Skiløb midt i den uspolerede norske fjeldnatur.

Skarslia - Skiferie

Skarslia - din skiferie i Norge

 

 

Midt i naturen

Midt i den uspolerede norske natur ved ”Reineskarvet” i Hallingdalens flotte fjeldnatur fortsætter vi de succesrige skiture til Skarslia. Vores skihotel ligger fantastisk flot midt på en fjeldskråning, med Reineskarvet i baggrunden og med panoramudsigt ud over dalen og den skønne norske fjeldverden. En smukkere kulisse for årets skiferie kan du næppe forestille dig. Store naturoplevelser er i vente.

Valget er dit 
Her er et meget varieret skiterræn med skovløjper, højfjeld og store vidder, der giver muligheder for fredfyldt langrend for krop og sjæl både for begyndere og øvede langrendsløbere med mange kilometer i benene. Eller alpine udfordringer - lige uden for døren eller i det nærliggende Ål skicenter. Når vi så kroner værket med Norges længste kælkebakke lige ved hotellet, kan det ikke gå galt.

Alpin
For den lærenemme eller letøvede på alpinski eller snowboard er der et par pister lige ved hotellet, samt offpiste muligheder for børn og legesyge voksne. Er du til større udfordringer er der muligt at besøge Ål Skicenter. Her er flere lifte og nedfarter både for begyndere og mere rutinerede alpinløbere. Desuden en meget nem børnelift og - skibakke.

Kælk
En supersjov oplevelse for børn og legesyge voksne er en tur i specialkælk ned af Norges længste kælkebakke bag hotellet i Skarslia. Specialkælkene, som kan lejes på stedet, fastspændes T-hejsen op til toppen. Kom med på en forrygende kælketur. Det går stærkt og de mindste må kun køre sammen med voksne.

Langrend
Hele langrendsområdet i Ål kommune er et imponerende netværk på næsten 400 km præparerede skiløjper. Løjpenettet ved Skarslia er på godt 100 km og herfra er der tilkobling til de øvrige løjper i Ål og forbindelse til Geilo, Gol og Hemsedal. Endvidere kan du koble dig på eventyrløjpen - en langdistanceløjpe på 302 km, som går gennem Hallingdalen. Du har hermed næsten ubegrænsede muligheder for skiløb i højfjeld op til ca. 1200 m.o.h. og til eventyragtige skovløjper i lægivende birkekrat.

Langrendsløjperne starter lige uden for døren. Men du kan også vælge at tage skiliften op til toppen af skicentret ved Skarslia. Herved sparer du de første 200 højdemeter og du har Bergsjøområdet foran dig, opkaldt efter en af de store søer der ligger på højfjeldet.
Ved tilstrækkelig interesse vil der blive arrangeret kørsel til Nysetlia, hvorfra du kan gå hjem via forskellige løjper.

Rejseformer
Fællesrejser for alle på Ruby Skarslia Hotel - mange uger med gode tilbud til singler med børn. Fællesrejser er Ruby Rejsers helt egen form for "All inclusive". Højfjeldshotel, hytter og lejligheder for individuelle gæster med bus eller kør-selv.

Skarslia Ski- og kælkecenter

1 T-lift med højdeforskel på 200 m og med højeste punkt på 1077 m.o.h - det giver 3 nedfarter på 1000 m plus lidt varianter. Nederst er der en gratis børnehejs med højdeforskel på 30 m. På bakken finder du to fine grillhytter, hvor du er velkommen til at pause og spise din madpakke. 

Børnehejsen giver en fin start for begyndere. De øvrige 3 løjper er efter vores vurdering absolut ikke så svære som farverne og teksten antyder. Alt er relativt og sammenligner vi med løjper andre steder vil de røde højst være blå og de sorte vil være røde - måske med undtagelse af en enkelt kort passage på den ene "sorte". Det er et fint lille familieområde. 

2 lange kælkebakker med udlejning af specialkælke – også dobbeltkælke så børn kan være med. Priser nedenfor 

Alpint og snowboard, Ål

Ål er et fornuftigt - om ikke så kendt - skiområde. Der er alle sværhedsgrader - fra grønne til sorte pister. Til gengæld finder du få steder, med en så fin progression uden spring. Der er altid en piste, der er lidt sværere uden at du skal satse hele butikken. Svartbergløypa (rød/sort) anses for en af Norges bedste til storslalom og benyttes til ofte til landsholdstræning.

Højdeforskel: 472 m 
Højde ved laveste station (Stålheisen): 570 m.o.h. - topstationen (Fjellheisen): 1042 m.o.h.

Lifte: 4 T-lifte, heraf en med parallelhejs
Adskilt børneområde med egen hejs - højdeforskel 10m.
Længste lift: 1400 m., længste nedfart 3 km. 

15 km pister fordelt på 11 pister: 2 sorte, 2 røde, 2 blå. og 3 grønne. 
Snekanoner dækker en god del af terrænet. 
Mindre terrænpark med egen lift

Beliggende ca. 18 km / 20 min. fra Skarslia.


Skileje Skarslia

Priser er for komplette sæt med støvler og stave. Du kan betale med kontanter eller kort.


 

Skileje Skarslia

  Langrend   Alpin   Snowboard
  (skilængder)   (skilængder)   alle længder
  Børn Voksne   Børn Voksne    
   (ski<160)      (ski<140)      
 8 dage 710 910   840 1.080   1.060
 7 dage 660 840   790 1.010   1010
 6 dage 610 770   730 940   950
 5 dage 550 700   660 870   870
 1 dag  240 300   320 420   430
Priserne er vejledende og i norske kroner.    


Langrend

Ca. 107 km løjper umiddelbart fra såvel Ruby Skarslia Hotell, Skarslia hytter/lejligheder samt Rødungstølen Høyfjellsthotel

Ruby Skarslia Hotell ligger lige midt på en fjeldskråning. Området ved Skarslia tilbyder langrend på smukke beskyttede skovløjper i dalen som åbne løjper med de store udsigter på højfjeldet. Skimuligheder er der nok af til mange ferier.

Du bestemmer selv om du vil starte opad og have det bløde glide hjem senere eller nedad og tage opturen til senere. Løjperne op til Bergsjøområdet på højfjeldet starter lige ved hotellet. T-liften på Skarslia Skisenter kan give dig 200 højdemeter op på fjeldet (enkelttur NOK 25 - billigere med klippekort). På højfjeldet er der masser muligheder for rundture, topture mm. Liften kan være godt givet ud, hvis du skal langt eller blot vil spare lidt på kræfterne og glæde dit til glidet hjem til eftermiddagskakaoen.

Turen ned i dalen starter ad en løjpe, der ligger lige overfor hotellet. Der er en lille passage, der er relativt stejl - men du kan nemt gå de 150 m, hvis du synes løjpen er for stejl. Her nede ved Norheim har du en række valg. En løjpe fører op på den modsatte dalside, f.eks. op til en lavu - fint frokostmål. På denne side af dalen finder du også en utrolig flot isgrotte. En anden mulighed er at gå længere ind i dalen til Rødungstølen og vende hjem i det lange fine glid til Skarslia.

Ved Nordheim nedenfor Skarslia finder du et fint begynderterræn. Lysløjpe starter lige overfor hotellet og går til Vats - ca. 5 km.

Rødungstølen Høyfjellshotel ligger midt i løjpenettet på højfjeldet lige over trægrænsen med udsigt over søen Rødungen. 

Skarslia/Bergsjøområdet har forbindelse til løjpenettet i Ål kommune, som spænder over 386 km præparerede skispor, og der er tilslutning til eventyrløjpen, en langdistanceløjpe på 302 km, som går gennem Hallingdalen.

Maskinpreparerede løjper i hele sæsonen. Enkelte yderløjper i lavsæson scooterpræparerede og nogle løjer ikke præpareret i lavsæson afhængig af sne og vejr. Ruby Rejser er med i det store løjpelaug for at sikre velpræparerede løjper.

Kort

Turkort 1:50000 med langrendsløjper er 2385 Reineskarvet. Det kan købes over nettet på dette link: Natur og Fritid, Oslo. De sender gerne. 

Her er et løjpekort fra turistkontoret i Ål kommune - på dette link kan du se hele PDF'en.

Kite skiing

Har du drømt om at suse afsted med vinden som trækdyr. Så er chancen der for at prøve dragen af...
Lige over Skarslia på fjeldet ligger søen Bergsjø. Den er af kite.no udnævnt til Norges beste kiteskiing spot". Her har Ruby Rejser lavet en god aftale om kitekurser til meget fornuftige priser. Kontakt os og hør nærmere.

 

Skiskole

Skiskolen finder du sammen med skiudlejningen.

Grupper på mindst 4 personer - 3 dage a 50 minutter. 

Ønsker I selv at lave et hold til undervisning afhænger prisen af antal deltagere:

Skarslia Skiskole priser
  1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Pris i NOK per person per lektion af 50 min 400 260 200 170

140

Gruppe (min. 4 pers.) 3 dage af 50 min

440 per person

Priserne er vejledende