Nordlys i Lapland

Vintereventyr og nordlysmagi i den lappiske ødemark

Tag med på en eventyrlig rejse til Lapland, og oplev nordlysets smukke dans omgivet af sneklædte landskaber og den arktiske atmosfære. Lapland er en af verdens mest pålidelige nordlysdestinationer. 

Magiske nordlysoplevelser venter på dig i den lappiske ødemark

Uanset om du pludselig falder over det betagende nordlys under en vandretur gennem det flotte vinterlandskab, eller du målrettet opsøger det på en adrenalinfyldt nordlyssafari, er oplevelsen altid uforglemmelig. Intet kan måle sig med det øjeblik, hvor nordlyset maler himlen med sit grønne lysslør, mens du står i total stilhed, langt væk fra civilisationens larm, og suger oplevelsen til dig.

Lapland er et af de bedste steder i verden at opleve dette smukke naturfænomen. Med sin centrale beliggenhed på nordlysbæltet er der rigtig gode chancer for at se nordlys i Lapland, især i den nordlige del, hvor der er betydelig nordlysaktivitet i løbet af de mørke vintermåneder. Hos Ruby Rejser tilbyder vi rejser til Lapland, hvor vi jagter de magiske nordlysoplevelser i både den finske og svenske del.

Læs mere om vores nordlysrejser i Lapland nederst på siden, og bliv inspireret til dit næste eventyr i nordlysets tegn. 

Læs mere
per side

2 Items

Tag toget til Finsk Lapland - et af verdens bedste steder at se nordlys

Tag med på eventyr, hvor I oplever det storslåede Finsk Lapland og det fantastiske nordlys. I rejser med tog og skib i et tempo, hvor sjælen kan følge med og hvor I kan nyde naturen fra første parket.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg
Oplev store vinter- og nordlyseventyr i Svensk Lapland

Med udgangspunkt i Kiruna, som nås med nattog, oplever I det bedste af det arktiske Sverige, som inkluderer samer, hundeslæde og naturligvis ophold på det verdensberømte ICEHOTEL.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg

Jagt nordlyset på en rejse til Lapland

Nordlyset er et af naturens mest fantastiske fænomener, og der er få steder i verden, der kan levere denne fortryllende oplevelse så smukt og pålideligt som Lapland-regionen. Beliggende i det nordlige Finland og vestlige Sverige er regionen et af de bedste steder på kloden at beundre nordlyset. Det skyldes, de lange, mørke nætter om vinteren og den minimale lysforurening i vildmarken, som tilsammen skaber ideelle betingelser for at se nordlys i Lapland.

Drømmer du om de store naturoplevelser, så tag med på en rejse til Lapland, og lad dig hypnotisere af Aurora Borealis' dans, det arktiske landskab og de stille vinternætter. På vores rejser til Lapland tager vi blandt andet på nordlyssafari i vildmarken med en erfaren nordlysguide og overnatter i opvarmede glasigloer, hvor du kan se stjerner og nordlys fra din seng. En rejse, der kun kan beskrives som "et magisk vintereventyr". 

Nordlysrejse i Lapland, Finland Nordlysrejse i Lapland, Finland Nordlysrejse i Lapland, Finland

Hvornår er det bedste tidspunkt at se nordlys i Lapland?

Det bedste tidspunkt at se nordlys i Lapland er normalt i løbet af de mørke vintermåneder fra september til april. Her er nogle specifikke tidspunkter og tips, til når du rejser til Lapland for at se nordlys:

- Efteråret (september - november): Nordlysaktiviteten begynder at stige, når nætterne bliver mørkere, selvom det kan være koldt allerede i denne periode. Nattetimerne er det bedste tidspunkt at se nordlys i efteråret, men det er faktisk muligt allerede efter solnedgang.

- Vinteren (december - februar): Vinteren er den bedste tid at rejse til Lapland for at se nordlys, men også klart den koldeste med temperaturer ned til -20 grader. De lange, mørke nætter og det stabile kuldevejr skaber optimale forhold for nordlyset, som ofte viser sig fra tidligt om aftenen til tidligt om morgenen. I vintersæsonen er der altså rigtig gode chancer for at se nordlys i Lapland. 

- Foråret (marts - maj): Nordlysaktiviteten forbliver relativt høj i de to første forårsmåneder, selvom dagene begynder at blive længere, og lyset vender tilbage. De tidlige nattetimer er gode tidspunkter at se nordlys i denne sæson.

- Sommer (juni - august): Om sommeren, især omkring midsommeren, er der midnatssol, hvilket betyder, at solen aldrig går ned. Her er der ingen chance for at se nordlys i Lapland, da himlen aldrig bliver mørk nok.

Husk, at selvom du rejser til Lapland i den bedste tid for nordlys, skal du stadig være forberedt på, at nordlyset er et naturfænomen, der ikke altid er synligt og ikke kan kontrolleres. Tålmodighed og fleksibilitet med hensyn til din rejseplan kan være nøglen til at fange det magiske øjeblik, men der er også mange andre forhold, som spiller ind. 

Hvis du vil klædes godt på til at fange nordlyset på din ferie i Lapland, kan du læse mere i vores blogindlæg med gode råd og inspiration til nordlysrejser.

Rensdyr i Lapland, Finland Rensdyrslæde i Lapland, Finland Hundeslædetur i Lapland, Finland

Kombinér din nordlysrejse med fede udflugter

At se nordlys er naturligvis det ultimative højdepunkt og mål for vores nordlysrejser. Men udover nordlysaftener i vildmarken er programmet også fyldt med en masse andre fede oplevelser og udflugter, som du kan deltage i. Læs mere om disse nedenfor:

Hundeslædetur med legesyge huskies

En af de udflugter, vi varmt kan anbefale på en rejse til Lapland, er hundeslædeture. De majestætiske husky-hunde har i århundreder fungeret som drivkraft for det samiske folk og muliggjort rejser gennem de ellers ufremkommelige landskaber. Disse energiske, elskværdige hunde elsker at blive spændt for slæden og spæne derudaf. Glæd dig til at lære om husky-opdræt, lege med hundehvalpe og blive instrueret i at styre din egen hundeslæde. Tag plads i slæden, og lad de ivrige hunde føre dig på en smuk tur ud i de åbne vidder.

Rensdyrsafari

Træd ind i rensdyrets verden, og oplev den arktiske natur fra et helt nyt perspektiv. Rensdyret har i århundreder været samernes uundværlige følgesvend, som benyttes både som arbejdsdyr og transportmiddel. På en rejse til Lapland kan du besøge en af de mange rensdyrfarme og lære alt om dette fantastiske dyr. Hvis du har lyst, kan du endda tage på en rensdyrtrukket slædetur rundt i de sneklædte landskaber og udforske Laplands skønhed fra sædet af en rensdyrslæde. 

Finsk sauna

Lapland i Finland er kendt for sine traditionelle finske saunaer, hvor de lokale kommer for at oplade, reflektere og mærke naturen. Det samme har du mulighed for at gøre på din ferie i Lapland. Finsk sauna er noget helt unik, fordi du ikke er spærret inde i et mørkt, lukket rum. I stedet har du udsigt til snedækkede landskaber, som bringer naturens energi indenfor i saunaen. Tag i finsk sauna, og bliv genopvarmet efter en dag med eventyr i kulden, før du tager en dukkert i det iskolde vand og får et energi-boost. En unik, afslappende oplevelse, der fuldender din rejse til Lapland. 

Adrenalinfyldt snescootertur

Hvis du har benzin i blodet, er en snescootertur ud i den uberørte, lappiske ødemark måske lige noget for dig. Her er de eneste lyde, der bryder stilheden, den knitrende sne under dig og snescooterens rolige brummen. Hold pitstops undervejs, og sug de naturskønne omgivelser til dig, før du suser videre ud i snelandskabet. 

Du har mulighed for at opleve alle disse fede udflugter, komme helt under huden på den lappiske kultur, og meget mere, på vores rejser til Lapland.

Hundeslæde i Lapland, Finland Finsk sauna i Lapland, Finland Nordlysrejse på snescooter i Lapland, Finland

5 fordele ved at booke din rejse til Lapland hos Ruby Rejser

Nordlysrejser er en af de rejsetyper, som er svære at sammensætte, fordi det kræver en omfattende viden om destinationen, sæsonen og nordlys generelt. Når du booker din rejse til Lapland hos os, tager vi os af alt det praktiske forarbejde. På den måde er du sikret, at din tur bliver mindeværdig, velplanlagt og problemfri, hvilket giver dig de bedste chancer for at opleve nordlyset i sin fulde skønhed.

Her er fem fordele, du får, når du bestiller din nordlysrejse i Lapland gennem Ruby Rejser:

 1. Ekspertise og erfaring: Vi har mange års ekspertise og erfaring inden for nordlysrejser og Finland – Vi har nemlig selv været der mange gange før. Desuden har vi etableret lokale kontakter i Lapland, hvilket betyder, at vi har insider-viden om de bedste observationssteder og kan tilpasse turen baseret på de seneste nordlysprognoser. 

 2. Pakkerejsefordel: Vores nordlysrejser er som regel pakkerejser, der er nøje planlagte og inkluderer alt, hvad du har brug for til din nordlysoplevelse. Dette kan omfatte flybilletter, overnatning, måltider, transport, udflugter og endda danske rejseledere. En pakkerejse gør det nemt at planlægge din rejse til Lapland, da alle detaljer er taget hånd om, og du kan slappe af og glæde dig til oplevelsen.

 3. Dansk rejseleder: Med en dansk rejseleder på din nordlysrejse har du altid en personlig kontakt, der taler dit sprog, indenfor rækkevidde. Rejselederen holder styr på planen og hjælper med at løse eventuelle problemer, der måtte opstå under rejsen. Dette skaber en mere behagelig og problemfri rejseoplevelse, hvor du kan læne dig tilbage og nyde turen.

 4. Rejs med andre gæster: På en nordlysrejse med Ruby Rejser rejser du ofte i selskab med andre gæster, der deler din drøm at om se nordlyset. Dette giver mulighed for at møde nye mennesker med samme interesser som dig og skabe minder sammen i den finske ødemark. Måske får du endda nye venskaber med hjem i bagagen.
 5. Sikkerhed: Du er altid i gode hænder, når du booker en rejse gennem os. Sikkerhed er vores absolutte topprioritet, og hvis der skulle ske noget uventet på din nordlysrejse i Lapland, som rejselederen ikke kan løse, sidder vi klar til at hjælpe på vores vagttelefon 24 timer i døgnet. Du er altså aldrig overladt til dig selv, når du rejser med os. 

Alternative nordlysdestinationer

Hvis vores rejser til Lapland ikke er sagen, men du stadig gerne vil opleve naturens magiske lysshow, kan du også vælge at besøge vores kære nabo: Norge

Nordnorge, især den nordliggende by, Tromsø, er en af de bedste nordlysdestinationer på kloden. Her kan du opleve nordlysets forførende dans blandt smukke omgivelser som sneklædte bjerge, dale og fjorde eller fra dækket af et Hurtigruten-ekspeditionskrydstogt. Lyder det som noget for dig, så tag et kig på vores fantastiske nordlysrejser i Nordnorge eller de populære Hurtigruten-sørejser langs Norges kyst.

Er du typen, der søger du de barskeste og mest afsidesliggende destinationer, hvor kun få har sat fod, er en nordlysrejse i Svalbard din drømmedestination. Her, 78 grader nord, finder du Longyearbyen, som er verdens mest nordliggende by med cirka 2500 indbyggere. Dette er en anden topdestination for nordlysrejser, fordi der er fuldstændig mørkt døgnet rundt i december og januar, hvilket gør nordlyset til en regelmæssig gæst på Svalbards arktiske nattehimmel.