Bestil

Seniorrejse på Azorerne - smukkere end et postkort

Portugal | Seniorvenlig grupperejse med dansk turleder

Tag på en oplevelsesrig rejse med byrundtur, udflugter til smukke områder og delikatesser fra det azoriske køkken. Mærk på egen krop hvorfor øerne flere gange er kåret som de mest besøgsværdige.

In stock
Travel Code
SR-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Azorernes ni smukke øer ligger midt i Atlanterhavet mellem Europa og Nordamerika og er en del af Portugal. Den største ø er São Miguel, der består af imponerende vulkaner med fantastiske kratersøer, varierende landskaber med grønne marker, frodige parker og kløfter og ikke mindst helt utrolige klippeformationer, der alt sammen er så ubeskrivelig smukt!

På denne oplevelsesrejse skal vi på byrundtur i Ponta Delgada's smukke gader, hvor vi slutter af med at smage på det Azoriske køkken på en lokal restaurant. Vi skal på udflugt til den smukke Ildsø, de berømte tvillingesøer og vi besøger en ananasplantage, hvor vi får et indblik i produktionen og en overraskende lang produktionstid. Et af ugens højdepunkter er de varme kilder i kurbyen Furnas, hvor du efter en smuk tur rundt i den botaniske have, kan lade dig sænke ned i det varme kildevand, der siges at have en helbredende virkning på kroppen.

De Azoriske øer er kendt for lækre specialiteter og god likør og uden mad og drikke går det jo ikke - så disse specialiteter skal vi naturligvis også smage på i løbet af ugen.

Glæd dig til en fantastisk oplevelsesrejse fyldt med smuk natur, dejlig mad og vin - og ikke mindst uforglemmelige minder!

Dagsprogram

down v arrow

Programmet består af fem udflugter - to heldagsudflugter og tre halvdagsudflugter. Der vil derfor også være tid til at slappe af og opleve lidt på egen hånd. Rejsen er med en dansk turleder samt en dansktalende lokalguide, som vil fortælle vidt og bredt om de farverige blomster, det unikke landskab, befolkningen og mon ikke der også kommer et par sjove 'vandrehistorier' i løbet af ugen. Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og har derfor max. 20 gæster med på hver afgang. Det skaber et godt sammenhold i gruppen og vi lærer hinanden at kende.

Gruppen har sin egen bus på alle udflugter, vi bliver hentet i nærheden af hotellet og kørt ud til alle udflugtsmål. Der er sat god tid af til at gøre stop ved de flotte udsigtspunkter undervejs. Du får derfor rig lejlighed til at få en masse dejlige ferieminder og billeder med hjem.

Dag 1. Ankomst til Azorerne
Flyrejsen starter i København, Billund eller Aalborg lufthavn hvorefter kursen sættes direkte mod Ponta Delgada på São Miguel. Efter ankomst og indkvartering på hotellet mødes vi til orienteringsmøde. Herefter har i mulighed for at slappe af på hotellet, lære de andre deltagere at kende eller gå en tur på egen hånd inden vi mødes igen til fælles aftensmad.

Dag 2. Byvandring med smag på Azorerne - halvdagsudflugt
Smukt skrående over en bred bugt ligger São Miguels hovedstad Ponta Delgada. En af de bedste måder at opdage og udforske denne dejlige by på er til fods. I løbet af turen lærer vi Ponta Delgada at kende, idet vi bl.a. besøger to af byens smukke kirker. Den ene af dem, Santo Cristo kirken er en af Portugals rigeste! Vi ser også nærmere på byens spændende frugt- og grøntsagsmarked i den østlige del af byen. Mens vi går på de dekorative fortove bliver vi fortalt om de små ting der igennem tiden har formet byen til det den er i dag. Herefter vil der blive budt på lette smagsprøver af azoriske specialiteter bl.a. lokale oste, fiske og kødretter, øl, vin og sodavand.

Dag 3. Lagoa das Furnas – heldagsudflugt inkl. frokost
På denne heldagstur besøger vi øens største vulkankrater, Furnas, hvor de boblende og kogende kilder, de såkaldte Caldeiras, vidner om den vulkanske aktivitet i området. Udsigtspunktet Pico do Ferro byder på en storslået udsigt ud over det store kraterområde, som både indeholder by og sø. Ved søens bred forberedes dagens frokost Cozido, Azorernes nationalret, og denne tilberedes i en gryde direkte i den varme, vulkanske jord. I Furnas by besøger vi desuden øens smukkeste park, den botaniske have Terra Nostra parken, og i den forbindelse vil der være mulighed for, at bade i det 37-40 grader lune vand i ungdommens kilde - så husk badetøj og håndklæde. I løbet af dagen besøger vi også en af de sidste teplantager i Europa, Cha Gorreana fra 1883, hvor de den dag i dag endnu bruger de gamle og oprindelige maskiner til deres teproduktion.

Dag 4. Tid på egen hånd
Tal evt. med guiden om forslag til oplevelser på fridagen. Ponta Delgada har hele 4 botaniske haver og et hav af parker og museer. Det er også muligt at tilkøbe Hvalsafari eller Øst-rundtur. 

