INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Korsika - Skønhedens Ø

Korsika | Seniorvenlig gruppevandreferie med dansk vandreleder

At rejse på Korsika foregår helt automatisk i små etaper, da du gang på gang bliver nødt til at stoppe op; enten på grund af geder, grise eller køer på vejen eller i fascination over Korsikas forunderlige natur.

In stock
Travel Code
VAG-025

Det kan du glæde dig til

Korsika er utvivlsomt den smukkeste ø i Middelhavet. Allerede da grækerne kom til Korsika lang tid før vor tidsregning, kaldte de øen Kallisté – hvilket betyder "Skønhedens Ø". Høje, dramatiske og smukke bjerge op til 2700 meter over havets overflade og barske klippekyster. Der er også blide og maleriske sandbugter som omfavner havets turkis- og azurblå farver, der blander sig i en palette med de fjerntliggende floddales grønne farver og endnu mere krystalklare vand.

Oplev en lille bid af Skønhedens Ø på denne fantastiske vandretur. Turen går ad stier med en let til middel sværhedsgrad, og vi kommer til at vandre med panoramaudsigt over det turkisblå hav, langs klippekyst og strande, gennem maleriske landsbyer og til floder og søer med krystalklart vand. Turen kan klares af de fleste og er særligt velegnet til seniorer.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Der er afrejse fra Danmark med fly til Korsika. Efter ankomst til Bastia på Korsika kører vi i bus frem til vores hotel, hvor vi indkvarteres og samles igen til fælles middag.

Dag 2. Ile Rousses bagland og Monticello
Dagens vandretur starter fra centrum af Ile Rousse, hvor vi går ned til stranden og følger kysten til den lille bugt Cala d'Olivu. Herfra går vi ind i landet – først mellem bebyggelse, men snart ad gamle stier mellem marker. Vi kan stadig se oliven- og citronlunde og en enkelt vinmark. Det sidste stykke op mod Monticello er en smule stejlt, men udsigten over Ile Rousse og kysten kompenserer. Stien ned starter også lidt stejlt, men flader hurtigt ud, og vi havner igen ved stranden tæt ved hotellet.


2


260 m


260 m


3-4 t


Dag 3. Ostriconi
 
Ostriconi er en del af les Agriates, der er Korsikas stenørken med 16.000 hektar uspoleret natur af klipper, sand og maki. Her møder vi forrevne toppe med udsigt over hav og et helt specielt landskab. Tidligere var les Agriates både Korsikas og Genovas kornkammer, hvor bønderne kom fra andre områder og i tre sommermåneder avlede hvede. Når de forlod les Agriates, kom hyrderne ned fra bjergene med deres får og geder og overlevede vinteren her i lavlandet. Spredte ruiner af hyrdernes stenhytter og lange stengærder kan stadig ses. Vi går en rundtur, hvor vi kommer forbi hvide klitter og strande med turkisfarvet vand. Hvis vejret er med os, er der mulighed for badning.


2


120 m


120 m


3-4 t


Dag 4. Balagnes landsbyer med udsigter
Efter en kort køretur bliver vi sat af i udkanten af Lavatoggio. Vi følger de gamle stier, som forbandt landsbyerne i baglandet før i tiden. Først forbi Marcasso-klostret og senere til Cateri, hvor vi igen kan se typiske balagne-huse, der er bygget af mange forskellige stenarter. Fra Cateri og op til Sant Antonino har vi de flotteste udsigter mod bjergene og den store åbne dal, som domineres af den opdæmmede sø Codole. Fremme i Sant Antonino spiser vi vores medbragte frokost hos en vinbonde og bliver hentet og kørt tilbage til vores hotel.


2


230 m


180 m


3-4 t


Dag 5. Fridag
Dagen i dag har ingen programsatte aktiviteter, så du bestemmer helt selv hvad du vil opleve. Du kan bl.a. bruge dagen på at se nærmere på Calvi, citadellet og lystbådehavnen. Du kan også besøge Ile Rousse, hvor du kan gå en tur ud til den røde ø og fyret. Du kan også bare fordrive tiden på byens flotte strand og torv og lade op til de kommende dages vandring.

Dag 6. Fangofloden 
En køretur på en times tid bringer os sydpå langs Korsikas vestkyst. Vores mål er Fango-floden, som afvander en del af de høje bjerge midt på øen. Floden er oftest en rolig bæk sidst på sommeren, men kan til tider være en brusende storhed, som går over sine bredder. Vi starter et stykke oppe i dalen, hvor vi via en smuk gammel bro krydser floden og begynder at bevæge os op langs denne. Stien er behagelig med enkelte stenede passager. Til tider er vi ganske tæt på floden, til tider gennem halvhøj maki. Ved Tuarelli vender vi om, finder et sted at spise vores frokost og bevæger os tilbage til udgangspunktet.


2


100 m


100 m


3-4 t


Dag 7. Baglandet til Calvi 
På den store slette bag Calvi, længst inde hvor bjergene begynder at rejse sig, gemmer der sig en række mindre landsbyer. Det er dem der er målet for vores vandring. Vi starter i Zilia, der er kendt for at tappe rent bjergvand på flasker, og fortsætter gennem landsbyerne Cassano, Lunghignanu og Montemaggiore. Undervejs har vi kig ud mod Calvi-bugten, og vi kommer forbi flere kapeller liggende frit i landskabet, foruden kirkerne i landsbyerne. Før i tiden var området et rigt landbrugsland. I dag ses enkelte vin- og olivenlunde.


2


400 m


400 m


4 t


Dag 8. Hjemrejse
Vores bus bringer os frem til lufthavnen i Bastia, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2 (3)

Turen er vægtet som sværhedsgrad 2. Vi har dog valgt at sige sværhedsgrad 3 i parantes, da vi ønsker at gøre det klart, at turene kan virke udfordrende for folk, der ikke er vant til at vandre i kuperet terræn. Vandringerne foregår for det meste på velanlagte stier. Der vil være enkelte passager på nogle af vandredagene, hvor der vandres mellem klipper og løse sten. Her er underlaget mere ujævnt. Vandringerne er kortere end vores normale vandreruter (6-10 km om dagen) og uden de store højdeforskelle og er derfor særligt godt egnet til seniorer. I forlængelse af dette bør man dog vide at Korsika er en kuperet klippeø. Vi vil derfor også have enkelte stejlere passager på ruterne.

Det er en forudsætning for deltagelse, at du er indforstået med, at det er en aktiv vandreferie med daglige ture. Du kan dog altid vælge at tage en ekstra fridag på egen hånd, hvis du ønsker at tage en afslappende dag. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

Hotel Splendid** er et charmerende og velfungerende familiedrevet hotel beliggende som en fredfyldt oase lige i hjertet af Ile Rousse. Fra hotellet er der kun få minutters gang til både byens dejlige sandstrand (200 meters gang) og byens torv (300 meters gang). Det er på torvet du finder alle caféerne og det overdækkede marked, hvor lokale specialiteter som fx korsikanske oste, skinker, friske fisk, olivenolie, hjemmelavet honning og mange andre smagfulde varer frister med et bugnende udvalg. På hotellet er der også en lille swimmingpool, cocktailbar og terrasse i en frodig have med høje palmer. Hotellets restaurant serverer gode middelhavsspecialiteter, og hvis du ønsker at prøve det skønne korsikanske køkken, har du masser af restauranter lige udenfor døren. Der er gratis wi-fi på fællesområderne. Værelserne er pæne og moderne standardværelser med eget badeværelse, kabel-tv, telefon og aircondition. Værelserne fordeler sig på tre etager. Der er elevator på hotellet.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage pånær på fridagen, hvor aftensmaden er for egen regning. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil i løbet af turen informere mere om mulighederne for frokostindkøb til vandreturene.

 

Vejr og klima

Klima

Vejret på Korsika byder på gode temperaturer for vandring i forårs- og efterårsmånederne. Der er gennemsnitligt 5-6 nedbørsdage pr. måned om foråret og efteråret, så det anbefales altid at have regntøjet med i rygsækken.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 38: Startdato 17.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 39: Startdato 24.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 41: Startdato 08.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 42: Startdato 15.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
  • Transfer og transporter som beskrevet
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad 
  • 6 x aftensmad
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk vandreleder

Fradrag:

  • Fradrag for egen transport

Bemærkning:
Vandreturen er udarbejdet i samarbejde med Ældresagen, men er for alle. 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Vandreledere:

Mikael Jensen 

Gå til toppen af siden