INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Nordlyseventyr på Svalbard

Nordlys og Longyearbyen

Se frem til et arktisk eventyr, hvor vi skal opleve Svalbards utrolige historie, fascinerende natur og farveoplyste polarnætter. Kom med til Svalbard med direkte fly fra enten København eller Aalborg. 

In stock
Travel Code
KA-050

Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en magisk 5-dages rejse til det arktiske ø-rige Svalbard, som er et af verdens bedste steder at se nordlys. Svalbard er en øgruppe, der ligger i det Arktiske Hav, placeret lige mellem Norge og Nordpolen. Øgruppen er et af verdens vildeste og mest fascinerende naturområder og byder på enestående oplevelser, både i form af natur og dyreliv. Her findes et landskab præget af smukke arktiske ødemarker, hvor skyerne hænger lavt over de spidse fjelde, mos i alle nuancer dækker landskabet som et tæppe og store dele er dækket af utrolige gletsjerområder. Svalbard er også hjemsted for et unikt dyreliv, der blandt andet omfatter et par tusinde isbjørne, hvalrosser og et spændende fugleliv. Historisk set har hvalfangst været et vigtigt erhverv i Svalbard, men dette er dog langt fra årsagen til, at øgruppen er et attraktivt rejsemål i dag.

Svalbard ligger på en breddegrad, der betyder tre måneder med totalt mørke, og 3 måneder med midnatssol. Et klima som gør at himlen fra oktober til januar domineres af det fænomenale nordlys både nat og dag. Det dansende lys er et fantastisk uforglemmeligt syn, der må opleves på egen hånd.

På turen er du indkvarteret på det 4-stjernede Funken Lodge Hotel, som er en perfekt base til at opleve Svalbards arktiske eventyr.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse mod Svalbard med middag om aftenen

Direkte fly fra Aalborg eller København til Longyearbyen på Svalbard.

Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag kl. 19.00 i hotellets restaurant.

  

Dag 2: Longyearbyens historie og aften på egen hånd

Om formiddagen skal vi på sightseeingturen "Longyearbyen i en nøddeskal" med engelsktalende guide. Det er den perfekte måde at lære byen bedre at kende på, og med guidens fortællinger om byens historie og største seværdigheder vil du få et spændende indblik i byen. Turen foregår i bus og går bl.a. forbi både lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank, og der vil være stop undervejs med muligheder for at tage billeder. Udflugten har en varighed af ca. 2 timer.

Aftenen er til fri disposition. Vi anbefaler at bruge aftenen i nordlysets tegn med Nordlysaften på Camp Barentz inkl. middag (Tilkøb). I polarnatperiodens mørke er der mulighed for at se nordlys over Svalbard 24 timer i døgnet. Samspillet mellem partikler, der strømmer ud af solen, solvind og jordens atmosfære skaber dette fantastiske fænomen, Aurora Borealis. Nordlyscampen, Camp Barentz, ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet, og lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor du har mulighed for at opleve nordlyset væk fra al lysforurening. Det vigtigste for at se nordlyset er nemlig, at omgivelserne ikke er forstyrret af kunstigt lys. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og vi bliver budt velkommen af vores engelsktalende værter, der følger os det sidste stykke vej. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Inde i campen er der tændt op i ildstedet, og der serveres varm mad, mens værterne tilbyder forelæsninger og billeder om Svalbard og nordlyset.

Du kan også bruge aftenen på en nordlyssafari med bæltevogn. Her drager du ud i mørket på jagt efter nordlyset, mens du får fortalt spændende fortællinger undervejs. 

  

Dag 3: Dag på egen hånd med middag om aftenen

Dagen i dag er til fri disposition, og vi anbefaler et kulminebesøg eller en tur med bæltevogn til isgrotten.

I dag kan du gå på opdagelse i Longyearbyens rige minehistorie på den spændende udflugt til Gruve 3, hvor du får fortalt kulsorte historier om minedriften på Svalbard. På turen får du en god fornemmelse af, hvordan en minearbejders hverdag forløb, når vi iklædt arbejdstøj, hjelm og pandelygte begiver os på en kulturhistorisk vandretur dybt ind i bjergene. Vi bliver afhentet på hotellet på samme måde, som minearbejderne blev hentet i fortiden. I minebussen fortælles gode historier, inden vi når til Gruve 3, hvor det snavsede mineeventyr rigtig begynder. Vi bevæger os ind i minebygningens fugtige og kolde luft, hvor arbejdsredskaber og møbler stadig står uberørte. Efter at være blevet iklædt arbejdstøj og sikkerhedsudstyr går vi ind i bjergets dyb, hvor vi både oplever komplet stilhed og totalt mørke. Vi fornemmer bjerget tale til os, og forstår pludselig vigtigheden af en fungerende lommelygte. Efter endt udforskning går vi mod lyset for enden af tunnelen og kommer møgbeskidte tilbage til nutiden. Udflugten har en varighed af ca. 3 timer.

Du kan også vælge at bruge dagen på at tage med bæltevogn til isgrotten. Du vil blive samlet op af et bæltevognskøretøj på dit hotel, og du vil herfra blive fragtet uden for byen ud til en isgrotte, som helt sikkert er et besøg værd! Du får her både oplevelsen af at køre i bæltebogn samt oplevelsen ved at besøge isgrotten - Isgrotten er et magisk besøg, som leder dig ned under jorden. Du kravler ned af små gange, og du skal derfor her være opmærksom på, at turen ikke er egnet for folk med slem klaustrofobi.  

Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag kl. 19.00 i hotellets restaurant.

  

Dag 4: Dag på egen hånd med middag om aftenen

Dagen i dag er til fri disposition, og vi anbefaler den populære udflugt Nordlyssafari med hundeslæde eller en tur på elektrisk snescooter.

Nordlyssafari på hundeslæde er med engelsktalende guide. På denne safari med hundeslæde oplever du den arktiske ro kombineret med de ivrige hunde, og det danner grundlaget for en fantastisk autentisk oplevelse. Du oplever de snedækkede landskaber, som afspejler lyset fra månen, stjernerne og – hvis du er heldig – nordlyset. Udover omgivelserne er det en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhundene. Guiden kører først med to gæster, og vi kører derefter to og to på hver hundeslæde. Man skiftes til at køre slæden og sidde på den, og der kræves derfor en almindelig fysik for at deltage. Der kan lånes ekstra tøj til udflugten. Ved for lidt sne skal du være opmærksom på, at udflugten kan finde sted på slæder med hjul. Turen har en varighed af ca. 4 timer.

Der findes to muligheder for en tur med elektrisk snescooter. Hver tur har en total længde på ca. 40 km og tager ca. 3 timer, hvor du kører ud til Adventdalen. Turen går gennem et varieret landskab, der viser den vilde og rå Svalbard-natur helt tæt på. Ved turens vendepunkt nyder vi en god pause med noget varmt at drikke, før kursen igen sættes hjemover. Dette er en rigtig god mulighed, hvis du gerne vil have en smagsprøve på, hvad det vil sige at køre snescooter. Du kan vælge en vildmarkssafari eller en nordlyssafari med snescooter - Programmet for turene er ens, og den eneste forskel er, at vildmarkssafari finder sted om dagen og nordlyssafari finder sted om aftenen. 

Fanger ingen af disse ture din interesse kan du også se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag kl. 19.00 i hotellets restaurant.

  

Dag 5: Afrejse mod København

Direkte fly fra Longyearbyen på Svalbard til Aalborg eller København.

 

OBS: Programmet er blot et eksempel på et dagsprogram og med forbehold for ændringer

Vejr og klima

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 4: Startdato 23.01.2022 varighed 4 nætter

Udsolgt

Uge 5: Startdato 27.01.2022 varighed 4 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly fra Aalborg (23 jan + 27 jan) eller København (19 jan) t/r inkl. bagage 
 • Mad ombord på fly t/r
 • Transfer til/fra lufthavnen i Longyearbyen
 • 4 nætter i dobbeltværelse på Funken Lodge inkl. morgenmad
 • 3 x 3 retters middag inkl. kaffe
 • Sightseeing-turen Longyearbyen i en nøddeskal

Mulige tilkøb (Se priser for tilkøb under "Bestil"):

 • Nordlysaften på Camp Barentz
 • Nordlyssafari med bæltevogn
 • Bæltevognstur til isgrotte
 • Nordlyssafari med hundeslæde
 • Kulminebesøg
  OBS børn skal være minimum 12 år
 • Nordlyssafari med elektrisk snescooter
  OBS: Det kræver et gyldigt kørekort til enten bil eller motorcykel for at være chauffør. Aldersgrænsen for at være passager er 8 år.
 • Vildmarkssafari med elektrisk snescooter
  OBS: Det kræver et gyldigt kørekort til enten bil eller motorcykel for at være chauffør. Aldersgrænsen for at være passager er 8 år.

Du kan se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

Ønsker du at tilkøbe udflugterne, anbefaler vi, at du gør det samtidig med din bestilling af rejsen. 

   
   

Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme, og restbeløbet betales 2 måneder før afrejse.

Gå til toppen af siden

Loading...