Top 3 steder at opleve nordlyset

Top 3 steder at opleve nordlyset

Nyhed

Mange spørger tit, hvor det er bedst at rejse til, hvis man vil opleve nordlyset. Men det er et spørgsmål, som er svært at give et entydigt svar på. Nordlyset opstår nemlig i et bælte rundt om jorden omtrent mellem 60 og 70 grader nord. Dette bælte snævrer ind ved lav solaktivitet, og bliver bredere ved høj solaktivitet. Det er når nordlysbæltet er på sit bredeste, at vi nogle gange også har kunne se det i horisonten her i Danmark. Derfor bliver svaret på førnævnte spørgsmål tit et spørgsmål om tilgængelighed, og specielt hvor man får den bedste kombination af en god geografisk placering i forhold til nærhed til nordlysbæltet og relativ nem tilgængelighed i forhold til transporten dertil.

Samtidig er det en god idé at vælge en nordlysdestination, hvor der også er andre seværdigheder og aktivitetsmuligheder, som man er interesseret i. Derved er man nemlig stadigvæk sikret en god og oplevelsesrig ferie, selv hvis nordlyset ikke viser sig på himlen, mens man er afsted. Og det er jo netop det, der er med til at gøre nordlyset, og især jagten på nordlyset, til en så fantastisk oplevelse. Man ved aldrig hvor eller hvornår det opstår, eller hvilken form og farve det kommer i. Hver eneste nordlysoplevelse er unik og fascinerende. Derfor er spændingen og usikkerheden i jagten på nordlyset selvfølgelig med til at højne oplevelsen, når man er så heldig at fange det dansende Aurora Borealis.

Vi har her samlet de tre steder, hvor vi mener, at du får den bedste kombination af rigtig gode nordlyschancer, nem tilgængelighed fra Danmark samt et godt udvalg af andre spændende aktiviteter og seværdigheder på destinationen.

Hvad end dine interesser er, har vi derfor den perfekte nordlysdestination til dig.

Top 3 nordlysdestinationer i Europa

Svalbard

Svalbard er et af de bedste steder i verden at opleve det dansende nordlys, da der her om vinteren er så mange mørke timer i døgnet, og endda 24 timers mørke i døgnet under Polarnatten. I Svalbard omfavnes du af en stilhed, du ikke finder mange andre steder, og de flotte vinterlandskaber indbyder desuden til spændende aktiviteter som fx hundeslædekørsel, snescooterture, kulminebesøg og meget andet.
Læs mere om nordlys i Svalbard.

Nordlys over Camp Barentz Nordlys over Longyearbyen Hundeslædetur under nordlyset


Tromsø og Nordnorge

Med sin placering lige midt i aurorabæltet byder Tromsø og Nordnorge på rigtig store chancer for at opleve nordlyset.
Vælg hotelophold i Tromsø, hvis du ønsker at kombinere din nordlysrejse med byliv samt mulighed for spændende aktiviteter som fx hundeslædekørsel, sneskoture, besøg hos de lokale samere, sejlture i Tromsø Fjord og meget mere. Læs mere om nordlys i Tromsø.
Eller vælg en sejlads med Hurtigruten langs Norges kyst for store naturoplevelser og et spændende udvalg af udflugter i land undervejs.

Nordlys over Troms landskab Nordlys over Tromsø Besøg hos samerne


Island

Udover sin beliggenhed midt i nordlysbæltet og de derfor gode chancer for at se nordlys, byder Island også på fantastiske naturoplevelser med den storslåede nationalpark Thingvellir, det brusende Gullfoss-vandfald og imponerende, vilde gejsere. Vi kan også anbefale et afslappende bad i Den Blå Lagunes mineralholdige varmekilder. Island er simpelthen bare et slaraffenland af uovertruffen natur og forbløffende landskaber.

Nordlys over det islandske landskab Nordlys over Svalbard Nordlysudflugt på Island

Er du blevet fristet til at tage på jagt efter nordlyset? 
Se alle vores nordlysrejser, og find din favorit.