge og grønne skove, og det er svært at forstå, at alt dette kan være samlet på én og samme ø. Undervejs møder I sandsynligvis store flokke af grise og geder, der gør turen op til ugens højeste punkt, Col de Vergio i 1474 meters højde, lidt hyggeligere. Efter at have nået toppen har I en 12 km tur ned igennem en ubeskrivelig flot slugt, inden dagen sluttes af i den gamle hovedstad Corte, hvor du skal unde dig selv en lille byvandring. Dagen står på 80/105 km og 1900 højdemeter.

Torsdag. 6. etape
I dag starter I ud fra Corte og bevæger jer mod østkysten og byen Solenzara, hvor I undervejs oplever en af de flotteste opstigninger på Korsika, nemlig turen op over Col de Sorba i 1311 meters højde og med udsigt til Korsikas højeste bjerg, Monte Cinto på 2703 meter over havet. Herefter får I endnu en fantastisk smuk tur gennem en slugt, der ender ved en flod, hvor I nyder jeres frokost. Resten af turen går igennem små, grønne bjergveje og charmerende bjergbyer, inden I ender ved østkysten og havnebyen Solenzara. Dagen i dag er ugens længste tur på 130 km og ca. 2200 højdemeter.

Fredag 6. etape
Dagen i dag byder på ”kongeetapen” – en rundtur på ca. 100 km og 2200 højdemeter. Her får du en ”rigtig ” bjergetape, der går over de meget smukke og krævende Bavellabjerge og de to pas Col de Larone 608 meter over havet og Col de Bavella 1218 meter over havet. Herefter kan du nyde de 9 km ned til bjergbyen Zonza og ikke mindst frokosten i byen, der bl.a. har en helt utrolig vildsvinelasagne. Efter frokosten går turen igennem et meget varieret og smukt landskab, indtil I når den lille by L'Ospédale med udsigt ud over hele bugten og byen Porto Vecchio, der bl.a. udgjorde startstedet for Touren i 2013. Resten af turen går langs med Middelhavet, inden I igen lander i Solanzara og kan slutte dagen af med en kæmpe is og nyde den hyggelige atmosfære på en af havnens caféer.

Lørdag. Hjemrejse
Lørdagen slutter en fantastisk cykel- og naturoplevelse på Korsika af med en bustur til Bastia Lufthavn, hvor du kan sidde og nyde de mange oplevelser, ugen har budt på. Korsika kan ikke forklares, den skal opleves med sine dufte, store bjerge, dybe slugter, små bjergbyer og ikke mindst det utrolige blå Middelhav, der omfavner hele herligheden.

De fleste af dagene kan etaperne tilpasses længere eller kortere, hårdere eller blødere, alt efter gruppernes niveau.

Indkvartering

Indkvartering vil ske i dobbeltværelser på mindre hoteller med værelser eller studier. Er du alene, eller er I et ulige antal, vil I blive tildelt et værelse, som skal deles med en anden rejsende af samme køn. Indkvarteringen bliver på nedenstående hoteller:

Dag 1-3: Hotel L´Ondine, Algajola

Dag 3-5: Hotel Cala di Sole Porto

Dag 5-6: Hotel la Paix, Corté

Dag 6-8: Hotel Solenzara, Solenzara

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Baghjulet - Korsika fra nord til syd
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flytransport t/r.
 • Transfer på hjemrejsedagen hotel og lufthavn
 • Cykeltransport t/r
 • Ophold i 7 nætter på nævnte hoteller
 • 7 x halvpension (morgen- og aftensmad)
 • 1 rutineret cykelguide
 • Dagligt guidede cykelruter
 • Følgebil med på ruterne hver dag

Ikke inkluderet:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Andre ydelser, som ikke er nævnt under ”inkluderet i prisen”.


Transport:

Vi flyver med Norwegian.

Udrejse Kastrup - Bastia Kl. 07.55 - 10.10
Hjemrejse Bastia - Kastrup Kl. 10.55 - 13.10


Inkluderet i prisen er 2 x 20 kg indskrevet bagage samt 10 kg håndbagage (55 x 40 x 20 cm).

Hotelliste:

14.-16.09

Hotel L´Odine, Algajola

16.-18.09

Hotel Cala di Sole. Porto

18.-19.09

Hotel la Paix, Corte

19.-21.09

Hotel Solenzara, Solenzara


Bemærkninger:
Der er max. plads til 30 deltagere.

Turen gennemføres ved minimum 18 deltagere.

Der er et begrænset antal enkeltværelser.

 

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden