Svalbard

Har du mod på nye udfordringer, der giver dig minder for livet? Så tag en tur til Svalbard, hvor alt fra det vilde dyreliv til den smukke natur er med til at give dig en helt fantastisk oplevelse.

Besøg den sårbare arktiske natur

Der er noget helt særligt over den norske øgruppe. Mørket der præger de nordlige breddegrader i vinterhalvåret er med til at skabe en unik stemning, der gør det helt klart, at du er havnet i, hvad der føles som, en anden verden. Det hele bliver ikke mindre unikt, når det imponerende nordlys pludselig danser på den mørke himmel. Lyset der dominerer i sommerhalvåret er mindst lige så fascinerende. Her kan du opleve en særlig fin og lyserød himmel, der nærmest giver dig indtrykket af, at du befinder dig i en drømmeverden. Og rejser du midt om sommeren, vil du opleve, at solen aldrig går ned, hvilket også kaldes midnatssol. Dét er en fascinerende og energigivende oplevelse.

Den enestående natur rummer både maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, smukke bjergtoppe og et spændende dyreliv. Du får lov til at indånde den helt friske luft, nyde imponerende syn lige så langt øjet rækker, og få helt igennem unikke oplevelser i den arktiske vildmark.

Læs mere
per side

9 Items

Arktisk nordlyseventyr på sagnomspunden øgruppe

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde nordlyseventyr venter i mørket. Direkte fly til Svalbard og tre spændende udflugter er inkluderet i rejsen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
 • 4 nætter
Forespørg
Smukke Svalbard | Rejs juni-juli 2024

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra Oslo
 • 9 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Den ultimative ekspedition | Juli - September 2024

På denne rejse kommer du til at gå på opdagelse i alt, hvad Svalbard har at byde på, når vi sejler nordpå for at krydse 80. breddegrad og til Øst-Svalbard, der er hjem for øgruppens største bestand af isbjørne.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg
Svalbard | Rejs søndag-fredag |

Sejl langs Svalbards vestkyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. Rejs fra maj til september. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Rejs onsdag-mandag | 2024

Udforsk Svalbards kyst med Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Rundrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | Maj til september 2024

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø, Svalbard. Over 15 dage vil du gå i dybden med den norske natur, og få en dybere forståelse for, hvad Norges kultur indebærer.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Sydgående ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen | Maj til september 2024

Tag med på en uforglemmelig ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen, hvor du kommer til at opleve alt, hvad den norske kyst har at tilbyde. Udforsk forskellige kystsamfund med anderledes kulturer.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Nordgående ekspeditionsrejse fra Bergen til Svalbard | Maj til september 2024

Glæd dig til en rejse langs den norske kyst, hvor du både udforsker højarktiske områder, idylliske omgivelser og fantastisk dyreliv på vejen mod Norges nordligste øgruppe, Svalbard.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Når turen går til Svalbard

I det aller nordligste Norge finder du Svalbard, der består af flere norske øer i Nordishavet. Det store område er adskilt fra Grønland af Frambassinet, der er mere end fire kilometer dybt. Selve navnet Svalbard stammer fra islandsk og betyder “kolde kyster”. Dette navn beskriver meget godt, hvilket klima du vil opleve, når du rejser til Svalbard. Og når du rejser med Ruby Rejser, kan du få en dansk rejseleder til at guide dig rundt. Et arktisk klima kan dermed blive lidt nemmere at overskue, så du bedre har mulighed for at fokusere på at opleve nordlys, isbjørne og meget andet.

Det er dog ikke kun det arktiske klima, du kan opleve, når du vil besøge Svalbard. Som betydningen af navnet afslører, er der nemlig mange kyster at udforske på den norske øgruppe. Derfor vil du også opdage, at der er et stærkt præg af kystklima på øerne. Altså er der mulighed for at mærke et helt særligt klima, der er drastisk anderledes, end hvad du kender hjemmefra. Samtidig kan de spidse fjelde, de store hvide arealer og den vilde tundra næsten tage vejret fra dig. Der er virkelig tale om smuk natur i verdensklasse, du helt sikkert ikke vil fortryde at opleve.

 

Oplev det fascinerende dyreliv i Svalbard

Store dele af Svalbards arealer er gjort til store nationalparker. På den måde bliver Svalbards natur bevaret på en helt naturlig måde, og du vil dermed få gode chancer for at opleve helt unikke scenarier. Fra naturen i sig selv til selve dyrelivet i disse områder er nemlig ikke noget, du ellers falder over på enhver rejse.

Ruby Rejser tilbyder ferier, der lader dig rejse til Svalbard og opleve store dele af de imponerende kyster, de majestætiske bjerge og det vidunderlige dyreliv. Eksempelvis kan du med Hurtigrutens skibe måske endda få lov til at se vilde isbjørne i deres naturlige habitat. 

Grundet de store områder, der er fredet, kan du finde et helt unikt dyreliv i det arktiske landskab. Store dele af øgruppen er helt uberørt af mennesker, og dyrene lever derfor i en helt naturlig cyklus. Du kan dermed nemt lade dig imponere af, hvordan dyr og natur lever i harmoni med hinanden uden et eneste højhus, motorvej eller lignende i nærheden. Det kan næsten føles som om, at du bliver en del af noget større end dig selv, når du tager del af den vidunderlige følelse ved at omgive dig med naturen på denne måde.

Isgrotte Svalbard Nordlys Svalbard Hundeslæde Svalbard

Gå på jagt efter det smukke nordlys

Svalbard ligger helt ideelt til at gå på en af de yderst populære jagter – nemlig jagten på nordlyset. Hvis du går med en drøm om at opleve nordlyset med dine egne øjne, er Svalbard en oplagt mulighed. Og med en dansk rejseleder med på rejsen bliver det kun endnu nemmere at jagte det famøse naturfænomen. 

Øgruppen byder på en bred vifte af forskellige udflugter. Vildmarken og landskabet i sig selv sætter rammerne for en rejse i særklasse, der virkelig skiller sig ud fra andre ferier, du har været på. Ekspeditionsrejser er især ideelle for dig, der har en lille opdagelsesrejsende gemt i maven. Det er nemlig på denne måde, at du virkelig får lov til at opleve destinationer, naturfænomener og dyreliv, du ellers ikke opdager. En ekspeditionsrejse med Ruby Rejser sørger for at tage dig til nogle af de fjerneste kroge i verden, såsom Svalbard, så du får øjnene op for helt anderledes klimaer, naturoplevelser og meget mere. 

 

Tag på en helt særlig rejse til Svalbard

Der er stor forskel på at opleve Svalbard om sommeren og om vinteren. Om vinteren bliver det aldrig lyst, og om sommeren er det helt omvendt, for her bliver det aldrig mørkt. Begge dele er helt særligt at opleve og bidrager til følelsen af, at du er et sted, der ikke minder om mange andre. Om vinteren kan du få glæde af det fascinerende nordlys, mens du om sommeren kan beundre midnatssolen. Det er også muligt at rejse til Svalbard i foråret eller efteråret, hvor du får en blanding af lys af mørke og kan nyde fordelene ved begge dele: både nordlysets dans og de smukke landskaber badet i lys.

Når du skal finde en rejse, der åbner dine øjne for helt nye eventyr, så kan vi varmt anbefale Svalbard. Udover at være en helt speciel destination med en unik fauna og flora, så er det også et unikum af vidunderlige naturfænomener. Fra nordlys til gletsjere – vildmarken byder virkelig på en helt anden hverdag, end du er vant til. Og med de mange udflugter hos Ruby Rejser kan du nemt få en oplevelse for livet, du med glæde vil fortælle om igen og igen.

Leder du efter en rejse, der måske skubber til dine personlige grænser og tager dig lidt ud af din tryghedszone, så har du et oplagt bud her. Gå på jagt efter vilde dyr, du måske kun har set i zoologisk have, eller lad dig rive med af en hverdag, der på ingen måder minder om din vante dagligdag. 

Nordlys og hunde Svalbard Sommer Svalbard Hundeslædekørsel Svalbard

Besøg unikke Svalbard med Ruby Rejser

Der venter dig et hav af oplevelser på den norske øgruppe. Det kan både betyde, at der er nok at give sig til. Men det kan samtidig også betyde, at planlægningen kan virke overvældende. Heldigvis har vi hos Ruby Rejser flere forskellige rejser til Svalbard, du kan vælge imellem. På den måde skal du blot beslutte dig for, hvilke oplevelser du helst vil opleve. 

Du kan både tage på tur med Hurtigruten, der viser dig rundt langs de spændende kyster. Men du kan også tage på en spændende rejse, der tager dig Svalbard rundt, hvilket virkelig kan give dig en uforglemmelig oplevelse. 

Har du spørgsmål, bekymringer eller andet, vi kan hjælpe med? Så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi sørger gerne for, at du føler dig bedst muligt forberedt på din kommende rejse til vildmarken i Svalbard. Men vi hjælper naturligvis også gerne med spørgsmål om alt fra nordlys og isbjørne, til hvad du bør pakke til sådan en ekspeditionsrejse.