Skiferie for hele familien

Skeikampen - Skiferie

 

 

Skiferie med det hele - og mere til!

Skeikampen i Lillehammer er en familievenlig skidestination i de norske fjelde. Selve skiområdet er et af de mindre, men stadig fyldt aktiviteter og mere end 21 pister. Skiområdet i Skeikampen ligger i Gudbrandsdalen, som ligger smukt mellem Jotunheimen og Rondane. Den første skigæst ankom til Skeikampen i 1895, siden da har et utal af familie valgt stedet til favoritten, når der skal bookes skiferie. Området er top opdateret, og har en hyggelig steming tilagt det, hvor der er mulighed for at race derudaf, og nyde en varm kop kakao foran pejsen i pausen. Skiområdet har snegaranti fra november til maj, hvor der igennemsnit falder mere end 3 meter sne i perioden! Statistikken afslører at den største mængde sne, kan findes omkring uge 10. Skeikampen ligger i Lillehammer kommune, cirka 220 kilometer fra Oslo. Du kan vælge at køre hertil, med små 820 kilometer fra København, eller tage en færge til Oslo fra Frederikshavn eller København.
Skeikampen er et favorable område især for børn, med et stort børneområde med rullebånd (godt til at træne balancen), kælkebakker mm. og hyggelige grill- og bålpladser til familien. Området ligger desuden beskyttet fra naturen. Alle børnebakkerne ligger placeret lige oven for Skitorget og Skeikampen Velkomstcenter.

Alpin løjper og skilifter

Skeikampen har mere end 21 pister, trods det er et mindre område. Til de mere 21 pister er der 11 lifter, i form af 8 slæbelifter, 2 stolelifter og en børnelift. Pisterne er fordelt på henholdsvis 6 grønne, 5 blå, 6 røde og 4 sorte pister. Disse forhold dammer ramme om 21 kilometer pister, med den længste strækning på 2500 meter. Langs pisterne er snekanoner opsat, for at altid at sørge for der er de bedste forhold for alpin.
Skeikampen har også noget for de lege syge og parkrotterne, med en flot snowpark med forhindringer, rails, hop og en halfpipe. 

Pisterne åbne klokken 09.30 og lukker igen 16.00.

Skeikampen er ikke kendt for deres off-piste muligheder, da mulighederne er begrænset af, at bjergsider kun få steder er stejle nok til at skiløb i dyb sne. 

Langrend

Langrend i Skeikampen er meget populært. Her har du et velpræpareret langrends område, i både skov og højfjeld. Fra toppen af Slagsfjellet kan du nyde udsigten til Jotunheimen og Rondane. Sæsonen for langrend starter allerede i oktober, og slutter først i maj. Den første sne kommer tidligt i Skeikampen, og giver de bedste forhold for en lang sæson. Der findes 220 km langrendsløjper i Skeikampen. De er placeret mellem højfjeld og skov og giver derfor en god variation. 50 km af disse er med skøjtespor. Området byder totalt på 600 km løjper, når man medregner Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell.

Nedenfor ses en tabel over langrends løjper, som er mest de populærer i området. Ved din ankomst til Skeikampen, så spørg informationen i Velkomstcenteret, få at få nyelig information og et langrendskort. 

Pistekort Skeikampen