INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fefor Høifjellshotell med Ældre Sagen

Langrendstur for Ældre Sagens medlemmer

Fefor Høifjellshotell er indbegrebet af traditionel norsk skiferie med dets beliggenhed knejsende over Feforvatn. Udsigten er helt speciel over den frosne sø og fjeldområderne i syd. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
SKI-121
Det kan du glæde dig til
Som medlem af Ældre Sagen har du mulighed for at komme med på denne skønne skiferie i det berømte skiområde Peer Gynts Rige. Skiløjperne starter lige ved døren og området byder sig til med 250 km. varieret, venligt og nemt tilgængeligt terræn. Nyd den glitrende sne, solen og de lange dage her i marts, hvor skiløbet er allerbedst. I Peer Gynt Skiregion findes flere løjper med så god afmærkning, at de kan anvendes selv i dårligt vejr. Heraf er den mest berømte Peer Gynt-løjpen, der strækker sig over 87 flotte kilometer fra nord til syd. I Feforområdet finder du et løjpenet på 250 km., der smyger sig gennem et venligt højfjeldsterræn mellem 700 og 1500 meter over havet. Løjperne er karakteriseret ved flere lette og lune løjper placeret i skovterræn, mens de udfordrende og mere krævende løjper findes på højfjeldet.

Turenes længde varierer fra 3 til 20 km. og byder bl.a. på en interessant og ret krævende løjpe på 8 km., som går rundt om Feforvatnet og op til Håkon d. 7's Hytte, hvor kongen ofte kom på besøg med Dronning Maud. Prøv den røde løjpe Feforkampen Rundt - en varieret skovløjpe på 10 km. med en pragtfuld udsigt over Vinstradalen mod Rondane og Jotunheimen. Løjpekort i 1:50000 kan købes på stedet eller bestilles på nettet - klik her.
 
Indkvartering
Under opholdet bor du på det historiske Fefor Høifjellshotell, der er et af Norges ældste og som åbnede i 1891. Fefor fik hurtigt et ry som stedet med flot natur, flot skiløb, høj komfort og stemningsfuld indkvartering. Den norske kongefamilie med Kong Haakon i spidsen har været stamgæster, og også Dronning Wilhelmina af Holland, Fritjof Nansen og ikke mindst polarforskeren Robert Scott, der her testede sine motorslæder har været forbi. Bag hotellet ligger den gamle fløj, sjovt nok kaldet ”Nystuen”, som de kongelige boede i. Værelserne her er nyistandsatte og kan bestilles – mod et tillæg på 2100 kr. pr. person (ingen enkeltværelse). Under opholdet på Fefor Høifjellshotell vil der være et lille foredrag om stedets historie. 
Fefor Høifjellshotell er for mange indbegrebet af traditionel norsk skiferie med dets beliggenhed knejsende over Feforvatn. Udsigten er helt speciel – du ser langt over den frosne sø og fjeldområderne i syd. Alle værelser til denne tur med Ældre Sagen er sydvendte udsigtsværelser selvfølgelig med bad/toilet. Der er fri adgang til at nyde svømmehallen, saunaer, hvilerum og squashbane eller bare slappe af i de hyggelige pejsestuer og biblioteket. Her er fuldtømmervægge, pejse og jagttrofæer og ikke mindst tid og plads til at diskutere dagens skiløb og planlægge morgendagens rute. Skal vi rundt om Feforvatnet – eller Feforkampen rundt og nyde udsigterne mod Rondanes bløde fjelde og Jotunheimens voldsomme fjeldmassiv? Bliver du hjemme en formiddag kan du prøve curlingbanen. Her laver Fefor Høifjellshotel en lille konkurrence i ugens løb. Se højfjeldshotellets placering her.
Maden er en del af oplevelsen på Fefor Høifjellshotell. Opholdet er med fuldpension bestående af et righoldigt morgen/frokostbord fra kl. 07.30-12, hvorfra du kan smøre en madpakke, hvis du ikke ønsker at være tilbage til frokost. Efter endt skiløb modtages du om eftermiddagen af te/kaffebord med hjemmebagte kager og sandwichs fra kl. 14-16. Aftensmaden er en flot buffet fra kl. 19-21. Opholdet starter med morgenmad på ankomstdagen og slutter med en enkelt aftenservering på hjemrejsedagen.
Skileje og Ruby Rejsers skiskole
Har du ikke dine egne ski, kan de lejes på Fefor Høifjellshotell uden forudbestilling. En anden mulighed for at komme rundt i det flotte vinterterræn er snesko. Se mere om leje af udstyr hér. Endelig er der også mulighed for forskellige andre vinteraktiviteter som isfiskeri, kaneture, hundeslædekørsel og guidede fjeldture. Mere om dette på informationsmødet om mandagen kl. 09.

Skiskole for Ruby Rejser og Ældre Sagen:

Skiskole for Ruby Rejser og Ældre Sagens gæster på Fefor Høyfjellshotell:
Ønsker du skiskole kan dette selvsagt lade sig gøre på Fefor. Skiskolen på Fefor har oprettet hold for nybegyndere og let øvede: 3*90 minutter søndag, mandag og tirsdag. Skiskolestart kl. 11:30.

Minimum antal pers. pr. hold er 4. Ved for få deltagere henvises til privattimer.

Pris pr. pers. 880,- NOK som betales direkte til skiskolen.

Bestil ved at sende mail til hovland@aanekre.no. Skal forudbestilles senest 2 uger før ankomst.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Fefor Høifjellshotell med Ældre Sagen
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer
Prisen inkluderer:
  • Busrejse i 5* hvilebus tur/retur
  • 7 nætters ophold på Fefor Høifjellshotell
  • Fuldpension fra morgenmad på ankomstdagen til aftensmad på hjemrejsedagen
  • Dansk rejseleder
Ikke inkluderet i prisen:
  • Drikkevarer
  • Rejseforsikringer – du bør som minimum have en hjemrejseforsikring
Tillæg:
  • Enkeltværelse: 1960,-
  • Evt. togtransfer: 250,- pr. pers. pr. vej.

Bustransport
Du kører med Ruby Rejsers komfortable 5* hvilebusser busser fra Danmark fredag eftermiddag/aften. Vi har opsamling mange steder i Danmark på ruten Aarhus/Herlev/Helsingør. Vi er retur i Danmark den efterfølgende søndag morgen. Se nærmere tider på vores hjemmeside: Ruby Rejsers vinterbus køretider. 5* hvilebusser har behagelige sæder, der kan vippes ned i 45 grader og har foruden fodstøtter også lægstøtte. Der er hele 80 cm mellem sæderne, så der er fin benplads.

Ønsker du selv at sørge for transporten er du selvfølgelig velkommen og sparer 800,- pr. pers. Der går tog fra Oslo S og lufthavnen Gardermoen til Vinstra togstation,og vi kan sørge for afhentning i Vinstra. Hjemrejse samme vej. Se mere info og bestil togbilletter hos Norske Statsbaner, NSB. Kontakt Ruby Rejser hvis du har spørgsmål.

Færgetransport:
Hvis du ønsker at køre selv, kan vi hjælpe med færgebilletter til attraktive priser til Fjord Line, der sejler Hirtshals - Langesund:

Daglig afgang fra Hirtshals kl. 09.00 og forventet ankomst Langesund kl.13.30. Retur fra Langesund kl. 14.30 og forventet ankomst i Hirtshals kl. 19.00.Check-in skal ske senest 1 time før afgang. Overfartspriserne er baseret på 7 dages ophold (lør.-lør. og søn.-søn.). Kahyt-priserne er pr. kahyt med op til 4 senge. Ønskes overfartspriser i forbindelse med kortere ophold kontakt da Ruby Rejser. Der er ca. 410 km fra Langesund til Fefor Høifjellshotell.


NB: Rejsen med Ældre Sagen forudsætter at bestiller er medlem af Ældre Sagen. Medlemsnummer bedes oplyses ved bestilling.

Gå til toppen af siden