Middelhavets perle, Korsika

Nyhed

Den franske ø er stigende i attraktivitet grundet dens fantastiske natur og de charmerende landsbyer, øen er hjemsted for. Hvide sandstrande, Middelhavets azurblå bølger og kulturrige byer er blot tre at de mange aspekter af Korsika, der gør øen til en fantastisk feriedestination. 

KULTUR OG DYB HISTORIE

Hos Ruby Rejser har vi forelsket os i denne fantastiske ø, og alt hvad den har at byde på. Der er altid noget nyt at opleve. Hvad end du er til aktive ferier med plads til kultur og natur, eller om du blot ønsker at slappe af på stranden, så kan Korsika med garanti imponere.

Er du en af dem, som søger kulturelle oplevelser, så er der meget at finde på Korsika. Den korsikanske kultur har rødder i en dyb historie, som fortæller om mange år hvor erobringer, overfald, fremmedstyre og længslen efter frihed var en stor del af det korsikanske folks dagligdag. Stridighederne havde deres ende, efter Frankrig ved en simpel købsaftale tog øen ind som deres egen. Selvom den tumultfulde historie har sat sit præg på øen og dens befolkning, er korsikanerne stadig stolte af deres historie. De fortæller glædeligt til dem som tager tiden til at lytte, hvis blot man søger det.

En aktiv ferie på Korsika kan eksempelvis opleves i form af vores kulturrundrejse, som blandt andet udforsker det nordlige Balagnes hyggelige byer og det sydlige Bonifacios tårnende, hvide klippevægge. Der er en verden til forskel mellem de to, hvilket er en af grundene til, at man altid vil opleve noget nyt på en rejse til denne perle. På nordspidsen kan også du udforske den livlige kystby, Calvi, hvor havnefronten både byder på lækre, kulinariske oplevelser og snorkling i middelhavets indbydende bølger. Hvis du vælger denne ferieform, vil du undervejs blive mødt at smukke strande, betagende landsbyer og en kultur som ikke er at finde andetsteds.

      

VANDRETURE OG ROADTRIPS

Er du vild med at udforske nye steder i eget tempo, og selv bestemme hvad du vil se hvornår, så kan du også vælge at tage på en vandretur eller roadtrip på Korsika. Disse ferieformer er mere selvstændige end de førnævnte, og mulighederne er åbne for, at du kan skræddersy lige præcis den ferie, der passer bedst til dig.

Hvis du helst vil vandre i den korsikanske natur, kan du eksempelvis vælge at vandre rundt om Cap Corse eller at vandre i Balagnes smukke natur. På begge disse rejser vil du ikke kun opleve den frodige natur, der er at finde på øen, men også den enestående kultur som emmer fra øens byer og mindesmærker. Nogle steder på øen kan det sommetider føles, som om tiden har stået stille i århundreder. De små landsbyer og oldgamle udkigstårne står uændrede, som de har gjort i generationer, og kan besøges langs den korsikanske kyst.

Hvis du derimod vil spare på kræfterne, og hellere vil fokusere på at opleve så mange forskellige steder som muligt, kan du tage på roadtrip på Korsika. Et roadtrip byder på en lignende rejse som en vandretur, men friheden til at opleve mere er selvsagt større. Ved at leje en bil har du mulighed for at skræddersy dit ophold på øen og derved dække et så stort område som muligt.

      

SELVSTÆNDIGT OG AFSLAPPENDE

Hvis du ikke føler dig draget af den aktive ferie, men hellere vil ligge på stranden og nyde lyden af bølgerne, er det også en mulighed. Du kan eksempelvis vælge at leje en lejlighed, som enten har beliggenhed længere inde på øen med fantastisk udsigt over øen og havet, eller lige på strandbredden hvor du kan starte dagen med en frisk dukkert.

Begge beliggenheder lader dig slutte dagen med at se solnedgangen over middelhavet. På denne ferieform er der fokus på den afslappende korsikanske stemning, som med sikkerhed vil tage dig langt væk fra hverdagens strabadser.

Denne ferieform er for dig, som helst selv vil være herre over, hvordan du skal udforme dine feriedage. Du kan tage en dags byvandring, en dag på stranden eller noget helt tredje – du har friheden til selv at bestemme, hvad du vil hvornår, så du kan få opladt dine batterier, til når virkeligheden kalder igen.

      

Korsika byder på et hav af forskellige feriemuligheder. Hvad end du ønsker en oplagt destination til den næste familieferie, eller om du søger en grupperejse, hvorpå hyggelige stunder med nye bekendtskaber er i højsæde, så har Korsika alt det og meget mere at byde på.

Er du interesseret i en ferie på Middelhavsperlen, kan du se alle de rejser Ruby Rejser tilbyder til Korsika her.