Nordkaplinjen – en komplet rejse fra Oslo

Ekspeditionsrejse fra Oslo til Bergen | Rejs fra december 2024 til april 2025

Begiv dig ud på en oplevelse for livet, når HX Hurtigruten for første gang sætter sejl fra Oslo. Stift bekendtskab med nordlyset, når det flotte naturfænomen pryder nattehimlen.

In stock
Travel Code
EX-086
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev nordlyset på tætteste hold fra dækket af MS Trollfjord
blue encircled check Vælg mellem 16 fantastiske og nøje udvalgte udflugter
blue encircled check Nyd MS Trollfjords exceptionelle mad- og drikkeoplevelser
calendar icon7 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon12 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Går du og drømmer om at komme på en rejse, hvor store oplevelser er centrum for hver dag? Med en specialrejse med Hurtigruten langs Norges kyst, kan du opleve netop dette. Denne skønne rejse starter i Oslo og tager dig med til den nordligste by i Europa, Honningsvåg. Herefter sejler du sydpå mod idylliske Bergen. På din vej langs den norske kystlinje vil du opleve utallige charmerende kystbyer, hvor den lokale charme skinner igennem. Højdepunkterne kommer dog af de utrolige naturoplevelser, der gør sig gældende på rejsen. Det norske landskab er allerede smukt, men når nordlyset lyser selvsamme landskab op, forstærkes oplevelsen markant. Se frem til en rejse med Nordkap-ekspressen, du sent vil glemme!

Kort

down v arrow

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Oslo 2024-2025

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Oslo På skib
2 Kristiansand og Farsund På skib
3 Haugesund og Hardangerfjord På skib
4 Ålesund På skib
5 Brønnøysund På skib
6 Svolvær og Stokmarknes På skib
7 Tromsø På skib
8 Honningsvåg På skib
9 Alta På skib
10 Lødingen På skib
11 Rørvik På skib
12 Molde På skib
13 Bergen -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 Udforskning af Norges hovedstad

Inden ombordstigning kan du udforske Oslos mange charmerende steder. Tag til bymidten og husk at tage billeder af det arkitektonisk anderledes Rådhus, Det Kongelige Slot og Oslo Domkirke. På havnefronten finder du Aker Brygge med populære spisesteder, den imponerende Akershus Festning og de funklende, nye bygninger ved Bjørvikas havnefront. På sidstnævnte sted findes moderne seværdigheder – Operahuset og det fantastiske, nye Munchmuseum, der har verdens største samling af værker af den ikoniske, norske kunstner, Edvard Munch.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen og er klar til at sejle af sted tidligt på aftenen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Du kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen. Mød de medrejsende i skibets to-etagers panoramalounge, og nyd øjeblikket, når vi skriver historie ved at sejle fra Oslo for første gang. Se hovedstadens blinkende lys forsvinde i det fjerne, og nyd landskabet og seværdighederne langs Oslofjorden.

Dag. 2 Fyrtårnenes by

Kristiansand på Norges sydligste spids er landets femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så der er et par timer til at udforske byen. På en guidet gåtur vil du bemærke, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, som byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og det 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt, der begynder i Kristiansand, kan du besøge det funktionsdygtige Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656.

Sent eftermiddag fortsætter vi til Farsund. Her kan du gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr. Rejsende, der tog til Lindesnes Fyr, kommer tilbage til skibet her. Der bliver muligvis også tid til at besøge et tysk fort i Farsund. Fortet blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi er tilbage på skibet om aftenen.

Dag. 3 Vikingehistorie

Idet vi sejler forbi Norges sydlige spids, begynder vi at sejle nordpå langs vestkysten. Lige efter Stavanger når vi Haugesund, “vikingekongernes hjem”. Kælenavnet er inspireret af steder som Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads. Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, der i en udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Efter et kort ophold i Haugesund genforenes vi med skibet til en smuk sejlads i Hardangerfjord. Med en længde på 179 kilometer er den landets næstlængste fjord og verdens femtelængste.
Den imponerende vandvej er en af Norges fineste. Overalt ses fjeldlandskaber med hvide tinder, der rager op over fjorden og spejles i det glitrende vand nedenfor. Regionen er berømt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en anmelder har beskrevet som “nordisk champagne.”

Dag. 4 En malerisk by

Midt på formiddagen lægger vi til i en by, der breder sig over en perlerække af øer. Med næsten en hel dag til at udforske har vi masser af tid til at se Ålesund. Allerede når vi nærmer os kysten, vil du bemærke den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer – fra de lyse farver til de afrundede spir – er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en større brand i 1904.

Fra havnefronten kan du gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan du tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd. Du kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Du kan endda se humboldtpingviner – en art, der ellers ikke findes nord for ækvator. Tilkøbsaktiviteter kan inkludere en fjord-tur i enten Geirangerfjord eller Hjørundfjord. Hvis vejret tillader det, kan du også ro i kajak. Glid hen over fjordens overflade, og lad en hånd slå smut over det uberørte vand, mens havlivet svømmer i dybet nedenfor.

Dag. 5 Særpræget, nordisk natur

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder. Nyd den travle atmosfære på havnen, og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning, eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen, eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen. På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Vi fortsætter med at sejle nordpå om eftermiddagen og forlader Helgelandskysten, når vi krydser Den arktiske Polarcirkel omkring midnat.

Dag. 6 Lofoten-øerne og HX Hurtigrutens fødested

Vi udforsker Lofoten, der er en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart du får øje på de høje tinder omkring sig og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår du, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder. Vi lægger til i Svolvær midt på morgenen. Svolvær på Austvågøya i Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Du kan også beundre udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn. Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær – blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With. Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er HX Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte.

Når du står på havnefronten, kan du se HX Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib.
Det er Hurtigrutemuseet – museet, der skildrer vores historie som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra start til nu. På en guidet tur kan man udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Dag. 7 Porten til Arktis

I dag besøger vi selve den arktiske hovedstad. Tromsø kaldes ofte “porten til Arktis”. Her ligger Norges nordligste universitet – bortset fra Svalbard – og byen er ideel til ægte vinteraktiviteter såsom hundeslædekørsel og sneskovandring. Tromsø ligger cirka 350 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Her kan du opleve polarnatten i lidt over en måned om vinteren, og der er fantastiske chancer for at se nordlyset. Den urbane by summer af liv med alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk, råvarer og endda haute couture. M/S Trollfjord ligger her i ti timer, så der er masser af tid til både at deltage i tilkøbsudflugter og udforske selve byen.

Blandt de tilbudte aktiviteter er en guidet tur til Polarmuseet, der beretter om byens arv fra arktisk jagt og handel. Besøg Polaria, der er et akvarium med arktiske havdyrearter – blandt andre sæler. På den modsatte side af vandet fra Polaria ligger Ishavskatedralen, der skiller sig ud i bybilledet på grund af dens slående arkitektur og imponerende, farvede glasgavl. Måske kan vi besøge nogle af Tromsøs omkringliggende fjorde og den forrevne ø Senja.

Dag. 8 Det nordligste punkt

Med ankomst tidligt om morgenen har vi en hel dag i Honningsvåg. Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter. Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet "Once Upon a Dream", og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af Europas nordligste punkter, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske nordlys, der danser på himlen – et syn, du aldrig glemmer. Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan du gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Dag. 9 Nordlysets by

Alta med flere end 10.000 indbyggere er en af de større kystbyer, vi besøger. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges hele tiden store laks, hvoraf nogle vejer op til 24 kg. Du vil aldrig fortryde at have bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord – langt nord for den arktiske polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan du tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor. Du kan lære mere om det fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning i det 19. og det 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven. Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Dag. 10 Landsbyliv og fjordnatur

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som HX Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen, og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker du landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren. Tag på en bådsafari som tilkøbstur og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene, og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

Dag. 11 Gammel fiskerby

Vi fortsætter sydpå og forlader polarnætternes land, når vi krydser den arktiske polarcirkel tidligt om morgenen. Vikna-øgruppen er cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring middag og blive der et par timer. Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer – særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan du på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende, nordisk laks. Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Vend tilbage til skibet sidst på eftermiddagen og næstsidste aften ombord. Nyd skibets faciliteter såsom den afslappende, panoramiske sauna eller en varmende lokal akvavit i baren på øverste dæk.

Dag. 12 Perfekt panoramaudsigt

For at afrunde rejsen besøger vi Molde, der er Romsdalens hovedstad og handelscentrum på Romsdalhalvøens sydkyst. Vi har lagt til her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen. Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur op til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan du se byen fra 402 meters højde over havets overflade og nyde synet af de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord. Hvis du foretrækker at blive tættere på haoverfalden, kan du besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer – cirka ti minutter fra centrum.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

Dag. 13 Norges næststørste by

Fra syd til nord og tilbage til syd. Reflektér over rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Bergen, tidligt om morgenen. Tag afsked med besætningen, og gå i land for at markere rejsens slutning. Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og har udforsket Norges kystbyer hele vejen til toppen af det europæiske kontinent. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på nordlyset en eller flere gange. 

Vi siger farvel og forhåbenligt på gensyn.

Livet ombord på MS Trollfjord

down v arrow

Det spektakulære MS Trollfjord skib er opkaldt efter den legendariske Trollfjord i Vesterålen og har vundet priser for dets design og fællesarealer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 2024: 10/12
 • 2025: 03/01, 27/01, 20/02, 16/03, 09/04

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og placering
 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i Panoramabar
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden