Loading...

Caminoen

Vandring og cykling ad verdens mest populære pilgrimsruter

Oplev den klassiske Camino og andre skønne pilgrimsruter i Europa. Mærk hvordan du bliver omfavnet af historien, mens du kombinerer aktiv ferie med smukke naturoplevelser og meditativ fordybelse.

UNESCO-verdensarv og smuk natur på verdens mest historiske pilgrimsruter

Den spanske betegnelse ”el camino” betyder ”vejen” og er på mange måder både et præcist og udetaljeret udtryk for, hvad en sådan pilgrimsrute egentlig er. For udover at udgøre underlaget under dine sko, hvad er det så? Vejen til hvad? I Middelalderen var det vejen til en apostels grav og dermed en vej til tilbedelse og beviset på sin tro. I dag er det for de fleste mennesker ikke længere et religiøst islæt, der sender dem på en lang færden ad Europas smukke pilgrimsruter, men de snoede stier er nu i højere grad en vej væk fra hverdagens stress og jag og vejen mod lysere tider, ny inspiration, åndelig fordybelse og uforglemmelige oplevelser.

Over hele Europa findes et stort netværk af forskellige pilgrimsruter, der gennem historien har ageret vejen til både religiøse, spirituelle og personlige formål. Det latinske ”peregrini” betyder ”dem der vandrer mellem markerne” og danner baggrund for betegnelsen pilgrim. I dag er det muligt at agere pilgrim både til fods, på cykel og på hesteryg og mange tager på pilgrimseventyr alene på grund af nysgerrighed og eventyrlyst. Uanset valg af rute og udgangspunktet for rejsen garanterer alle pilgrimsruter natur- og kulturoplevelser helt udover det sædvanlige. Du kommer igennem vilde skove, øde sletteområder, frodige marker og afsidesliggende bjergbyer, hvor du mærker en ro og et nærvær, som ikke findes andre steder. På en pilgrimsrejse er der masser af plads til at se både indad og udad.   

Hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af pilgrimsrejser med både vandring og cykling. Pilgrimsruterne er forbundet over hele Europa, og både de italienske, portugisiske og spanske er meget efterspurgte. Uanset hvad målet er for pilgrimsvandringen, så byder ruterne på imponerende kulturmonumenter, spændende historier og plads til fordybelse. Både vores cykel- og vandreture foregår primært uden rejseleder, men på egen hånd med udleverede kort og rutebeskrivelser, så der er rig mulighed for at finde ro, tage pauser undervejs og styre dagsdistancerne i eget tempo. Turen fra Danmark arrangeres som oftest på egen hånd, men vi er behjælpelige med transport og booking af fly.

Læs mere om vores pilgrimsruter nedenfor.

Læs mere
View as Grid List

9 Items

per side
Vandreferie på egen hånd i Spanien og Portugal

Drag afsted på en spændende pilgrimsfærd, hvor du både oplever Spanien og Portugal. Den ældgamle pilgrimsrute fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela vil bestemt ikke skuffe. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 3.998,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Italien

Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.298,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Spanien

Uanset tro er de sidste 113 km af den historiske Camino en spændende oplevelse, hvor det at vandre ad den gamle pilgrimsrute i Spanien automatisk sender tankerne ud på langfart. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.598,- DKK
Spanien – Cykelferie på egen hånd

Mærk historien og nyd de skønne landskaber langs de sidste 270 km af Den Spanske Camino, når du cykler fra Astorga til Santiago de Compostela. Det er en både udfordrende og bevægende oplevelse.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.998,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Italien

Oplev gamle historiske pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Glæd dig til at komme helt tæt på naturen på denne skønne vandreferie. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.698,- DKK
Portugal – Cykelferie på egen hånd

Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.

 • Individuel afrejsedag
 • 8 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.498,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Oplev den portugisiske camino fra Porto til den legendariske by Santiago de Compostela. Glæd dig til 14 dage gennem to spændende lande, med fokus på vandring for både krop og sjæl.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.698,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Tag med på en naturskøn pilgrimsvandring med smukke udsigter over havet og bjergene. Glæd dig til at vandre i afvekslende natur og igennem hyggelige autentiske landsbyer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.298,- DKK
Kultur og pilgrimsfærd på den portugisiske Camino med dansk vandreleder

Tag med på en skøn pilgrimsvandring. Vi starter i Portos historiske centrum, vandrer gennem Nordportugal og Galicien og når det tusind år gamle pilgrimsmål: Katedralen i Santiago de Compostela.

