Jagt nordlyset i Tromsø

Nordlys, samisk kultur og møde med rensdyrene

Tag med på en uforglemmelig rejse til Tromsø i Nordnorge, hvor vi sammen jagter nordlyset, besøger samerne, tager på rensdyrkanetur og udforsker Tromsøs mange seværdigheder.

In stock
Travel Code
KA-058
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkTag på nordlyssafari sammen med erfaren lokal guide
blue encircled checkNyd panoramaudsigt fra kabelbanen op til Storsteinen
blue encircled checkRensdyrslædetur i vinterlandskabet og chance for at se hvaler
calendar icon6 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller Billund
clock icon4 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne 5-dages rejse til den nordliggende by Tromsø giver dig de optimale forhold for at se nordlyset samtidig med, at du introduceres til den unikke, samiske kultur. Nordlyset har fascineret mennesker i årtusinder med sin flotte lysende dans over den mørke himmel, og jagten på det spektakulære fænomen er populært som aldrig før.

I løbet af opholdet i Tromsø tager vi på nordlyssafari, besøger samerne og lærer om denne etniske minoritets historie og levevis, kører i rensdyrkane, samt nyder Tromsø for oven, når vi tager kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen. Endelig er der også mulighed for at tage på hvalsafari, hvor du bl.a. har chance for at se pukkelhvaler og spækhuggere.

I rejsens pris er der også inkluderet entré til Ishavskatedralen samt 24 timers gratis buskørsel i Tromsø, som gør det let for dig, at udforske den skønne by på egen hånd.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Tromsø
Efter ankomst til Tromsø er der transfer til hotellet i centrum af Tromsø. Alt efter ankomsttid kan du udforske byen på egen hånd, inden vi spiser middag på hotellet.

Dag 2. Byrundtur i Tromsø og nordlyssafari
Efter morgenmaden går vi en orienterende byrundtur i Tromsø i selskab med rejselederen.  På byrundturen ser vi bl.a. statuer, buster og vægmalerier, der fortæller historierne om mennesker, der skabte deres skæbne her i Norden. Vi ser også Polarmuseet, Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø domkirke, som er den eneste domkirke i Norge lavet af træ. Vi besøger ikke museerne da dette bliver muligt senere på turen.

Nordlyssafari inkl. varm suppe (inkluderet i prisen)
Om aftenen er det tid til at jagte nordlyset. Nordlyssafarien starter tidligt på aftenen med en bustur ud til en af områdets nordlysbaser, hvor vi sammen med en erfaren, lokal, skandinavisk/engelsktalende guide vil jagte nordlyset. Med udgangspunkt i erfaring, vindretning og de seneste vejrforhold udvælges den base, hvor sandsynligheden for klar himmel og nordlys er størst.

På basen er der opvarmede telte/bygninger, toiletfaciliteter, mulighed for lån af tripods samt varme vinterdragter, hvis din egen påklædning ikke er tilstrækkelig varm. På basen får du også serveret en varm suppe lavet efter lokale madtraditioner, samt varm kakao, kaffe, te og den søde, traditionelle, norske kage ”lefse”. Hvis vejret skulle ske at ændre sig, og det bliver overskyet i løbet af aftenen, spiser vi færdig og drikker ud, hvorefter vi kører videre til et andet sted i søgen efter klar himmel. Aftenens udflugt varer ca. fra 18:15-00:00.

Dag 3. Tromsøs seværdigheder og tur med kabelbane
I dag kan du udforske Tromsø på egen hånd.

Tromsø pas (inkluderet i prisen)
Du får udleveret et Tromsø pas, som udover 24 timers gratis bustransport, også giver dig adgang til Ishavskatedralen, som er blandt Tromsøs største seværdigheder. Du kan også tage kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen og nyde den fantastiske panoramaudsigt ud over Tromsø og de omkringliggende øer, bjerge og fjorde. Storsteinen er også et godt sted at se nordlyset i løbet af vinteren. Kabelbanen kører fra Solliveien, der ligger ca. 45 minutters gang eller 15 minutter med bus fra Tromsø centrum, og den er åben fra kl. 10.00-23.00. Oppe på Storsteinen finder du Fjellstua-restauranten, som serverer lækre retter baseret på lokale råvarer, og her kan du købe lidt at spise, hvis du bliver sulten.

Om aftenen serveres en lækker 3-retters middag på hotellet.

Dag 4. Hvalsafari/fjordcruise, rensdyr og samerne
Formiddagen og eftermiddagen er til fri disposition og her er der mulighed for at tilkøbe 2 forskellige ture med båd, afhængig af hvornår på året du rejser.

Tilkøb for turene i november-januar:
Hvalsarari: Tag med en tur til søs og oplev de store havdyr i deres rette element. Fra oktober til februar bliver havet ud for Tromsø besøgt af både pukkelhvaler, spækhuggere, marsvin og til tider endda finhvaler, som kommer for at spise sild. Med på turen er en stedkendt guide, som viser film om hvalerne og fortæller om omgivelserne undervejs. Turen foregår med en hurtigsejlende katamaran. Den lydløse elektriske motor tillader os at komme tæt på dyrene uden at forstyrre dem. Det er havdyr som bevæger sig konstant, og vi kan garantere at guiderne vil gøre deres bedste for at finde hvalerne, men vi kan ikke garantere at du ser dem. Ombord er det også muligt at købe varme retter, snacks og kolde drikke. Udflugten starter ca. 07:45 ved molen og har en varighed af 6-8 timer.

Tilkøb for turene i februar:
Fjordcruise: Sejl med den hybrid elektriske båd og forstærk din oplevelse af uspoleret natur og dyreliv fra fisk nedenfor til fugle ovenover. Træd i land i en lokal fiskerby og lær om traditionerne i mange norske kyster byer. Varme, indendørs lounger med panoramavinduer vil give en fantastisk udsigt over det episke kystlandskab i det arktiske Norge. De venlige guider vil dele historier og viden om lokal kultur, historie og natur, mens de er på udkig efter dyreliv. Nogle gange ser vi sæler, delfiner, ørne eller andre havfugle. Med vores undervandsdrone vil vi udforske skjulte verden under havets overflade. I caféen ombord, er der et udvalg af drikkevarer, varme frokoster, sandwich og kager til rådighed. Udflugten starter ca. 09:50 ved molen og har en varighed af 4-5 timer.

Nordlysaften med rensdyrslædetur, samisk kultur og middag (inkluderet i prisen)
Aftenen byder bl.a. på historiefortælling, den traditionelle samiske folkesang ”jojk” og et varmt traditionelt samisk måltid (bidos). I løbet af aftenen er der også arrangeret en rensdyrslædetur gennem det smukke vinterlandskab og – hvis vi er heldige – med nordlyset dansende på himlen over os. Rensdyrslæde er den ældste transportform i Norden og udgør stadig en vigtig del af den samiske kultur, hvilket til alle tider har gjort rensdyrene til meget værdsatte dyr blandt det samiske folk. I løbet af aftenen får du mulighed for at komme helt tæt på disse sagnomspundne dyr, når det er fodringstid for rensdyrkalvene.

Det er muligt at låne varme vinterdragter på stedet, hvis ens egen påklædning ikke er tilstrækkelig. Nordlysaftenen varer ca. fra 17:45-22:30.

OBS: Rensdyrkaneturen er kun mulig, hvis der er sne nok. Hvis der ikke er nok sne, vil udflugten i stedet bestå af rensdyr fodring i stedet for kanetur og ellers er resten af indholdet det samme. 
Det bliver besluttet i dagene op til, om kaneturen kan lade sig gøre eller ej.

Dag 5. Hjemrejse
I dag går turen hjem mod Danmark igen. Vi kører til Tromsø Lufthavn, hvorfra du flyver retur til Danmark.


OBS: På de udflugter, hvor der serveres mad, er det muligt at få et vegetarisk alternativ. Ønske om dette skal dog oplyses ved bestilling af rejsen. 

Alle udflugter vil blive gennemført med hensyntagen til vejrforholdene og ledig kapacitet, derfor kan rækkefølgen godt blive ændret. Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen og udflugtsprogrammet.
Det endelige program sendes inden afrejse.

Indkvartering

down v arrow

I Tromsø vil du blive indkvarteret på det centraltbeliggende Thon Hotel Tromsø .

Vejrkort

down v arrow

Tromsø klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 14/11-24 + 16/1-25 + 13/2-25 fra Billund:
Billund → Oslo  Kl. 11.10 - 12.20
Oslo → Tromsø  Kl. 15.00 - 16.55

Tromsø → Oslo  Kl. 15.00 - 17.00
Oslo → Billund  Kl. 17.40 - 18.50

Forventede flytider 17/11-24 + 26/1-25 + 9/2-25 fra København:
København → Tromsø Kl. 12.15 - 14.50
Tromsø → København  Kl. 19.00 - 21.35

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 47: Startdato 14.11.2024 varighed 4 nætter

Fra 9.498,- DKK

Uge 47: Startdato 17.11.2024 varighed 4 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 4: Startdato 16.01.2025 varighed 4 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 5: Startdato 26.01.2025 varighed 4 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 7: Startdato 09.02.2025 varighed 4 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 8: Startdato 13.02.2025 varighed 4 nætter

Fra 11.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra Billund eller København
 • Transfer mellem lufthavnen og hotellet i Tromsø
 • 4 x nætter godt hotel Tromsø inkl. morgenmad
 • 2 x 3-retters middag på hotellet
 • Nordlyssafari inkl. varm suppe
 • Nordlysaften med rensdyrslædetur, samisk kultur og middag
 • Tur med kabelbanen tur/retur
 • Entré til Ishavskatedralen
 • 24 timers gratis buskørsel i Tromsø
 • Dansk rejseleder

Tilkøb:

 • Hvalsafari i november-januar (Se priser for tilkøb under ”Bestil”)
 • Fjordcruise i februar (Se priser for tilkøb under "Bestil")

Øvrigt:
Det anbefales at medbring pigge/skridsikring til sko da det kan være glat nogle steder i Tromsø. Pigge kan købes i byggemarkeder, Matas og udvalgte supermarkeder samt online. 

NB! Bestiller du online, trækkes depositum med det samme. 

Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden