Skiferie i Hemsedal

Tag med Ruby Rejser til det norske skiparadis, Hemsedal

Hemsedal er en af Norges mest populære skidestinationer. Stedet har fået tilnavnet ‘De Skandinaviske Alper’ grundet dets høje beliggenhed, og det leverer i stor stil varen, når det kommer til alpint skiløb.

Hemsedal er kendt som De Skandinaviske Alper

En skiferie i Hemsedal med Ruby Rejser byder på over 40 pister af varierende sværhedsgrad til alpint skiløb. En skiferie i Hemsedal er særligt god til børnefamilier, hvilket i høj grad hænger sammen med områdets gode forhold for de små. Det er nemlig i Hemsedal, man finder Norges største børneområde, som blandt andet består af 8 børnebakker.

Hemsedal er et af Norges største alpinområder beliggende i fjelde, der har fået kælenavnet Skandinaviens Alper. Her finder du 45 kilometer pister i alle sværhedsgrader. Du finder alt fra børnebakker og snowboardparker til sorte pukkelpister og gode offpist-områder. Selvom området er mest kendt for sit alpine terræn, byder det også på et rigtig godt langrendsterræn med muligheder for både skovterræn og ture på højfjeldet. Vi er højt oppe – nordligt i Hallingdalsområdet ligger Hemsedal omgivet af næsten 2.000 meter høje fjelde. Placeringen og højden giver en stærk naturlig snesikkerhed, som naturligvis er støttet af snekanoner. Den høje placering er også en del af forklaringen på, at man under en skiferie i Hemsedal vil stoppe op rigtig mange gange og lade sig fascinere af udsigten. De enorme, snebeklædte bjerge, som oplyses af solen, der toner frem på en skyfri himmel, er mildest talt et syn for guder.

Hvis du synes, at en skiferie i Hemsedal lyder som en skidestination for dig, bør du tage et kig på vores udvalg af rejser hertil. Uanset om du er et familiemenneske, et ungt, vildt sind eller en helt tredje type, har vi stensikkert en rejse, som passer perfekt til dine ønsker og behov. 

Læs mere
per side

4 Items

Lejligheder med plads til alt mellem 4 og 14 personer

Mange kalder Hemsedal for De Skandinaviske Alper – og det vil du også hurtigt forstå hvorfor, når du ser det. Her er vi højt oppe og omgivet af næsten 2000 meter høje fjelde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4-7 nætter
Forespørg
Dejlig skilejlighed med plads til 10 personer

Tag på skiferie et af i Norges største alpinområder, og bo i en lækker skilejlighed i Skarsnuten Fjellandsby, der er idyllisk beliggende i 1000 meters højde med panoramaudsigt over hele dalen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Hytter der passer alle grupper - plads til op til 24 personer

Tag familien med til "De Skandinaviske Alper" i Hemsedal. Bo i en af de skønne fjeldhytter tæt på skicentret, der kan huse mellem 3 og 24 personer. Betingelserne for en god skiferie bliver ikke bedre.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Hyggelige hytter med plads til 4 personer

Skigaarden ligger midt i Hemsedal Skisenter og nær højfjeldet i Holdeskaret. Området er bygget op omkring en gårdsplads med en hovedbygning med bar, restauranter og Skistarshop.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Konkrete tal for Hemsedal

På en skiferie i Hemsedal kan du forvente et stort skisportsområde, hvor der i alt er 47 pister. Heraf er der 5 sorte, 9 røde, 13 blå og 20 grønne pister. Derudover vil du finde et kæmpe børneområde med hele 8 lifter og rullebånd, så der også er noget til de små. Desuden er Hemsedal hjemsted for 4 tærrænparker med 21 lifte. Her er der 6 stolelifte, 4 t-lifte, 8 tallerkenlifte og 3 rullebånd. 

Hvor lang tid varer skisæsonen i Hemsedal?

Skisæsonen er dejlig lang i Hemsedal. Alpincenteret åbner nemlig i begyndelsen af november og lukker først omkring 1. maj. Sædvanligvis er der naturlig sne i hele perioden, men hvis sneen udebliver, er der snekanoner i området, der kan tildække de smukke bjerge.

