INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Sejlbådsferie i smukke Kroatien

Oplev Kroatien fra en sejlbåd

Tag med på en fabelagtig sejlferie i de krystalklare have ud for Split, og få et vidunderligt miks af eventyr og afslapning. Oplev hvide sandstrande, frodig vegetation og kulturoplevelser i gamle havnebyer.

In stock
Travel Code
SEJL-001
Det kan du glæde dig til

I samarbejde med rejsebureauet Seatravel tilbyder vi nu en helt ny eventyrrejse. Langs Kroatiens smukke kyst findes mere end 1000 øer at udforske, og Det Dalmatiske Øhav omkring Split er sammen med Adriaterhavets krystalklare vand en af de mest populære destinationer for sejlferie i hele Europa. Denne uges eventyrlige sejlferie udforsker områdets mange muligheder og byder på blid sejlads og en unik blanding af kultur og smuk natur. Undervejs besøger vi bl.a. øerne Hvar, Brac og Vis, der hver især byder på vild natur, hyggelige havne og fremragende restauranter. Nogle områder er livlige, befolkede og fulde af historiske bygninger, mens andre øer er vilde, isolerede og ubeboede - alle har de suveræne ankerpladser. Oplev legesyge delfiner ride på bovbølgen, mærk magien i Komizas blå grotte og smag på Middelhavets specialiteter og delikate vine.
Vi sejler sammen i en såkaldt flotille (lille samling af både), og med en dansk guide i førerbåden kan det ikke blive nemmere. Om du ønsker at følges med flotillens andre både eller hellere vil sejle afsted på egen hånd, står dig frit for. Har du sejlerfaring og bådcertifikat, får du helt selv lov til at være kaptajn på båden, men har du ikke før prøvet at tæmme de blå bølger, kan du booke en skipper, der vil sejle båden for dig. Sejlforholdene er suveræne og omfatter både lange og korte passager. Find din indrer søfarer frem og glæd dig til et uforglemmeligt sejleventyr i Middelhavets måske skønneste sejlområde.

Rejseplan
Dag Fra Overnatning Afstand Ca. sejltid
1 København Base i Kroatien
2 Base Maslinica, Solta 15 NM 3 timer
3 Maslinica, Solta Vis by 20 NM 4 timer
4 Vis by Komiza by på Vis 19 NM 4 timer
5 Komiza by på Vis Hvar by / ACI Marina  25 NM 5 timer
6 Hvar by / ACI Marina Milna 15 NM 3 timer
7 Milna Base 15 NM 3 timer
8 Base i Kroatien København
Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag
Vi flyver direkte fra København til Split, hvorefter vi stiger ombord på vores både og eventyret kan begynde. Vi overnatter ved basen. 

Dag 2. Maslinica Havn ved øen Solta
I sag sejlver vi mod den charmerende ø Solta, der ligger lige ud for travle Split. Når du nærmer dig den vestlige side af Solta, vil du se en serie af billedskønne småøer sprede sig ud i havet. Den lille havn Maslinica og dens mange rækker af frodige oliventræer (maslina betyder oliven) bliver langsomt synlige. Maslinica er berømt for sin autentiske skønhed, flotte olivenlunde og skønne strand. Engang var byen afhængig af fiskeri, men har i de senere år udviklet sig til en hyggelig turistdestination, med lækker mad i tavernerne, indbydende strandliv og en afslappet stemning af ophøjet ro. Gå i land og tag en gåtur gennem Maslinica, kig I butikker eller spis i en af byens traditionelle kroatiske taverner. Der er også mulighed for at leje en cykel og udforske Solta på egen hånd.
Liggemuligheder: Mooringsbøjer er tilgængelige. Du kan tøje op ved molen i Maslinica, eller du kan kaste anker i den nærliggende bugt Sesula. Kajplads er tilgængelig. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.

 

Dag 3. Vis by
I dag sejler vi til øen Vis, der er en populær turistdestination med smukke strande og et livligt natteliv. Når du kommer til den nordøstlige ende af Vis, vil du se Stonica Bay, hvor du kan slappe af og tage en forfriskende svømmetur. Ikke langt derfra finder du ældgamle og historiske Vis By, der blev grundlagt i år 397 f.v.t. af Siciliens hersker Dionysius. Den sydlige del af Vis By har en lang række smukke stenbygninger bygget i de 16. og 17.århundreder, bl.a. Garibaldi Paladset. Spredt ud over Vis findes desuden ældgamle ruiner, klostre og kirker og endda et romersk amfiteater! En gåtur gennem Vis By er en behagelig måde at se de mange seværdigheder på. Alt ligger forholdsvis tæt, og det er ikke nødvendigt at leje taxa eller cykel. I den vestlige ende af bugten, ligger den ældgamle græske bebyggelse Issa på Gradina Hill, og udsigten derfra er intet mindre end udsøgt. Man kan udforske den gamle begravelsesplads og resterne af det romerske amfiteater. Husk at smag på en af de lokale vine, produceret af druer høstet på en af øens mange vinmarker – den rubinrøde Plavac er især forfriskende!
Liggemuligheder: Mooringsbøjer er tilgængelige. Der er rigelig med plads til at kaste anker i bugten ud for Vis, men de fleste sejlere tøjer op ved molerne. Kajplads, brændstof og elektricitet er tilgængeligt.

 

Dag 4: Vis, Den Blå grotte og Stiniva
I dag fortsætter vi med at udforske området i og omkring øen Vis. Besøg eksempelvis den smukke vig, Stiniva, der er et naturligt og mageløst fænomen. Indgangen til vigen er kun 4-5 meter bred (og dermed for smal til lystbåde, men du kan sejle dertil i din dinghy), men udvider sig øjeblikkeligt, og i bunden findes en smuk strand. Stedet er idag er en velbesøgt turistdestination pga. den velbevarede naturlige skønhed, og her er ingen direkte vejforbindelser. Der er desuden en lille bar på stranden.
I dag er det også muligt at tage på grotteeventyr ind i øens klippekyst, og den Blå Grotte er den mest spektakulære af dem alle. En time før middag, når solen står højt på himlen og vandet er roligt, strømmer sollys fra en åbning under vandet ind i grotten, og forvandler dens vand til et safirblåt hav, der glimter i nuancer af lyserødt og sølv. En tur til grotten for at svømme, snorkle eller dykke er en oplevelse af en anden verden, og der går turbåde dertil dagligt.
Den lille fiskerlandsby, Komiza, er også et besøg hver og står som et unikt eksempel på hvordan livet på de Dalmatiske Øer engang var. Øens natur er ligeledes behageligt uspoleret med frodige nåletræsskove, olivenlunde, mandarin- og carobtræer. Tag dig tid til at undersøge byens kloster eller nyd gåturen til byens højborg beliggende ved foden af kajen. Farvandet ved de centrale Dalmatisk Øer er desuden fuldt af skibsvrag – og bliver hyppigt besøgt af Kroatiens mange dykkerklubber. Tjek også udendørs natklubben ved Kamencia Beach ud, hvis du er ved Komiza om aftenen.
Liggemuligheder: Mooringsbøjer er tilgængelige. De tøjer op ved molen, der er udstyret med mooringliner, for at gøre det nemmere at fortøje sin lystbåd. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Kajplads, vand og elektricitet er tilgængeligt.

 

Dag 5: Hvar, ACI Marina og Vela Garška
I dag nærmer vi os øen Hvar, der er af de største turistdestinationer i Kroatien og ofte sammenlignet med St- Tropez på den franske riviera. Her findes gode restauranter, berømte historiske steder og et livligt natteliv. På øens sydside findes travle og energiske Hvar by. Det er mere bekvemt (og mindre bekosteligt) at sikre sig en ankerplads ved den nærliggende ø St. Clement, og derefter tage en kort tur i vandtaxa til Hvar by. En gåtur langs byens havnepromenade vil give dig en fornemmelse af byens smarte og travle stemning. På øen finder du ogå den naturskønne og beskyttede marina, ACI Marina, med flydebroer og mooringsliner. Marinaen byder på gode badefaciliteter, en hyggelig restaurant, samt et lille supermarked og en bar. Du kan også besøge den lille hyggelige bugt Vela Garska, der er godt beskyttet mod vest- og nordlige vinde. I bunden af bugten ligger der en lille hyggelig familierestaurant, der serverer virkelig god og spændende mad - især de friske fiskeretter kan anbefales. Vela Garska er et godt stop, hvis man gerne vil have en rolig og hyggelig aften med fremragende lokal mad, og mulighed for god badning.
Liggemuligheder: Mooringsbøjer er tilgængelige. Der er mange afsondrede vige og bugte, hvor du kan kaste anker ud for smukke strande, samt en del kønne fiskelandsbyer med sikre og beskyttede havne og førsteklasses marinaer. Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.

 

Dag 6: Brac og Milna
Vi forlader Hvar og sejler mod øen Brac. Her møder vi på øens nordvestlige side den smukke bugt, Milna, eller som venetianerne kaldte den "De Tusind Skibes Bugt". Milna er stadig kendt som den smukkeste og sikreste havn i Brač, og her er servicen helt i top. Området lægger op til en gåtur forbi den smukke kystlinjes karakteristiske stenhuse, der er små mesterværker af simpel arkitektur. I landsbyen er der også en smuk barokkirke med et typisk dalmatisk klokketårn. 

 

Dag 7: Retur til basen
I dag går turen tilbage mod basen i Split, hvor vi ligger til kaj for natten. Her er det muligt at suge den sidste mundfuld kultur, solskin og lækre mad til sig inden turen i morgen går hjem mod Danmark igen. 


Dag 8: Hjemrejsedag
En uges fantastisk sejlads lakker mod enden og vi flyver direkte hjem fra Split til København.


Lej en sejlbåd i Kroatien på Seatravels hjemmeside her.
Om bådene

Sunsail 34 - maks 4 personer

Jeanneau 34 Premier - Sunsail er den perfekte båd til den lille familie eller to par. Med to kahytter og et toilet er der alt hvad fire personer har brug for.

Sunsail 34


Sunsail 41 - maks 6 personer

Jeanneau 41 med tre kabiner fra Sunsail er en lækker sejlbåd, der tilbyder god plads til op til 6 personer. Den lækre yacht har et rummeligt cockpit med tvillingerat og elegante linjer, samt en formidabel performance under sejl. Her er den perfekte base for sejlferien.

Sunsail 41


Sunsail 51 - maks 8 personer (altid med skipper)

Denne båd er et kunststykke, hvor der er tænkt over alle detaljer med et moderne, elegant og velsejlende design. Båden har fire dobbelkabiner og en enkeltkabine, så der er plads fire, seks eller 8 personer. Denne båd er altid med skipper.

Sunsail 51


Sunsail 454 - maks 8 personer (altid med skipper)

Leopard 454 Premier - Sunsail med 5 kabiner er en elegant katamaran med plads til fire, seks eller otte personer. Denne båd er altid med skipper.

sunsail 454

Bestil

Send rejseforespørgsel

Sejlbådsferie i smukke Kroatien
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Lej en sejlbåd i Kroatien på Seatravels hjemmeside her


Inkluderet i prisen:

 • Direkte fly fra København til Split tur/retur
 • Bådleje
 • Bådlejeforsikring
 • Rengøring
 • Brændstof
 • Sengetøj og håndklæder
 • Gummibåd med motor
 • Transfer til og fra basen
 • Dansk skipper i førerbåd

 

 Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge
 • Proviant
 • Rejseforsikring  

Flytider med Croatia Airlines

Udrejse: Afgang: Ankomst:
København  Split 12:00 14:20
Hejmrejse: Afgang: Ankomst:
Split København 08:25 10:35


NB! Rejsen arrangeres i samarbejde med rejsebureauet Seatravel

Gå til toppen af siden