Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Nordlysrejser

Tag med nordpå og oplev nordlyset danse

Ta' med os på en uforglemmelig nordlysrejse til det nordligste af kloden, hvor destinationer som Svalbard og Tromsø giver dig muligheden for at opleve det magiske nordlys danse over himlen.

Nordlyset har betaget mennesker i årtusinder med sin lysende og farverige dans over den mørke nattehimmel, og fascinationen er ikke blevet mindre med tiden! Det smukke naturfænomen er ubeskriveligt – ja, næsten hypnotiserende at se på. Du vil få svært ved at finde noget lige så betagende som at stå i vinterlandskabets stilhed så langt mod nord, og langt væk fra moderne lyskilder, med øjnene rettet mod himlen i dyb beundring over, at naturen kan producere noget så smukt. Det er essensen af en nordlysferie. Ønsker du at opleve det fascinerende og farverige Aurora Borealis, som nordlyset også kaldes, er du kommet til det rette sted. Vi har udvalgt de bedste nordlysdestinationer og sammensat vores nordlysrejser, så du får de mest optimale chancer for at opleve nordlyset.

Kort om nordlyset

Nordlys, Aurora Borealis og polarlys – det farverige naturfænomen går under mange navne. Nordlyset opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt, og fænomenet opleves kun i vinterens mørke langt mod nord. Jo flere mørke timer du har på din nordlysrejse, jo større chance har du derfor også for at opleve nordlyset. Når vi danskere ønsker at opleve nordlyset, er vores bedste muligheder derfor at rejse nordpå til fx Svalbard eller Nordnorge. 

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
Side
per side
Nordlys, samisk kultur og møde med rensdyrene

Tag med på en uforglemmelig rejse til Tromsø i Nordnorge, hvor vi sammen jagter nordlyset, besøger samerne, tager på rensdyrkanetur og udforsker Tromsøs mange seværdigheder.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 4 nætter
Forespørg
Arktisk nordlyseventyr på sagnomspunden øgruppe

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde nordlyseventyr venter i mørket. Direkte fly til Svalbard og tre spændende udflugter er inkluderet i rejsen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
 • 4 nætter
Forespørg
Jagt nordlyset fra toppen af Narvikfjellet

Nord for Polarcirklen ligger Narvik klemt inde mellem fjord og fjelde. Her er nordlyset en flittig gæst, og på denne tur får du mulighed for at opleve naturfænomenet fra toppen af Narvikfjellet og på hundeslædetur.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 5 nætter
Forespørg
Oplev store vinter- og nordlyseventyr i Svensk Lapland

Med udgangspunkt i Kiruna, som nås med nattog, oplever I det bedste af det arktiske Sverige, som inkluderer samer, hundeslæde og naturligvis ophold på det verdensberømte ICEHOTEL.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Tromsø til Bergen | 2024 og 2025

Tag med på en sydgående ekspeditionsrejse fra porten til Arktis i Tromsø til charmerende Bergen i det sydlige Norge. Udforsk den norske kyst med HX Hurtigrutens nyrenoverede ekspeditionsskib, MS Trollfjord.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Oslo til Bergen | Rejs fra marts 2024 til april 2025

Begiv dig ud på en oplevelse for livet, når HX Hurtigruten for første gang sætter sejl fra Oslo. Stift bekendtskab med nordlyset, når det flotte naturfænomen pryder nattehimlen.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 12 nætter
Forespørg
Jagt nordlyset i skønne Lapland med direkte fly

Oplev Nordlysets magi i det nordlige Finland med Ruby Rejser, og lad dig hypnotisere af det grønne lysslør, der danser over nattehimlen, direkte fra din seng i komfortable glasigloer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Tromsø til Bergen | Rejs med dansk rejseleder

Tag med på en sydgående ekspeditionsrejse fra porten til Arktis i Tromsø til charmerende Bergen i det sydlige Norge. Udforsk den norske kyst med Hurtigrutens nyrenoverede ekspeditionsskib, MS Trollfjord.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 6 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Bergen til Tromsø | Rejs med dansk rejseleder

Over en 7-dage-lang ekspeditionsrejse udforsker du Norges kyst hele vejen fra Bergen i det sydlige Norge til Europas nordligste by, Honningsvåg, og derefter til den arktiske hovedstad, Tromsø.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 6 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Bergen til Tromsø | 2024 og 2025

Over en 7-dage-lang ekspeditionsrejse udforsker du Norges kyst hele vejen fra Bergen i det sydige Norge til Europas nordligste by, Honningsvåg, og derefter til den arktiske hovedstad, Tromsø.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
 

Hvilken nordlysrejse skal jeg vælge?

Øgruppen Svalbard i Nordnorge er det sted på jorden, der oplever flest timer med nordlys, men alle vores nordlysdestinationer byder på rigtig gode muligheder for at se det smukke nordlys danse over himlen. Det er derfor også værd at overveje, hvilke andre oplevelser du ønsker på din rejse. Udover muligheden for nordlys byder de forskellige destinationer og rejser nemlig også på forskellige spændende lokaloplevelser og udflugter. 

De bedste steder at jage efter nordlyset er blandt andet Svalbard og Nordnorge. Tag eksempelvis Longyearbyen på Svalbard. Longyearbyen er den by i verden, hvor der er flest mørke timer i døgnet om vinteren, hvilket også betyder flere timer, hvor du har chance for at opleve nordlyset. Derudover er stedet utroligt smukt, og det er i sig selv en speciel oplevelse at være et sted, hvor der kan være fuldstændig mørkt døgnet rundt!

Hvis du derimod hellere vil se nordlyset et sted, som er lidt tættere på den normale hverdag, er Tromsø en god destination Tromsø ligger lige midt i nordlysbæltet, hvilket betyder, at der altid vil være godt chancer for at se nordlyset her. Fælles for alle steder er, at det er nemmest at fange nordlyset fra oktober til marts, og det er ikke usandsynligt at opleve dette fantastiske fænomen inden for få dage på en nordlysrejse.

Sejlads eller hotelophold?

Når du vælger en destination til din nordlysferie, skal du også overveje, om du ønsker en sejlads eller at bo på hotel. På vores vintersejladser med Hurtigruten får du nemlig ikke kun mulighed for at opleve nordlyset, men også den skønne norske kyst. Det er en nordlysferie, som er kendt som en af de smukkeste sørejser i verden, og det er en uforglemmelig oplevelse med smukke landskaber, vilde naturscenarier og fabelagtige udsigter overalt på ruten. Ønsker du derimod at bo på hotel og også opleve lidt byliv på din nordlysferie, kan vi anbefale fx hyggelige Tromsø, der er Nordnorges største by. Ønsker du en nordlysferie med hotelophold og samtidig med masser af muligheder for aktiviteter i smukke vinterlandskaber, skal du dog vælge Svalbard, hvor Longyearbyen er den perfekte base for dit nordlyseventyr.

Er du i tvivl om, hvilken rejse du skal vælge, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 86 15 35 99, så hjælper vi med at finde den perfekte nordlysferie til dig. 

Nordlysrejse

Nordlysrejse

Nordlysrejse

Skræddersy din nordlysrejse med udflugter

Med booking af forskellige udflugter kan du skræddersy din rejse præcis efter dine ønsker. Har du fx altid drømt om at køre med hundeslæde, besøge samerne, bade i varme kilder eller opleve den smukke norske natur på en vandretur, så har du chancen nu!

Rejser du på egen hånd på en af vores Hurtigrutensejladser, anbefaler vi, at du booker dine ønskede udflugter gennem os enten ved booking eller umiddelbart derefter, da mange udflugter er populære og derfor bliver udsolgt inden afgang. Ellers er personalet ombord på skibet også behjælpeligt med at at booke dine ønskede udflugter. 

På vores nordlysrejser, hvor du bor på hotel under hele dit ophold, er personalet på hotellet behjælpeligt med at booke dine ønskede udflugter. 

Rejs på egen hånd eller med dansk turleder

De fleste af vores gæster rejser på egen hånd på vores nordlysrejser, men vi har også rejser med dansk turleder til dig, der foretrækker det. På alle vores nordlysrejser taler personalet og de lokale guider rigtig godt engelsk. 

Alternativer til nordlysrejser

Har du allerede oplevet nordlyset, og drømmer du om et anderledes men ligeså spændende eventyr? Så kan du også prøve en af vores andre Hurtigrutensejladser eller ekspeditionsrejser.

Hurtigruten

Hurtigruten sejler langs Norges kyst hver eneste dag året rundt, og hver årstid byder på enestående oplevelser og unikke muligheder for udflugter. Læs mere om hvad du kan opleve med Hurtigruten

Ekspeditionsrejser

Drømmer du om at opleve spændende og måske lidt anderledes destinationer, hvor den almindelige turiststrøm ikke finder hen? Så skal du med på en ekspeditionsrejse. På en ekspeditionsrejse sejler du ombord på et Hurtigrutenskib til fjerne destinationer som fx Antarktis, Grønland og Nordamerika vilde østkyst, og du besøger steder, som kun meget få mennesker i verden har besøgt før dig. På en ekspeditionsrejse får du oplevelser, der er uforglemmelige og udover det sædvanlige. Læs mere om vores ekspeditionsrejser.

Ofte stillede spørgsmål
Hvad er nordlys?

Nordlys er et fænomen, der opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt, fæster sig dertil og bliver strukket som en elastik. Når det når sit maksimale punkt, slår magnetfeltet tilbage og bliver til nordlys.

Hvor ses nordlyset nemmest?

Man kan se nordlys mange forskellige steder i verden, men der er forskel på, hvor stor sandsynlighed der er for at opleve det. Svalbard, Tromsø og Island er blandt de bedste steder at opleve det.

Hvornår kan man se nordlys?

Der er størst sandsynlighed for at opleve nordlys mellem oktober og marts. Hvis du befinder dig et sted, hvor man kan se nordlys i denne periode, bør du bevæge dig ud i tidsrummet kl. 18:00-01:00.

Kan man forudsige nordlys?

Nej, det er umuligt at forudsige, hvornår man kan være heldig at opleve nordlyset. Man kan dog øge sine chancer ved at tage på jagt fra oktober til marts, og når nattehimlen er klar og mørk.

Hvordan viser nordlys sig?

Nordlys viser sig ofte først som en bue, som strækker sig over himlen fra øst mod vest, men senere på natten kan det udvikle sig til pulserende og strålende bånd/kugler, der kommer højt på himlen, eller som spredte pletter af lys.