Hemsedal er et fantastisk skiområde for børnefamilier

En skiferie i Hemsedal er særligt populær blandt børnefamilier, og det skyldes utvivlsomt det store udbud af kvalitetspister, som området byder på. Der er virkelig både noget for de uerfarne små, der skal lære at stå på ski, og for dem der har flere års skiløb på CV’et. Der findes rigtig mange norske områder, der henvender sig til børnefamilier, men en grund til at Hemsedal ofte ender med at trække det længste strå, når børnefamilierne skal låse sig endegyldigt fast på en destination, er, at dette sted, byder på Norges allerstørste børneområde. Hele 70.000 kvadratmeter er børneområdet, som består af syv bakker samt otte lifte. Der er altså masser af plads for de yngste at boltre sig på, og det er virkelig godt! I Hemsedal kan de lære at stå på ski blandt ligesindede, og de otte bakker varierer en hel del i sværhedsgrad, så det bliver ikke kedeligt for dem. Hvis man har helt små børn med, er der mulighed for at få dem passet i Valles Børnepass. Her kan man anbringe børn fra seks måneder og op til kærlige, omsorgsfulde dagplejere, som tager sig godt af dem.

Hemsedal Hemsedal skiferie Skiferie Hemsedal

Hemsedal byder på fine langrendsforhold

En skiferie i Hemsedal er særligt kendt for eminente forhold til alpint skiløb. Disse forhold er bestemt også ekstraordinært gode, og dette overskygger derfor ofte, at en skiferie i Hemsedal også kan byde på rigtig fine langrendsforhold. Hemsedal har cirka 140 kilometer maskinpræparerede langrendsløjper i dal- og skovterræn samt 110 kilometer højfjeldsløjper, som efter uge 6 præpareres efter behov. Langrendsløjperne er som bemærket rigtig fine, og de byder på den mængde udfordringer, som gør langrend sjovt. Derudover går de igennem fantastiske landskabsområder, så der er virkelig noget for øjet, når man drager på langrend i Hemsedal. Ønsker du at opleve udsøgt langrend andetsteds end Hemsedal, anbefalder vi hos Ruby Rejser på det stærkeste at overveje en skiferie i Mysuseter, hvor noget af Norges bedste langsrendsterræn befinder sig. Hvis du er interesseret i at læse mere om alle de langrendsdestinationer, Ruby Rejser tilbyder, kan du følge linket her.

Ruby Rejsers indkvarteringer i Hemsedal

Hos Ruby Rejser har vi stor erfaring med at stå på ski i Hemsedal. I vores optik er noget af det vigtigste, at du kan nyde din ferie i gode omgivelser, i de timer du ikke tilbringer i sneen. I Hemsedal er der exceptionelle muligheder for et komfortabelt ophold, hvilket blandt andet kan foregå i fantastiske hytter, som måske oven i købet er tilknyttet det dejlige skicenter. Når du bor i hytte i Hemsedal har du muligheden for helt selv at vælge størrelsen på og standarden af hytten. Så hvad end I er 3 eller 24 personer, som skal afsted, så kan vi finde den perfekte hytte til jer! Fælles for alle hytter er den fantastiske atmosfære og hyggelige stemning, som kendetegner Hemsedal.

Hemsedal ski Skiferie Hemsedal Ski Hemsedal

Mange gode spisesteder og indkøbsmuligheder

I Hemsedal centrum vil du kunne finde adskillige fine caféer samt restauranter, der serverer mad af høj kvalitet. Du kan eventuelt rådføre dig med Tripadvisor eller lignende, hvis du vil være helt sikker på at ende på en restaurant, som ikke skuffer. Dog vil vi sige, at det gennemsnitlige gastronomiske niveau hos restauranterne er ganske højt, så det er tvivlsomt, at du går helt galt i byen ved bare at prøve dig frem. Foretrækker du selv at stå for at lave mad, er det naturligvis vigtigt med gode indkøbsmuligheder, og her leverer Hemsedal også varen. Du vil blandt andet kunne handle hos følgende kæder i Hemsedal: Kiwi, Rimi, Matkroken og SPAR.

Hvis en skiferie i Hemsedal ikke helt er det, du leder efter, kan du læse mere om vores skiferier i enten Fefor, Høvringen, Jotunheimen eller Gålå her. Ønsker du derimod at læse mere om alle de forskellige skiferier, Ruby Rejser tilbyder, eller alle de skiferier vi tilbyder til Norge specifikt, kan du følge disse links.