Nordlys i Norge

Ikke langt fra Danmark venter der dig fortryllende og magiske naturoplevelser, du sent vil glemme. Det storslåede Norge er et af verdens bedste lande at tage til, hvis du vil opleve det berømte naturfænomen; nordlyset. Glæd dig til at se det danse på polarhimlen med grønne, lilla og rødlige farver i nordlysets bedste tid mellem september og marts og få en magisk oplevelse for livet. 

Nordlys i Norge

Norge - et natur mekka uden lige!

Som en af verdens smukkeste steder rummer Norge både talrige højfjeldsområder, nationalparker, den reneste luft, klipper, krystalblå fjorde for ikke mindst at nævne den hyggelige og rolige atmosfære. Norges forrevne kystlinje, afbrudt af dybe fjorde og tusinde øer, strækker sig over 100.000 km og er en perfekt destination for dig, der elsker naturen og drømmer om mental afslapning i Norges dybe og stille ro. Norge byder ikke mindst på betagende naturfænomener - og her er nordlyset ingen undtagelse.

De bedste steder at opleve nordlys i Norge

Nordnorge

Midt i hjertet af den arktiske vildmark, omgivet af stejle fjelde og smukke fjorde ligger Nord-Norges største by, Tromsø. En pulserende by, der byder på arktisk historie og uspolerede omgivelser. Med kun 350 km fra polarcirklen gør det Tromsø til en af de bedste steder at opleve det magiske nordlys - uanset solens cyklusser! Den betagende natur ligger blot et stenkast fra bymidten, og hvis du er heldig, kan du endda se det magiske lys på nattehimlen fra byens centrum. På grund af golfstrømmen har Tromsø, til trods for sin nordlige placering, et meget mildt klima, hvorfor vintrene også er milde og har en gennemsnitstemperatur på -4 grader. Dette indbyder til fantastiske rejser og gør det nemt for enhver at udleve drømmen om at se den fortryllende lyshimmel. Men Tromsø er meget mere end blot nordlys! I den uspolerede natur bor der både søde rensdyr, havørne og sæler, og du kan tilmed få oplevelsen af at se hvaler på en vaskeægte hvalsafari. Nyd de snebeklædte udsigter på en tur med hundeslæde eller besøg en samisk lejr og få indblikket i Norges oprindelige befolkning. 

Svalbard

Halvvejs mellem Norge og Nordpolen og midt i det barske ishav ligger dette fortryllende ørige, Svalbard! Her er der uberørt arktisk ødemark og isdækkede fjorde, så langt øjet rækker. Fra tidlig forår til efterår er dagene lange med den idylliske midnatssol, men i vinterhalvåret tager polarnætterne over, og nordlyset byder op til dans. Longyearbyen er Svalbards metropol og er en af verdens nordligste byer med kun lidt over 1.800 indbyggere. Det er et perfekt sted at overnatte i hyggelige og lokale omgivelser, inden dagen står på uforglemmelige oplevelser. Her i denne fantastiske natur venter der dig sande eventyr, hvor du bl.a. kan opleve de barske gletschergrotter på en fantastisk vandring eller leve som de lokale på en ekspeditionstur med snescooter gennem de isbeklædte fjorde. Svalbard har et enestående og unikt dyreliv, og hvis du er heldig, kan du endda få oplevelsen af at se Kongen af Antarktis - isbjørnen! 

Nordkap

Langt, langt mod nord, hvor Atlanterhavet og Ishavet mødes, rejser der sig en 307 meter høj klippe over det arktiske ocean. I 1553 opdagede de førsteopdagelsesrejsende denne majestætiske klippe i deres søgen efter nord-øst-passagen, hvorfra Nordkap fik sit navn. Denne klippe er et helt spektakulært sted at opleve det magiske nordlys om vinteren, og en oplevelse du ikke må være foruden i din søgen på nordlys! Hvert år besøger mere end 200.000 mennesker Norges mest berømte klippe, hvor du tilmed finder museum med fortællinger om de opdagelsesrejsende og de tidligere ekspeditioner. Få fornøjelsen af at opleve et usædvanligt dyreliv heroppe på plateauet, hvor hundredetusindevis af søpapegøjer har hjemme, eller udforsk isfiskeriet eller bevæg dig ud i den dybe sne med snesko, alt imens den dansende nordlyshimmel er over dig. 

Nordlys i Tromsø Nordlys Norges nordlys på Hurtigruten

Vidste du, at...?

  1. Nordlyset også er alment kendt under navnet Aurora Borealis. Aurora var romernes gudinde for daggry, og borea er den græske term for nordvinden, hvoraf navnet stammer fra.
  2. Det er ikke kun på Jorden, at det smukke nordlys danser. Astronauter har været vidne til dette spektakulære lys på både Saturn, Uranus, Jupiter og Neptun.
  3. Lyset kan være relativt svært at se for det blotte øje, og de menneskelige nethinder kan begrænse visse farver. Dette giver dig derfor endnu mere grund til at benytte dig af dit kamera for at tage fantastiske billeder af nordlyset, da kameralinserne oftest giver et bedre syn af dette naturfænomen.
  4. Nordlyset har gennem tiden været genstand for mange forskellige myter fra forskellige folkeslag. Datidens vikinger så eksempelvis lyset på nattehimlen som et genskind af de kvindelige krigsgudinder, valkryerne, og deres skjole og rustninger. Dengang var det valkryerne, der afgjorde, hvem der døde eller overlevede et slag. Derfor anså vikingerne nordlyset som et tegn eller et varsel om, at et stort slag var på vej. 
  5. Nordlyset er aldrig ens, og farverne og mønstrene er altid forskellige. Det er en almen misforståelse, at nordlyset kun kommer på visse tidspunkter af døgnet. Dette smukke lys er der faktisk altid, men det er himmelforholdene, der afgør, om det er synligt eller ej. 

Alternativer

Norge er ikke mindre end en magisk destination, hvis du vil opleve det enestående nordlys. Ruby Rejser tilbyder flere forskellige rejseformer til Norge, hvor du bl.a. kan tage med Hurtigruten og få en fantastisk sejlads, alt imens nordlyset skinner over dig. Hvis du ønsker at udforske nordlyset på en anden destination, kan vi anbefale dig vores nordlysrejse til naturskønne Island. Læs mere om alle vores nordlysrejser her.