Dag 5. Lagoa do Fogo, Ildsøen – heldagsudflugt inkl. frokost
Et af dagens højdepunkter bliver Lagoa do Fogo, også kaldet for Ildsøen, som af mange anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer på São Miguel. I 945 meters højde har vi en betagende udsigt over det 500 meter dybe vulkankrater med sin azurblå sø samtidig med, at Atlanterhavet skimtes i baggrunden. På den lille keramikfabrik Cerãmica Vieira i byen Lagoa oplever vi den traditionelle keramik fremstilling. Dagen sluttes af i Ribeira Grande, hvor vi efter frokost, tager på likørfabrik. Her skal vi smage på nogle af de mange lokale likører. Vi gør også et stop i byen Capelas, hvor der vil være mulighed for at bade, hvis vejret tillader det og badeflaget er oppe.

Dag 6. Vest Ø-rundtur, tvillingesøerne Sete Cidades - halvdagsudflugt
På den vestlige side af São Miguel er uden tvivl et af øens absolutte højdepunkter, Cete Cidades. Udsigtspunktet ”Vista do Rei” byder på en panoramaudsigt over det imponerede vulkankrater. Vejen op til ”Vista do Rei” er meget naturskøn og byder på mange smukke udsigter. Efter caféstop i Sete Cidades by kører vi mod havet, hvor vi nyder den flotte udsigt over klosterklipperne, en lille klippeformation der ligger ud for den nordvestlige kyst. I løbet af dagen gør vi desuden et stop ved en af øens berømte ananasplantager og får fortællingen om den meget komplicerede proces der ligger bag den populære frugt.

Dag 7. Pico da Cruz/ gårdbesøg – halvdagsudflugt m. let frokost
Ved ankomsten til gården, Pico da Cruz, byder ejeren, Manuel, os velkommen. Gården har været i familiens eje i 3 generationer, og Manuel og hans bror driver i dag et landbrug med ca. 80 malkekøer og omkring 40 smukke fuldblodsheste af racen Lusitano, som vi selvfølgelig også skal hilse på. Vi får en snak med Manuel om mælkeproduktionen på øerne, og vi kommer til at smage på resultatet i form af flere forskellige oste fra de forskellige øer. Manuel har til ostene udvalgt et par lokale vine, som vi også skal smage. Transport i vores egen bus både ud og hjem.

Dag 8. Hjemrejsedag
Efter en oplevelsesrig uge fyldt med smukke naturoplevelser og dejlig mad, er det tid til at tage afsked med smukke Azorerne.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Indkvartering

down v arrow

På denne tur skal du bo på det skønne 4-stjernede Antillia Hotel & Lejligheder i Ponta Delgada. Vi har booket hotellet hos vores samarbejdspartner Bravo Tours, som har skrevet lidt mere om hvad Ponta Delgada kan tilbyde på dette LINK.

Vejr og klima

down v arrow

Generelt er vejret på Azorerne rigtig dejligt med et subtropisk klima, der passer til både oplevelser og afslapning. Med behagelige dagtemperaturer på mellem 21 - 27 grader i sommermånederne er Azorerne oplagt, når du drømmer om sol og varme uden at det bliver ubehageligt.

Vejret på Azorerne lokker mange turister til, som gerne vil ned i varmen, men samtidig ikke bryder sig om alt for høje temperaturer. Det jævne temperatur niveau kombineret med en smule vind, gør nemlig opholdet meget behageligt.

Klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 33 og 41

Billund → Ponto Delgada   Kl. 08.30 - 11.30
Ponto Delgada → Billund   Kl. 12.30 - 19.20

København → Ponto Delgada   Kl. 06.55 - 11.30
Ponto Delgada → København   Kl. 12.30 - 20.45

(OBS, København-flyet mellemlander i Billund på ud- og hjemrejse)

Forventede flytider uge 25 og 37

Aalborg → Ponto Delgada   Kl. 08.25 - 11.30
Ponto Delgada → Aalborg   Kl. 12.30 - 19.20

København → Ponto Delgada   Kl. 06.55 - 11.30
Ponto Delgada → København   Kl. 12.30 - 20.45

(OBS, København-flyet mellemlander i Billund på ud- og hjemrejse)

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
     

Uge 25: Startdato 15.06.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 13.298,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK

Uge 41: Startdato 05.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra Billund, København eller Aalborg til Ponta Delgada t/r
  • 15.06.23 - CPH og AAL
  • 10.08.23 - CPH og BLL
  • 07.09.23 - CPH og AAL
  • 05.10.23 - CPH og BLL
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • 7 nætter på 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad på hotellet
 • 7 x aftensmad på lokale restauranter inkl. drikkevarer
 • 5 udflugter inkl. entréer (2 heldags & 3 halvdags)
 • Frokost på 2 udflugter samt vin- og ostesmagning
 • Bus i forbindelse med udflugterne
 • Dansk turleder, samt en dansktalende lokalguide

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til aftensmaden
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Mad ombord på flyet (kan tilkøbes - skal senest bestilles 8 dage inden afrejse)

Turleder:

 • Helge Bramsen
 • Dorte Vistrup Madsen

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 15 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden