INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt fra Mainz til Köln med MS Lale Andersen

Rhinen med herlige vinbyer

NYHED. På cykelstierne langs Rhinen i skønne landskabsscenerier med grønne vinmarker, vinbyen Rüdesheim, Koblenz, Bonn og Øl-byen Köln (Kölsch-bier).

0,00 kr
In stock
Travel Code
KR-65
Rhinen med herlige vinbyer

I et pragtfuldt og urgammelt område sejler MS Andante på denne tur. Netop her findes der utallige gamle borgruiner på vin skråningerne langs med floden, og lige akkurat denne flodstrækning er udvalgt til at være iblandt UNESCO`s verdens kulturarv. Floden baner sig vej igennem klippepartier, borgruiner, bindingsværk idyl, og små og store vinbyer. Et eldora af sightseeings, ligefra den verdenskendte vinby, Rüdesheim med "Drosselgasse" til den store, flotte by, Köln, med den imponerende domkirke.

Og her oplever man natur, kultur og socialt samvær både om bord på båden og ude på cykelstierne langs med floden.

Ruten går fra Köln sydpå til Mainz (eller omvendt).

Først (eller sidst) på ugen kommer du til Rüdesheim, hvor man absolut må gå en tur i den berømte "Drosselgasse" og smage på noget af den lokale vin. Strækningen er fyldt med gamle borgruiner på skråningerne langs floden og du passerer også den sagnomspundne Loreley klippe, hvor sagnet siger, at den skønne jomfru sang så smukt, så søfolk forulykkede her på dette farlige og smalle sted af floden.

En spændende flodstrækning både til vands og på cykelstierne. Nemme cykel etaper, ca. 30 til 45 km pr. dag, så alle kan være med. Og ellers er det helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og du cykler helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de steder, som du har lyst til at udforske nærmere. Efter cykelturen går du igen ombord og kan slappe af på dit herlige, flydende hotel, MS Andante. Måske i den flotte salon med tilstødende bar, før du får middagen serveret i den hyggelige restaurant. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted at opleve i løbet af ugen.

Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der nogle sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Rejsefakta

KUN 4 Afgangsdatoer i 2017 for MS Andante på strækningen fra Mainz til Köln:

Fra Mainz: 12.8. og 9.9 (denne afgang sælges som grupperejse inklusive fly, transfers, cykelleje, dansk rejseleder).
Fra Köln: 19.8. og 16.9.

Se også turen Mainz-Basel med samme båd, og andre afgangsdatoer i august/sept. Vær OBS på at rød pris godt kan betyde at båden sejler på den anden strækning.

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Indkvartering

MS Andante har plads til 84 gæster ombord og er nyrenoveret i 2008/2009 med hyggelige saloner, bar og delvist overdækket soldæk.

Der er kahytter på både hoveddækket og øverste dæk (promenadedækket). Ingen kahytter er beliggende under vandlinien, og der er i alle kahytter indv. regulerbart klima anlæg og vinduer, der kan åbnes. Desuden er alle kahytter udstyret med fritstående senge, toiletbord, eget bad/toilet og fjernsyn.

Der er ingen problemer med kuffertpakning, da dit flydende hotel, MS Andante følger med på ruten hele ugen. Så du får et nyt sted at opleve hver aften, hvor båden ligger til kaj forkellige skønne steder langs med floden.

Og du bestemmer helt selv, hvor meget og hvor lidt du vil cykle. Hvis du ønsker en total ”slapperdag” kan du vælge at blive på båden og nyde sejlturen, den friske luft og de flotte udsigter. Skipper og besætning servicerer dig på alle måder i den hyggelige spise- og opholdssalon med tilhørende bar. Eller du kan også vælge at ”slikke” sol på soldækket, mens du lytter til bølgernes beroligende skvulpen.

Man har fuld pension, dvs. morgenbuffet, madpakke/frokost, eftermiddags kaffe og 3-retters middag om aftenen. Hvis du vælger at blive ombord på båden hele dagen, serveres der en let kold anretning til frokost.
Der kan købes diverse drikkevarer ombord, og som oftest tilbydes der vin fra det lokale vindistrikt, hvor båden har kajplads.

Ruby Rjser har et bestemt antal kahytter til rådighed men du vil også være sammen med gæster fra andre nationer. Og ofte giver det en god snak om dagens begivenheder, når man mødes i baren om aftenen efter dagens mange forskellige oplevelser og der knyttes mange venskaber på kryds og tværs af alle sprogbarrierer.

Undervejs er det oplagt at nyde den liflige Rhinskvin i de smukke og kendte vinbyer langs hele strækningen.

Sværhedsgrad og kort

Hele strækningen er på ca. 220 km med dagsetaper fra 30 til 40 km. Og landskabet er som i Danmark, mest fladt, men med lette bakker, som kan klares af enhver med almindelig kondition.

Du får tilsendt rejseinformation med tydelig afmærkning af kajpladser på dansk. Detaljeret cykelkort får du udleveret på båden, og rejselederen om bord forklarer hver aften på tysk (og engelsk ved behov) om morgendagens cykel etape.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram
Dagsprogrammet her er med start i Köln
(Hvis I ønsker afgang fra Mainz kontakt os for dagsprogram)
 

1. dag. Ankomst til Köln
Check.- in ca. kl. 17.00 med velkomstdrink, anvisning af kahyt og derefter velkomstmiddag. Men tag dig måske også tid til at nyde et glas køligt "Kölsch" (Kölner Bier) i en af de mange kneiper i havne området. Båden bliver liggende natten over. og der tilbud om en guided aftentur i Köln.

2. dag. Köln - Bonn, ca. 35 km
Første cykeldag med dejlige oplevelser inden du når etapemålet, Beethoven-byen Bonn. Du følger højre flodbred det meste af dagen via Rhinen promenaden og forstæderne til Rodenkirchen, hvor floden slynger sig 90 gr. med byen Potz på modsatte flodbred. Her finder du også "Freizeitinsel" (fritidsøen) Groov i landskaber med kanaler og fritidsaktiviteter. Turen er kort, så du når hurtigt til Bonn med Kenndy-broen centralt i bycentrum, ikke langt fra Beethovens fødehus, som nu er museum. Bonn bærer stadig præg af at have været hovedstad for Vesttyskland i mange år, og har absolut mange kulturelle mindesmærker, som er et besøg værd.

3. dag. Bonn-Andernach, ca. 45 km
En spændende dag, hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfels klippen. Et besøg værd, men der er stejle stier op til borgen. I Königswinter kan man også besøge det store aquarium med ikke mindre end 6000 forskellige fisk og dyr, der lever i havet. I dagens etapemål, byen Andernach finder man en verdenskendt koldtvands-Geyser, der springer ca. 60 m højt, et flot syn. Overnatningsstop i Andernach.

4. dag. Andernach - Koblenz, ca. 30 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen, først et kort stykke til Neuwied med det flotte slot på venstre flodbred. Du cykler på højre flodbred og skal over broen, hvis du vil besøge slottet. Du fortsætter igen på venstre flodbred til forstæderne Kesselheim og Neuendorf før du kommer til selve Koblenz og Deutsches Eck, hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen i et skønt naturpanorama. Borgen Ehrenbreitstein ligger på modsatte flodbred, og herfra afgår den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane) tværs over floden til Mosel med en helt fantastisk udsigt. Billetter til sejlbanen kan købes om bord.

5. dag. Koblenz - St. Goar, ca. 35 km
Denne dags etape både til vands og på cykel fører dig ad Rhinens løb, valgt som UNESCO`s  Verdens kulturarv. Her bugter floden sig i skønne landskaber, og den ellers så store flod snævrer ind til en smal flod netop på dette stykke ved Boppard og St. Goar. Flere borge er der også på strækningen, bl.a. den romantiske Marksburg, som aldrig har været bombet, selve kurfyrstens slot i Boppard, Burg Rheinfels, den allerstørste borgruin ved Rhinen og borgene "Katz und Maus" på den anden flodbred i St. Goarshausen. Over-night stop i St. Goar.