 • 3 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 11.498,- DKK

Den klassiske Camino

Camino kommer af det spanske ord for sti eller vej, og den klassiske, spanske Camino lægger da også navn til en ganske særlig en af slagsen. Caminoen, også kaldet Jakobsvejen på dansk, er nemlig vejen til apostlen Jakobs gravsted i Santiago de Compostela i det nordlige Spanien, og den går hele vejen gennem landet fra Pyrenæerne i øst. Graven er et yndet sted at besøge for troende, der tager turen for at bede, men også personer, der blot vil opleve historie, kultur og natur valfarter til den spanske vandredistance. Den spanske Camino har som den eneste langdistance vandrerute opnået UNESCO’s anerkendelse som verdenskulturarv, og her er virkelig plads til at lade både tanker og fødder komme på langfart. Prøv en af følgende rejser på den spanske Camino:

• Vandring fra Sarria til Santiago de Compostela: En verdenskendt vandretur – intet mindre. Gå de sidste 113 km af den klassiske, spanske Camino og send tankerne på langfart.

• Vandring ad Camino Frances fra Leon til Sarria: Denne strækning hører sig egentlig til den franske Camino, der strækker sig fra Saint Jean Pied de Port nord for Pyrenæerne tværs over det nordlige Spanien til Santiago de Compostela. Turen her er dog blot en lille del af Camino Frances og foregår kun i Spanien. Den kan med fordel kombineres med ovenstående.

• Caminoen på cykel: Cykling ad de sidste 270 km af den spanske Camino fra Astorga til Santiago de Compostela. Mærk historien og nyd de skønne landskaber.

Pilgrimsruter i Italien og Frankrig

Det er ikke kun Spanien, der kan bryste sig af at være indehaver af populære pilgrimsruter. Også både Frankrig og Italien har smukke vandre- og cykelruter gennem mageløse landskaber og hyggelige byer. Se mere her:

• Pilgrimsvandring ad Via Francigena: Få et udsnit af pilgrimsruten Via Francigena, der går den lange vej fra Canterbury i England til Rom i Italien. På seks dagsetaper i Toscana vandrer du fra Lucca til Siena.

• Pilgrimsstier i Umbrien: Gå ad ældgamle stier gennem Italiens grønne hjerte og gør stop i stemningsfulde byer undervejs. 

Pilgrimsruter i Portugal

På Den Iberiske Halvø i det sydvestlige Europa, grænsende op til Spanien og Atlanterhavet, ligger frodige Portugal med sine langstrakte bjergkamme, grønne højlandssletter og smukke strande. Landet kan tilmed prale af at have nogle af de højeste gennemsnitstemperaturer på det europæiske fastland og nogle utroligt smukke pilgrimsruter. Prøv fx:

• Den Portugisiske Camino – kystruten: Tag på 15 dages naturskøn og kystnær pilgrimsvandring fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien. Ruten strækker sig over 260 km med smukke udsigter over Atlanterhavet og de tårnende bjerge.

• Vandring fra Porto til Santiago de Compostela: Gå Den Portugisiske Camino fra Porto til Santiago de Compostela ad en rute længere inde i landet. I løbet af 14 dage går du ad stier, der bugter sig 225 km gennem det portugisiske og spanske landskab.

• Vandring ad den portugisiske Camino: Følg Romerrigets gamle vej til Gallaecia (det nordlige Portugal) på en 123 kilometers pilgrimsvandring fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien. Turen varer kun 8 dage.

• Caminoen – kystruten på cykel: Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du på cykel følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.

Uanset hvilken Camino eller pilgrimssti, du vælger, er der lagt op til naturoplevelser, kulturbesøg og en indre ro, der er noget helt særligt. Om du vælger vandreskoene eller den tohjulede er også op til dig – fælles for enhver tur er dog, at det gælder om at være godt forberedt. Nedenfor kan du få et par gode råd med på vejen.


5 gode tips til vandring og cykling på Caminoen og andre pilgrimsruter:

 1. Hav styr på provianten: Det er vigtigt at være godt forsynet med mad og især vand, før du begiver dig afsted på din dagsetape. Der er meget få indkøbsmuligheder undervejs og generelt ikke mulighed for at få vand, så pak rigeligt med væske og en god frokost i tasken.
 2. Hav kortet klar: Generelt er ruterne på de forskellige Caminoer rigtig godt afmærket, men hav alligevel altid dit kort med dig, så du kan finde tilbage, hvis du kommer på afveje.
 3. Hav det rigtige udstyr: Uanset om du skal vandre eller cykle er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Gode (vandre)sko og (vandre)sokker er alfa omega, ligesom vandrestave, cykelshorts og en god, let rygsæk er vigtig. Husk at anskaf dig udstyret i god tid før din Camino-rejse, så du kan nå at ”gå det til”.
 4. Hav nogle kilometer i benene: Hvis du er vant til at gå eller cykle og er i nogenlunde form, bliver dagsetaperne automatisk lettere og oplevelserne derved kun bedre.
 5. Fordyb dig: Du befinder dig på en af verdens mest historiske veje, der igennem århundreder har båret pilgrimme fra usikre startpunkter til hellige mål. Sæt farten ned, vær til stede, lad stress og jag blive hjemme og fordyb dig i nuet – det er en helt særlig oplevelse at være her.

 

Du kan også gå på opdagelse i vores andre danske eller europæiske cykelrejser eller vandreferier – vi har noget for de fleste.