Nordlys på Island

VILDE NATURFÆNOMENER OG DET UFORGLEMMELIGE AURORA BOREALIS

Den nordiske vulkanø Island er et af verdens bedste steder at opleve nordlyset. Med en fordelagtig placering midt i nordlysbæltet kan du på Island opleve det magiske naturfænomen fra oktober til marts.

Islandsk magi

Langt mod nord – der hvor Nordatlanten møder Ishavet midt på den midtatlantiske ryg, og grænsen til polarcirklen ligger bare en my mod nord. Hvor Golfstrømmen bærer varme havstrømme til, og hvor Grønland er den nærmeste nabo mod vest, mens frodige, grønne lande ligger og lurer mod øst. Lige her finder du et magisk ørige, der byder på oplevelser, som hører til i eventyr og ikke findes magen til andre steder i verden. Her ryger jorden under dine fødder, søerne bobler, eksplosive vandsprøjt flyver op fra jordhuller og om natten danser lysende alfer hen over himlens sorte lærred i grønne bølgende koreografier. Velkommen til Island.

Island er vitterligt et eventyrland. Øriget er vulkansk og geotermisk aktivt, og det ubeboede indland består af en blanding af lava, bjerge, højslette og gletsjere. Landets geografiske placering på de midtatlantiske kontinentalplader højt mod nord er årsagen til den høje vulkanske aktivitet og de mange vilde naturfænomener, der hvert år får folk til at valfarte hertil for at opleve termiske bade, aggressive gejsere og tordnende vandfald. Placeringen bærer dog også et andet vildt og eftertragtet naturfænomen med sig, nemlig nordlyset.

Læs mere
per side

1 Item

Vulkaner, gejsere, varme kilder og lavamarker

Tag med på denne rejse til Island og oplev vulkanøens fantastiske natur, Reykjaviks spændende arkitektur og det magiske nordlys. Rejsen er inklusiv fly, transfer, ophold, halvpension og tre udflugter.

  • Ingen dato sat
  • 4 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
Pris på forespørgsel

Magi på nattehimlen

Island ligger solidt placeret midt i nordlysbæltet, der strækker sig langs jordens nordlige magnetfelt fra sydspidsen af Grønland til nordspidsen af den skandinaviske halvø. Magnetfeltet over Arktis tiltrækker partikler udsendt fra solen, og der opstår energi i form af lys, når solpartiklerne rammer atomerne i atmosfæren. Det er disse lys, som fra jorden ses optræde som bølgende gardiner af farver over nattehimlen, og som i årtusinder har fortryllet mennesket. Æren for de eventyrlige og måske næsten skræmmende lysbølger på himlen er gennem tiden blevet tillagt alt fra guder og magiske væsner til ånder og afdøde forfædre, indtil videnskaben tog over på forklaringen. Nordlyset optræder ofte i viltre, grønne nuancer, men kan også ses i gule, lilla og endda røde farveskalaer. Farven på nordlyset afgøres af, hvilke atomer og hvor i atmosfæren solpartiklerne rammer.

På en nordlysrejse til Island kan du jagte den farverige himmeldans på flere forskellige måder. En mulighed er eksempelvis at køre med bus ud i Islands mørke landskaber og komme så langt væk fra den elektriske lysforurening fra byerne som muligt. Her vil du i komplet mørke spejde mod himlen i håbet om at blive fortryllet af de grønne bølgers himmeldans. Ventetiden kan fordrives med myter og videnskabelige forklaringer om Aurora Borealis fra udflugtsguiden. En anden mulighed er at sejle ud på nordlysjagt ombord på et bådcruise fra Reykjavik eller at drøne ud mod ingenmandsland på en snescooter, hvis vejret tillader det.

Nordlys over Island Udsigt over sø med nordlys på himlen Bustur og nordlysudflugt

Nordlyset kan opleves på Island fra oktober til marts, og det er slet ikke usandsynligt at få krydset oplevelsen af på bucketlisten i løbet af få dages ferie i landet. For at opleve nordlyset skal den rette kombination af solaktivitet og skyfri himmel dog være til stede. Det er lettest at opleve nordlyset i vinterhalvåret, da nætterne er lange, og de kolde temperaturer giver færre skyer, der kan dække for udsynet til himlen. Nordlyset har dog været observeret så tidligt som i august og så sent som i april – så hold altid øjnene rettet mod himlen, uanset hvornår du er der. Sandsynligheden for at opleve nordlyset er oftest størst midt i nordlyssæsonen.

 

Vulkaner, gejsere og vandfald

Island er et land for sig, og der venter massevis af oplevelser og eventyr udover nordlyset. Udover at være Europas andenstørste ø og samtidig det tyndest befolkede land i Europa, hvilket giver masser af plads til, at naturens vildskab kan trives, er det også en vulkanø med så meget aktivitet, at omgivelserne nærmest er levende. Gejsere, vandfald og termiske bade er store trækplastre for turister fra hele verden og kan bl.a. opleves på den populære seværdighedsrute The Golden Circle.

Nordlyset er en utilregnelig rejsemakker, og du kan aldrig vide, om I mødes som aftalt eller ej. Island er derfor en perfekt nordlysdestination, for her kan ”ventetiden” bruges på mange andre fantastiske udflugter og eventyr.

Vandfald i Island Gejser på Island Smukt landskab på Island

Hvorfor jagte nordlyset på Island?

  1. Gode nordlyschancer: Island ligger præcist midt i nordlysbæltet og er derfor en god destination til at opleve det fantastiske fænomen. Du kan opleve nordlys på Island fra oktober til marts.
  2. Nemt at tilgå: Det er nemt at komme hertil – også fra Danmark. Flyforbindelserne er mange og gode, så det er bare med at komme afsted
  3. Et hav af oplevelser: Der er aldrig nogen garanti for, at nordlyset viser sig for dig, selvom du rejser i den såkaldte nordlyssæson. På Island kommer du dog ikke til at kede dig – der er et hav af spændende udflugter og oplevelser i vente
  4. Ældgammel historie: Island har en spændende historie nært beslægtet med den danske. Den er tilmed bedre dokumenteret end de øvrige nordiske landes historie særligt grundet de islandske sagaer, der i detaljer beretter om landets historie. Mon ikke nordlyset og nogle af dets mange myter også optræder her?

 

Skulle du være interesseret i at se vores andre fantastiske nordlysdestinationer under det arktiske nordlysbælte, kan du se alle Ruby Rejsers nordlysrejser her. Du kan også springe søgeprocessen over og tage et kig direkte på vores nordlysrejser til Tromsø eller vores nordlysrejser til Svalbard. Uanset hvordan du griber det an, vil du ikke fortryde en nordlysrejse. Det er en oplevelse for livet!