Fefor - skiferie i Norge

Norsk idyl og enestående naturscener i Norge

Et naturskønt skiområde med stolte traditioner

Traditioner, sne, ski og Norge - svaret er Fefor! Fefor er indbegrebet af ægte norsk vinterferie med et fortryllende snedække i flere meters højde, mægtige grantræer og idylliske norske hytter. Og med en flot beliggenhed højt på fjeldet ca. 950 m.o.h. ved bredden af Feforvandet er du omgivet sol, frisk luft og store vidder.

Dette fantastiske skiområde ligger midt i de norske fjelde og i det berømte Peer Gynt-land, som er kendt for at være Norges bedste langrendsområde. Området er blevet opkaldt efter den norske helt Peer Gynt, der senere blev hovedkarakteren i Henrik Ibsens dramatiske digt i 1867. Peer Gynt-stien byder på en 80 km lang velpræpareret skiløjpe gennem et yderst smukt landskab med fjerne horisonter, bjergskov, norske hytter og frosne søer. Der er også rig mulighed for at opleve det varierede dyreliv undervejs på turen, og måske er du heldig at møde vilde elge?

Med Ruby Rejser kan du enten vælge mellem at bo på det hyggelige og traditionelle Høifjellshotel eller i en af hotellets mange tilknyttede, charmerende hytter. Fefor Høifjellshotell ligger skønt placeret med de to populære, norske nationalparker Jotunheimen og Rondane som naboer og er tilmed sol- og sydvendt, hvilket giver dig en enestående udsigt over området. Atmosfæren emmer af traditionel norsk kultur og historie og er perfekt som ramme til en fantastisk skiferie for hele familien. Hvis du er mere til hyttehygge og vægter madlavning på egen hånd højt, er en af hotellets hytter lige noget for dig. Du kan vælge mellem 18 forskellige hytter, der kan rumme mellem 4 og 10 personer, og hvor du samtidig kan benytte hotellets faciliteter på lige fod med hotelgæsterne. Uanset hvordan du vælger at bo i Fefor, er du omgivet af hyggelige og idylliske omgivelser midt i et paradis af sne. 

Fefor byder også på mange andre dejlige aktiviteter lige ude foran døren, hvor der bl.a. er svømmebasin med en enestående panoramaudsigt, oplyst skøjtebane, mulighed for et spil squash samt et fitnessrum. Området byder derudover på en lille lift med 2 tilhørende bakker, som er perfekt til en dag på alpinski for hele familien. 

Hvis du drømmer om ægte norsk idyl og elsker rolige og storslåede naturomgivelser, og hvor du tilmed er garanteret sne, er Fefor den perfekte skidestination for dig!  

Læs mere
per side

3 Items

Skirejse på Fefor Høifjellshotell

Bo midt i naturen på højfjeldshotel i et af Norges absolut fineste fjeldområder med helt fantastisk udsigt samt et langrendsterræn ud over det sædvanlige. Fefor forkæler både børn og voksne!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
 • 9 nætter
Forespørg
Hyggeligt højfjeldshotel med værelser der kan rumme op til 4 personer

Forkæl dig selv på Fefor Høifjellshotell, der byder på en fantastisk udsigt over Jotunheimen, et verdensklasse langrendsterræn, et hav af skønne aktiviteter og et formidabelt køkken.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg
Skønne hytter til mellem 4 og 10 personer i et langrendsparadis

Tilbring skiferien i et af Norges fineste langrendsområder, og nyd kvalitetstid med familien i en hyggelige højfjeldshytte, der passer lige netop til jer. Udsigten over Jotunheimen er tilmed fantastisk.  


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg

Det kan du se frem til på din skiferie til Fefor

 1. Et naturskønt område, der byder på noget af det bedste indenfor langrend. Lige ude foran døren venter der dig mere end 630 km fantastiske langrendsløjper i det smukke og berømte Peer Gynt-område. 
 2. Et særdeles familievenligt skiområde, hvor terrænet både er tilpas udfordrende men samtidigt underholdende, og hvor der bliver taget ekstra godt om gæsterne. 
 3. En fortryllende og magisk udsigt over den smukke Fefor sø med omkringliggende bjerge. 
 4. Oplev fantastiske Rondane Nationalpark, der er Norges første nationalpark eller gå på opdagelse i Norges største fjeldområde, Jotunheimen, hvor der er rig mulighed for at se vandfald, gletschere, dale og søer. 
 5. Fantastiske oplevelser i sneen udover skiløb. Oplev bl.a. isfiskeri, kaneture eller tag på en tur med hundeslæde i dette betagende område. 
Skiløjpe i Fefor Solnedgang over Fefor Langrendspiste i Fefor

Vidste du, at...?

 1. Fefor Høifjellshotell var Norges første hotel til at tage vare på vinterturister. Fefor skiområde var dermed startskuddet til den fantastiske skiturisme i hele Norge.
 2. Norges kongefamilie har tilbagt mange af sine vinterferier i Fefor i starten af 1900-tallet. Kong Olav V. (dengang kronprins Olav) har også i de senere år gerne besøgt Fefor.
 3. Den britiske polar explorer Robert Falcon Scott valgte efter anbefaling fra Fridtjof Nansen Fefor som stedet til at teste hans senere berømte motorslæde, inden han drog ud på hans ekspeditionsrejse til Sydpolen i 1912. 
 4. Den hollandske dronning Wilhelmina boede på Fefor Høifjellshotell hele 12 gange fra 1921-1955. Det siges, at hun havde noget nær et religiøst forhold til den norske natur, og at hun på trods af besøg i mange andre lande aldrig fandt et andet sted, hvor hun følte sig mere forbundet med sig selv.

Alternativer

Hvis Fefor ikke er den rette destination for dig, og du i højere grad ønsker at prøve kræfter med alpinski, tilbyder vi også fantastiske skiferier til en masse andre skønne destinationer i Norge.