Nordkaplinjen - Sydgående

Ekspeditionsrejse fra Tromsø til Bergen | 2024 og 2025

Tag med på en sydgående ekspeditionsrejse fra porten til Arktis i Tromsø til charmerende Bergen i det sydlige Norge. Udforsk den norske kyst med HX Hurtigrutens nyrenoverede ekspeditionsskib, MS Trollfjord.

In stock
Travel Code
EX-088
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udforsk et væld af forskellige kystbyer med hver deres charme
blue encircled check Mærk forskellen mellem Nord- og sydnorge over 7 dage
blue encircled check Nyd livet ombord på luksuriøse og nyrenoverede MS Trollfjord
calendar icon7 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en eventyrlig specialsrejse med Hurtigruten langs den norske kyst, hvor du sejler fra det allernordligste Norge til Bergen i Sydnorge. Dyk ned i den norske charme, når den er bedst, med talrige besøg i forskellige kystbyer, som hver især byder på exceptionelle oplevelser. Store naturoplevelser, som både kan skues fra dækket af MS Trollfjord, samt udforskes til fod venter dig over 7 fantastiske dage til søs. Nyd livet ombord på MS Trollfjord, som er en del af HX Hurtigrutens luksuriøse og nyrenoverede flåde af skønne ekspeditionsskibe, som sender gæster afsted på ekspedtionsrejser verden over.

Kort

down v arrow

Nordkap-ekspressen – sydgående

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Tromsø På skib
2 Honningsvåg På skib
3 Alta På skib
4 Lødingen På skib
5 Rørvik På skib
6 Molde På skib
7 Bergen -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 Velkommen til Norge

Vores eventyrlige oplevelser i Norge begynder i den arktiske hovedstad, Tromsø. Tromsø, der ofte kaldes “Porten til Arktis”, summer af alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer. Byen ligger cirka 350 kilometer nord for Den Arktiske Polarcirkel og er normalt dækket af et snetæppe om foråret og vinteren, hvilket får de omkringliggende landskaber til at føles som et eventyrligt vinterlandskab, hvori nordlyset reflekteres, hver gang det viser sig.

Når du er gået ombord på M/S Trollfjord og er kommet på plads i din kahyt eller suite, mødes alle med Coastal Experience Team. Du kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Dag. 2 Det nordligste punkt

Med ankomst tidligt om morgenen har vi en hel dag i Honningsvåg. Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og sneaktiviteter.

Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet Once Upon a Dream, og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer. Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan du gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Dag. 3 Nordlysets by

Alta med flere end 10.000 indbyggere er en af de større kystbyer, vi besøger. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle vejer op til 24 kg. Man fortryder aldrig at have bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne. Alta ligger på 70 grader nord – langt nord for den arktiske polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan du tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor.

Man kan lære mere om dette imponerende og naturlige lysshow i Nordlyskatedralen, der kan besøges på guidede tilkøbsture i byen. Katedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning i det 19. og det 20. århundrede. Som en del af turen besøger vi også Alta Museum, der skildrer fundet af Nordeuropas største samling af forhistorisk klippekunst på spidsen af Altafjord, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven. Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Dag. 4 Landsbyliv og fjordnatur

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som HX Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Dag. 5 Gammel fiskerby

Vi fortsætter sydpå og forlader polarnætternes land, når vi krydser Den Arktiske Polarcirkel tidligt om morgenen. Vikna-øgruppen består af cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring middag og blive der et par timer. Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden.

Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer - særligt Kystmuseet Rørvik. Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Vend tilbage til skibet sidst på eftermiddagen og næstsidste aften ombord. Nyd skibets faciliteter såsom den afslappende, panoramiske sauna eller en varmende lokal akvavit i baren på øverste dæk.

Dag. 6 Perfekt panoramaudsigt

For at afrunde rejsen besøger vi Molde, der er Romsdalens hovedstad og handelscentrum på Romsdalhalvøens sydkyst. Vi har stoppet her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen.

Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt. Tag med på en vandretur op til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan man se byen fra 402 meters højde over havets overflade og beundre de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord. Hvis du foretrækker at blive tættere på havoverfalden, kan du besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer - cirka ti minutter fra centrum.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

Dag. 7 Norges næststørste by

Rejsen har ført os fra Tromsø til toppen af Europa og derefter hele vejen ned til Bergen mod syd. Reflektér over rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Bergen, tidligt om morgenen.

Vi har sejlet på Nordkapslinjen og udforsket Norges kystlandskaber og byer. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på Nordlyset en eller flere gange. Kom snart, og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

Livet ombord på MS Trollfjord

down v arrow

Det spektakulære MS Trollfjord skib er opkaldt efter den legendariske Trollfjord i Vesterålen og har vundet priser for dets design og fællesarealer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 16/12
 • 2025: 09/01, 02/02, 26/02, 22/03, 15/04

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus)
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden