Oversigt over Hurtigrutens skibe

Velkommen ombord. De 16 skibe i Hurtigrutens flåde (ekskl. Nordstjernen og Fram);, har forskellig størrelse og alder. Alle skibe har sin egen stil og sit eget design. Fælles for dem alle er at du får den samme hyggelige rejseoplevelse, med den uforglemmelige Hurtigruten atmosfære ombord.

Du kan læse mere om kahytstyperne for skibene herMS Midnatsol

MS Midnatssol

Skibet har et klassisk hurtigrute navn. Navnet har vært et brugt navn på tre skibe inden denne  gik ind i trafik i 2003. Navnet tilsiger at skibets interiør er inspireret af solen, lyset og den magiske natten en kan opleve i Nordnorge. 

Læs mere

MS Trollfjord

MS Trollfjord

Skibet har navnet af en af de mest spektakulære oplevelser på rejsen med Hurtigruten. Ombord er skibet inspireret af kystmiljøet skibet er en del af.

Læs mere

MS Finnmarken

MS Finnsmarken

Det første Finmarken blev byget i 1912 og var efter tidens trender, det nye Finmarken er inspireret i form og design fra MS Finmarken. 

Læs mere

MS Nordnorge

MS Nordnorge

Skibet sejlede sin jomfrutur den 20.marts 1997. Hun er det 4. skib i rækken med navnet efter den nordlige del af Norge. Skibet er blevet kendt efter hun sejlet i dokumentaren ”Hurtigruten  – minut for minut”. 

Læs mere

MS Nordkapp

MS Nordkapp

Det nordlige klippe Nordkapp har givet skibet sit navn.  Hurtigrutens gæster kan besøge Nordkapp året rundt. 

Læs mere

MS Polarlys

MS Polarlys

Navnet betyder det arktiske lys, og skibet er den tredje i rækken med navnet. Det magiske lys som man kun kan finde i de områder af verden med et vinterlig mørke  har givet mange inspirationer. Du kan tage med Hurtigruten på ”jagten på lyset”. 

Læs mere

MS Nordlys

MS Nordlys

Som skibene MS Polarlys og MS Midnatsol er også dette skibet opkaldt efter et ”himmelsk ” lysoplevelse  i nord. Det kan man tydeligt se i skibets interiør som er lyst og venligt. 

Læs mere

MS Richard With

MS Richard With

Grundlæggeren af Hurtigruten, som kom på ideen om at sejle om natten om vinteren har givet skibet sit navn. Mange steder i Nord-Norge  kan man se statuer af Richard With. 

Læs mere

MS Kong Harald

MS Kong Harald

Navnegiveren til dette skib er ingen ringere end Norges konge. Dette kan man se ombord på skibet, hvor kongekronen er en del af skibets interiør.

Læs mere

MS Spitsbergen

MS Spitsbergen

Nyt Hurtigruten ekspeditionsskib. erstatter MS Midnatsol i kyst ruten fra 26 sep 2016 til april 2017. 

Læs mere 

MS Vesterålen


Dette skib er det tredje med sit navn, og afløste sin navnesøster fra 1950. Skibet  var et af dem der skulle videreføre en stolt passager- og godsfragt traditionerne langs den norske kyst.

Læs mere

MS Lofoten

MS Lofoten

Skibet tilhører de ældste og mindste af Hurtig rutens skibe, og indeholder de originale salonger fra 1964. 

Læs mere

MS Nordstjernen


Nordstjernen sejler til Svalbard og er opkaldt efter Nordstjernen (Stella Polaris), der er berømt for at have hjulpet søfarende helt tilbage fra vikingetiden med at navigere mod nord. 

Læs mere

MS Fram

Hurtigrutens Explorer skibe brugt til ekspeditioner i bl.a. Grønland, Antarktis, Svalbard og Island. 

Læs mere

MS Roald Amundsen

Roald Amunsen - Hurtigruten - Tilbud på rejser

Roald Amundsen er den nyeste tilføjelse i flåden bygget i 2018 og sejler på hybridteknologi. Skibet har store observationsplatforme og flere kahytter har egen balkon. Skibet sejler i Antarktis og Grønland

Læs mere

MS Fridtjof Nansen

Roald Amunsen - Hurtigruten - Tilbud på rejser

Den seneste tilføjelse til Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe - og den nyeste generation af eksepeditionsskibe. Byggeår 2020. Skibet komemr til at sejler i Antarktis og Grønland

Læs mere