INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Hytte til hytte tur i Skarvheimen

På ski fra Finse til Skarslia via Hemsedal

Med ski og rygsæk i de norske fjelde, går turen Hytte til hytte gennem de flotte norske fjelde. Ny spændende rute med bl.a. Norges højest beliggende DNT-hytte. 

In stock
Travel Code
SHH-001
Det kan du glæde dig til

Vores hytte til hytte-tur i Hardangervidda og Skarvheimen byder på en hel række højdepunkter. Turen er en kombination af tre fjeldområder – det nordvestlige Hardanger, Skarvheimen, samt Hemsedalsfjellet. Vi starter i Finse, hjertet i Hardangervidda, hvor vi har en overliggerdag med god mulighed for at komme på Hardangerjøkulen. Hvis vejret er godt, kan du forsøge en opstigning mod toppen af Hardangerjøkulen. Du kommer til at krydse gennem de højeste fjelde i Hardangervidda, og du kommer til at gå på den kendte Rallarvegen, anlægsvejen som blev brugt da Bergensbanen blev anlagt. Denne historiske pragtpræstation er bl.a. beskrevet i bogen "Brobyggerne" af Jan Guillou. Herfra fortsætter turen ud mod Bjordalsbu, hvor vi skal overnattte i en Norges højst beliggende DNT-hytter i et storslået højfjeldsterræn. Efter 4 dage på fjeldet fra Finse til Bjordalsbu går vi frem til Breistølen, hvor vi bliver hentet og kørt til Ruby Rejsers hotel på Skarslia. Alle drømme om skioplevelser på fjeldet, uberørte snelandskaber og hvide fjeldvidder går i opfyldelse. 

Dagsprogram

Ruteforbehold: Turlederen kan vælge at ændre ruten, såfremt vejret eller tilsvarende forhold kræver det.

Forkortelser: (Be) Betjent hytte og (S) Selvbetjent hytte.

1. dag (fredag)
Udrejse med bus fra Danmark, se køreplan.

2. dag (lørdag)
Finse  (Be)
Vi ankommer om morgenen til Ruby Skarslia hotel til morgenmad. Vi skifter til turtøjet, og rejsetøjet efterlades på hotellet. 
Der smøres madpakke ved morgenmaden, og der er tid til ompakning og klargøring. 
Turlederen udleverer en snespade til alle og en to-personers vindsæk til hver anden deltager.
Gruppen kører til Ål, hvorfra der er afgang med Bergensbanen til Finse kl. 11.35, ankomst kl. 12.32. Finse Station er med sine 1.222 m. den højest beliggende station i Norge. Her spænder vi skiene på og går de 500 m. til Finsehytte, hvor vi skal bo de næste to nætter. Så er det tid til den første rigtige skitur. 

3. dag (søndag)
Finse (Be) Hardangerjøklen - 18 km. 
Hvis vejret er med os, går vi en forrygende skitur op på Hardangerjøklen (1.862 m.o.h).  Turen er stejl, men "med feller går det greit", og fra tophytten fortsætter vi ind over Hardangerjøkulen, der med sine 75 km2 er en af de store gletchere i Norge. Udsigterne og landskabet er helt specielt – vi går højt og flot med fjeldlandskaber hele horisonten hjem. 

4. dag (mandag)
Finse - Geiteryghytta (Be) - 22 km. 

Vejret på dagen afgør om ruten går gennem Kyrkjedør eller voer Ormsvatnet. Under alle omstændigheder bliver det en varieret dag med flere mindre pas og fine små nedkørsler. Vi bevæger os igennem et flot landskab med pas, toppe og fjeldvægge. 

5. dag (tirsdag)
Geiteryghytta - Kongshellern (S) - 14 km.

Vi er nået til ugens højdepunkt, den mindste hytte med 12 senge og brændeoven. Hytten ligger 1.450 m. over havet. Vandet henter vi ved at hugge hul på isen. Det er ikke usandsynligt, at nogle deltagere kommer til at ligge på en madras på gulvet, hvis der er andre på tur. Flot, men også en meget eksponeret hytte. Vejret afgør, om vi kan tage en nattur under den mest utrolige stjernehimmel langt fra alt lys. 

6. dag (onsdag) 

Kongshellern - Iungdalshytta - 15 km (Be)

Efter et par timer i jævnt terræn, når vi et lille pas på 1.520 m. over havet. Her står vi højt på vandskellet og står  eller går, afhængigt af føret, på ski ned gennem den smukke, barske Vester Lungdalen. Dalen er som mejslet ned i fjeldplateauet med stejle fjelde på begge sider. Efterhånden flader ruten ud, og efter nogle kilometer ligger den hyggelige træhytte Iungsdalshytta. Her er der udsigt over store søer og åbne vidder. Iungdalshytten er kendt for norsk "tradistjonsmat på kortreiste råvarer" – tørret og røget rødding (fjeldørred), spekemat, flatbrøt, rømmegrød m.m. Glæd dig. 

