Et pudderparadis for hele familien

Myrkdalen - Skiferie

En sne herlighed med udfordringer for alle aldre!

 

 

Vestlandets største skicenter

Myrkdalen er ligger i den vestlige del af Norge, ud mod kysten i kommunen Voss 2 timers kørsel fra Bergen, i det såkaldte Vestland. Vestlandet er et af de områder i hele Europa, hvor der opleves den største nedbørsmængde.

I bjergområderne falder der igennemsnit 3.500 mm per år, og helt op til 5.000 mm i de mest nedbørrigeste. Men i stedet for vandpytter og sjap, som det oftest opleves i Danmark, resultere dette i bjergområder store mængde sne, hvilket gør det til et pudderparadis, med tons vis af naturligt sne. Dette giver en fantastisk oplevelse af frisk sne flere gange i ugen, som giver fantastiske pister, og mageløs puddersne på off-pisten. I Myrkdalen er det derfor ligegyldigt om du er til langrend, alpin eller off-pist, forholdene er perfekte til alle former!


Alpin 22 løjper og ni lifter

Myrkdalen har i alt 22 løjper på 28,5 km, lige fra vanskelige sorte pister, de grønne pister til nybegynderne og en legeplads for parkrotterne. Lifterne er fordelt på to 6-personers ekpreslifter, tre T-lifter, 3 tallerkenlifter, og et rulle bånd for de mindste. Myrkdalen er sne-sikker, så der er masser af frisk naturligt sne, som får dine ski til at flyve henover terrænet.

Hvis du tager liften til toppen af bjerget, som ligger 1060 meter over havets overflade, får du 3 kilometers skiløb og 610 højdemeter, før du igen står uden for Myrkalen Hotel. Løjperne er brede og klare, og er perfekt for alle færdigheder.


Skileje

Myrkdalen Sport 1 and Ski Hire AS er Stedet, hvor man lejer sit udstyr og ski i Myrkdalen. Butikken ligger skråt over gaden fra Myrkdalen Hotel, og har åben hver dag fra 09.30 - 16.00. I butikken er der skiudstyr i alle former, og mulighed for at få slebet sine ski. Se pris og udvalg for skiudlejning her

Slip for ventetid og potentiel kø, ved at bestille dine ski hjemmefra her.


Langrend og snevandring

For dem der ønsker at træne deres langrends færdigheder, eller tage familien med på en vandretur, så ligger Årmotslia lige over vejen fra skisportstedet. Herfra kan du starte din langrend eller vandretur, påpreparerte spor og 5 km natursti - Perfekt til dem der ønsker at nyde de sidste aftentimer, i den flotte natur. På den 5 km natursti er der desuden lys hele vej, og helt ind til klokken 22:00.


God viden på skiferie i Myrkdalen

Hvor er den nærmeste købmand?
Om vinteren er der et lille udvalg af dagligvarer i Myrkdalsstovo. Om sommeren kan du købe brød, kaffe og is på Myrkdalen Hotel. Den nærmeste købmand findes på Vinje, 9 km i retning af Voss fra Myrkdalen.

Hvor er den nærmest pengeautomat?
Den nærmeste hæveautomat er på Vinje, men du kan hæve kontanter i Myrkdalsstovo.

Hvad tid kører skibusserne?
I vintersæsonen kan du tage en gratis skibus fra Voss station til Myrkdalen. Busserne korresponderer afgang / ankomst tiderne fra toget. Skibussen går fra Voss Station - platform D.
Ekstra afgange lørdag og søndag:
Fra Voss Station: 08.30 / 14.40
Fra Myrkdalen: 10.50 

Vil du være først på skråninger på hverdage?
Der er busforbindelse fra Voss Station kl. 8.30 mandag - fredag. Bemærk, at dette er en planlagt bus og derfor ikke er gratis. Læs mere om skibusserne her.