Nordlys i Nordnorge

TAG MED PÅ NORDLYSEVENTYR I NORDNORGE

Giv dig selv de bedste chancer for at opfylde drømmen om at se nordlys – Tag med os på jagt efter nordlys i Nordnorge.

Et eventyr du sent vil glemme

Lige meget om du fanger nordlyset helt uventet på en gåtur gennem Tromsø by, eller du aktivt jagter det på en nordlyssafari, så er det en fantastisk oplevelse, hver eneste gang du får lov til at se den grønne dans på himlen. Der er dog intet, der slår det at stå i stilheden langt ude i naturen, blandt sneklædte fjelde og fjernt fra byens lys, når Aurora Borealis endelig viser sit farvede slør på den mørke nattehimmel – så glemmer man hurtigt alt om sine kolde fødder, der står plantet i sneen.

Intet kan beskrive følelsen af at se det flotte nordlys blafre på en stjerneklar vinterhimmel, og Tromsø er et at de bedste steder at opleve dette smukke naturfænomen. Med sin perfekte placering lige midt i nordlysbæltet har du nemlig altid gode chancer for at se nordlys i Tromsø, når mørket lægger sig på de kolde vinteraftener. Nordlyset skabes, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer Jordens magnetfelt, og det er her at nordlysbæltet dannes. Derfor er det muligt at se nordlys i Tromsø, selv når udledningen af partikler fra solen er relativt lille.

Læs mere
per side

4 Items

Norge | Fjelde, fjorde og fantastisk nordlys

Velkommen til verdens smukkeste øgruppe, Lofoten, hvor nordlyset danser på himlen fra september til marts. Glæd dig til oplevelser på lands og til vands og ikke mindst til, at se naturens eget lysshow.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
Pris på forespørgsel
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Jagt nordlyset med Hurtigruten på verdens smukkeste sørejse. Inkl. i prisen er et besøg til Nidarosdomen i Trondheim, Ishavskatedralen i Tromsø og Europas nordligste fastlandspunkt ved Nordkap. 

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Nordlys, samisk kultur og hvalsafari

Tag med på en uforglemmelig rejse til Tromsø i Nordnorge, hvor vi sammen jagter nordlyset, besøger samerne, tager på rensdyrkanetur og udforsker Tromsøs mange seværdigheder.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
Pris på forespørgsel
Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 

 • Ingen dato sat
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

Lad dig guide af lokale nordlyseksperter

De bedste chancer for at se nordlyset får du på en nordlyssafari, hvor du nyder godt af de lokale guiders ekspertise i at jagte nordlyset. De har på forhånd tjekket både vejrudsigten og partikeludledningen fra solen og udvalgt de steder med størst chance for nordlys til ”jagten”. Guiderne giver dig også tips og gode råde til, hvordan du selv kan jagte nordlyset, så du er klædt på og ved, hvad du skal kigge efter, når du måske aftenen efter er ude at jagte nordlyset på egen hånd.

Udover muligheden for en klassisk nordlyssafari på land ud til en af de mange nordlyscamps rundt om Tromsø kan du også vælge at tage på et Aurora Cruise. Her kan du nyde en smuk aftensejlads ud gennem Tromsø Fjord og væk fra byens lys, mens du nyder udsigten til de mørke silhuetter af fjeldene, der hæver sig omkring dig og forhåbentlig med nordlyset dansende på himlen over dig.  

Hvis du er interesseret i nordisk historie og samerkulturen, vil det glæde dig at høre, at du på en aftenudflugt ud til den lokale rensdyrcamp også har rigtig gode muligheder for at spotte nordlyset, samtidig med at du får et spændende indblik i Nordens oprindelige befolknings historie.

Nordlys over Tromsø Besøg hos samernes rensdyrcamp Hvalsafari

Udflugter i Tromsø

Da man aldrig kan være 100% sikker på, om og hvornår nordlyset viser sig, er det altid en god idé at vælge en nordlysdestination, hvor der også er andre spændende ting, man glæder sig til at opleve – og her har Tromsø masser at byde på. Udover nordlys kan vinteren i Tromsø nemlig byde på alt fra hvalsafari og hundeslædekørsel, til samerkultur, snescootersafari og sneskoture ud i det smukke vinterlandskab.

Er du blevet fristet til at tage med på eventyr i jagten på nordlyset, så kan du læse mere om vores nordlysrejser her og vælge din favorit. Hvis du allerede ved, at du foretrækker en nordlysrejse til Svalbard eller en nordlysrejse til Island, så kan du også springe direkte ind og læse mere om de rejsemål.