7. dag (torsdag)
Iungdalshytta til Bjørdalsbu - 17 km. (S)

En storslået og lidt krævende tur med opstigning til den øde beliggende og meget hyggelige Bjørdalsbu (1.580 m.o.h). Landskabet her er dramatisk og minder om Jotunheimen. Dette er højfjeld – storslået, barsk og øde. Sneen ligger her til langt ind i juni måned! 

8. dag (fredag)
Bjørdalsbu til Breistølen og retur til Skarslia. 
Efter morgenmaden, som vi selv laver, begynder vi hjemturen med 13 km. let kuperet tur nedover mod Mørkedalen til Breistølen, hvor bussen til Skarslia kører fra. Vel "hjemme" på Skarslia er det tid til sauna, svømmehal og aftensmad. 

9. dag (lørdag)
Skarslia
En fin dag med ture i det smukke skiterræn ved Skarslia og Reineskarvet  evt. med vaffel og kaffe. Efter aftensmaden starter hjemrejsen.

10. dag (søndag)
Hjemkomst til Danmark iflg. køreplanen.

Indkvartering

På vores ture fra hytte til hytte anvender vi en blanding af selvbetjente og betjente hytter.

Selvbetjeningshytterne er uden strøm og indlagt vand. Der er gasblus, og man får vand ved enten at smelte sne eller hente overfladevand på søerne. Der er madlager i hytterne. 
Det forudsættes, at deltagerne selv står for madlavning og oprydning, når der er overnatning i selvbetjeningshytter. Når vi anvender Ruby Rejsers fællesrejsehoteller indgår du som gæst på samme måde som de gæster, der bor på hotellet hele ugen. Så det forventes, at du også deltager i de praktiske opgaver, ligesom du skal, når vi bor på selvbetjeningshytter.

På de betjente hytter vil du finde tilnærmelsesvis den samme standard som på fjeldstuerne, men på hytte til hytte-ture skal man ofte sove i flersengsrum. Der vil som regel være bad og toilet på gangen. Vi forbeholder os ret til at ændre på ruterne, hvis vejr/sneforhold eller andet gør det nødvendigt.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt værelse med delt bad/toilet

Fra 8.898,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Busrejse fra Danmark samt lokaltransport
 • Turleder
 • Ophold som beskrevet inkl. helpension (morgenmad, selvsmurt madpakke m. påfyldning af thermoflaske, samt middag). Dog er alle deltagere involveret i fælles madlavning og rengøring på selvbetjente hytter og på Ruby Rejsers fællesrejsehotel.
  Bemærk! Der er begrænsede muligheder for specialforplejning. Hvis du har specielle ønsker, vil vi melde dette på de betjente hytter, som efter bedste evne vil forsøge at tilgodese dine ønsker. Dette skal oplyses ved bestilling af rejsen.


Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk medlemskab af DNT, Den Norske Turistforening. Pris for 2019 er 695 NOK, indmeldelse via Den Norske Turistforening
 • Skileje og personligt udstyr.
 • Evt. turkort: ca. 150 kr.

 

Rejsen med bus:

 • Udrejse fra Danmark er dagen før ankomst, dvs. den 22.03.2020 - hjemkomst den 29.03.2020. Se køreplan for busen.


Sværhedsgrad:

 • Hytte til hytte-ture henvender sig ikke til nybegyndere på ski. Du skal mindst have været på 4 ugers langrendsskiferie. Du skal føle dig fortrolig med den grundlæggende skiteknik, og du skal have fysik og kondition til at kunne klare dagsruter på 12-30 km med 10-15 kg oppakning. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan klare at tage på hytte til hytte-tur, er du velkommen til at ringe og tage en snak med os.
 • Terrænnet på dagsetaperne er mere kuperede end vores tidligere ture i Rondane og Jotunheimen, selvom der ikke er toppe på over 2000 moh.  Det skyldes at vi på denne tur går højere i terrænnet i mindre dale og over små pas – vi kommer ofte over 1500 m over havet. Vejret kan, især de første dage på Hardanger, være lidt hårdt, da området ligger langt mod vest ud mod vestlandet/fjordene – det såkaldte "Vestavejr". Snesikkerheden er helt i top, og ofte er de små hytter i området kun synlige med skorstene stikkene op gennem sneen!
 • Hvis du tidligere har gennemført en af vores hytte til hytte-ture, kan du uden videre tilmelde dig turene – sværhedsgraden ligger tættere på Jotunheimen end på Rondane. Øvrige deltagere skal udfylde et skema, som vi fremsender, hvori vi gerne vil have oplysninger om dine tidligere erfaringer på ski m.v.

Turen bygger på at du selv medbringer udstyr til turen. 

Her finder du udstyrsliste/forslag til medbragt udstyr.

Gå til toppen af siden