Fælles skirejser for voksne på Høvringen

Fjeldstemning på hyggelige Putten Seter

Tag på en fremragende fællesrejse til Høvringen, oplev en rolig og stemningsfuld sæter lige til løjpenettet, og bo i en lille hyggelig hytte. Her venter rendyrket vinteridyl!

In stock
Travel Code
F-PU01
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev fællesskab og samvær på skiferie i Norge
blue encircled check Hytter i romantiske omgivelser og med udsigt over Jotunheimen
blue encircled check Løjperne starter lige foran hoveddøren
calendar icon5 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_bus.png Bus eller kør selv
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Du finder Putten Seter 5 km fra selve Høvringen, 950 m.o.h. for foden af Formokampen lige ved Rondane Nationalpark. Her er du helt ude i naturen og bor direkte på fjeldet med løjperne ret udenfor hyttedøren. Det er bare på med skiene og afsted. Fornem udsigt mod vest ind over Jotunheimen i en evigt skiftende belysning vender blikket tilbage mange gange hver dag.

Det er ikke uden grund, at Høvringen er et af turskifolkets foretrukne skiferiemål. Anette Svastuen sørger for en fantastisk stemning hos langrendsfolket på Putten Seter. Hver uge laver vi sammen en tur til "Utsikten" med bål og grill om vejret tillader det.

Fællesrejsen til Putten Seter er for dig, der ønsker flot langrend og en mindre gruppe. 

Indkvartering

down v arrow

Putten Seter er en rigtig gammel Gudbrandsdal seter med tun og hytter i forskellige størrelser - i alt ca. 70 senge. Putten Seter har i gennem generationer været et åbent og gæstfrit mødested for såvel lokale som tilrejsende, hytte- som bygdefolk. Alle kommer forbi for at få varme og hygge med en kop kaffe og en vaffel. Putten Seter har sit eget fjellkapel, og de smukke, romantiske omgivelser har dannet ramme om mange bryllupper i den lille kirke omgivet af den store, hvide natur. 

Vi skal bo på Dovrestugu med i alt 11 værelser og fine fællesfaciliteter, hvor man kan hygge sig. 

På førstesalen er der 8 værelser (alle med 3 sengepladser, enkeltseng + en køjeseng indrettet så smart, at de nederste senge skubbes sammen og du har en fin dobbeltseng) - en stor stue med godt køkken, langborde  samt en hyggelig pejsestue, 2 baderum og 2 toiletter samt en trappe til stuetage. Stor terrasse. 

I stuetagen er der tre 4 sengs værelser samt en stue med køkkenkrog og sauna, tørre- og vaskerum. Også her er der 2 baderum og to toiletter. 

Alle værelser har håndvask med varmt/koldt vand. 

Fælleshuset er centrum for aktiviteter og hygge på Putten Seter. På stedet mærker man den ånd af gæstfrihed, som i århundreder har præget Putten Seter - samlingsstuen i fælleshuset trækker fjeldfolk til - de lokales hemmelige sted. Her er et stor spiserum og en stor opholdsstue med pejs. I dagtimerne er der café med kaffe, vafler mv. i kælderen.

Der er begrænset wifi på Putten Seter, men glimrende 4G-dækning.

Putten seter - området og skiløjperne

down v arrow

Putten Seter ligger 5 km fra Høvringen i Sørhellingen med udsigt til Jotunheimen. Her oplever du fjeldets storhed og ro. Du har fine løjper lige fra døren. 

Flere velpræparerede løjper bringer dig ud lige i fjeldet og giver dig mange turmuligheder.

Mod sydøst følger du fjeldsiden mod Gudbrandsdalen 8 km mod Skarven - efter en kort opstigning går turen ned langs Merrasletta. Man føler naturens storhed mellem Formokampens 1428m og Søre Skorutbergets 1309m. Herfra er der flere muligheder for at forlænge eller køre hjemad - i alt ca. 17 km. Du kan også starte i retning af Peer Gynt hytten mod Merrasletta og går til Storflye mod Kampesetra. Her kommer du til at gå på ydersiden af Formokampen med udsigt over Gudbrandsdalen og Jotunheimen og kan slutte med en fin nedkørsel til Putten seter.

Mod nordvest går løjpen langs Karihaugen og Anaripiggen - en dag skal du unde dig udsigten herfra. En kort toptur giver en formiddabel udsigt. Ellers fortsætter du til Høvringen - i alt ca. 6 km. Du kan vælge mellem flere løjper hjemad til eftermiddagskakao på Putten seter. .

Mod nord har du også en løjpe mod Høvringen - der evt. kunne kombineres med rundturen langs Merra Sletten. En anden løjpe fører dig til Peer Gynt Hytten og eller Smukskjøseter.

Der er masser andre muligheder - to skal dog lige nævnes.

Putten Seter ligger lige ved Formokampen - Høvringens "signaturfjeld" - en 5 km lang opstigning bringer dig til toppen og Høvringens flotteste udsigt mod Rondane, Dovrefjell og Jotunheimen. Selv om der kun er 5 km, skal du huske, at det er 500 m op - så tage dig god tid.

En meget nemmere vej til en flot udsigt - mod syd finder du en lille rundtur på 2,5 km ud til Fugleskjellsætra -med mulighed for en afstikker på på 1 km til Utsikten, der lever fint op til sit navn.

Der er mulighed til en tur til Mysuseter med bus hjem (ikke inkluderet i prisen). Flot tur på godt 20 km med solen i ryggen ad Trollløypa - en 170km løjpe, der går helt til Lillehammer. Vi nøjes med de første 20 km - på Mysuseter finder du også Mysuseter Fjellstue, hvor Ruby Rejser har fællesrejser. 

Godt 40 km længere fremme ligger Venabygdsfjellet og her er der fællesrejser i storhytten Midtgard i ugerne 6-9. 

Kom til Putten Setter og prøv. Anette byder dig velkommen.

All inclusive fællesrejse med hygge, samvær og sne

down v arrow

Skiferie i Norge med fællesskab. Fællesrejser er Ruby Rejsers helt egen rejseform, hvor du som gæst er medansvarlig for en god skiferie. All inclusive rejser på Rubys egen måde. 

På en fællesrejse laver I maden sammen. Alle kommer på madhold - normalt en dag på en uge. I resten af ugen nyder du de medrejsendes tryllerier i køkkenet. Ingen stuepige - du holder dit eget værelse og deltager i den fælles rengøring, så hotellet er rent og indbydende. Rammerne er afslappede, du kan altid lave en kop kakao, tage en mad eller bage en kage, når du kommer hjem fra skitur. Man medtager egne drikkevarer, hvilket er med til at give en billig skiferie i Norge. 

Ruby Rejser har sørget for menuer, opskrifter og leverer råvarer. Rubys madkoordinatorer sammensætter madgrupper og hjælper igang. 

De fælles gøremål har åbenbare fordele. Fællesskabet er uformelt og gruppen finder hurtigt sammen, snakken går og skituren næste dag planlægges. Om aftenen findes sammen om hygge, spil, musik, konkurrencer, diskussioner - det er helt op til deltagerne. Har du lyst, sætter du noget i gang. Det er også i orden at trække sig med en bog. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

Uge 6: Startdato 31.01.2025 varighed 9 nætter

Fra 4.198,- DKK

Uge 7: Startdato 07.02.2025 varighed 9 nætter

Fra 4.698,- DKK

Uge 8: Startdato 14.02.2025 varighed 9 nætter

Fra 4.298,- DKK

Uge 9: Startdato 21.02.2025 varighed 9 nætter

Fra 4.198,- DKK

Uge 10: Startdato 28.02.2025 varighed 9 nætter

Fra 4.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Bemærk:
Yderligere prisinformation samt eventuelle rabatter, tillæg, transportformer, tilvalg og fravalg findes i selve bookingproceduren.

Bookingproceduren kan derfor også blot benyttes til at beregne prisen på din rejse. (Nogle rabatter og tillæg afhænger af den rejsendes alder. Vær derfor opmærksom på at indtaste fødselsdato).

Inkluderet i prisen:

  • Bustransport tur/retur
  • Ophold i dobbeltværelse
  • Fuldpension
  • Fælles madlavning på skistedet. Morgenmad på udrejsen og aftensmad på hjemrejsen inkl. i busrejsen

Ikke inkluderet i prisen:

  • Bustransport på evt. dagstur på ski fra Høvringen til Mysuseter

Tillæg:

  • Leje af sengelinned inkl. 2 håndklæder: 180 kr. pr sæt. Skal forhåndsbestilles sammen med rejsen hjemmefra, og senest 4 uger inden afrejse. Du er også velkommen til at medbringe selv.

Afgift ved kørsel på Høvringen
Ankommer du i egen bil til Høvringen, skal du være opmærksom på at der skal betales en afgift på cirka 55 kr. hver gang du passerer bommen. Denne afgift betales via youpark.no, og når du først har indtastet dine oplysninger én gang, går det automatisk herefter.

Skileje:

I kan leje ski på Rondane Skisenter, der har et meget stort udvalg.  Det er altid en god i ide at forudbestille. Bestiller I mindst 2 uger før ankomst vil udstyret stå klar på Putten Seter, når I kommer. Se mere på hér.

Deleværelse:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Bustransport:
Hvis du ikke vælger selv at sørge for transport, kommer du frem til din skiferie med en 4-stjernet hvilebus. Busserne har hvilestole med ekstra god benplads, da sædeafstanden er hele 74 cm. 

Husk at du med bus har 8 skidage på en uges skiferie og hos Ruby Rejser kan du gratis medtage et sæt skiudstyr/snowboard.
Priser og informationer finder du under Vinterbus til Norge.

NB: Vil du ændre stedet for din påstigning på bussen, mindre end 2 uger inden din afrejse, så koster det 300,- per person.


Færgetransport ved transport i egen bil:

Vi tilbyder bilpakke DFDS fra Frederikshavn, Hirtshals og København.

DFDS
København → Oslo   Kl. 15.00 - 10.00 (næste dag)
Oslo → København   Kl. 15.00 - 10.00 (næste dag)

Frederikshavn → Oslo   Kl. 23.55 - 10.00 (næste dag)
Oslo → Frederikshavn   Kl. 15.00 - 01.00 (næste dag)

Gå til toppen af siden