Nordlys, polarnætter og ishotel i Lapland

Oplev store vinter- og nordlyseventyr i Svensk Lapland

Med udgangspunkt i Kiruna, som nås med nattog, oplever I det bedste af det arktiske Sverige, som inkluderer samer, hundeslæde og naturligvis ophold på det verdensberømte ICEHOTEL.

In stock
Travel Code
KA-062
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Flot togrejse gennem nordisk natur og ødemark
blue encircled check Helpension, hundeslædetur og rensdyrkanetur inkluderet
blue encircled check 2 overnatninger på ICEHOTEL i Kiruna
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne rejse er noget ud over det sædvanlige, for det er nemlig et vaskeægte arktisk eventyr på skinner, hvor natur, nordlys og nordisk kultur forenes i én skøn odyssé af oplevelser. Fra I forlader perronen i Danmark, til I 7 dage senere igen triller ind på banegården, er rejsen en perlerække af højdepunkter. Blandt andet kan I glæde jer til at se nordlyset blafre fra skystationen på bjerget Nuolja, en hundeslædetur i polarnatten og besøg på en rensdyrfarm, hvor I hører om samerne og de prægtige dyr. Som prikken over i’et har vi inkluderet to overnatninger på det verdensberømte ICEHOTEL – et hotel skabt udelukkende af sne og is fra Torne elv.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Udrejse
Sidst på formiddagen tager I toget fra København til Stockholm. Fremme i Stockholm har I tid til at proviantere og få et måltid, inden I stiger ombord på nattoget til det nordlige Sverige. I indkvarteres i liggekupé til 6 personer med mulighed for at opgradere til sovekupé til 1, 2 eller 3 personer. I et behageligt tempo går det op langs den svenske østkyst alt imens I falder i søvn til togets vuggende bevægelser.

Dag 2: Abisko og Aurora Sky Station
Tidligt om morgenen krydses Polarcirklen og I befinder jer nu i det arktiske Sverige. Ved 11-tiden er I fremme i den lille landsby Abisko, som ligger i den vestlige del af den lappiske ødemark, langt væk fra storbyer og lysforurening. Fra togstationen er der kun få minutters gang til STF Abisko Turiststation beliggende i Abisko National Park, hvor I skal bo i to nætter. Hotellet, som er enkelt, men hyggelig indrettet, ligger omgivet af vild natur, bjerge og søen Torneträsk. Frokostbuffeten serveres i restauranten, hvorefter I har eftermiddagen til rådighed til at udforske området og det historiske hotel. Efter middagen tager I stoleliften op til Aurora Sky Station beliggende på bjerget Nuolja 900 m.o.h. Som navnet antyder, er bjergstationen en perfekt udkigspost til at se nordlys og fra den enorme terrasse kan I nyde den kulsorte nattehimmel, stjerner og nordlyset over sø og bjerge. Det er også muligt at lære mere om nordlys i det indendørs nordlyscenter, hvor der også jævnligt er foredrag. Turen til Aurora Sky Station inkluderer også lån af vintertøj.

Dag 3: Abisko Nationalpark og lappisk sauna
Efter morgenmaden kan I tage på en ca. 2 timer lang vandretur i Abisko Nationalpark i selskab med en professionel vandreguide. Turen går gennem en utæmmet og arktisk natur, hvor man kan være heldig at se vilde dyr, så som rensdyr, sneharer og den majestætiske elg. I kommer også forbi den smukke sø Torneträsk, som ligger med bjerge på begge sider. Turen er i alt 3-4 km og tilbagelægges på velpræparerede stier. Tilbage på hotellet er der frokost, hvorefter det er muligt at deltage i forskellige aktiviteter. I kan bl.a. prøve klassisk svensk-lappisk sauna ved Torneträs' bred efterfulgt af et dyp i ispoolen i søen eller en tur på langrendsski. Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 4: Snescootertur, ishotel og hundeslædetur
Formiddagen er til fri afbenyttelse. I kan tilvælge at deltage i en guidet 2 timers snescootertur ind i nationalparkens vildnis. Ca. midtvejs på turen stopper I og får noget varmt at drikke og kan samtidig nyde den magiske stilhed. Turen koster 1.250,- pr. person. Er man to personer der deler en snescooter, er prisen 925,- pr. person. Prisen inkluderer lokalguideassistance, hjelm, handsker og køredragt. For at være sikker på at få plads, anbefaler vi at booke snescooterturen ved tilmelding til rejsen.

Efter frokost på hotellet er det tid til at tage afsked med Abisko. I kører med tog til den berømte mineby Kiruna. Kiruna er for alvor blevet kendt, da det kom frem at byen skulle flyttes pga. driften af verdens største underjordiske jernmalmmine. Siden 2014 har man været i gang med at flytte byen ca. tre km mod øst, og det forventes at flytningen først er færdig i år 2100. Byens helt store attraktion er dog ishotellet, ICEHOTEL, som ligger uden for byen i Jukkasjärvi. I bliver transporteret til det unikke hotel, hvor I kan se frem til to overnatninger. Indkvartering sker i varmt værelse med mulighed for at opgradere én nat til koldt værelse. I har tid til at udforske det fantastiske hotel, inden I tager på en flot 3 timers aftentur med hundeslæde, hvor nordlyset forhåbentlig også er med som gæst. Turen er med lokalguide og inkluderer også et udendørs aftensmåltid. 

Dag 5: Samer, rensdyr og is-middag
Efter morgenmaden bliver I kørt til en rensdyrfarm, hvor I kan lære mere om dette prægtige dyr, som er som skabt til det arktiske klima. I vil også få indsigt i samisk kultur, som er både spændende og underfundig. Udflugten inkluderer frokost, samt en lille rensdyrkanetur rundt i de sneklædte skovområder. Denne udflugt kan også finde sted om formiddagen på dag 6.

Tilbage på ishotellet kan I beundre de smukke kunst- og designudstillinger, som præger ICEHOTEL og måske nyde en kølig (eller varm) drink i isbaren. Om aftenen får I serveret hotellets ice-menu, hvor flere retter – naturligvis, fristes man til at sige – bliver serveret på is.

Dag 6: Kiruna - Stockholm
Dagen er til fri rådighed. Der er flere aktiviteter man kan deltage i, så som vandretur i snesko og isfiskeri. Sidst på eftermiddagen bliver I kørt til Kiruna togstation, hvor I går ombord på nattoget mod Stockholm. I indkvarteres i liggekupé til 6 personer med mulighed for at opgradere til sovekupé til 1, 2 eller 3 personer.

Dag 7: Hjemrejse
Midt på formiddagen triller I ind på Stockholm centralstation. Her har I tid til en hurtig snack eller tidlig frokost, inden I over middag sætter jer i toget mod København via Malmø. Midt på eftermiddagen er I tilbage ved Københavns Hovedbanegård.

Forbehold for ændringer i rækkefølgen af udflugter

Forventede togtider

down v arrow

København – Stockholm      11.19-16.37
Stockholm – Abisko           18.08-10.57 (+1)

Kiruna – Stockholm              18.29-10.09 (+1)
Stockholm – København     10.09-16.45 (via Malmø)

Om nattoget:
På nattoget findes der liggekupéer med 6 senge, hvor man deler med andre rejsende. Dyner, pude og sengelinned forefindes i toget. Er man 4 der rejser sammen, kan man tilkøbe to tomsenge, så man har liggekupeen for sig selv.
Sovekupéer til 1,2 og 3 personer har egen vask, klimaanlæg og stikkontakt. Toiletter forefindes i alle togvogne.

Indkvartering

down v arrow

STF Abisko Turiststation
Charmerende hotel smukt beliggende i Abisko Nationalpark midt i den svensk-lappiske ødemark langt væk fra storby og anden lysforurening, hvilket gør chancerne for at opleve nordlys større. Hotellet drives af Svenska Turistföreningen (STF), som er en non-profit forening, der værner om bæredygtig turisme i Sverige. Rundt om på hotellet finder man hyggekroge og pejsehjørner, hvor man kan slappe af med en varm kop kaffe efter en smuk dag i den arktiske natur. Hotellet tilbyder også en lang række aktiviteter, som man kan tilmelde sig, så som langrendsski og sneskovandring. Forplejningen består af morgenbuffet, frokostbuffet og 3-retters aftenmenu.

ICEHOTEL
Et unikt hotel uden sidestykke. Hotellet er udelukkende skabt af sne og is fra Torne elv og består af tre dele. Icehotel 365 er den permanente del af hotellet, som står året rundt. Icehotel Vinter, som hvert år udformes på en ny måde og udsmykkes med kunst, design og isskulpturer. Den tredje del er hotelværelser og hytter.
På hotellet finder du også kunstværker, iskunst, restaurant og en bar, hvor bardisk, møbler og glas er lavet af den reneste is.

Indkvartering sker i varme dobbeltværelser med bad, toilet, WiFi, tv og kaffe/te faciliteter. Man kan mod tillæg opgradere til én nat i et koldt værelse (Art Suite). Her er vægge, gulv, loft og seng lavet af is, og hvert rum er unikt med unik indretning håndskåret udsmykning. Man sover på rensdyrskind i termiske soveposer, som er designet til at klare de lave temperaturer. En ganske enkelt enestående oplevelse, som man aldrig glemmer. Af hensyn til komfort og de lave temperaturer anbefaler vi kun én nat i koldt værelse.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
 

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 15.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen

 • Tog København – Abisko
 • Tog Abisko – Kiruna
 • Tog Kiruna – København
 • Transfers jf. dagsprogram
 • 2 overnatninger i 6-pers. liggekupé (opgradering muligt)
 • 2 overnatninger i STF Abisko Turiststation
 • 2 overnatninger på Icehotel i Jukkasjärvi (varmt værelse)
 • 4 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 2 x middag STF Abisko Turiststation
 • 1 x udendørs middag ifm. hundeslædetur
 • 1 x ICE-menu på ICEHOTEL
 • Udflugt til Aurora Sky Station
 • Vandretur med guide i Abisko Nationalpark
 • Hundeslædetur
 • Udflugt til rensdyrfarm med kanetur

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Tilkøb pr. person

 • 2-pers. sovekupé (1.350,-)
 • Én nat i koldt værelse, Art Suite (2.500,-)
 • Snescootertur (925 - 1.250,-)
 • Eneværelse (på forespørgsel)

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden