INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Korsika - Skønhedens Ø

Korsika | Seniorvenlig gruppevandreferie med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 2

At rejse på Korsika foregår helt automatisk i små etaper, da du gang på gang bliver nødt til at stoppe op; enten på grund af geder, grise eller køer på vejen eller i fascination over Korsikas forunderlige natur.

In stock
Travel Code
VAG-025

Det kan du glæde dig til

Korsika er utvivlsomt den smukkeste ø i Middelhavet. Allerede da grækerne kom til Korsika lang tid før vor tidsregning, kaldte de øen Kallisté – hvilket betyder "Skønhedens Ø". Høje, dramatiske og smukke bjerge op til 2700 meter over havets overflade og barske klippekyster. Der er også blide og maleriske sandbugter som omfavner havets turkis- og azurblå farver, der blander sig i en palette med de fjerntliggende floddales grønne farver og endnu mere krystalklare vand.

Oplev en lille bid af Skønhedens Ø på denne fantastiske vandretur. Turen går ad stier med en let til middel sværhedsgrad, og vi kommer til at vandre med panoramaudsigt over det turkisblå hav, langs klippekyst og strande, gennem maleriske landsbyer og til floder og søer med krystalklart vand. Turen kan klares af de fleste og er særligt velegnet til seniorer.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Der er afrejse fra Danmark med fly til Korsika. Efter ankomst til Bastia på Korsika kører vi i bus frem til vores hotel, hvor vi indkvarteres og samles igen til fælles middag.

Dag 2. Ile Rousses bagland og Monticello
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+260/-260 højdemeter, sværhedsgrad 2
Dagens vandretur starter fra centrum af Ile Rousse, hvor vi går ned til stranden og følger kysten til den lille bugt Cala d'Olivu. Herfra går vi ind i landet – først mellem bebyggelse, men snart ad gamle stier mellem marker. Vi kan stadig se oliven- og citronlunde og en enkelt vinmark. Det sidste stykke op mod Monticello er en smule stejlt, men udsigten over Ile Rousse og kysten kompenserer. Stien ned starter også lidt stejlt, men flader hurtigt ud, og vi havner igen ved stranden tæt ved hotellet.

Dag 3. Revelattahalvøen
Aktiv vandretid: 4 timer,+90/-120 højdemeter, sværhedsgrad 2
Vi kører langs kysten til Calvi og en smule længere til Revelatta halvøen. Cirka tre kvarters kørsel. Halvøen lligger som en finger ud i havet, og skiller vestkysten af Corsika fra nordkysten - Balagnekysten. Vi starter "oppe" og går på en fin grusvej hele vejen ud til fyrtårnet på spidsen. Herfra har vi udsyn til begge sider. På tilbagevejen går stien nedad og når snart havniveau. Her spiser vi frokost, og det er muligt at bade, hvis forholdene tillader det.
Vi fortsætter langs vandet og når en lille bugt, hvorfra vi fortsætter ind til Calvi. Det første stykke ad en fin sti og det sidste stykke langs landevejen på fortov. Fra Calvi bliver vi kørtkørt til Ile Rousse.

Dag 4. Balagnes landsbyer med udsigter
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+230/-180 højdemeter, sværhedsgrad 2
Efter en kort køretur bliver vi sat af i udkanten af Lavatoggio. Vi følger de gamle stier, som forbandt landsbyerne i baglandet før i tiden. Først forbi Marcasso-klostret og senere til Cateri, hvor vi igen kan se typiske balagne-huse, der er bygget af mange forskellige stenarter. Fra Cateri og op til Sant Antonino har vi de flotteste udsigter mod bjergene og den store åbne dal, som domineres af den opdæmmede sø Codole. Fremme i Sant Antonino spiser vi vores medbragte frokost hos en vinbonde og bliver hentet og kørt tilbage til vores hotel.

Dag 5. Fridag
Dagen i dag har ingen programsatte aktiviteter, så du bestemmer helt selv hvad du vil opleve. Du kan bl.a. bruge dagen på at se nærmere på Calvi, citadellet og lystbådehavnen. Du kan også besøge Ile Rousse, hvor du kan gå en tur ud til den røde ø og fyret. Du kan også bare fordrive tiden på byens flotte strand og torv og lade op til de kommende dages vandring.

Dag 6. Baglandet til Calvi
Aktiv vandretid: 4 timer,+240/-330 højdemeter, sværhedsgrad 2
På den store slette bag Calvi, længst inde hvor bjergene begynder at rejse sig, gemmer der sig en række mindre landsbyer. Det er dem der er målet for vores vandring. Vi starter i Zilia, der er kendt for at tappe rent bjergvand på flasker, og fortsætter gennem landsbyerne Cassano, Lunghignanu og Montemaggiore. Undervejs har vi kig ud mod Calvi-bugten, og vi kommer forbi flere kapeller liggende frit i landskabet, foruden kirkerne i landsbyerne. Før i tiden var området et rigt landbrugsland. I dag ses enkelte vin- og olivenlunde.

Dag 7. Kunsthåndværkerbyen Pigna
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+260/-260 højdemeter, sværhedsgrad 2
En kort køretur bringer os til udkanten af Algajola. Her starter vores dagstur. Først går vi op til Pigna - en malerisk lille by med en fantastisk udsigt over Algajola-bugten. I byen holder flere kunsthåndværkere til, og vi går en tur rundt i byen, og stopper for at nyde udsigten.  Herfra fortsætter vi til Corbara-byen, hvor vi kan spise vores medbragte frokost på torvet. Fra Corbara vandrer vi tilbage til Ile Rousse, som vi får en fin udsigt til lige efter Corbara.

Dag 8. Hjemrejse
Vores bus bringer os frem til lufthavnen i Bastia, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2 (3)

Turen er vægtet som sværhedsgrad 2. Vi har dog valgt at sige sværhedsgrad 3 i parantes, da vi ønsker at gøre det klart, at turene kan virke udfordrende for folk, der ikke er vant til at vandre i kuperet terræn. Vandringerne foregår for det meste på velanlagte stier. Der vil være enkelte passager på nogle af vandredagene, hvor der vandres mellem klipper og løse sten. Her er underlaget mere ujævnt. Vandringerne er kortere end vores normale vandreruter (6-10 km om dagen) og uden de store højdeforskelle og er derfor særligt godt egnet til seniorer. I forlængelse af dette bør man dog vide at Korsika er en kuperet klippeø. Vi vil derfor også have enkelte stejlere passager på ruterne.

Det er en forudsætning for deltagelse, at du er indforstået med, at det er en aktiv vandreferie med daglige ture. Du kan dog altid vælge at tage en ekstra fridag på egen hånd, hvis du ønsker at tage en afslappende dag. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

Du bor på det gode Hotel Splendid under hele opholdet.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage pånær på fridagen, hvor aftensmaden er for egen regning. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil i løbet af turen informere mere om mulighederne for frokostindkøb til vandreturene.

Vejr og klima

Klima

Vejret på Korsika byder på gode temperaturer for vandring i forårs- og efterårsmånederne. Der er gennemsnitligt 5-6 nedbørsdage pr. måned om foråret og efteråret, så det anbefales altid at have regntøjet med i rygsækken.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 30.04.23 - 07.05.23:

København → Frankfurt → Bastia   Kl. 09.35 - 18.00 

Bastia → München → København   Kl. 10.45 - 18.45 
 

Forventede flytider 27.05.23 - 03.06.23:

Kastrup → Frankfurt → Bastia   Kl. 11.55 - 18.00

Bastia → München → Kastrup  Kl. 18.50 - 23.15
 

Billund → Frankfurt → Bastia   Kl. 10.50 - 18.00

Bastia → Frankfurt → Billund   Kl. 18.45 - 22.55
 

Forventede flytider 23.09.23 - 30.09.23:

Kastrup → Frankfurt → Bastia   Kl. 12.00 - 18.00

Bastia → Frankfurt → Kastrup  Kl. 18.50 - 23.15
 

Flytider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden


 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 18: Startdato 30.04.2023 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 22: Startdato 27.05.2023 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 38: Startdato 16.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 39: Startdato 23.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 41: Startdato 07.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 42: Startdato 14.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra valgte lufthavn t/r (se mulige lufthavne under ”Bestil”)
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Transfer og transporter som beskrevet
 • 7 nætter på turistklasse hotel
 • 7 x morgenmad 
 • 6 x aftensmad
 • Alle programsatte transporter
 • Dansk vandreleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Turleder:

 • Mikael Jensen

  Bemærkning:
  Vandreturen er udarbejdet i samarbejde med Ældresagen, men er for alle. 


  Minimumstilslutning:
  Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

  Deleværelse:
  Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

  Gå til toppen af siden