Vores cykeleventyr omkring Venedig

Vores cykeleventyr omkring Venedig

Nyhed

Vi har været nede at opleve perlerne omkring smukke Venedig. En fantastisk cykeltur som har efterladt os smilende over italienernes imødekommende ”bongiorno ” og deres velmente fagter suppleret med ”sinistra” og ”destra” (venstre og højre), når vi spurgte om vej til lokale monumenter.

Vi cyklede gennem de smukke kulisser af vinmarker og blomstrende valmuer. Rolige landsbyer beliggende med bjergene i baggrunden og farvestrålende huse med velholdte haver omgav os, som vi kom frem.
Højdepunkterne for os var mange, men vi vil bl.a. fremhæve den smukke by Bassano del Grappa med sine skæve stræder og den gamle bro over Brentafloden. Besøget i bjerglandsbyen Asolo med de mange smukke udsigtsposter og små kringlede brostensbelagte veje bør også nævnes.
Også Trevisos stemningsfulde midtby med kanaler og farverige gader står klart i vores erindring, og ej at forglemme cykelturen langs Silen, der førte os ind til Mestre og Venedigs mystik.

Turen er let fremkommelig, og udsigten til en kold gelato eller varm cappuccino fik os nemt overtalt til at træde lidt hurtigere i pedalerne på de flade stier og veje.

Vi giver turen vores varmeste anbefalinger, og er du blevet fristet, kan du se mere om turen her sammen med links til et par lignende ture.


Arrivederci og god fornøjelse
fra Inger og Lea, Ruby 
Rejser


Venedigs Perler – Langs små kanaler og grønne bakker

Denne tur giver en herlig mulighed for at opleve italiensk kultur, gastronomi og natur på nært hold. Du cykler mellem en overdådighed af kulturrigdomme og arkitektoniske perler. Her er pompøse palæer med skulpturer, kirker og katedraler med fantastiske udsmykninger og velholdte bycentre med livlige pladser. Sug ægte italiensk stemning til dig!

Læs mere om Venedigs Perler her.


Po-floden og Venedigs lagune – Cykelkrydstogt gennem fredfyldte landskaber

Oplev det ukendte Italien langs Po-floden på denne fantastiske tur mellem Mantova og Venedig.
Du cykler gennem store, skønne naturområder og langs floderne Mincio og Po til Venedig. Undervejs oplever du de små hyggelige landsbyer og bliver imponeret over historiske bygninger, og turens højdepunkt er de to nætter, som tilbringes i Venedigs lagune.  

Læs mere om Po-floden og Venedigs lagune her.


Bolzano-Verona-Venedig – Fra Bolzanos bjerge til Venedigs lagune

På denne nemme cykeltur følger du Adigefloden jævnt ned ad bakke forbi æbleplantager, vinmarker og med udsigt til de fascinerende bjerge. Efter en kort stigning møder du Gardasøen og en smuk, smuk sejltur, hvorefter turen fortsætter i et jævnt terræn gennem fantastiske byer som Verona, Vicenza og Padova for til sidst at nå frem til Venedig og Adriaterhavet.

Læs mere om Bolzano-Verona-Venedig her.


Medoc-Pineau-Cognac – Ad "vinvejen" langs Girondefloden

Oplev de imponerende vingårde og slotte langs Girondeflodens vestside, inden du længere nordpå møder Atlantens klitter og brede sandstrande. Turen fortsætter ned ad Girondeflodens modsatte bred til det skønne Charente-område. Undervejs har du masser af muligheder for at tage på opdagelse i de stribevis af spændende byer og nyde det franske køkken på hyggelige restauranter.  

Læs mere om Medoc-Pineau-Cognac her.


Fra vinmarker til Arcachonbugten – Et mekka for skaldyrs- og fiskespisere

Her får du en nem og meget varieret cykeltur gennem Bordeaux's vinmarker og forbi små fiskerlejer. Det er en ferie til både øjet og maven med landskaber, der veksler mellem frodige vinmarker og forfriskende kyster, og med mange små lækre restauranter langs Arcachonbugten, hvor du kan nyde alt godt fra havet sammen med områdets skønne hvidvine. 

Læs mere om Fra vinmarker til Arcachonbugten her.