Fyn er fin

Nyhed

…og meget mere end det. ”Fin” er slet ikke tæt på at kunne beskrive, hvad området ”Det Sydfynske Øhav” har at byde på. De 55 øer og holme, der strækker sig fra Helnæs Bugt i Vest over de Fynske Alper og Svendborg til Ærø, Tåsinge og Langeland byder på natur, kultur og gastronomi udover det sædvanlige.

Cykelferie på Sydfyn

Natur, kultur og historie

Det Sydfynske Øhav byder på natur, der er kendetegnet ved det lave vand, langstrakte strandenge, bløde vige og lune bugter byder på et rigt dyreliv, der særligt tiltrækker folk, som er interesserede i fugle og havliv. I netop dette område af Danmark finder du noget af landets mest uberørte og foranderlige natur ved kyster, laguner, skove og de små holme.

Udover naturens puls sker oplevelsen af Det Sydfynske Øhav i høj grad også gennem smagsløgene. På gadehjørner og i vejkanter finder du et hav af boder fra gårdbutikker, hvor du kan købe egenproducerede råvarer og tilberede dem, som du har lyst. Vil du hellere have de gastronomiske oplevelser serveret for dig, kan du besøge et stort udvalg af restauranter, der har nærstuderet Sydfyns og øernes kulinariske landskab og sat de områdespecifikke delikatesser på menukortet.

Området i og omkring Sydfyn byder på et virkelig rigt kulturlandskab med nydelige herregårde, moderne købstæder og hyggelige kystbyer. Søfart har gennem historien været en vigtig del af områdets nerve, hvilket stadig er synligt i de kulturelle seværdigheder i området.

Hos Ruby Rejser var vi ikke sene til at forelske os i dette romantiske ørige. De flade veje og smukke udsigter kalder på en cykelferie, mens fantastiske kystlinjer og bakkede landskaber danner de perfekte rammer for en vandreferie. På en aktiv ferie her garanteres det, at både smagsløgene, øjnene og humøret bliver forkælet undervejs.

Glæd dig til et aktivt sommereventyr i Det Sydfynske Øhav, hvor du kan vælge at rejse på egen hånd eller i en gruppe.

Helnæs Bugt Rabarber fra Sydfyn Herregård på smukke Sydfyn

Cykelferier og øhop

Er du vild med at udforske nye steder fra den tohjulede, så tag på cykeleventyr på Sydfyn. Her er forholdene for en aktiv ferie på cyklen helt i top med gode cykelstier og flade veje gennem skønne landskaber.

Vil du selv bestemme tempo, rute og pauser kan du tage på cykelferie på egen hånd på vores Øhop på Fyn og Ærø. Her øhopper du rundt i Det Sydfynske Øhav på egen hånd, og undervejs vil du opleve smukke strande, betagende bakker og charmerende landsbyer. Sejlads er også en vigtig del af din ferie her, og du får et spændende indblik i livet på de små øer, som kun er beboet af få mennesker. 

Turen starter og slutter i hyggelige Svendborg, og din bagage transporteres fra hotel til hotel under hele turen. Du skal derfor blot koncentrere dig om at træde i pedalerne og nyde udsigterne.

Foretrækker du en guidet tur, kan du tage på den 5-dags cykelferie Sommer, Sydfyn og cykling. Med en dansk guide i front vil du opleve Fyn, som du aldrig her prøvet det før, og undervejs oplever vi natur- og kulturperler som Egebjerg Bakker, Lundeborg, Egebjerg Mølle og en del af de mange herregårde og slotte, der sætter sit præg på landskabet.

Gruppecykelferie på Fyn Fiskere på Fyn Skønne strande på Sydfyn og Ærø

Vandreferie blandt vilde naturperler

Er du ikke så stor fan af den tohjulede, men vil hellere tage på eventyr i vandrestøvlerne, så er Sydfyn heller ikke sådan at kimse ad. Områdets bakkede landskaber og rige historie er det perfekte udgangspunkt for en vandreferie. Hos Ruby Rejser har du nu mulighed for at komme med på en guidet vandretur på Sydfyn, der i løbet af 5 dage tager dig gennem dybe skove og langs hvide kyster til de fantastisk smukke ådale Vejstrup og Syltemade. Du vandrer også til Hvidkilde Gods og Valdemar Slot og kommer på øhop til idylliske Drejø og Skarø.

Læs mere om gruppevandreferien på Fyn her.

Vandring på Sydfyn Valdemar Slot på Tåsinge Vandring langs Øhavsstien

Cykelferier i Danmark

Generelt er Danmark ofte en overset sommerferiedestination for danskerne selv. Imens eksotiske feriedestinationer langt mod syd ofte trækker i os og lokker med varme sommerferiedrømme, folder Danmark sig ud i al sin sommerpragt. Dybgrønne skove, gule rapsmarker og blodrøde valmuer gør landskaberne til en ren farvesymfoni. Vores lille land er med sine smukke udsigter og lune temperaturer den ideelle destination for en aktiv sommerferie, hvor hele familien kan være med.

Gode cykelstier, flade veje og farverige marker kalder nærmest på en cykelferie, og landet er spækket med fantastiske cykelruter. Udover de romantiske landeveje i det sydfynske kan du eksempelvis også udforske Nordsjællands historiske veje, der går forbi gamle slotte og moderne museer eller Østjyllands maleriske landskaber og hyggelige bymidter.

Se alle vores cykelferier i Danmark her.

 

 

Vandreferier i Danmark

Der er altså ingen grund til at krydse landegrænser, hvis du er interesseret i en begivenhedsrig ferie med vandrestøvlerne på. Selvom Fyn er et vaskeægte unikum i Danmark, byder vores lille land også på mange andre smukke vandreruter og -områder. Du kan f.eks. udforske istidslandskaberne i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland, der har udsigt over frodige marker, grønne skove, nøjsom hede og bølgende blåt vand ved nogle af landets bedste strande.

Se alle vores vandreferier i Danmark her.