Udforsk spændende steder på en kør-selv-ferie

Nyhed

En kør-selv-ferie er en helt fantastisk måde at holde ferie og opleve verden på. Det er dig, der sidder bag rettet i bilen, så det er dig, der bestemmer hvor og hvornår, du vil stoppe.

En bilferie er en oplagt mulighed, hvis du ønsker at holde en aktiv ferie. En aktiv ferie i Norge eller på Færøerne er nemlig et godt udgangspunkt, hvis du holder af at cykle eller vandre. Lad bilen være din rullende base, mens du bevæger dig fra det ene fjeld, som du kan bestige, til det andet. I begge lande finder du enestående natur og pittoreske udsigter, du sent kommer til at glemme. Skal vandring være den primære aktivitet på din rejse, kan du udforske vores udvalg af vandreferier, og se om du finder noget, der matcher dine vandredrømme.

En kør-selv-ferie er spændende for både store og små, der vil nyde det langsomme tempo og den høje fleksibilitet, der lægges for dagen. Måske I har en idé om, hvad I skal opleve, når I står op om morgenen, og det kan også sagtens være, at det holder stik – men det kan lige så vel være, at vejen tager en drejning, og at I ender ud med at opleve noget helt andet og bedre end det, I egentlig havde sat jer for. Det er aldrig til at vide på en god kør-selv-rejse.


Verden gemmer på en lang række opsigtsvækkende destinationer, som det er fordelagtigt at opleve på en kør-selv-ferie. Kør for eksempel til destinationer som Norge eller Færøerne, der byder på billedskøn natur og betagende byer, som du på en kør-selv-ferie kan udforske på din helt egen måde.

Kør-selv-ferie i Norge

I det langstrakte land mod nord overgår det ene natursceneri det andet. Tag på en kør-selv-ferie i Norge, hvor du ikke skal holde dig til ét område, men i egen bil og eget tempo kan udforske landets natur og kultur.

På en rundrejse i Norge har du friheden til selv at bestemme, hvilke stop du gør, når du bevæger dig igennem de afvekslende landskaber og hyggelige byer. Du kan frit vælge at vandre en ekstra tur i den storslåede natur, besøge forskellige seværdigheder eller dvæle ved de smukke udsigter, du kommer forbi. Undervejs på ferien bliver du indlogeret på vores nøje udvalgte overnatningssteder, så du er sikret gode muligheder for at lade op til de mange indtryk.

Hos vores nordiske nabo er kontrasterne mange. I det vestlige Norge skærer de smalle fjorde sig langt ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Her er spændende arkitektur, gastronomiske madoplevelser og frodige dale, hvor der dyrkes frugt på livet løs. I det østlige Norge ligger landets hovedstad Oslo, der rummer et imponerende kultur- og shoppingudbud. I det nordlige Norge, hvor Atlanterhavets og Ishavets iskolde vande mødes, finder du Nordkap. Her indbyder det åbne og meget spektakulære landskab til arktiske eventyr.

Vi tilbyder også andre fremragende ferier i Norge, hvis det ikke er bilen, der skal føre dig fra sted til sted. Oplev blandt andet en sejlads langs landets smukke kyst eller jagt det forunderlige nordlys.

Kør-selv-ferie på Færøerne

Den nordlige øgruppe er præget af fiskeri og dramatisk natur samt nogle helt utrolige byer. En kør-selv-ferie til Færøerne lader dig opleve de mange steder i dit eget tempo og med dig selv bag rettet.

Når du rejser til Færøerne, møder du et smukt landskab med stejle klipper, græsklædte enge og skov. Øgruppen, der befinder sig i Nordatlanten, huser nogle billedskønne nauturområder og hyggelige byer, som skal besøges på din bilferie til Færøerne. En bilferie på Færøerne er både let og komfortabel. På øgruppen finder du kun 3 lyskryds, og den mest hyppige trafik er, når fårerne krydser vejen – men det er jo også en del af den færøske charme.

Grundet den mægtige natur kan der være langt mellem restauranterne, så det er en god idé at sikre sig, at der er snacks og drikkevarer i bilen, når du drager ud på dit færøske eventyr. Engang var mange af øerne svært tilgængelige, men i dag er mange af øerne forbundet med bro eller tunnel, hvilket betyder, at den letteste måde at se Færøerne på, faktisk er via bil. Der er flere måder at tilgå Færøerne på. Du kan både flyve derop, eller du kan tage en færge, hvad end du er I egen bil eller ej.

En kør-selv-ferie er en fantastisk måde at opleve verden på. Du bestemmer tempoet og programmet, der ofte ender med at blive præget af spontane beslutninger. På en kør-selv-ferie vil du opleve, at der gemmer sig et hav af spændende steder og gemte perler, som du oplever på din vej ved et tilfælde – uanset hvad endedestinationen på din rejse måtte være.

Hvis du er interreseret i et nordligt eventyr, kan du også overveje en ekspeditionsrejse til Svalbard, hvor der venter dig et utroligt dyreliv og smukke naturfænomener, du sent vil glemme.

3 gode grunde til at vælge en kør-selv-ferie

 1. Lykken ved roadtrips
  De lange strækninger, som skal tilbagelægges på en bilferie, virker måske som en stor mundfuld, men i virkeligheden er det en fantastisk mulighed for at hygge sig med familien. Bag bilens ruder kommer man virkelig hinanden ved, og bilturen ligger derfor op til gode snakke, fællessang og sjove lege – selvfølgelig uden at forstyrre føreren for meget. Flotte udsigter, god stemning og dine ynglingssange i bilens højtaler er et godt udgangspunkt for en dejlig ferie.

 2. Spontane minder
  Du kan planlægge en kør-selv-ferie helt ned til den mindste detalje og alligevel ikke følge planen, når du først er draget afsted på dit 4-hjulede eventyr. Du vil opleve, hvordan spontaniteten kommer frem i dig, når du kører forbi en usædvanlig udsigt eller en interessant by, hvor du virkelig har lyst til at stoppe og opleve, hvad end du møder på din vej. De spontane oplevelser er også ofte dem, der hænger ved, da de efterlader dig overrasket og forundret.

 3. Fleksibel pakning
  På en kør-selv-ferie er du ikke nødt til at holde dig til de små 100 ml parfumer eller cremer. Du kan jo pakke lige, hvad du har lyst til, når du rejser i egen bil. På samme tid slipper du for det frustrerende øjeblik i lufthavnen, hvor du indser, at du har pakket et par kilo for meget i din kuffert. Der er også masser af mulighed for at have mere med hjem fra ferien, end du havde med ved afgang.

Gode råd til kør-selv-ferien

Er det første gang du tager på en kør-selv-ferie? Hvad end du kører afsted i den egen bil eller en lejet en, så er der en række ting, du med fordel kan undersøge inden ferien begynder – især hvis bilen skal have kurs mod andre lande. Vi har samlet en række råd til dig, der ikke har været på et rullende eventyr før.

 1. Tjek op på afgifter
  En god huskeregel er, at du skal sætte dig ind i, om du kommer i nærheden af vej- eller broafgifter på din vej. Herefter kan du selv vælge at lægge det ind i bugettet eller køre en alternativ rute uden om disse afgifter.

 2. Hav en strategi i bagagerummet
  En ordentlig pakning kan gå hen og vise sig vigtig under din tur. På den måde undgår du en situation, hvor du står og mangler noget, der ligger bagerst i bagagerummet. På samme tid kan du også lige sikre dig, at bilen har det rette dæktryk, når nu bilen måske er tungere end normalt. Skal du have ekstra mange ting, kan du med fordel benytte dig af en tagboks.

 3. Husk snacks
  Humøret i bilen kan let afhænge af udvalget af snacks og drikkevarer. Det bringer meget glæde at kunne nyde noget slik eller frugt på en lang køretur.

 4. Du har ikke travlt
  Så er der kun tilbage at minde dig om, at du er din egen chef på din kør-selv-ferie. Det er ikke altid vigtigt at komme hurtigt til din destination. Din ferie bliver faktisk længere, hvis du nyder timerne i bilen, betragter selve køreturen som en del af ferien og ikke bare som nogle trælse transporttimer, der skal overstås.