6. dag.St. Goar - Rüdesheim, ca. 30 km
Igen en dag præget af smuk natur, borge og skønne cykelstier langs med floden. Du passerer den sagnomspundne klippe, Loreley klippen, hvor mange søfolk er forudlykket i gamle dage. Videre igennem Oberwesel og andre småbyer. Og hele tiden følger du cykelstierne helt nede ved floden med udsigt til skønne vinbjerge på modsatte flodbred indtil du når til Bingen. På modsatte flodbred ligger Rüdesheim og der går en lille færge over floden, så det er nemt at komme frem og tilbage, hvis kajpladsen er i Bingen. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det må være et "must" at slentre en tur her i Drosselgasse og nyde et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer og der er også tilbud om en guided tur i Rüdesheim.

7. dag. Rüdesheim - Mainz, ca. 40 km
Sidste dag på denne skønne rute er lige så interessant som alle de tidligere dage. Først passerer du Eltville med den velkendte kurfyrst borg. Videre rundt i våd-landskaber med kanaler og grønne enge indtil du kommer til byen Mainz. En herlig by, hvor du må tage dig tid til lidt sightseeing denne sidste dag. Den kejserlige St. Martin domkirke, Altstadt, den gamle bydel med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flot restaurerede bindingsværkshuse. Og her finder du gemytlige Weinstuben, hvor du altid kan få skænket et glas af den lokale vin.
Men denne sidste dag har kokken om bord på MS Andante ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin, og socialt samvær.

8. dag: Check-ud 
Efter morgenmaden er der check-ud og hjemrejse, med mindre du har besluttet dig for et par ekstra feriedage i dette skønne område. Hoteller kan søges på www.hotels.com

Ret til ændringer forbeholdes ved høj eller lav vandstand, slusetrafik eller andet vejrlig. 

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje gode, nye unisex cykler med lav indstigning, 7 gear, hånd- og fodbremser samt cykeltasker.
Hvis du vil mdbringe din egen cykel, er dette også muligt, men der er begrænset plads, så dette skal anmeldes ved bestilling.

Der er el-cykler ombord, som kan lejes og som skal forudbestilles.
Se lejepriser i prislisten.

Hvordan kommer man frem

Man skal selv komme frem til Köln eller Mainz, afhængig af startby.

Fly
En flyrejse er en god løsning, da man kan flyve ud til Frankfurt/Main og derfra en kort togtur til Mainz. Ca. ½ timer og toget går direkte fra lufthavnen.

Tog
Du kan også vælge togrejse t/r fra Danmark til Mainz eller Köln og en ca. pris vil være 1300 kr afhængig af om du vælger dag-eller nattog. Henvend dig til DSB-udland i god tid, så er priserne ofte billigere, spørg f.eks. efter "orange" eller se på www.dsb.dk

Du kan med fordel bestille udrejse til startby og hjemrejse fra slutby, så sparer du returtransfer til startstedet.

Bil
Vælger du at køre i egen bil, skal du selv sørge for P-plads. I Köln anbefales Globus-Parkgarage, ca. 6 km fra kajpladsen. Pris € 90/110 pr. uge. Overvåget og skal bestilles forud. I Mainz Parkeringshus ved banegården, ca. 10 € pr, døgn (ikke muligt at reservere forud).

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Rhinen med herlige vinbyer
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person

 • Ophold fra lørdag til lørdag
 • Fuld pension som beskrevet under "indkvartering"
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring med skift af håndklæder og sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsk talende rejseleder om bord
 • Detaljeret cykelkort (1 sæt pr. kahyt)

Tillæg:

 • Enkeltkahyt hoveddækket
 • Evt. 2 sengs kahyt som enkelt kahyt
 • 7-gears uni-sexcykel, pris euro 70 /525 kr. mod forudbestilling
 • El-cykel (uden fodbremse), pris Euro 165 / kr. 1240 mod forudbestilling (skal bestilles sammen med rejsen)

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen