Loading...

Ferie i Toscana

Oprindelsessted for den italienske renæssance

Tag på en ferie til regionen, der gerne anses for at være Italiens skønneste. Toscana er højdespringer inden for mange felter, med både traditioner, landskab, kulturindflydelse, historie og kunst som virkelig imponerer.

Sanselige Toscana

På grund af Toscanas stærke kulturelle identitet bliver regionen til tider beskrevet som en ”nation inden for en nation”. Den italienske renæssance tog i høj grad sit udgangspunkt her – først og fremmest på grund af byen Firenze. Her finder du storslået arkitektur, kunsthistoriske samlinger og særdeles gode shoppingmuligheder. Regionen har også mange andre spændende steder, og syv af dem er endda endt på UNESCOs liste for verdenskulturarv. De toscanske byer er fulde af charme, dufte og ekstraordinære smagsoplevelser, og mellem byerne bølger bløde, grønne bakker og snorlige vinmarker sig. Lyder det ikke skønt?

En ferie til Toscana kan se ud på mange måder. Med Ruby Rejser kan du både tage på cykel- eller vandreferie. Bliv klogere på vores rejser til Toscana herunder.

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Italien - Cykelferie på egen hånd

En smuk og middelsvær tur mellem Pisa og Firenze fuld af toskanske stemninger og dufte og kun enkelte krævende stigninger undervejs.

  • Individuel afrejsedag
  • 7 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 4.798,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Italien

Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena. 

  • Individuel afrejsedag
  • 7 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 4.298,- DKK

Toscana på to hjul

Begiver du dig ud på en cykelferie på egen hånd, der tager dig igennem Firenze, Siena og Chianti, får du en vidunderlig – og til tider udfordrende – tur. Du vil mærke den italienske nerve, når du er omgivet af stolte cypresser og rødkalkede huse med smukke tegltage. Turen tager dig tæt på forførende Siena og fascinerende Firenze samt op og ned ad mere eller mindre stejle bakker, så du kan nyde udsigten fra små bakketop-byer.

En lidt nemmere cykelferie tager dig på tværs af Toscana fra Pisa til Firenze. Cykelruten indeholder kun enkelte krævende stigninger, og undervejs bevæger du dig langsomt gennem Leonardo da Vincis, Puccinis og andre kunstnere og komponisters pittoreske landskaber og smukke byer. Du vil blandt andet se det legendariske skæve tårn i Pisa, cykle gennem olivenlunde og besøge dal-byen Lucca, der er en af Italiens skønneste.

På cykelferierne har du mulighed for at leje cykler, og din bagage vil blive transporteret fra hotel til hotel undervejs på ferien. Vi har udarbejdet en generel pakkeliste, der gør dine forberedelser til en cykelferie lettere, og du kan også blive klogere på sværhedsgrader og andet.

På vandreferie i Toscana

Er du mere til at holde fødderne på jorden, mens du bevæger dig rundt i Toscana, har vi også ferien til dig. På vores pilgrimsvandreferie ad Via Frencigena fra Lucca til Siena får du et udsnit af pilgrimsruten, der strækker sig fra Canterbury i England til Rom. I dit helt eget rolige tempo vil du gå gennem blide, bakkede landskaber og flade lavlandsområder, fra den ene historiske by til den anden. De interessante bygningsværker er mange – oplev blandt andet det over 1000 år gamle Pozzeveri-kloster og den romanske kirke La Badia a Conéo.

Vandreferien er individuel og har en moderat sværhedsgrad. Du skal dog ikke bære rundt på din bagage – den transporterer vi fra hotel til hotel for dig.

 

Cinque Terre Toscansk landskab By i Toscana

 
7 toscanske lokaliteter på UNESCOs verdenskulturarv-liste

1) Firenzes historiske centrum: Her ligger skattene side om side. Du må ikke snyde dig selv for byens mægtige domkirke, Uffizi-galleriet eller en tur over Ponte Vecchio-broen.

2) Det historiske centrum i Siena: En flot katedral, landlige omgivelser og populære seværdigheder som Piazza del Campo.

3) Pladsen til katedralen i Pisa (Mirakelpladsen): I byens vigtigste kulturelle, religiøse og turistmæssige centrum finder du blandt andet det skæve tårn i Pisa.

4) Det historiske centrum i San Gimignano: San Gimignano bliver kaldt tårnenes by. Mange af tårnene eksisterer ikke længere, men byen har stadig en imponerende profil.

5) Pienzas historiske centrum: Byen er en lille arkitektonisk juvel midt ude på landet.

6) Val d'Orcia: Dalområdet er et klassisk eksempel på et toscansk landskab med endeløse bakker, cypresser, vin- og kornmarker og vandløb.

7) Medici-villaerne og haveanlæg: Medici-villaerne er elegante bygninger uden for Firenzes bymure. De blev bygget af den velhavende Medici-familie, da renæssancen var på sit højeste.

Monteriggioni Bil og cykler i Toscana By i Toscana

 
Er en ferie til Toscana noget for dig?

Glæd dig til en ferie til regionen, hvor Leonardo da Vinci og Michaelangelo skabte nogle af deres største kunstværker, og nyd smagene fra det verdensberømte toscanske køkken. Her kan du gå på opdagelse i smagfulde skinker, friske grøntsager som fennikel, aubergine og artiskok, lækre fiskeretter, tortelli og lokale oste.

Er du ikke overbevist om, at Toscana er den italienske feriedestination for dig, kan du også nyde en vandreferie til Cinque Terre eller en cykelferie ved Gardasøen. I det hele taget har vi et bredt udvalg af ferier i Italien, men du kan også vælge at søge mod Frankrig og Spanien, hvor vi også har noget for enhver smag.