Gålå - skiferie i Norge

Varieret skiløb midt i Gudbrandsdalen

Besøg vinterparadiset Gålå i Norge, der byder på både langrend og alpint skiløb i utroligt naturskønne omgivelser.

Gålå – Vinterparadis i Peer Gynts Rige

På et bjergplateau i 930 meters højde midt i Gudbrandsdalen finder du den fantastiske vinterdestination Gålå. Her midt i Peer Gynts Rige kommer sneen tidligt, og kombineret med masser af solrige dage er der tale om en destination med perfekte forhold for en god skiferie.

Terrænet er særlig velegnet for dem, der ynder at spænde langrendsskiene og glide en dejlig tur i snelandskabet. Gålå ligger lige ved trægrænsen, og det giver mulighed for både at løbe flotte ture i skovene og mere udfordrende ture oppe på højfjeldet. Gålå er en del af de to løjpenet Wadahl og Peer Gynt, og det giver dig mulighed for at udforske hele 630 km løjper.

I Gålå finder du også et alpincenter, der er velegnet til børnefamilier med mange familievenlige pister og børnebakker. I alt er der 15 nedfarter fordelt på de to fjeldsider Blåbærfjell og Valsfjell. På førstnævnte findes de fleste pister, og her er der generelt tale om familievenlige nedfarter. Valsfjell byder på muligheden for at udfordre sig selv på en sort pist, når man har fundet sig til rette på alpinskiene.

Hvis du leder efter alternative sneaktiviteter til skiløb, byder Gålå på en lang række sjove muligheder. Du kan fx komme på hundeslædekørsel, snowrafting og kaneture, eller du kan prøve kræfter med en sjov kælkebane, som passer til folk i alle aldre. 

5 gode grunde til at tage til Gålå

  • Fantastiske langrendsmuligheder i det 630 km store løjpenet, som både byder på ture på højfjeldet og i skovene.
  • Familievenligt alpincenter, hvor børnene har gode vilkår for at lære at løbe på ski og samtidig har mulighed for at udfordre sig selv mere i takt med, at de bliver mere sikre på benene.
  • Stor snesikkerhed allerede fra tidligt på sæsonen.
  • Mange alternative aktiviteter, hvis der er brug for en pause fra skiløb.
  • Ophold på hyggeligt højfjeldshotel, der ligger lige ud til pisterne, og hvor du får vinterpension (morgenmad, selvsmurt frokostmadpakke & aftensmad) med i prisen.
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Langrend

Peer Gynts Rige byder på dejligt stabilt vinterklima og omfatter Espedalen, Fefor, Kvitfjell, Skeikampen og Gålå. Her er god variation i de velpræparerede langrendsløjper med både løjper i skovterræn og udfordrende højfjeldsløjper. Gå fx den lille rundløjpe ”Trillåsen” på 8,6 km og 156 højdemeter. Har du mod på en længere rundtur, kan ”Rød Årstulen-Lauvåsen” på 23 km og 393 højdemeter anbefales. Vil du på en længere dagstur, kan du gå mod Fagerhøj, hvortil der er 13,1 km ud og 13,1 km hjem. I Peer Gynts Rige er der 630 km velpræparerede langrendsløjper. Gålå byder på 185 km af disse, fordelt på 148 løjper og 28 ruter.

Få flere fakta og se de præparerede løjper på skisporet.no.

Folk i alpincenteret i Gålå Langrendsløber i sporet ved Gålå Barn på skiskole i Gålå

Alpint skiløb

Gålå Alpin byder på et godt overblik og er derfor velegnet til familier eller smågrupper med forskellige skifærdigheder og -ønsker. Skicenteret byder på skiudlejning og -service, skiskole og en hyggelig Fjellkafé.

Alpinanlægget er delt op i Valfjell-siden og Wadahl-siden, som er godt forbundne med lift. På Wadahl-siden finder du grønne, blå og røde pister, mens Valsfjellet også byder på en sort pist.

Liftkort sælges på Gålå. Gålå Alpin skelner mellem lav- og højsæson og tilbyder forskellige prisklasser afhængig af alder, ligesom der er også mulighed for at få kveldskjøring med. Keycard er obligatorisk for alle typer skikort. Keycard kan genbruges og kan benyttes i de fleste skianlæg i Europa og Skandinavien. Der er ingen pant.
Læs mere om priser og betingelser.

Skileje & skiskole

Wadahl Høgfjellshotell har en fin skiudlejning med gode priser.
Se priser og betingelser. Udstyret bestilles ved at sende en mail til booking@wadahl.no. Oplys højde og skostørrelse ved leje af langrendsudstyr, samt vægt ved leje af alpinudstyr. Betaling sker direkte til hotellet.

Gålå Alpin har ligeledes en god og velassorteret skiudlejning med fornuftige priser.
Se priser og betingelser. Udstyret kan bestilles online, og betaling sker direkte til skiudlejningen.

Gålå Alpin tilbyder også skiskole. Her er engagerede og dygtige skiinstruktører tilknyttet, og der findes skiskole for alle langrendsløbere, alpinister og snowboardere – små som store – unge som ældre.
Se priser og betingelser.

Spørgsmål angående vores skiferier i Gålå?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores skiferier til Gålå, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din skiferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Udover vores skiferier i Gålå tilbyder vi skiferier til resten af Norge, med noget for en hver skiløber. Du kan blandt andet tage til det nærliggende Hafjell eller en tur til en af Norges mest populære skisportssteder Geilo. Vi tilbyder også et flot udvalg af skiferier til Østrig, hvis du hellere vil en tur til Alperne.