VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Nordlysrejser

Tag med nordpå og oplev nordlyset danse

Ta' med os på en uforglemmelig rejse til det nordligste af kloden, hvor destinationer som blandt andet Svalbard og Tromsø giver dig muligheden for at opleve det magiske nordlys danse over himlen.

Nordlyset har betaget mennesker i årtusinder med sin lysende og farverige dans over den mørke nattehimmel, og fascinationen er ikke blevet mindre med tiden! Det smukke naturfænomen er ubeskriveligt – ja, næsten hypnotiserende at opleve. Du vil aldrig opleve noget andet ligeså betagende som at stå i vinterlandskabets stilhed så langt mod nord, og langt væk fra moderne lyskilder, med øjnene rettet mod himlen i dyb beundring over at naturen kan producere noget så smukt. Ønsker du at opleve det fascinerende og farverige aurora borealis, som nordlyset også kaldes, er du kommet til det rette sted. Vi har udvalgt de bedste nordlysdestinationer og sammensat vores rejser så du får de bedste chancer for at opleve nordlyset. 

Kort om nordlyset

Nordlys, aurora borealis og polarlys – det farverige naturfænomen går under mange navne. Nordlyset opstår når elektrisk ladede partikler fra Solen rammer Jordens magnetfelt, og fænomenet opleves kun i vinterens mørke langt mod nord. Jo flere mørke timer du har på din nordlysrejse, jo større chance har du derfor også for at opleve nordlyset. Når vi danskere ønsker at opleve nordlyset, er vores bedste muligheder derfor at rejse nordpå til fx Svalbard, Nordnorge eller Island. 

Top 3 steder at opleve nordlyset i Europa:


 

Læs mere
Se vores udvalg herunder
View as Grid List

7 Items

per side
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Tag med på nordlysjagt ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord og stå på Europas nordligste punkt på fastlandet ved Nordkap. Rejsen er inkl. 3 udflugter. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 9.998,- DKK
Arktisk nordlyseventyr

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde vintereventyr venter i mørket. Udover jagten på nordlyset er tre spændende udflugter også inkluderet i rejsen.

 • 5 afrejser
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 

 • 2 afrejser
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 8.998,- DKK
Nordlys, samisk kultur og hvalsafari

Tag med på en eventyrlig rejse med nordlysjagt, besøg hos samerne, tur med rendyrkane og mulighed for tilkøb af en hvalsafari. Rejsen er inklusiv fly, transfer og tre spændende udflugter.

 • 3 afrejser
 • 4 nætter
Fra 9.498,- DKK
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Jagt nordlyset med Hurtigruten på verdens smukkeste sørejse. Inkl. i prisen er et besøg til Nidarosdomen i Trondheim, Ishavskatedralen i Tromsø og Europas nordligste fastlandspunkt ved Nordkap. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Oplev det pastelfarvede arktiske lysshow

Den eneste årstid på Svalbard, hvor du får lyse timer og mørke nætter. Oplev pastelfarvet lyserød himmel om dagen og de mørke nætter med nordlys om aftenen. Inklusiv dansk rejseleder.

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 10.998,- DKK
Vulkaner, gejsere, varme kilder og lavamarker

Tag med på denne rejse til Island og oplev vulkanøens fantastiske natur, Reykjaviks spændende arkitektur og det magiske nordlys. Rejsen er inklusiv fly, transfer, ophold, halvpension og tre udflugter.

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH, Aarhus, Billund, Aalborg
Fra 9.498,- DKK

Hvilken rejse skal jeg vælge?

Øgruppen Svalbard i Nordnorge er det sted på jorden der oplever flest timer med nordlys, men alle vores nordlysdestinationer byder på rigtig gode muligheder for at se det smukke nordlys danse over himlen. Det er derfor også værd at overveje hvilke andre oplevelser du ønsker på din rejse. Udover muligheden for nordlys byder de forskellige destinationer og rejser nemlig også på forskellige spændende lokaloplevelser og udflugter. 

Sejlads eller hotelophold?

Når du vælger destination, skal du også overveje om du ønsker en sejlads eller at bo på hotel. På vores vintersejladser med Hurtigruten får du nemlig ikke kun mulighed for at opleve nordlyset, men også den skønne norske kyst. Det er en rejse som er kendt som en af de smukkeste sørejser i verden, og det er en uforglemmelig oplevelse med smukke landskaber, vilde naturscenarier og fabelagtige udsigter overalt på ruten. Ønsker du derimod at bo på hotel og også opleve lidt byliv på din nordlysrejse, kan vi anbefale fx hyggelige Tromsø, der er Nordnorges største by, eller Reykjavik på Island, hvor du bl.a. kan opleve byens spændende arkitektur og Islands vilde gejsere. Ønsker du en rejse med hotelophold og samtidig med masser af muligheder for aktiviteter i smukke vinterlandskaber, skal du dog vælge Svalbard, hvor Longyearbyen er den perfekte base for dit nordlyseventyr.

Er du i tvivl om hvilken rejse du skal vælge, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 86153599, så hjælper vi med at finde den perfekte nordlysrejse til dig. 

Skræddersy din rejse med udflugter

Med booking af forskellige udflugter kan du skræddersy din rejse præcis efter dine ønsker. Har du fx altid drømt om at køre med hundeslæde, besøge samerne, bade i varme kilder eller opleve den smukke norske natur på en vandretur, så har du chancen nu!

Rejser du på egen hånd på en af vores Hurtigrutensejladser, anbefaler vi at du booker dine ønskede udflugter gennem os enten ved booking eller umiddelbart derefter, da mange udflugter er populære og derfor bliver udsolgt inden afgang. Ellers er personalet ombord på skibet også behjælpelig med at at booke dine ønskede udflugter. 

På vores rejser hvor du bor på hotel under hele dit ophold, er personalet på hotellet behjælpelig med at booke dine ønskede udflugter. 

Rejs på egen hånd eller med dansk turleder

De fleste af vores gæster rejser på egen hånd på vores nordlysrejser, men vi har også rejser med dansk turleder til dig der foretrækker det. På alle vores nordlysdestinationer taler personalet og de lokale guider rigtig godt engelsk. 

Alternativer til nordlysrejserne

Har du allerede oplevet nordlyset, og drømmer du om et anderledes men ligeså spændende eventyr? Så kan du også prøve en af vores andre Hurtigrutensejladser eller explorerrejser.

Hurtigruten

Hurtigruten sejler langs Norges kyst hver eneste dag året rundt, og hver årstid byder på enestående oplevelser og unikke muligheder for udflugter. Læs mere om hvad du kan opleve med Hurtigruten

Explorerrejser

Drømmer du om at opleve spændende og måske lidt anderledes destinationer, hvor den almindelige turiststrøm ikke finder hen? Så skal du med på en explorerrejse. På en explorerrejser sejler du ombord på Hurtigruten til fjerne destinationer som fx Antarktis, Grønland og Canadas vilde østkyst, og du besøger steder som kun meget få mennesker i verden har besøgt før dig. På en explorerrejse får du oplevelser der er uforglemmelige og udover det sædvanlige. Læs mere om vores explorerrejser.