INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Kroatien

Ø-hop Dalmatien med økonomibåd

NYHED Vi tilbyder nu også en økonomiklassebåd på rejse i international gruppe med engelsktalende cykelguide.
Afgange fra april til oktober (undtagen juli-august). GARANTERET AFGANG. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
KR-54
Sejlads og cykling på paradisiske øer

Denne guidede cykeltur i Dalmatien starter og slutter i Split. I sejler til øerne Brac, Hvar, Korcula og Mljet, til halvøen Peljesac, og fastlandet syd for Split. Turen går langs fantastiske kyststrækninger, middelalderlige byer, gamle landsbyer og maleriske bugter. Højdepunkter inkluderer hvide sandstrande, grønne vinmarker, skyggende pinjeskove, cykling på de historiske øer og udforskning af Mljet National Park. Kroatien er et land med maleriske øer, rig på historie, middelhavsvegetation og mildt klima, og den bedste måde at udforske det hele på er uden tvivl på cykel.

Indkvartering

Du indkvarteres i kahyt på en kategori A båd, som svarer til de både, vi benytter til vores Ruby-grupper (f.eks. Lopar, Dalmatinac, Dalmatinka eller tilsvarende standard). Bådene varierer i størrelse og har plads til mellem 20 og 40 personer. Specifik båd afhænger af antal tilmeldinger

Fælles for bådene er at det er ældre motorsejlere bygget i træ og renoveret indenfor de seneste år.
Alle kahytter har eget bad/toilet. De fleste kahytter er med køjesenge men der er også skibe med dobbeltsenge. Der er ikke aircondition i kahytterne men måske i salonen.

Du får to håndklæder. Ekstra håndklæder kan lejes for 3 €. Badehåndklæder koster 5 € i leje (kan købes for 10 €).

Pladsforholdene på denne type skibe kan synes lidt trange, men på den anden side er det jo ikke her ferien skal tilbringes.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Split. Brac. Cykling ca. 17 km.
Afgang kl.13 og frokost ombord. Der er et par timers sejlads til Milna på øen Brac. Undervejs er der god tid til at stifte bekendtskab med dine medrejsende og besætningen. Ved ankomst er det tid for at få indstillet cyklerne til den første cykeltur, som går til den lille landsby Bobovisca der ligger godt beskyttet i bunden af en lille naturhavn for foden af bakkerne. Snup en svømmetur eller en kop kaffe, inden turen går langs kysten tilbage mod båden i Milna.
Overnatning i Milna.

Dag 2. Øen Brac. Cykling ca. 43 km.
Efter morgenmaden starter dagen med en lang, men gradvis stigning til toppen af en bakke. Du passerer forbi morbærtræer og figentræer, pinjeskove, olivenlunde og vinmarker. Den hvide marmor her fra øen er bl.a. blevet brugt til opførelsen af Det Hvide Hus i Washington og Rigsdagsbygningen i Berlin. Efter 35 kilometers cykling vil du have mulighed for at prøve den lokale mad og vin i en lille hyrdelandsby kaldet Gažul (frokosten er valgfri og koster ca. 16 €). Efter en dejligt lang pause er der ca. 10 km til dagens destination Bol. På vej ned mod stranden har du nogle ganske betagende panoramaudsigter til den øen Hvar. Ca. 2,5 km fra havnen i Bol finder du den dejlige strand Det Gyldne Horn, der er en sandtange, som stikker ud i vandet. Tag en svømmetur eller slentre rundt i landsbyen.
Overnatning i Bol.

Dag 3. Øen Hvar. Cykling ca. 33 km.
Øen Hvar er først og fremmest kendt for sine kulørte og velduftende rosmarin- og lavendelmarker. Cykelturen tager os gennem små flækker, landbrugs- og vinmarker fra Jelsa mod Vrboska. Så går det nedad på en gammel vej mod Stari Grad, hvor vi stopper for en forfriskning. Stari Grad er en af Kroatiens ældste byer, der går tilbage til 385 f.Kr., da det var en græsk koloni kaldet Faros. På vej til havnebyen Hvar passerer vi gennem landsbyen Grablje, et velhavende sted for hårdtarbejdende mennesker, der var kendt for deres høje kvalitet vin, honning, olivenolie og lavendel. Efter Brusje slutter cykelturen ved den historiske by Hvar, hvor du kan besøge Španjol, et højtbeliggende citadel bygget for at forsvare byen mod tyrkerne.
Overnatning i Hvar.

Dag 4. Øen Korcula. Cykling ca. 44 km. 
Korcula er den af øerne med mest vegetation. Den er rig på skyggefulde pinjeskove og fredelige haver med cypresser, hvilket måske gør Korcula til den smukkeste af øerne i Adriaterhavet. Korčula påstår ligesom Venedig at være Marco Polos fødested, så vil du se navnet Marco Polo overalt på øen. Den middelalderlige by Korculas gader er anlagt som et fiskeben med det vigtigste "ben" (gade) fra hovedporten til toppen af den gamle by.
Overnatning i Korčula

Dag 5. Mljet Island National Park. Cykling ca. 15 km.
Mens vi nyder vores morgenmad sejler vi til den frodige, grønne ø Mljet også kendt som honning-øen. Mljet National Park er et smukt naturområde med to forbundne saltvandssøer, Great Lake med et areal på 145 hektar og med en dybde på 46 m, og den lille sø med et areal på 24 hektar og en dybde på 29 m. I det 12. århundrede byggede Benediktinermunke et kloster på en ø midt i søen. Efter frokost kan du tage en svømmetur i den lille sø eller tage endnu en cykeltur rundt om søerne.
Overnatning i Pomena (Mljet).

Dag 6. Peljesac halvøen og Makarska rivieraen. Cykling ca. 30 km.
Efter morgenmaden sejler vi mod Peljesac halvøen, hvor livet er meget mere som på en ø end på fastlandet. Vi har en lang opstigning foran os, men med udsigt til det smukke landskab glemmer vi næsten anstrengelserne. Cykelturen fører os ind i baglandet og forbi vinmarker. Når vi når frem til et udsigtspunkt med en formidabel panoramaudsigt til Korčulas gamle by på den anden side af vandet.
Har du fået cykling nok for i dag kan du hoppe på skibet i Orebić, en rigtig søfartsby. Resten af gruppen kan fortsætte yderligere 18 km mod Lovište, hvor frokosten vil blive serveret ombord. Om eftermiddagen bringer vores båd os til den populære ferieby Makarska rivieraen for foden af den Biokovo bjergkæden. Overnatning i Baska Voda eller Makarska på fastlandet. 

Dag 7. Omis og Split. Cykling ca. 12 km.
Denne sidste cykeldag tager os til Radman’s Mills, et populært feriested, der ligger midt i den skønne natur. Møllen stammer fra det 17. århundrede, og her er gamle møllehjul og –sten. Stedet er udgangspunkt for at besøge Cetina floden, der gennem tiden har skåret sig gennem bjergene og skabt den mægtige kløft.
Vi returnerer til Omiš og besøger Mirabella fæstningen, der før i tiden beskyttede de lokale indbyggere mod berygtede pirater. Udsigten fra fæstningen strækker sig over hele farvandet ud mod øen Brac.
Efter frokost på skibet sejler vi tilbage til den Split, som er en del af UNESCOs verdenskulturarv. Her finder vi en overflod af romersk arkitektur - af særlig interesse er Diocletian paladset.
Overnatning i Split.

Dag 8. Afmønstring og hjemrejse.
Turen er slut og det er blevet tid at tage afsked med dine medrejsende. 

Rejsefakta

Der er garanteret afgang på uspecificeret båd. Bådens størrelse afhænger af antal tilmeldinger. 
Der er afgange fra april til oktober, undtagen sommersæsonen juli-august, hvor bådene er chartret ud.  

I 2017 er der afgang på følgende datoer: 22. og 29. april, 6., 13., 20. og 27. maj, 3. og 10. juni,  9., 16., 23. og 30. september, 7. oktober 

Sværhedsgrad

Sværhedsgraden de enkelte dage varierer. Udgangspunktet er hver morgen nede ved kysten, og nogle dage kommer man helt op i over 500 meters højde (det er tilladt at stå af og trække). Dagsdistancerne er varierer mellem 12 og 44 km, og nogle dage kan man vælge kortere eller længere ruter. 
Man skal være i god form for at klare bakkerne. Cyklerne er dog gearede til bjergrigt terræn, og der er mulighed for at leje el-cykel, hvis man vil have "lidt medvind op ad bakkerne".
Hver dag følger der en cykelguide med ud på ruten, men man kan også vælge at cykle på egen hånd.  

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykler og udstyr

Udlejningscyklerne er gode mountainbikes udstyret med bagagebærer (på mindst en cykel pr. kahyt), sadeltaske og vandflaske. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Lappegrej og pumpe medfølger. Man kan låne cykelhjelm.

 

Du kan også vælge at medtage din egen cykel (kun ved kør-selv). Her er man selv ansvarlig for at få cyklen til og fra borde.

Det er nu også muligt at leje en el-cykel. Bestil i god tid, da der er et begrænset antal til rådighed.

Hvordan kommer man frem

Fly transport
Rejsen her er eksklusive transport fra/til Danmark. Der er ca. 25 km fra Split lufthavn til havnen.

Der er direkte fly fra Kastrup til Split med SAS og Norwegian, og fra Billund er der også fly, men ikke direkte forbindelser. 

Der kan bestilles transfer fra Split lufthavn til havnen for 50 € for 1-3 personer

Egen bil
Gæster i egen bil kan evt. få anvist parkeringsplads. Pris ca. 10 € pr. dag. 

 

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Ø-hop Dalmatien med økonomibåd
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

 • 7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Halvpension (morgenmad samt frokost eller aftensmad afhængig af dagsprogram)
 • Engelsktalende cykelguide

Tillæg:

 • Enkeltkahyt: + 50% (undtagen i lavsæsonen - på forespørgsel)
 • Cykelleje, mountainbike: 750 kr. (bestilles og betales hjemmefra)
 • Elcykel: 1.250 kr. (begrænset antal)

Rabatter: 

 • Rabat for 3. person i dobbeltkahyt med ekstra køje: 30% (afhængig af båd – på forespørgsel)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge og turistskat  25 euro pr person
 • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension (afsæt 100 kr pr. frokost eller aftensmad) 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning, normalt 30 euro pr person 

Bemærk: Betaling af depositum straks ved tilmelding. 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Katarina Line, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 

Se betingelser og læs om Katarina Line her www.katarina-line.hr

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medlemsnr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Tilbage til toppen