Nordkaplinjen – en komplet rejse fra Bergen

Ekspeditionsrejse fra Bergen til Oslo | Rejs fra december 2024 til april 2025

Over 13 dage får du mulighed for at fordybe dig i den norske kystlinje med spændende besøg i lokale kystbyer  helt fra det arktiske område i Nordnorge til hovedstaden Oslo i det sydlige Norge.

In stock
Travel Code
EX-085
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Gå på opdagelse langs Norges kystlinje med HX Hurtigruten 
blue encircled check Oplev et væld af skønne natur- og kulturoplevelser
blue encircled check 13 dage ombord på fantastiske og nyrenoverede MS Trollfjord
calendar icon6 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon12 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Drømmer du om at besøge vores nordlige naboer fra Norge på en rejse, som går ud over det sædvanlige? På denne 13-dages specialrejse med HX Hurtigrutens nyrenoverede skib, MS Trollfjord, kan du få lov til at opleve hele den norske kyst med start i Bergen og endestation i den norske hovedstad, Oslo. Rejsen tager dig nordpå fra Bergen, hvor du ender i Europas mest nordlige by, Honningsbåg, inden du drager sydpå med kurs mod Oslo. På ekspeditionen får du mulighed for at opleve et væld af hyggelige landsbyer, unikke naturfænomener og spændende arkitektur. Glæd dig til et norsk eventyr til søs!

Kort

down v arrow

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen 2024-2025

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Bergen På skib
2 Molde På skib
3 Rørvik På skib
4 Lødingen På skib
5 Alta På skib
6 Honningsvåg På skib
7 Tromsø På skib
8 Stokmarknes og Svolvær På skib
9 Brønnøysund På skib
10 Ålesund På skib
11 Hardangerfjord og Haugesund På skib
12 Farsund og Kristiansand På skib
13 Oslo -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 Norges næststørste by

Velkommen til Norge! Vi ankommer i Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Det er kun passende, at rejsen begynder i Bergen, da det er Norges kulturelle og kunstneriske hotspot. Hvis du har tid, er det værd at udforske den ikoniske by, som på mange måder er et levende middelaldermuseum. Bergen, der blev grundlagt af Olav 3. Haraldsson i 1070, var i mange år Norges hovedstad. Mens du går en tur i Bergens brostensbelagte gader og gyder, vil du bemærke, hvordan den travle by har bevaret sin arv og historiske charme. Afhængigt af, hvor meget tid du har, kan du tage kabelbanen til toppen af Fløyen. Herfra kan du nyde en spektakulær udsigt over Bergen og de omkringliggende fjorde og fjelde.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen, klar til at sejle afsted midt på eftermiddagen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i dine kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Du kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen. Tag en drink i skibets 2-etagers panoramalounge og mød de medrejsende. Når skibet sejler fra Bergen og ind i Hjeltefjord, begynder vores smukke, eventyrlige rejse langs Norges kyst.

Dag. 2 Perfekt panoramaudsigt

Molde er Romsdalens hovedstad og handelscentrum og ligger på Romsdal-halvøens sydkyst. Vi har lagt til her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi i meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen. Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan du se byen fra 402 meters højde over havets overflade og nyde synet af de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord. Hvis du foretrækker at blive tættere på jorden, kan du besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer  cirka 10 minutter fra centrum.

Dag. 3 Gammel fiskerby

På tredje dagen ankommer vi til den gamle fiskerby, Rørvik. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring formiddag og blive der det meste af dagen. Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer – særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan du på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende nordisk laks. Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Dag. 4 Landsbyliv og fjordnatur

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som HX Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen, og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, kaldet rorbuer, der ligger langs bredden. På gåturen vil du bemærke landsbylivets beroligende atmosfære. Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Tag på en bådsafari som tilkøbstur, og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene, og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

Dag. 5 Nordlysets by

Alta med flere end 10.000 indbyggere er en af de større kystbyer, vi besøger. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle vejer op til 24 kg. Du vil ikke fortryde at have bestilt en grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord – langt nord for den arktiske polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan du tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor. Du kan lære mere om det fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning i det 19. og det 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven. Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Dag. 6 Det nordligste punkt

Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter. Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord, og få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet 'Once Upon a Dream', og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske nordlys, der danser på himlen – et syn, du aldrig glemmer. Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan du gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Dag. 7 Porten til Arktis

På dag 7 besøger vi selve den arktiske hovedstad. Tromsø kaldes ofte “porten til Arktis”. Her ligger Norges nordligste universitet – bortset fra Svalbard – og byen er et ideelt sted til ægte vinteraktiviteter såsom hundeslædekørsel og sneskovandring. Tromsø ligger cirka 350 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Her kan man opleve polarnatten i lidt over en måned om vinteren, og der er fantastiske chancer for at se nordlyset. Den urbane by summer af liv med alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer, og endda haute couture.

M/S Trollfjord ligger i Trømso Havn i 13 timer, så der er masser af tid til at deltage i både tilkøbsudflugter og udforske selve byen. Blandt de tilbudte aktiviteter er en guidet tur til Polarmuseet, der beretter om byens arv fra arktisk jagt og handel. Besøg Polaria, der er et akvarium med arktiske havdyrearter – blandt andre sæler. På den modsatte side af vandet fra Polaria ligger Ishavskatedralen, der skiller sig ud i bybilledet på grund af dens slående arkitektur og imponerende, farvede glasgavl. Måske kan vi besøge nogle af Tromsøs omkringliggende fjorde og den forrevne ø Senja.

Dag. 8 Lofoten-øerne og HX Hurtigrutens fødested

Vi udforsker Lofoten, en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart du får øje på de høje tinder og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår du, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With. Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er HX Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte. Når du står på havnefronten, kan du se HX Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib. Det er Hurtigrutemuseet – museet, der skildrer historien om HX Hurtigruten som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra start til nu. På en guidet tur kan du udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Vi lægger til i Svolvær om eftermiddagen. Svolvær på Austvågøya i det sydlige Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Du kan også nyde udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn. Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær – blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand.

Dag. 9 Særpræget, nordisk natur

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by – mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder. Nyd den travle atmosfære på havnen, og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning, eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen, eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. 

Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen. På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet, og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Dag. 10 En malerisk by

Midt på formiddagen lægger vi til i Ålesund, der breder sig over en perlerække af øer. Allerede når vi nærmer os kysten, vil du bemærke den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer – fra de lyse farver til de afrundede spir – er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en stor brand i 1904.

Fra havnefronten kan du gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan du tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd. Du kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Du kan endda se humboldtpingviner – en art, der ellers ikke findes nord for ækvator.

Tilkøbsaktiviteter kan inkludere en fjord-tur i enten Geirangerfjord eller Hjørundfjord. Hvis vejret tillader det, kan du også ro i kajak. Glid hen over fjordens overflade, og lad en hånd slå smut over det uberørte vand, mens havlivet svømmer i dybet nedenfor.

Dag. 11 Hardangerfjord og Haugesund

Mens vi sejler sydpå langs Norges vestkyst, sejler vi forbi nogle af Norges mest berømte fjorde – og ikke mindst Hardangerfjorden. Med en længde på 179 kilometer er den landets næstlængste fjord og verdens femtelængste. Den imponerende vandvej er en af Norges fineste. Overalt ses fjeldlandskaber med hvide tinder, der rager op over fjorden og spejles i det glitrende vand nedenfor. Regionen er berømt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en anmelder har beskrevet som “nordisk champagne”.

Hvis vejret tillader det, kan vi lægge til i Rosendal eller ved en af de andre maleriske bosættelser, der klæber sig til fjordens bredder. Lille, charmerende Rosendals største seværdighed er baroniet fra det 16. århundrede, der er kendt for sin smukke rosenhave og anlagte haver. Vi når Haugesund, “vikingekongernes hjem”, om eftermiddagen. Kælenavnet er inspireret af steder som Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads. Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, der i en udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Dag. 12 Fyrtårnets by

Tidligt om morgenen når vi Farsund. Her kan du gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr. Du kan også besøge et tysk fort, som blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi sejler til Kristiansand.

Kristiansand, der ligger på landets sydligste spids, er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her sent om eftermiddagen, så der er et par timer til at udforske byen.
På en guidet gåtur bemærker du, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og det 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt kan du besøge det fungerende Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656. Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

Dag. 13 Norges hovedstad

Fra syd til nord og tilbage til syd. Tænk tilbage på rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Oslo, tidligt om morgenen. Tag afsked med besætningen, og gå i land for at markere rejsens slutning. Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og udforsket Norges kystbyer hele vejen til toppen af det europæiske kontinent.

I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på nordlyset en eller flere gange. Sæt pris på alle minderne fra rejsen med Nordkap-ekspressen. Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem – Norges kyst.

Livet ombord på MS Trollfjord

down v arrow

Det spektakulære MS Trollfjord skib er opkaldt efter den legendariske Trollfjord i Vesterålen og har vundet priser for dets design og fællesarealer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 2024: 22/12
 • 2025: 15/01, 08/02, 04/03, 28/03, 21/04

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og placering
 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad.
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i Panoramabar
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus)
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden