Pakkeliste til ferie

Nyhed

Det er blevet tid til at pakke kufferten, tage i lufthavnen og komme afsted på ferie. Nu kan du glæde dig til nogle dage med afslapning ved poolen eller stranden, uden at tænke på alle de praktiske opgaver man har derhjemme. Hos Ruby Rejser kan du finde en masse fantastiske rejser. Vi har både cykelferier, vandreferier, kulturrejser og mange flere. Når du har fundet din rejse, skal du nu kun tænke på én ting, og det er ”hvad skal jeg pakke til ferien?”.

Inden du kan gå i gang med den trælse pakning, har du brug for en pakkeliste til ferie, men du har ikke nogen ferie pakkeliste og du har heller ikke tid til at lave en, for du skal lige klare de sidste praktiske ting derhjemme inden afrejse. Du begynder at søge på forskellige hjemmesider for at finde den perfekte pakkeliste til ferie, for du er bange for, at du lige pludselig står i lufthavnen og har glemt noget, du ikke kan undvære på din ferie.

For at undgå alle problemerne, giver vi dig en ferie pakkeliste, som du kan bruge til din næste ferie. I pakkelisten har vi alle de vigtigste ting med og de ting du godt kan undvære, men gerne lige vil have med alligevel, så du slipper for at købe det, når du er fremme.

På vej på ferie i lufthavn Pas og kort

Ting du ikke kan undvære

Her er de ting som du skal have med. Gem den og brug den i fremtiden som ”pakkeliste til sommerferie” eller bare en ”pakkeliste til ferie”.

 • Pas – Tjek først om dit pas er udløbet. Det ville være surt, hvis du først fandt ud af det i lufthavnen. Nogle lande kræver at dit pas er gyldigt i minimum 6 måneder. Nogle af vores kulturrejser, kræver blandt andet dette. Læs om reglerne på udenrigsministeriet hjemmeside.
 • Rejsedokumenter – Husk hotelbeskrivelser, billetter og eventuelt billetter til udflugter.
 • Medicin – Hvis det selvfølgelig er nødvendigt. Husk at have det i håndbagagen, så du altid har det på dig. For hvis du er så uheldig at den øvrige bagage skulle blive væk, så har du medicinen på dig. Læs mere om det på dk.
 • Rejseforsikring – Har du styr på forsikringen? Hvis ikke, så kan det ende med at blive en meget dyr rejse. Husk den! Vi har et samarbejde med Gouda Forsikring, som gør det nemt for dig. Læs mere på vores hjemmeside.
 • Kreditkort og kørekort – Det er altid smart at have disse to ting med på din ferie. Undersøg eventuelt om du kan få et kreditkort, hvor du kan spare på gebyrerne.
 • Visum og vaccinationer – Husk at undersøge om der er krav om visum og/eller vaccinationer i landet du skal til.
 • Oplader – Hvad skal du gøre, hvis din telefon lige pludselig løb tør for strøm? Husk den, for alt er nærmest blevet digitalt i dag. Og hvor skulle dine ferieminder ellers gemmes?

Tingene ovenfor var de vigtigste ting du skalhuske at sætte på din pakkeliste til ferie og komme i kufferten. Når der er styr på de vigtige ting, kan du begynde at tænke over de ting, der kunne være gode nok at have med, men som du ikke SKAL have med.

Ting du godt kan undvære, men vil have med

Disse ting kan du komme i ”måske bunken”, når du er i gang med at pakke derhjemme. Hvis du har plads nok i kufferten, så skal de da med.

 • En god bog – Det er altid godt med en bog, når du ligger ved stranden eller poolen.
 • Høretelefoner – Hvis du vil slippe for de dårlige høretelefoner på flyet, så skal du tage dine egne med. De er også gode at have, når du ligger ved stranden eller poolen.
 • Underholdning – Du kan tage nogle spillekort, yatzy eller andet sjov underholdning med, som ikke fylder så meget i kufferten.
 • Nakkestøtte/pude – Skal du ud på nogle lange flyveture, så er det rart at have en pude eller andet med, så du ikke får alt for ondt i nakken når du sover på flyet.
Solcreme, solbriller og solhat på stranden Solbadning på stranden

Nu er du ved at være i bund med din pakkeliste til ferie og pakkeliste til sommerferie, og du har husket at undersøge og pakke alle de vigtigste ting. Nu kan du gemme listen et sted, hvor du kan finde den til næste gang, og navngive den ”pakkeliste ferie” eller noget helt andet, som du har lyst til at navngive den.

4 gode tips til pakningen

Med på vejen får du selvfølgelig også nogle tips til, hvordan du bedst kan pakke din kuffert nemt og hurtigt.

 1. Følg vores pakkeliste til ferie – Du vil huske alle de vigtige og mindre vigtige ting.
 2. Rul tøjet – Du undgår at dit tøj bliver krøllet og tøjet fylder mindre i kufferten.
 3. Plastikposer – Pak dine ting fra håndbagagen i poser hjemmefra, ellers skal du stå og bøvle med det i lufthavnen.
 4. Farverig kuffert – For at det er nemmere for dig at genkende din kuffert i lufthavnen, skal du have dig en farverig kuffert eller også kan du købe noget du kan sætte på din kuffert.

Nu er du klar til at komme afsted og har fået alle de vigtigste ting med, uden at skulle bekymre dig.

Hvis du får brug for hjælp til din kommende rejse eller andet. Så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakt os, hvor vi altid står klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os her.

Rigtig god ferie og nyd den!