Mexico & Centralamerika - Arktis til Antarktis

Dag 37: Cozumel (Mexico)

Efter et par dage til søs ankommer vi til Cozumel i Mexico. Denne fantastiske smukke ø ligger lige syd for Cancún og er meget populært blandt scuba-dykkere, da havområdet her er det perfekte sted at opleve livet under havoverflade på tæt hold. Øen bugner også af spændende historie om mayaerne tid i området, hvor der stadig findes ruiner på øen fra den post-klassiske periode.

Dag 38: Lighthouse Reef (Belize)

Næste dag kommer vi til et havområde ud for landet Belize, hvor det verdensberømte Lighthouse Reef befinder sig. Lighthouse Reef er resultat af rester af en vulkanø, som er blev omkranset af koralrev. Dette kaldes en atol, og det danner en cirkellignende figur af land med en lavvandet lagune i midten. Stedet her er blevet berømt for at være et ideelt sted til at snorkle og dykke og er flere steder blevet kåret som en af de bedste dykkesteder i Caribien. Lighthouse Reef er på UNESCO’s Verdensarvliste og et ”must-see” attraktion.

Dag 39: Belize City (Belize)

Vi tager ind på fastlandet og besøger Belize City, som er den største og vigtigste by i Belize. Byen blev næsten komplet udraderet i 1961 af Orkanen Hattie, men er sidenhen blevet en yndet og charmerende by i stadig udvikling efter flere naturkatastrofer og ildebrand. Her er der mulighed for at opleve den autentiske lokale caribiske stemning udenfor turismens hovedstrøg.

Dag 41: Guanaja og Cayos Cochinos (Honduras)     

Vi sejler længere sydøst og kommer til de eksotiske øer, Guanaja og Cayos Cochinos. Området er fryd for øjnene med billedskønne omgivelser og krystalklart vand. Øen Guanaja er berømt for at blevet opdaget af Christopher Columbus på hans fjerde rejse i 1502, hvor han for første gang kom i besiddelse af kakao. Cayo Cochinos består af to mindre øer og flere koralrev, som er en del af verdens anden største koralrev, ”Meso-American Barrier Reef”. Området er beskyttet af Honduras’ regering og dermed forbudt for dykkere og fiskeri.

Dag 43: Isla de Providencia (Colombia)

Vi tager videre syd langs Mellemamerika og bevæger os mod Isla de Providencia, som er en spektakulær caribisk ø, der ligner noget taget ud fra en drøm. Den mindre ø Santa Catalina er forbundet med Providencia øen via en 100 meter lang og farverig gangbro. Øen tilhører landet Colombia, men de lokale indbyggere anser sig selv som værende mere caribisk end colombiansk. Der er mulighed for at besøge øens national park eller tage på dykketur og opleve havets vidunderlige liv.

Dag 44: Corn Island og Little Corn Island (Nicaragua)

Vi går fra smukke øer til smukke øer, og Corn Islands er ingen undtagelse. Disse 2 små øer er nærmest indbegrebet af fred og harmoni. Dette paradis er beliggende lige øst for Nicaraguas østkyst. Havlivet i området er imponerende smukke og spændende. Her er der mulighed for at spotte barracudaer, nurse hajer, hammerhajer, grønne havskildpadder og plettet ørnerokker. Øerne var tidligere et populært tilholdssted for caribiske pirater.      


Dag 45: San Andrés Island (Colombia)

San Andrés er ligesom Isla de Providencia en ø, som tilhører Colombia på trods af den lange afstand fra fastlandet. I modsætning til de foregående små øer, så er der betydeligt mere liv i San Andrés med sine omtrent 68.000 indbyggere. Øen er et meget populært turistmål, som udover eksotiske palmestrande og kolde cocktails også byder på spændende historier bl.a. om hvordan Columbus opdagede øen på sin fjerde sørejse.

Dag 46: San Blas Islands (Panama)

Efter en længere sejltur hen mod Panama ankommer skibet til San Blas Islands, som er et arkipelag eller en øgruppe og bestående af omkring 365 øer, hvoraf kun 49 af dem er beboet. San Blas og dens fabelagtige område er det ideelle fristed for økoturister på grund af de uberørte skønne natur. Øerne her er hjemsted for Guna stammen.

Dag 47: San Lorenzo (Panama)

Efter en skøn dag ved San Blas Islands tager vi forbi fastlandet i Panama og besøger Fort San Lorenzo, som er et historisk område bestående af ruinerne af et fort og en landsby. Området er beliggende ved udmundingen af Chagres-floden. Fort San Lorenzo blev i 1980 optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Fortet havde en vigtig strategisk betydning og fungerede som et defensivt system. Det blev bygget af Spanien med det formål at forsvare den transatlantiske handel.

Dag 48: Puerto Limon (Costa Rica)

Vi ankommer nu til Puerto Limon i Costa Rica. Byen er en af de vigtigste byer i landet og er den sjette største by i Costa Rica. Der bor omkring 55.000 mennesker her af multikulturel diversitet, bl.a. italienere, jamaicanere og kinesere med rødder helt tilbage til slutningen af 19. århundrede under et jernbanekonstruktion.

Dag 49: Bocas del Toro (Panama)

Efter en dags besøg i Costa Rica vender vi om og tager mod Panama igen men denne gang i Bocas del Toro, som, oversat til dansk, betyder ”Tyrens mund”. Bocas del Toro er en af Panamas provins og består af fastlandet og 9 større øer. Columbus og hans besætning besøgte området tilbage i 1502 på en af sine mange rejser i de caribiske hav. Bocas del Toro området er kendt for sin mange bananplantager, og som ofte bliver kaldt for ”oro verde”, der betyder grøn guld.     

Dag 50: Colon og Panama Canal (Panama)

På dag 50 på denne episke rejse sejler vi nu gennem Mellemamerika via den verdensberømte Panamakanalen. Vi kommer først forbi Colon, som er enaf de større byer og havneport i Panama. Som noget helt unikt så er byen Colon grundlagt af amerikanere i 1850. Byen fungerede som et vigtigt led i jernbanekonstruktionen og transport af guld til Californien. Dernæst sejler vi gennem berømte Panamakanalen, som er en af de største og mest vanskelige ingeniørprojekter nogensinde, men som har en enorm vigtig betydning for skibsfarten mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Man kan ikke undgå at blive fascineret over dette menneskeskabte værk, mens man sejler gennem stedet.

Dag 51: Puerto Piña (Panama)

På sidste dag i Mellemamerika ender vi ved Puerto Piña i Panama. Dette stille og beskedent område har kun lige omkring 1000 indbyggere. Området er beliggende nær Colombias grænse, og er man heldige kan man spotte pukkelhvaler og øresvin i havområdet her. Når dagen går på hæld, sætter vi kursen mod Sydamerika.