INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Madeira med Ældre Sagen

Portugal - Seniorvenlig gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på denne lette, seniorvenlige vandretur til Atlanterhavets botaniske perle. Turen byder bl.a. på vandring i smukke områder, en hyggelig bådtur og middage på 6 forskellige restauranter i Funchal.

In stock
Travel Code
VAG-040

Det kan du glæde dig til

Madeira er en botanisk perle af frodighed med blomster hele året rundt, og øens gamle vulkantoppe knejser grønt over det blå Atlanterhav. De kendte levadaer (vandingskanaler) gør sammen med de grønklædte bjerge og dybe dale øen til et eldorado for vandrere. Vi har sammensat et alsidigt program, og i løbet af ugen besøges øen fra nord til syd og fra øst til vest. De lettere vandreture er kombineret med sightseeing på vejen hjem til hotellet. Vi vandrer både langs levadaer, på højsletten, gennem regnskoven og i det forunderlige vulkanske landskab på østspidsen. En dag skal vi på sejltur på det blå Atlanterhav og spejde efter delfiner og hvaler. 

Denne vandrerejse er med direkte fly fra Danmark tur/retur og et moderne hotel med fantastisk udsigt fra morgenbordet. Derudover har vi udvalgt 6 forskellige restauranter i Funchal, så vi hver aften tilbydes nye spændende gastronomiske oplevelser. De 6 middage er naturligvis inkluderet i prisen. Vi har også en anden gruppevandretur på Maderia. Du kan finde rejsen her.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Flyrejse fra Danmark direkte til Funchal på Madeira. Vi bliver afhentet i lufthavnen og kører den korte tur ind til vores dejlige hotel i Funchal, som er vores base under hele turen.


Dag 2. Vandring fra landsbyen Prazeres
Vi kører langs sydkysten og har storslåede udsigter til både Madeiras rå bjerge og de frodige landskaber, som ligger her midt i det dybblå Atlanterhav. Målet er den fredelige og meget maleriske landsby Prazeres på den sydvestlige del af Madeira. 
Vandrestien for i dag er langs en af Madeiras velkendte levadaer, der går dels gennem skyggefuld skov og dels gennem landbrugsarealer. Området kaldes Madeiras kornkammer, da en stor del at øens kornafgrøder dyrkes her. Efter vandreturen besøger vi Madeiras vestligste punkt, Ponta do Pargo, hvor de gulligt brune og røde klipper stiger brat op af havet. Det næsten 100 år gamle fyrtårn ligger her 290 meter over havets overflade med en fantastisk udsigt. 
På tilbagevejen mod Funchal stopper vi ved havklippen Cabo Girão, som har et direkte fald på 580 m. Her er for nylig bygget en udsigtsplatform af glas, de modige kan gå ud på og se direkte ned gennem det klare vand til havbunden. Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


3


350m


350m


3-4 t


Dag 3. Vandring langs Levada do Rei på Madeiras nordkyst
I dag skal vi til nordkysten, nærmere bestemt São Jorge ved Santana– igen et frugtbart område, hvor bjergsiderne er skovklædte eller lavet i terrasser og opdyrkede med mange forskellige afgrøder. Efter en kort og let opstigning når vi op til "Kongens vandingskanal" Levada do Rei og får vandets rislende lyd i ørerne. Dette er en af Madeiras smukkeste stier. En stor del af turen vandrer vi i laurisilvaskov – Madeiras urskov. Laurisilva er en unik vegetation, som udelukkende findes på steder med høj fugtighed og stabil, mild temperatur. Vi følger jordstien langs levadaen og skal igennem et mindre vandfald. Man kan vælge mellem at blive lidt våd eller medbringe regnjakke.
Hvis tiden tillader det, besøger vi den barokke kirke i São Jorge. Ude fra er kirken ganske uanselig, men indvendig funkler guldet i store mængder omkring alteret. Til påske er en del af udsmykningen dækket til med lilla klæde, så Jesus-figuren får maksimal opmærksomhed. 
På vej tilbage til hotellet gør vi et kort stop i Santana, der er kendt for sine stråtækte A-huse, der var de oprindelige boliger for farmere med opholdsrum for neden og soverum oppe under loftet. Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


2


230m


230m


3-4 t


Dag 4. Fridag på egen hånd
Dagen er afsat til aktiviteter på egen hånd. Det kunne være en nærmere udforskning af Funchal med sine fine regeringsbygninger, den gamle domkirke eller de mange mindre kirker. Besøg det farverige marked Mercado dos Lavradores, hvor bønder, fiskere, blomsterdyrkere og kurveflettere kommer for at sælge deres varer. Tag en slentretur langs den nye havnepromenade eller betragt livet gå forbi på en af de mange caféer, mens du nyder den lokale Madeiravin. Tæt på byen findes den spændende botaniske have Jardim Botanico med planter fra hele verden samt Monte Palace tropiske have, som er en flot blanding af natur og kunst. Middag på egen hånd.

Dag 5. Vandring på Madeiras højslette
Vi kører op på toppen af Madeira til den flade højslette Paul da Serra, som forsyner mange levadaer med vand. Landskabet og vegetationen her oppe midt på øen er helt anderledes end de forrevne klipper på den øvrige del af Madeira. Landskabet er mere åbent, og bevoksningen er primært lyngtræer. Efter endt vandring kører vi til den smukke landsby Ribeira da Janela i det nordvestlige hjørne af Madeira og følger den imponerende smukke nordkyst til landbrugsbyen São Vicente. Herfra går turen tværs op over Madeira retur mod Funchal. Vi fletter et kort stop ind undervejs for at prøvesmage Madeiras nationaldrink Poncha, der primært er lavet på sukkerrørsbrændevin, citron og bihonning. Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


3


160m


350m


3 t


Dag 6. Bådtur
Vi skal en tur ud på det blå Atlanterhav og spejde efter delfiner. Er vi heldige, ser vi også hvaler og måske en havskildpadde. Det er en smuk sejltur, hvor vi oplever Madeira og Funchal fra søsiden. Ikke mindst den næsten 600 meter høje klippevæg Cabo Girão, som vi stod på toppen af den første vandredag, synes endnu mere mægtig set fra neden. Sejlturen varer ca. 3 timer. Resten af dagen til fri disposition inden vi går ud og spiser aftensmad sammen.

Dag 7. Vandring mod Ponta de São Lourenco, Madeiras østlige spids
Madeiras østligste spids byder på et helt anderledes landskab end de foregående dage. Det er et tørt ørkenagtigt område med nogle klippeformationer og farver, der er helt unikke, og som får dig til at gribe kameraet og tage utallige billeder i alle retninger. De imponerende udsigter akkompagneres af Atlanterhavets buldren mod klipperne. Her kan til tider være ret blæsende, men det forhindrer ikke de små vilde blomster i at trives her. Vandrestien bugter sig op og ned det meste af tiden, men vi går tilbage samme vej, så du bestemmer selv, hvor langt du vil gå. Der er steder med fald ned til havet, men der er rækværk.
Landtangen er udlagt som naturreservat, og hvis vi når helt ud til Casa de Sardinha (Sardinhuset), kan vi besøge det lille museum med plancher og billeder.
Bagefter besøger vi Madeiras næststørste by, Machico, hvor der bliver tid til en slentretur i byens hyggelige centrum. Dagens sidste stop bliver ved Kristus-statuen fra 1927 i Garajau, som måske var forbillede for Kristus-figurerne i Rio de Janeiro og i Lissabon. Her findes også Madeiras sidste hvalfanger-udsigtspost. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen.


3


460m


460m


3 t


Dag 8. Hjemrejse
Bussen bringer os til lufthavnen, hvor der afgår direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2-3

Vi har udvalgt lette vandringer med meget få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid af gangen. Turen på højsletten er lidt mere kuperet og med flere trapper end de øvrige vandringer. Stierne er generelt gode faste jord- og skovstier samt stenbelagte stier. Der kan være korte passager, hvor der er smalt eller langt ned. Som regel er der beskyttende hegn. Nogle dage går vi fra A til B, og andre dage går vi ud til et givet punkt og retur samme vej, så der vil her være mulighed for at afkorte turen.
På vandredagene kører vi afsted ca. kl. 8.30 og vil være tilbage på hotellet i Funchal sidst på eftermiddagen. Vandringerne tager ca. 3-4 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing - vi stopper 1-2 steder undervejs tilbage til hotellet.
Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter.

Indkvartering

Vi overnatter på Hotel Orquidea***, som er et indbydende 3-stjernet hotel lige i hjertet af Funchal med seværdigheder, butikker og banker tæt ved. Værelserne er moderne indrettet med aircondition, TV, telefon, hårtørrer og eget badeværelse. Hotellet har egen restaurant, hvor vi hver dag får serveret morgenmad. Restauranten er placeret på øverste etage, så du kan nyde udsigten over Funchal, bjergene og havet fra morgenbordet. I stueplan finder du baren. På taget er der den skønneste tagterasse med 360 graders udsigt til hele byen, bjergene, havnen og Atlanterhavet.

Forplejning:

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) alle dage undtagen på fridagen, hvor der kun er morgenmad inkluderet. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Første aften spiser vi velkomstmiddag på hotellet. Herefter skal vi ud i byen og spise hver aften. Vi har i samarbejde med vores lokale samarbejdspartner udvalgt i alt 5 forskellige restauranter, så vi hver aften tilbydes nye spændende retter. Alle restauranter ligger inden for 5-10 minutters gåafstand fra hotellet. Hver restaurant tilbyder os en 3 retters-menu, hvor du kan vælge mellem en fiskeret, kødret og vegetarret. Som ekstra supplement vil vi én aften opleve en fado-sanger til middagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs. 

Vejr og klima

Klima

Normalt vil der være en behagelig vandretemperatur med et gennemsnit på 15-19 grader. Det kan være køligere morgen og aften. Topografien på Madeira har også en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere på nordkysten end på sydkysten, og det er køligere i højderne end nede ved kysten. Madeira er en grøn ø, og der kan komme regnbyger alle tider på året, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag. På Ponta Sao Lourenco er det ofte ret blæsende.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Madeira med Ældre Sagen
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse til Funchal tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
  • 1 x aftensmad på hotellet
  • 5 x 3-retters middag på udvalgte restauranter i Funchal 
  • Alle programsatte transporter
  • Delfin-/hvalsafari
  • Ponchasmagning
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 20 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder:

Karin Svane

Gå til toppen af siden

Loading...