Norge

Dramatiske fjorde, udfordrende skipister, magisk nordlys og vikingeblod

Rejs til Norge med Ruby Rejser, og opdag hvor smuk og eventyrlig vores kære nabo i virkeligheden er. Glæd dig til populære skiresorts, livlige kulturbyer, arktiske øer, norsk charme og maleriske fjorde.

Rejser til Norge – Fra majestætiske fjorde til nordlysets magi

Norge, vores smukke skandinaviske nabo, er kendt for sin spektakulære natur og rige kulturarv. Selvom landet ikke ligger så langt fra Danmark, adskiller Norge sig i høj grad fra de flade landskaber, vi er vant til. Landet byder på en varieret natur, lige fra snekronede bjergtinder og majestætiske fjorde, der trænger dybt ind i landet, til den norske kystlinje, der prydes af utallige øer, landsbyer og bugter.

Norge er et storslået land og en god destination, næsten uanset hvilken rejse, du skal på. Udforsk majestætiske fjorde til fods, stå på ski ned ad sneklædte bjerge, nyd charmen i traditionelle kystbyer eller jagt det dansende nordlys – Du kan opleve det hele på en ferie i Norge!

Læs mere om vores fantastiske udvalg af rejser til Norge nederst på siden, og bliv klogere på landets mange fascinerende rejsemål. 

Læs mere
Side
per side

Items 1-10 of 107

Stort udvalg af moderne skihytter og lejligheder i forskellige størrelser

Spænd skiene på og kast dig ud i et slaraffenland af pister, børneområder, restauranter og afterski i Norges største skiområde. Pak familien og bo i en af Trysils mange hytter og lejligheder.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 2-7 nætter
Forespørg
Lejligheder med plads til alt mellem 4 og 14 personer

Mange kalder Hemsedal for De Skandinaviske Alper – og det vil du også hurtigt forstå hvorfor, når du ser det. Her er vi højt oppe og omgivet af næsten 2000 meter høje fjelde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4-7 nætter
Forespørg
Dejlig skilejlighed med plads til 10 personer

Tag på skiferie et af i Norges største alpinområder, og bo i en lækker skilejlighed i Skarsnuten Fjellandsby, der er idyllisk beliggende i 1000 meters højde med panoramaudsigt over hele dalen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Hytter der passer alle grupper - plads til op til 24 personer

Tag familien med til "De Skandinaviske Alper" i Hemsedal. Bo i en af de skønne fjeldhytter tæt på skicentret, der kan huse mellem 3 og 24 personer. Betingelserne for en god skiferie bliver ikke bedre.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Hyggelige hytter med plads til 4 personer

Skigaarden ligger midt i Hemsedal Skisenter og nær højfjeldet i Holdeskaret. Området er bygget op omkring en gårdsplads med en hovedbygning med bar, restauranter og Skistarshop.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Skieldorado for hele familien - Plads til op til 4 personer

Spænd skiene for og tag familien med til skønne Norefjell kun 1,5 times kørsel fra Oslo. Bo på det lækre Norefjell Ski & Spa hotel, der er placeret midt i den naturskønne fjeldnatur og har ski in/ski out.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Fefor, Hafjell, Kvitfjell, Venabu, Mysuseter, Høvringen & Jotunheimen

Tag bussen tur/retur til Norge. På denne busrejse er det muligt at komme tur/retur til følgende destinationer: Hafjell, Kvitfjell, Venabu, Fefor, Mysuseter, Høvringen og Jotunheimen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
 • 7 nætter
Forespørg
Lækre faciliteter på hotel midt i alt det sjove

Bo på det skønne og komfortable Thon Hotel, der er smukt beliggende midt på bjerget og byder på lækre spa-faciliteter, mad af høj kvalitet og gode forbindelser til skiområdet.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-5 nætter
Forespørg
Norge | Skihotel 20 meter fra bundstationen

Kvitfjell er nordens skjulte skiparadis. Rejs med andre skientusiaster, og bo på Ruby Hotel Kvitfjell kun ganske få meter fra liften, der tager os op midt i skiområdet til knasende pister og frisk fjell luft. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 5/7/8/9 nætter
Forespørg
Familievenlige lejligheder til 6 eller 8 personer

Besøg familiehittet Skeikampen, der byder på forskellige sværhedsgrader, skiftende terræn, alpine fornøjelser og et løjpenet, der er en dronning værdigt. Bo i lejlighed tæt på både lifter og løjper.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg

Aktiv ferie i Norge – Udforsk bjerge, fjorde og kyster på din egen måde

Norge er en guldgrube, når det kommer til aktive ferier. Det varierede terræn byder på et væld af muligheder, og uanset hvad tid på året, du vælger at rejse til Norge, venter der unikke oplevelser.

Dyk ned i vores forskellige aktive rejser til Norge herunder, og find ud af hvordan du vil udforske dette storslåede land. 

Skiferie i Norge

For mange går den årlige skirejse til Norge, der er kendt som et fantastisk rejsemål for skientusiaster, der søger en naturskøn og udfordrende oplevelse på pisterne. Med sine snedækkede landskaber og maleriske vinterscenarier byder det nordlige land på et bredt udvalg af populære skisportssteder, hvoraf mange ligger indrammet af storslåede fjorde. 

Ruby Rejser tilbyder en lang række skirejser til Norge, både hvor du kan vælge mellem at booke din egen skihytte eller lejlighed, og hvor du kan deltage i vores fællesrejser, der er vores eget koncept. Hvis du skal på skiferie i de norske fjelde, men ikke selv gider at sidde bag rattet, kan vi også hjælpe dig med din bustransport til Norge.

Tag med Ruby Rejser på skiferie i Høvringen, Kvitfjell, Hemsedal, Trysil og mange andre populære skidestinationer. Udforsk landets vinterlandskab i fuld fart på vej ned af de smukke norske fjelde eller i et roligt tempo på langrend blandt mægtige træer i et skønt snedækket terræn. 

Find alle vores skiferier i Norge her. 

Hurtigruten langs Norges kyst

Rejser med Hurtigruten langs Norges kyst giver også rig mulighed for at opleve landet på en helt unik måde. Her bor du komfortabelt ombord på et af Hurtigrutens majestætiske krydstogtskibe, mens du fragtes til charmerende kystbyer, kulturelle perler og ind i hjertet af dybe fjorde og majestætiske fjelde.

Vi har længe været forelsket i denne ferieform, der er perfekt til den eventyrlystne rejsende, samtidig med at der lægges vægt på høj komfort. I dag tilbyder vi masser af rundrejser i Norge med Hurtigruten. Tag f.eks. med på Hurtigrutens klassiske rundrejse mellem Bergen og Kirkenes, der er en af de smukkeste sørejser i verden, eller sæt sejl med Svalbard-ekspressen langs den norske vestkyst, før kursen går mod arktiske eventyr på Svalbard-øerne.

Ski i Norge Hurtigruten langs Norges kyst Hurtigruten langs Norges kyst

Nordlysrejser i Nordnorge

De nordlige norske perler Tromsø, Nordkap og Svalbard er blandt de få steder i verden, der er velsignet med det magiske nordlys. I vinterhalvåret, når himlen er mørkest, er der gode chancer for at spotte det tryllebindende lysshow, men det kræver, at du rejser til de rette steder og på det rette tidspunkt.

Tag med Ruby Rejser på nordlysrejse i Nordnorge, og giv dig selv de bedste chancer for at realisere din drøm om at se nordlys, når du følger vores lokale nordlysguider. Hop ombord på Nordkap-ekspressen mod nordlyset i Tromsø, eller jagt nordlyset på Svalbard, hvor vilde eventyr venter i det arktiske landskab.

Togrejser gennem de norske fjelde

Er du mere til en komfortabel, bæredygtig og stressfri tur til Norge, hvor du kan rejse gennem det smukke land på skinner? Så er vores togrejser i Norge den ideelle rejseform for dig. Her har du friheden til selv at bestemme, hvad du vil opleve, når du ikke nyder udsigten fra toget. 

Med Ruby Rejser kan du begive dig ud på en rejse med de berømte Flåmsbane, Raumabane og Bergensbane. Disse togrejser fører dig gennem storslåede bjerglandskaber, langs smukke fjorde og ind i pulserende byer, der venter på at blive udforsket.

Lyder en togrejse i Norge som noget for dig, kan du finde alle vores togrejser gennem de norske fjelde her

Nordlys i Lofoten Nordlys i Norge Togrejse i Norge

Norges enestående seværdigheder og oplevelser

Norge har en lang række spændende seværdigheder, som er værd at besøge, når du drager på dit norske eventyr. Læs mere om Norges største oplevelser og seværdigheder herunder.

Den arktiske øgruppe Svalbard

Den norske øgruppe Svalbard er højt placeret på mange eventyreres bucketliste, da det her er muligt at opleve det famøse nordlys i vintermånederne. Beliggende langt mod nord i den arktiske region, udgør Svalbard en unik og fortryllende destination, der fascinerer besøgende med sin storslåede og uberørte natur, der spænder fra majestætiske fjorde og imponerende gletsjere til isdækkede bjergtoppe.

Trods sin barske arktiske kulisse byder Svalbard på en overraskende mangfoldighed af dyreliv, herunder isbjørne, hvaler, sæler og et rigt fugleliv. Tag med Ruby Rejser på en ekspeditionsrejse i Svalbard, og oplev livet i den historiske mineby Longyearbyen, styr en hundeslæde af legesyge husky'er, og jagt nordlyset. 

Liv og kultur i Oslo

Norges pulserende hovedstad, Oslo, byder besøgende velkommen med den perfekte balance mellem modernitet og historie. En af Oslos mest ikoniske vartegn er Vigelandsparken, der huser mere end 200 imponerende skulpturer skabt af den norske kunstner Gustav Vigeland. Hvis du er historieinteresseret, kan du finde en del perler blandt Oslos mange museer, som Nationalmuseet, Munchmuseet og Vikingeskibsmuseet, der tilsammen giver indblik i Norges kunstneriske og maritime fortid.

Det moderne og pulserende byliv udfolder sig i Oslos centrum, hvor shoppingstrøget Karl Johans Gate leder til Det Kongelige Slot. Besøg bydelen Grünerløkka, som er kendt for sine trendy butikker, caféer og kunstgallerier, mens Aker Brygge og Tjuvholmen byder på en maritim atmosfære, lækre restauranter og arkitektoniske perler ved havnefronten.

Longyearbyen på Svalbar Hundeslædehvalpe på Svalbard Operahuset i Oslo

Bergen – Fjordenes hjerte

Bergen er Norges anden største by, men den føles mere som en hyggelig, lille kystby takket være de farverige træhuse langs havnefronten. Bryggen er et UNESCO-verdensarvssted og en ikonisk del af Bergens skyline. Gå en tur langs de brostensbelagte gader, og udforsk de hyggelige butikker, gallerier og caféer i området.

For en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende fjelde skal du tage Fløibanen, en svævebane, der fører op til toppen af ​​Fløyen. Er du er kunstinteresseret, må du ikke gå glip af KODE, som et af de største museer for kunst, design og musik i Norden. Smag friskfanget fisk og skaldyr på det historiske fiskemarked Bergen Fish Market, der har eksisteret siden 1276.

På mange af vores rejser til Norge med skib kan du opleve fantastiske Bergen. 

Lofoten-øerne

Lofoten-øerne er en enestående perle i Nordnorge, der er hjemsted for charmerende fiskerlandsbyer med røde og gule træhuse, som spejler sig i det rolige vand. Nogle af de mest ikoniske landsbyer inkluderer Reine, Henningsvær og Å. Disse steder tilbyder ikke kun fantastiske fotomuligheder, men også en autentisk oplevelse af det lokale liv.

Dyk ned i Norges vikingehistorie ved at besøge Lofoten Vikingemuseum i Borg, prøv kræfter med bølgerne i det iskolde vand på en af ​​Norges bedste surfespots i Unstad, eller vandr til toppen ad Reinebringen, hvor en betagende panoramaudsigt over Lofotens fjorde og fjelde venter.

Prædikestolen

Preikestolen – eller Prædikestolen – er et velbesøgt norsk turistmål. Det er et fjeldplateau på nordsiden af Lysefjorden, som har fået en masse opmærksomhed på grund af sin specielle form. Plateauet er næsten helt plant og ligger i en højde på mere end 600 meter over havets overflade. Mange besøger det med en lille frygt i maven, da der går en stor, dyb sprække tværs over det store plateau. Geologer har dog forsikret om, at der ikke er fare for, at plateauet styrter ned, så du kan trygt vove dig ud på spidsen.

Bergen Lofoten Prædikestolen

Storslået natur året rundt

Norges storslåede natur skaber de perfekte rammer for ferier hele året rundt. Landet er også kendt som "midnatssolens land", fordi det byder på en unik oplevelse i perioden fra maj til juli, hvor solen ikke når at gå ned i områder nord for polarcirklen. Dette skaber et magisk skue, hvor dagslyset forbliver konstant, og områder mod syd nyder op til tyve timers dagslys i døgnet i samme periode. 

Omvendt, fra november til januar, oplever Norge en markant kontrast. I den nordlige del af landet stiger solen slet ikke op, mens den sydlige del kun oplever få timers dagslys. Denne årstid er også karakteriseret ved det fantastiske nordlys, der danser over den nordlige del af Norge og skaber et spektakulært lysshow på himlen. Uanset hvornår du rejser til Norge, vil det varierede klima og storslåede landskaber give dig en uforglemmelig ferieoplevelse.

5 sjove facts om Norge

 1. Ostehandlen: Norge har en morsom forbindelse til Roquefortost. Da Norge indførte en told på ost for at beskytte sin egen osteproduktion, gik Frankrig til General Agreement on Tariffs and Trade (GATT). Som en del af en kompromisløsning modtog nordmændene en stor forsendelse af Roquefortost fra Frankrig for at sænke tolden på franske oste. 

 2. Vasketøjsforbud om søndagen: I visse områder i Norge er det forbudt at hænge vasketøj op om søndagen, da dagen anses for at være en helligdag i bogstaveligste forstand.

 3. Fredeligt land: Norge har formået at undgå en militær invasion siden 2. verdenskrig, hvilket gør det til et af de fredeligste lande i verden. 

 4. Norsk vikingblod: Selvom vikingtiden er længe forbi, lever Norges vikingarv videre. Faktisk er det anslået, at mere end 1 million mennesker i dag har norsk vikingblod i årerne, hvilket spredtes gennem vikingernes handels- og erobringsruter.

 5. Elgtrafik: Norges store elgpopulation er en reel bekymring for trafikken. For at nedbringe antallet af påkørsler har man endda udviklet en særlig type reflekser, der gør elgene mere synlige om natten. 

 6. Helgafylla-traditionen: Ordet "helgafylla" betyder "at drikke overdrevet i weekenden". Ligesom i Danmark er det en veletableret tradition i Norge at nyde alkohol i rigelige mængder i løbet af weekenden.

Find din rejse til Norge hos Ruby Rejser 

Der er et hav af forskellige måder at se og opleve vores bjergrige naboland på. Vi hjælper dig gerne med at arrangere den helt perfekte ferie i Norge, så du kommer hjem med rygsækken fuld af fantastiske indtryk og uforglemmelige minder.

Tag et kig på alle vores skønne rejser til Norge her på siden, eller gå direkte til søgefunktionen "Find rejse", hvis du leder efter noget mere konkret. Det kunne være en sommerferie i Norge iført vandrestøvler, en vinterferie på ski eller en påsketur med Hurtigruten langs den norske kyst ─ Vi har det hele!

Hvis en rejse til Norge ikke lige er sagen, kan vi måske friste med andre spændende nordiske lande som Finland, Island, Færøerne og Grønland. Hvis du har spørgsmål eller en forespørgsel, vi kan hjælpe dig med, er du som altid mere end velkommen til at kontakte os.